Čína – Nizozemsko 1:0 (kon.) | Pobř. slonoviny – Thajsko 2:3 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 0:0 (kon.)
Austrálie – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Čína
1:0 (0:0)
Nizozemsko
Pátek 12.06.2015, 00:00 • Commonwealth Stadium, Edmonton, Alberta • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Čína vyhrála důležité utkání nad Nizozemskem v poměru 1:0 a udržela si naději na postup!

    První poločas nabídl překvapivě převahu Číny, která byla od úvodních minut aktivnější. První vážnější šanci jsme viděli až v 28. minutě, kdy se krásně uvolnila Zhao Rong, jejíž střelu však gólmanka Nizozemska vytáhla nad branku! O minutu později měla Čína další šanci, nicméně van Veenendaalová zachytala opět výborně!

    Ve druhém poločase byla daleko lepší Čina. Hned v 53. minutě měla velkou příležitost Tang Jiali, která však nepřekonala van Veenendaalovou. V 67. minutě ta samá hráčka trefila břevno! Čína se dočkala až v samotném závěru! Tan Ruyin poslal do úniku Wang Lisi, která zajistila Číně důležitou výhru!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (02:39:18)
    Obrovská radost činských fotbalistek!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Čína drží míč v dostatečné vzdálenosti od branky Wang Fei a už by to měla zvládnout!
     
    90+2
    Nizozemky zahrávaly standardní situaci, jenže vysoký centr Melisové našel ve vápně pouze rukavice gólmanky Wang Fei!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    Wang LISI - 1:0
     
    90
    Čína právě vstřelila branku!
    Tak Čína se přecijen dočkala! V samotném závěru se "domácí" prosazují! Tan Ruyin poslal z půlící čáry krásný pas za obranu, na který si naběhla WANG LISI, která velmi chytře překonává van Veenendalovou!
     
    89
    Zápas se nám pomalu blíží ke konci! Můžeme být zvědaví, kolik minut hlavní rozhodčí nastaví!
     
    87
    Tak střídající Ma Jun je v poslední době hodně aktivní! Z levé strany přilétl centr od Li Dongna, na který si naskočila právě Ma Jun. Její hlavička však v brance neskončila.
     
    86
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Lui Shanshan, přichází Lou Jiuahui.
     
    85
    Velký tlak mají čínské fotbalistky! Tang Jiali našla ve vápně úplně volnou střídající Wang Shuang, které však střela nesedla a míč poslala nad branku!
     
    83
    Čína momentálně kombinuje na vlastní polovině a postupně se přesouvá na polovinu Nizozemek. Ty však hlídají remízu a dopředu se nikterak nehrnou.
     
    82
    Ve středu pole dostala hodně prostoru aktivní Han Peng, která neváhala a vystřelila! Van Veenendaalová mohla zůstat v klidu, neboť rána šla mimo!
    Střela Miedemaové brankou neskončila
     
    80
    Po pravé straně pláchla Martensová, která se vyhnula Li Donghna a nahrála na "desítku", kde stála Miedemaová. Její střela však mířila do středu branky, kde zasáhla Wang Fei!
     
    79
    Na levé straně Martensová "vykoupala" Liu Shanshanovou a postupovala dál do vápna. Její přízemní centr však zachytila gólmanka Wang Fei.
     
    78
    V posledních minutách jsou aktivnější Nizozemky, které jsou nastěhovány na útočné polovině a kombinují.
     
    77
    Na hranici vápna udělala hezkou kličku Melisová, která se však přes bránící Li Dongna ke střele nedostala. Následně byl odpískán útočný faul Miedemaové.

    Jan Havlovic

    Branky: 90. Lisi


    Čína: Wang Fei – Liu Shanshanová, Li Dongna, Zhao Rong, Wu Haiyan – Ren Guixin, Tan Ruyin – Han Peng, Tang Jiali, Wang Lisi – Wang Shanshan (57. Wang Shuan)
    Náhradníci: Zhang Yue, Pang Fengyue, Li Jiayue, Xu Yanlu, Ma Jun, Li Ying, Wang Shuang, Lei Jiahui, Gu Yasha, Zhang Rui, Zhao Lina

    Nizozemsko: van Veenendaal – Hogewoningová (59.van Dongenová), van den Bergová, van der Gragtová, van Lunterenová – Spitseová, van de Donková, Middagová – Martensová, Miedemaová, Melisová
    Náhradníci: Geurtsová, Dekkerová, Bitová, Janssenová, Hoogendijková, van Dongenová, van Erpová, Roordová, Lewerissaová, van de Sandenová, Christová

    Rozhodčí: Martínezová – Mara Arcanjová, Bejaranová
    bahis siteleri