Slovan Bratislava – Čukarički 2:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (0:0)
FK Čukarički Bělehrad
sk Úterý 16.06.2015, 18:30 • Sierning, Rakúsko • Přípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, mimoriadne sme pre vás zaradili priamy prenos z prípravného zápasu ŠK Slovan Bratislava, ktorý si v rakúskom Sierningu zmeria sily s FK Čukarički Belehrad!

    Ide o súboj tímov, ktoré vo svojich súťažiach skončili v uplynulej sezóne na treťom mieste. Futbalisti z Belehradu navyše vyhrali aj srbský pohár a potvrdili tak svoj vzostup, pričom sa kvalitou približujú slávnej dvojici z hlavného mesta Srbska – Crvenza Zvezda a Partizan.

    Belasí na sústredení v Rakúsku trénujú už aj s novou posilou, obrancom Borisom Sekuličom, ktorý prišiel ako voľný hráč, pričom predtým hrával v Košiciach. Priamy prenos vám prinesie Tomáš Schügerl, želám vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Boranijašević, Dobrotka, Gorosito, Sekulič – Simovič, Lásik – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Vittek

    FK Čukarički Belehrad: doplníme.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan nastúpil v tradičných belasých dresoch, mal k dispozícii aj úvodný výkop. Hostia zo Srbska hrajú v čiernom.
     
    1
    Gorosito fauloval vo vzdušnom súboji, Belehrad má k dispozícii štandardku z cca 30 metrov.
     
    2
    Okamžite tu bol center do šestnástky, Dušan Perniš si vyšiel na jej ľavú stranu a loptu s prehľadom kryl.
     
    3
    Slovan kontroval akciou po svojej ľavej strane, Kubík sa dostal až na hranicu šestnástky, po úspešnom obrannom zákroku protihráča môže brankár hostí odkopávať od vlastnej brány.
     
    4
    Znovu pekná akcia Františka Kubíka, ten sa dral po ľavej strane a centroval dopredu na Vitteka, lopta mu ale nesadla dobre a tak centroval až nad brvno hosťujúcej brány.
     
    5
    Veľká šanca belasých! Boranijašević získal loptu na pravej strane a strieľaným centrom hľadal v strede šestnástky Mészárosa, tomu v sklze chýbalo len málo, aby poslal loptu do siete!
     
    6
    Belasí mali k dispozícii rohový kop, Gorosito však v hlavičkovom súboji neuspel.
     
    6
    Na opačnej strane prečíslenie piatich Srbov proti štvorici obrancov Slovana, na konci z toho bola prudká strela z 20 metrov, ktorá tesne presvišťala nad brvnom Pernišovej brány!
     
    7
    Slovanisti teraz vyvinuli tlak na rozohrávku Belehradu, brankár hostí tak odkopol loptu len do outu a hrať tak môžu belasí.
     
    8
    Napokon z toho bola postupná rozohrávka až na Perniša, ten hľadal vpredu dlhým nákopom Kubíka, ktorý bol v postavení mimo hru.
     
    9
    Po sérii viacerých tvrdých súbojov v strede ihriska sa k lopte dostal Lásik a stredom ju chcel posunúť na hranicu šestnástky Vittekovi, v tej chvíli ho však tvrdo zastavil obranca hostí, faul sa nepískal.
     
    10
    Milinkovič vystihol zlú rozohrávku hostí a bol faulovaný tesne pred šestnástkou, to bude priamy kop z výbornej pozície.
     
    11
    Marko Milinkovič z priameho kopu spred šestnástky trafil len do dobre postaveného múru, belasí tak nevyužili dobrú príležitosť na otvorenie skóre.
     
    12
    Hra má zatiaľ svižné tempo, táto akcia však Slovanu nevyšla, keď Mészáros nepresne hľadal vpredu Vitteka. Ten hrá po polročnej pauze prvý ostrý zápas, zatiaľ si počína veľmi dobre.
     
    13
    Milinkovič sa vrátil dozadu a zažehnal hroziace problémy v šestnástke Slovana, kde sa útočník hostí presadzoval na pravej strane, Marko ho odzbrojil čistým zákrokom a rozohral akciu Slovana.
     
    14
    Hostia v už asi treťom dnešnom ofsajde, dlhé nákopy na hrot útoku im zatiaľ nevychádzajú. Vykopávať tak môže teraz Perniš.
     
