Kazachstán – Turecko 0:1 (kon.) | Island – Česko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Nizozemsko 0:2 (kon.)
Andorra – Kypr 1:3 (kon.) | Bosna – Izrael 3:1 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Itálie 1:1 (kon.) | Malta – Bulharsko 0:1 (kon.) | Norsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.)
konec
Andorra
1:3 (1:2)
Kypr
Pátek 12.06.2015, 20:45 • Estadi Nacional, Andorra • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Kypr zvítězil a hřišti Andorry 3-1, když si ve druhé minutě vstřelil vlastní gól Dossa Júnior, ale poté hattrickem otočil stav zápasu Nestoras Mitidis a uchoval svému týmu naději na EURO 2016 se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:51:44)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-3.
    Střely celkem: 7-7.
    Střely na branku: 3-6.
    Střely mimo: 3-1.
    Zblokované střely: 1-0.
    Zákroky gólmanů: 2-3.
    Rohy: 3-8.
    Držení míče: 29% – 71%.
    Ofsajdy: 0-1.
    Žluté karty: 4-1.
    Červené karty: 0-0.
     
    Dnešní kvalifikační zápas skupiny B je za námi. A začal dost nečekaně. Již ve druhé minutě si naprosto zbytečný vlastní gól vstřelil Dossa Júnior a domácí vedli. Za dvanáct minut později vyrovnal po pěkném vysunutí Nestoras Mitidis a z repertoáru útočníka Larnaky to nebylo vše, neboť v první minutě nastaveného času první půle trefil Nestoras Mitidis svému týmu vedení. Naběhl si na parádní roh Efrema a trefil levý vingl branky. V jednapadesáté minutě byla nařízena přísná penalta za držení Dossy Juniora, jenže ten stvrdil nepovedený zápas, když mu Ferras Pol pokutový kop chytil. Gól tak musel vzít na svá bedra znovu Nestoras Mitidis. Útočník Kypru ztrestal euforii Andorry po chycené desítce, když se nejlépe zorientoval ve vápně a dorazil zblokovanou střelu Makridese do branky – hattrick.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kastanos fauloval Marca Valese a domácí ihned nakopávají míč dopředu. Jenže tohle Aarón Sánchez opravdu nemůže zachytit, tady by mu nepomohla ani koupel v RedBullu. Přesto Rubiovi za jeho pokus tleská.
     
    90+1
    Utkání se již dohrává, o osudu zápasu je rozhodnuto. Andorra neprodlouží své čekání na první kvalifikační body od září 2005.
     
    90
    Marios Antoniades zkusil z levé strany odcentrovat do vápna, jenže místo toho, aby našel některého ze svých spoluhráčů, pas se mu vůbec nevydařil a skončil na zadní síti Polovy branky.
     
    89
    Hosté míří dopředu, Marc García vyslal dlouhý míč na Aarona Sáncheze, který byl při souboji velmi důrazný, což se mu nevyplatilo. Stáhl k zemi Dossu Júniora a je mu pískán útočný faul.
     
    88
    Třetí střídání i v kyperské ekipě. Z placu odchází kapitán Constantinos Makrides, který předává kapitánskou pásku Mariosi Nicolaouovi, a nahrazuje jej na hřišti Grigoris Kastanos.
     
    87
    Ale Andořané z autu prakticky odevzdali míč soupeři.
     
    86
    Víctor Rodríguez nadělal svým napadáním hodně starostí Dossovi Júniorovi a Mariosi Antoniadesovi. Když už to vypadalo, že druhý jmenovaný vybojuje míč, pustil se podél lajny do zbytečné zasekávačky a kulatý nesmysl mu utekl do zámezí.
     
    85
    Už je ale vše v pořádku a Georgallides bude pokračovat ve hře. Troufám si říci, že ve zbývajících asi osmi minutách nebude mít mnoh práce.
     
    84
    Ou, to možná bolelo. Po centru Marca Valese vyskočil na míč Marc Rebés a Antonis Georgallides. Šlo o hodně trvdý souboj, ale čistý, i když vysvětlujte to gólmanovi Kypru, který v bolestech leží na zemi.
     
    83
    Kypr se již nikam nežene, Efrem si chtěl obhodit protihráče, ale Rubio jeho záměr přečetl a odpaluje míč do autu.
     
    82
    Kypřané dělají druhou změnu v sestavě, konkrétně jejich kouč Charalampos Christodoulou. Z placu odchází Demetris Christofi, který dnes ve spolupráci s Nestorasem Mitidisem hodně zaměstnával obranu domácích, a nahrazuje ho Nektarios Alexandrou.
     
    81
    A domácí jej budou mít v držení stále, protože před polovinou hřiště poslal Valentinos Sielis k zemi Ildefonse Limu. Znovu jde o víceméně taktický zákrok.
     
    81
    Efrem si pěkně vyměnil míč s Dossou Júniorem, který následně nenašel prostor na centr a míč ztratil.
     
    81
    Kypřané bez potíží kombinují na půlce, míč jde od nohy jednoho obránce k druhému.
     
    80
    V právě probíhající osmdesáté minutě si Antonis Gerogallides diriguje své spoluhráče před blížícím se vhazováním Andořanů. A vyslal směrem ke svým kolegům dobré pokyny, protože dlouhý míč z rukou Rodrígueze si hosté pohlídali.

    Tomáš Lysý

    Branky: 2. Júnior (vla.) – 14. Mitidis (Christofi), 45+1. Mitidis (Efrem), 53. Mitidis (Makrides)

    Karty:   6. Rubio (ANR), 37. Ayala (ANR), 50. Rebés (ANR), 56. M. García (ANR) – 27. Mitidis (CYP)

    Neproměněná penalta: 51. Júnior (CYP), brankář Pol zneškodnil


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:1.
    Andorra: Pol – Rubio, Rodrígues, Vales, M. García – Rodríguez, Rebés (79. Peppe), Ayala (C) (60. Sonejee), Martínez – Moreno (67. Lima) – Sánchez.
    Náhradníci: J. Gómes – Sonejee, Lima, San Nicolás, Riera, Peppe, Lorenzo.

    Kypr: Georgallides – Demetriou, Sielis, Júnior, Antoniades – Nicolaou, Laban (76. Economides) – Christofi (82. Alexandrou), Makrides (C) (88. Kastanos), Efrem – Mitidis.
    Náhradníci: Negri, Panagi – Charalambous, Ch. Kyriakou I., Economides, Alexandrou, Artymatas, Ch. Kyriakou II., Kastanos, Roushias, Kolokoudias, Makris.

    Rozhodčí: Welz – Bornhorst, Henschel – Kleve (vš. Německo)
    bahis siteleri