Kazachstán – Turecko 0:1 (kon.) | Island – Česko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Nizozemsko 0:2 (kon.)
Andorra – Kypr 1:3 (kon.) | Bosna – Izrael 3:1 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Itálie 1:1 (kon.) | Malta – Bulharsko 0:1 (kon.) | Norsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.)
konec
Lotyšsko
0:2 (0:0)
Nizozemsko
Pátek 12.06.2015, 20:45 • Stadions Skonto, Riga • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Lotyšsko bylo v zápase s favoritem z Nizozemska naprosto neškodné a po zásluze prohrálo 0:2!

    První poločas na Stadions Skonto nabídl ofenzivní koncert Nizozemců, kteří se však zatím nedokázali prosadit. Ve 20. minutě se pokoušel překvapit Vaninse střelou na zadní tyč Sneijder, což se málem povedlo, neboť jeho střela skončila na tyči. Velkou šanci měl o osm minut později Memphis Depay, který pálil těsně mimo. V 39. minutě střílel nebezpečně Willems, avšak Vanins předvedl výborný zákrok!

    Nizozemsko i v druhém poločase mělo více ze hry. Úvodní branky se však dočkalo až v 67. minutě, kdy se dokázal prosadit chytrou střelou Georginia Wijnaldum! O čtyři minuty poté se prosadil ještě Luciano Narsingh, který tak upravil na 0:2! V závěru ještě napálil břevno Wesley Sneider, avšak skóre už zůstalo nezměněno!

    Nizozemsko tak získává důležité tři body a aktuálně jich má 10! Česko po prohře na Islandu je druhé se ziskem třinácti bodů! Na vedoucí pozici je Island, který má bodů patnáct!

    To je z mé strany vše a u dalších fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:41:20)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se již dohrává! Lotyšsko se dostává do kombinace na útočné polovině, avšak do zakončení nikoliv!
     
    90+1
    Exekuce standardní situace se ujal Wesley Sneijder, který to zkusil napřímo, avšak jeho střela přeletěla všechny ve vápně a nakonec i branku Vaninse!
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Lens se pokoušel přesprintovat Gabovse na levé straně, to se mu povedlo, avšak domácí hráč ho fauloval. Pro Nizozemsko tak z toho je zajímavá standardní situace!
     
    89
    Tak pozor! Minutu před koncem základní hrací doby Lotyšsko poprvé vystřelilo! Střídající Karašausks, který však branku Cillessena neohrozil a gólman Ajaxu si dnes nejspíš zákrok nepřipíše.
     
    88
    Velmi zajímavou střelu vyslal před vápnem Klaas Jan Huntelaar, na jehož střelu Vanins vůbec nereagoval a doufal, že skončí nad břevnem. To se také naštěstí pro domácí stalo!
     
    87
    Branku Lotyšska se pokoušel z pravé strany ohrozit Narsingh, avšak jeho střelu zablokoval stoper Jagodinskis! Nizozemsko však pokračuje v kombinaci!
     
    86
    Nizozemsko v samotném závěru naposledy střídá! Výborný výkon podal dnes Memphis Depay, který právě odchází ze hřiště. Na jeho místo míří Lens.
     
    85
    Nizozemsko zvládá závěr utkání skvěle takticky a drží míč daleko od vlastní branky a navíc ohrožuje branku Vaninse. Lotyši jsou již hodně zataženi a nevypadá to na žádný závěrečný tlak!
     
    84
    Lotyšsko mohlo jít po nepřesné přihrávce Sneijdera vpřed, avšak stejně "přesnou" přihrávku předvedl také Tarasovs a u míče zůstává Nizozemsko!
     
    82
    Na levé straně před malou chvílí opět úřadoval Memphis Depay, který vystřelil z dobrých 25 metrů. Jeho střela však mířila přímo doprostřed branky, kde stál připravený Vanins!
    Sneijderovu střelu zastavilo břevno
     
    81
    V pořadí šestý rohový kop rozehrál Memphis Depay, který svým nadýchaným centrem našel za vápnem Wesleyho Sneijdera, který zkoušel mazaně přelobovat Vaninse a málem se povedlo! Míč však zastavilo břevno!
     
    80
    Nizozemsko nepřestává útočit a pokouší se vstřelit třetí branku! Na pravé straně se pokoušel prosadit Narsingh, avšak vybojoval pouze rohový kop!
     
    79
    Po špatné rozehrávce Lotyšska se k odraženému míči dostal na pravé straně Depay, který si to namířil do vápna, kde se pokoušel prostrčit míč Huntelaarovi. Jeho pas byl však zablokován.
     
    78
    Nádhernou kličku na levé stran předvedl Memphis Depay. Následně byl však zdvojen a do vápna se nedostal. Míč však poslal do středu hřiště a akce Oranjes pokračuje.

    Jan Havlovic

    Branky: 67. Wijnaldum (Sneijder), 71. Narsingh (Huntelaar)

    Karty:   13. Rakels (LAT) – 65. Martins Indi (NED)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 3:11.
    Lotyšsko: Vaņins – Maksimenko, Jagodinskis, Gorkšs (C), Freimanis (38. Gabovs) – Višņakovs (75. Karašausks), Zjuzins, Ikaunieks, Tarasovs – Šabala (62. Višņakovs), Rakels.
    Náhradníci: Koļinko, Šteinbors – Dubra, Gabovs, Fertovs, Karašausks, Sinelnikovs, Ulimbaševs, Višņakovs, Žigajevs.

    Nizozemsko: Cillessen – Willems (77. Janmaat), Martins Indi, de Vrij, van der Wiel – Sneijder, Blind – Depay (86. Lens), van Persie (C) (63. Wijnaldum), Narsingh – Huntelaar.
    Náhradníci: Vermeer, Krul – Janmaat, Wijnaldum, Bruma, Lens, Rekik, L. de Jong, Promes, Berghuis.

    Rozhodčí: Moen – Andas, Grønevik (vš.NOR)
    bahis siteleri