    15
    Obrovská šanca Marka Milinkoviča! Na pravej strane ho skvele vysunul Mészáros a kapitán Slovana sa rútil sám na brankára, ktorého obhadzoval k pravej žrdi, tú tesne minul!
     
    16
    Na to, že ide o prípravný zápas, vidíme aj dosť faulov a osobných súbojov. Po jednom z nich rozhodca píska nedovolený zákrok na Simoviča, Slovan bude môcť rozohrať útočnú akciu.
     
    17
    Boranijašević, ktorý je v Slovane na skúške, teraz na pravej strane uštedril súperovi poriadny šlapák, rozhodca to rieši dohovorom. Rozohrávať môže Belehrad.
     
    18
    Po zablokovanom centri z ľavej strany získavajú hostia prvý rohový kop.
     
    19
    Center letiaci pred päťku s prehľadom vyboxoval Perniš, Slovan sa ujal lopty a môže ísť dopredu.
     
    20
    Traja Slovanisti postupovali proti trom hráčom hostí, Milinkovič možno trochu zbytočne miesto prihrávky ťahal loptu na stred a chcel strieľať, jeho zablokoval obranca. Lásik potom pri postrannej čiare vybojoval aspoň štandardku.
     
    21
    Slovan zostal v aktivite, Kubík vybojoval roh a mohol prísť prvý gól! Po centri z ľavej strany hlavičkoval v strede šestnástky osamotený Gorosito, mieril tesne vedľa ľavej žrde!
     
    22
    Belasí si na opačnej strane nerozumeli v šestnástke, Gorosito neistým odkopom nahral na hranicu bránkovej čiary útočníkovi hostí, ten si loptu zle spracoval a pokračovať v akcii tak nemohol.
     
    23
    Následne ešte Čukarički zahrával rohový kop, Perniš bol znovu zo všetkých najvyšší a napriek snahe protihráčov loptu vyboxoval.
     
    24
    Milinkovič hrá veľmi aktívne, v strede poľa vybojoval loptu a súper ho musel nedovolene zastaviť, belasí majú k dispozícii štandardku.
     
    25
    Boranijašević centroval do šestnástky od pravej postrannej čiary, tam však nebol v blízkosti brány nikto v belasom a loptu kryl brankár hostí.
     
    26
    Milinkovič vysiela na hrot útoku svoje tradičné kolmice, túto na Vitteka však zastavil pozorný obranca hostí.
     
    27
    Pri postrannej čiare zahral výborne Sekulič, odvrátil center Belehradu tak šikovne, že je z toho outové vhadzovanie pre Slovan pri vlastnej bráne.
     
    28
    Dobrotka síce stratil loptu pri postrannej čiare, hráč hostí ju však následne prekročil a preto loptu do hry vhodí Boranijašević.
     
    29
    Zaujímavá kombinácia v podaní Belehradu v šestnástke Slovana, jeden z hráčov hostí tam dával spoluhráčovi ,,na strelu" z hranice šestnástky, pred ním tam spoľahlivo zasiahol Simovič.
     
    30
    Po faule na Boranijaševića zahrával Milinkovič štandardku z cca 30 metrov a skúsil prekvapiť brankára priamou strelou, ten jeho pokus vyboxoval. Následná strela Lásika po odrazenej lopte bola zablokovaná.
     
    31
    Slovan je aktívnejší, viac sa tlačí dopredu, po dvoch šanciach z úvodu však ďalšie gólové príležitosti zatiaľ neprichádzajú. Momentálne hra v strede poľa.
     
    32
    Lásik získal loptu v strede poľa a po zákroku hráča hostí vybojoval aspoň outové vhadzovanie. Polčas sa nachyľuje k svojmu záveru, na gól stále čakáme.
     
    33
    Veľmi dobrá šanca Slovana! Milinkovič centroval z pravej strany šestnástky ešte na jej opačnú stranu a v akrobatickej pozícii tam z voleja zakončoval Kubík, loptu netrafil tak razantne a brankár hostí zasiahol pri svojej ľavej žrdi!
     
    34
    Belasí znovu zastavili útok hostí, Milinkovič však potom prihrával nepresne, hrať tak môže Čukarički.
     
    35
    Boranijašević sa na pravom kraji obrany ukazuje vo veľmi dobrom svetle, hrá s prehľadom a vo veľmi dobrom pohybe. Teraz si pri rozohrávke počkal a prihrávkou na stred presne našiel Lásika.
     
    36
    Znovu v akcii Boranijašević, zastavil rodiacu sa šancu Belehradu, potom bol navyše ešte Dobrotka faulovaný a tak budú belasí rozohrávať.
     
    37
    Pekná akcia belasých po ľavej strane, zbehol si tam Milinkovič a vysunul Kubíka, ktorý okamžite z uhla hľadal pred bránou Vitteka, pred ním stihol zasiahnuť brankár.
     
    38
    Kubík ťahal loptu po ľavej strane, tentoraz však so svojím centrom neuspel, loptu odvrátila obrana Belehradu.
     
    39
    Evidujeme prvú žltú kartu v zápase, za nedovolený zákrok ju vidí Nikola Boranijašević.
     
    40
    Blížime sa k úplnému záveru prvého polčasu, momentálne pri lopte Čukarički. Belasí bránia na svojej polovici a čakajú na brejkovú príležitosť.
     
    41
    Na konci akcie srbského tímu bol center z ľavej strany, Perniš si loptu v šestnástke s prehľadom stiahol do rukavíc.
     
    42
    Zaujímavá akcia Belehradu, po dlhom centri na hrot útoku mohol sám na bránu postupovať útočník srbského tímu, Perniš si vyšiel pred šestnástku a hlavou loptu poslal do outu.
     
    43
    Pokus o dlhú prihrávku na hrot v podaní Čukarički, Perniš si vybehol v šestnástke a s prehľadom loptu pokryl.
     
    44
    Simovič inkasoval v strede poľa veľmi tvrdý zákrok, už sa však zdvíha zo zeme a v hre by tak zrejme mal pokračovať.
     
    44
    Vyzeralo to na nebezpečné prečíslenie srbského tímu, útočník tam už čakal na zakončenie do odkrytej brány, prihrávku však jednak zablokoval Sekulič, a takisto stál hráč hostí v ofsajde.
     
    45
    Vittek si v náročnej pozícii spracoval loptu pred šestnástkou a nahrával napravo Milinkovičovi, ten sa proti početnej presile presadiť nedokázal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas, ktorý priniesol miernu prevahu belasých. Tí boli aktívnejší a vypracoval si tri dobré šance, postupne však Mészáros, Milinkovič a ani Kubík proti brankárovi Belehradu neuspeli. Celkovo sledujeme typický prípravný zápas v miernom tempe, uvidíme, či v druhom polčase uvidíme aj presné zásahy. Pri druhej časti hry sa na vás teším od 19:35.
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Strely celkom: 3:2
    Strely na bránu: 2:0
    Žlté karty: 1:0
     
    Prostredníctvom signálu, ktorý máme k dispozícii, vieme len ťažko identifikovať čísla a mená hráčov. Informácie o striedaniach Slovana vám teda budeme prinášať postupne. Ďakujeme za pochopenie!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode polčasu aktivita srbského celku, center z ľavej strany odvrátil hlavou Dobrotka.
     
    47
    Tím Čukarički práve strelil gól!
    Tak to bol nádherný futbalový okamih! Srbský tím podnikol postupnú akciu stredom poľa. Na jej konci bol NENAD MIROSAVLJEVIČ, ktorý si loptu prebral na pravej strane na hranici šestnástky, nečakane vystrelil a oblúčikom trafil parádne do ľavého horného rohu Pernišovej brány, ktorý sa naťahoval po lopte márne!
     
    48
    Čukarički navyše stále útočí, Srbi začali druhý polčas oveľa lepšie a momentálne držia loptu na svojich kopačkách pri pravej postrannej čiare.
     
    49
    Sekulič zablokoval center v podaní hostí, je z toho rohový kop pre Čukarički.
     
    50
    Po rozohrávke na krátko to urobil Sekulič šikovne, telom odstavil hráča Belehradu a lopta tak pomaly doputovala za bránkovú čiaru, Perniš vykopáva.
     
    51
    Lásikovi ušiel hráč hostí na poliacej čiare, záložník belasých ho zozadu nedovolene zasiahol, srbský tím tak bude pri lopte.
     
    52
    Čukarički to skúsilo dlhým nákopom až do šestnástky belasých, tam pozične dobre zahral na pravej strane Dobrotka a nedovolil hosťom dostať sa do zakončenia.
     
    53
    Milinkovič našiel výbornou krížnou prihrávkou cez polovicu ihriska Mészárosa, ten z voľného priestoru na ľavej strane veľa nevyťažil, na konci z toho bol len nepresný center.
     
    54
    Na opačnej strane protiútok Belehradu, po nevydarenej kombinácii mohol loptu do rukavíc skryť Perniš.
     
    55
    Momentálne drží taktovku v rukách tím z Belehradu, jeho hráči kombinujú v strede ihriska a nepúšťajú Slovan do príležitostí. Belastí to budú mať ešte dnes veľmi ťažké.
     
    56
    Potrebný impulz mohol Slovanu priniesť Kubík, najprv sa na ľavej strane zbavil obrancu v súboji jeden na jedného, potom ale akciu znegoval nepresným krížnym centrom na Mészárosa.
     
    57
    Nebezpečná akcia hostí, po centri tam na zadnej žrdi skákal voľný hráč, pred ním odhlavičkoval na roh Gorosito.
     
    58
    Po rohu nasledoval center na bližšiu žrď, odkiaľ loptu poslal do bezpečia Mészáros.
     
    59
    Lopta putovala v hlavičkových súbojoch pred šestnástkou Slovana, na konci bola zablokovaná strela Čukarički, je z toho už siedmy roh Srbov.
     
    60
    Priamo z rohu nebezpečenstvo neprišlo, po odrazenej lopte však nasledoval center do stredu šestnástky, kde loptu podbehol úplne voľný útočník Belehradu!
     
    61
    Perniš si vyšiel veľmi ďaleko zo svojej brány až k pravej postrannej čiare, pod tlakom dokázal loptu odkopnúť na poliacu čiaru.
     
    62
    Ďalšie problémy v šestnástke belasých, tí v druhom polčase naozaj nenadväzujú na výkon z prvej polovice zápasu. Situáciu po centri Čukarički upokojil až Sekulič.
     
    63
    Nikola Jankovič (Belehrad) vidí za zbytočný faul v strede poľa žltú kartu.
     
    63
    Tak predsa len je tu šanca Slovana! Po rohovom kope bola hlavička Vitteka zablokovaná a k odrazenej lopte sa tak cca 25 metrov od brány dostal Lásik, jeho prudká strela tesne minula pravú žrď!
     
    64
    Na opačnej strane postavenie mimo hry v podaní jedného z útočníkov srbského tímu. Rozohrávať tak môžu belasí.
     
    65
    Po strate lopty vyrazilo Čukarički dopredu, bol tam pokus o strelu z osi ihriska vo vzdialenosti 25 metrov od brány, loptu zablokoval obetavý Dobrotka.
     
    66
    Po faule v strede poľa je tu druhá žltá karta pre hráča Čukarički, tentoraz je napomínaný Zurko.
     
    66
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané! Slovan vyrovnal hru a je za to odmenený vyrovnávajúcim presným zásahom! Po postupnej akcii zo stredu poľa centroval na hrot Lásik, stopéri Belehradu nechali v strede šestnástky voľnú dvojicu belasých a možno najmenší muž na trávniku KAROL MÉSZÁROS netradične zblízka hlavou prehodil brankára Belehradu!
     
    68
    Slovan dal gól!
    Tak to je neuveriteľné, Slovan takmer okamžite po vyrovnaní ide do vedenia, to je úžasný obrat! Stačilo pritom tak málo – po zisku lopty na vlastnej polovici centroval dopredu Boranijašević, na pohľad stratenú loptu pred šestnástkou nevypustil Mészáros a atakoval vybiehajúceho brankára, ten loptu napálil práve do Mészárosa a razom z toho bola šanca. Mészáros nepanikáril, s prehľadom poslal loptu na stred RÓBERTOVI VITTEKOVI, ktorý spoza šestnástky trafil volejom do stredu prázdnej brány!
     
    69
    Slovan momentálne na koni, dlhú loptu srbského tímu až na hrot útoku kryl do rukavíc brankár Perniš. Belasí tak môžu založiť ďalšiu akciu.
     
    69
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Samuel Štefánik.
     
    69
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    72
    Belasí sa po zisku lopty znovu vydali dopredu, táto akcia však už gólovú koncovku nemala, snahu Slovana zastavila obrana Čukarički.
     
    74
    Čukarički sa ešte snaží s výsledkom niečo urobiť, do konca ešte času dosť. Túto akciu po dlhom centri na hrot však zastavil ofsajd.
     
    75
    Hra sa v týchto momentoch prelieva zo strany na stranu, akcia Slovana však znovu končí na sformovanej obrane Čukarički.
     
    77
    Záver zápasu už bude zrejme hlavne o nápore Čukarički, ktoré po tom, ako viedlo, určite nechce odísť z trávnika porazené. Naopak, Slovan bude môcť využiť kontry do otvorenej obrany.
     
    79
    A Slovan to aj cez brejky skúša, túto akciu však zastavila pozorná obrana Čukarički. To konca ešte ostáva 10 minút, belasí už určite budú chcieť ubrániť prvé víťazstvo v letnej príprave.
     
    81
    Akcie Belehradu končia v strede poľa, teraz po nepresnej nahrávke budú môcť belasí vhadzovať. Po dvoch strelených góloch ovládli dianie na trávniku.
     
    82
    Sledujeme ďalšiu nepresnú akciu Čukarički, po nej môže od vlastnej brány vykopávať Perniš.
     
    84
    Na ihrisku sa obraz hry nemení, snaha Belehradu je prakticky bezzubá a Slovan hrá to, čo potrebuje. Teraz po nevydarenej akcii belasých vykopáva brankár srbského tímu.
     
    85
    Jeden z hráčov belasých fauloval na útočnej polovici, pri lopte tak bude minimálne na niekoľko nasledujúcich sekúnd srbský tím.
     
    86
    Akcia Čukarički nemala dlhé trvanie, na jej konci bol faul na obrannej polovici belasých, ktorí tak môžu loptu poslať dopredu a nazbierať sekundy plynúce ku koncu zápasu.
     
    87
    Slovan sa okrem získania času dostával aj do dobrej príležitosti, v poslednej chvíli ju zastavili obrancovia srbského celku. Teraz príde jeden z posledných nákopov Čukarički pred bránu Slovana.
     
    88
    Útočná iniciatíva Belehradu skončila ešte v jej zárodku, loptu tak kontroluje bratislavský tím. Ten má v prvom zápase prípravy na dosah prvú výhru.
     
    89
    Slovan s prehľadom drží jednogólové vedenie, Čukarički si prakticky ešte nevypracovalo záverečný nápor, pričom Srbom už ostáva len niekoľko desiatok sekúnd plynúcich ku koncu duelu.
     
    90
    Teraz konečne prišla zaujímavá akcia v podaní Belehradu, proti však bola sformovaná obrana belasých, ktorá útočný nájazd odrazila.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Slovan Bratislava vyhráva v prvom zápase letnej prípravy nad srbským FK Čukarički Belehrad 2:1! Sledovali sme veľmi zaujímavý, ba až nadpriemerný prípravný zápas. Po bezgólovom polčase šli do vedenia hostia po nádhernej strele Matiča, na ktorú Perniš nemal nárok. Potom mali Srbi viac z hry, Slovan však približne po hodine hry zapol na vyššie obrátky a sily na trávniku sa vyrovnali. V 66.min najprv netradične hlavou vyrovnal Mészáros a o dve minúty na to po chybe brankára Čukarički skóroval do prázdnej brány Vittek. Výhra proti tretiemu tímu srbskej ligy a víťazovi srbského pohára sa rozhodne počíta, belasí zrejme budú s výsledkom i hrou spokojní. V najbližšom prípravnom zápase by sa mali predstaviť 18.6. proti albánskemu FC Kukës.
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava dokázal zvrátiť nepriaznivý vývoj a po góloch Mészárosa s Vittekom zvíťazil nad srbským Čukarički Belehrad 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (20:22:16)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 66. Mészáros (Lásik), 68. Vittek (Mészáros) – 47. Mirosavljevič

    Karty:   39. Boranijašević (SBA) – 63. Jankovič (CUK), 66. Zurko (CUK)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Boranijašević, Dobrotka, Gorosito, Sekulič – Simovič, Lásik (69.Štefánik) – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík (69.Oršula) – Vittek
    FK Čukarički Bělehrad: Petrič (81. Čubrakovič) – Jankovič, Ostojič, Pjasentin (58. Bašanovič), Brezančič (58. Boljevič) – Srnič (58. Radovanovič), Regan (46. Jankovič, 81. Simič) – Gemovič (46. Jovanovič), Matič (46. Mirosavljevič), Bojič (58. Zurko) – Pavlovič (74. Ratkovič)

    Rozhodčí: Erlinger – Kühr, Schnetzer
    bahis siteleri