Španělsko – Rusko 2:0 (kon.)
konec
Španělsko
2:0 (1:0)
Rusko
Neděle 19.07.2015, 20:00 • Stadio Katerinis (Katerini) • Mistrovství Evropy U19 • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z finálového utkání ME U19 mezi Španělskem a Ruskem. Start zápasu je naplánování na 20:00.
     
    ŠPANĚLSKO

    Španělsko postoupilo do semifinále ze druhého místa skupiny B, ta ale byla nesmírně vyrovnaná. Všechny čtyři celky posbíraly shodně 4 body, rozhodlo ale skóre a vzájemné zápasy. Díky tomu zůstaly mimo postupové příčky celky Německa a Nizozemska.

    Španělsko začalo turnaj poměrně jasnou výhrou 3:0 nad Německem. Poté ale následovalo utkání s Ruskem, ve kterém už se ale fotbalistům z Pyrenejského poloostrova tolik nedařilo. Ačkoliv vedli Španělé už od 13. minuty, poté inkasovali tři branky. Snížit se jim nepodařilo ani v závěrečných dvaceti minutách, které Rusové dohrávali pouze v deseti, podlehli jim tedy 1:3. Poslední zápasy přinesly remízy, ta Španělská byla poměrně se štěstím. Nizozemci sice vstřelili dvě branky, jedna z nich byla ale do vlastní branky, a nakonec z toho tedy byla remíza 1:1.

    V semifinále narazilo Španělsko na favorizovanou Francii, utkání bylo velmi dlouho vyrovnané, až do posledních minut. Tam se ale štěstí přiklonilo na stranu Španělska, které vstřelilo dva rychlé góly.
    V kabině španělského týmu je vše připraveno

     
    RUSKO

    Rusko postoupilo do play-off z prvního místa vyrovnané skupiny B, tedy ze stejné, jako Španělsko. Hned první utkání Ruska na šampionátu nedopadlo zrovna nejlépe, Nizemsko nad nimi vyhrálo 1:0. Druhé utkání proti Španělsku dopadlo už o poznání lépe, svého dnešního soupeře porazilo 3:1. Poslední utkání, které mohlo rozhodnout o mnohém, nakonec skončil remízou 2:2 s Německem.

    V semifinále Rusko narazilo na Řecko a poradilo si s ním velmi hladce, výhra 4:0 mluví sama za sebe.
    Ruský tým při rozcvičce

     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Sivera – Caricol, Meré, Vallejo "C", Borja – Merino, Hernández – Alfonso Pedraza, Dani Ceballos, Asensio – Mayoral
    Náhradníci: Unai Simón – Marin, Ramíréz, Cheikh, Concha, Nahuel, Carlos Fernándéz

    Rusko: Mitrjuškin "C" – Makarov, Černov, Chodžanjazov, Jakuba – Golovin, Barinov – Gasilin, Melkadze, Guliev – Šejdajev
    Náhradníci: Rudakov – Lichačev, Čerov, Nurisov, Bezdenežnich, Zuev, Žemaletdinov

    Rozhodčí: Taylor (ENG) – Rasmussen (DEN), Petrović (SRB).
     
    Hráči už jsou připraveni na hrací ploše, stadion je poměrně slušně zaplněn, utkání může za malou chvíli začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo výkopem Španělů, avšak u míče již jsou Rusové a snaží se prodrat kupředu, zatím operují lehce za polovinou hřiště.
     
    2
    Španělé získali balon a bleskurychle se přesunuli do útoku, tak svůj postup zpomalili, vzápětí ale přišli o balon, který se jim odkutálel do autu.
     
    4
    Hraje se zatím velmi opatrně, oba celky si vyzkoušely nějaké útočné akce, avšak ani jedna zatím nebyla nijak vážnější, aby se jedna z obran musela více zapotit.
     
    5
    O něco aktivnější se mi zdají Rusové, avšak také mi přijde, že o něco více chybují. V semifinále hráli Španělé velmi kultivovaně a opatrně, udeřili až v závěru, možná nastolili podobnou taktiku i dnes.
     
    6
    Poslední minutky mají ale v držení míče převahu Španělé, jejich cesta obranou Ruska je ale velmi pomala, Rusové jsou velmi pozorní.
     
    7
    Ceballos si naběhl pro přihrávku na osu hřiště, míč si ještě kousek popotáhl a vystřelil. Jeho rána byla ale ztečována jedním z obránců Ruska, a tak Mitrjuškin neměl žádný problém míč polapit.
     
    8
    V případě, že mají Rusové v moci míč, Španělé příliš nenapadají a spíše vyčkávají na chybu Ruska, která tedy povětšinou přijde poměrně rychle, jako například nyní.
     
    9
    První výraznější šanci zápasu si připisují na konto Španělé! Alfonso dostal pas za obranu, avšak k přímému zakončené mu chybělo pár metrů. S míčem tedy popoběhl, obtočil se kolem obránce a vypálil, Mitrjuškin musel míč vyrazit od tyče na rohový kop.
    9. Alfonsova šance
     
    10
    Tři rohové kopy měli k dispozici Španělé, avšak až z toho třetího přišla pořádná šance! Prodloužený rohový kop se dostal ke zcela volného Mayoralovi, který vypálil z první, Mitrjuškin míč vyrazil až na čáře, skvělý postřeh ruského brankáře!
     
    11
    Ceballos si nyní u lajny krásnou kličkou obhodil Melkadzeho, za to sklidil od diváku potlesk, opravdu povedená stahovačka zakončená jesličkami.
     
    12
    Rusové se po zisku míče prodrali na okamžik kupředu, avšak dalekonosná střela neměl absolutně žádnou šanci na úspěch. U balonu jsou tedy zpět Španělé a obrana Ruska se opět formuje.
     
    13
    Centr Mayorala pouze proletěl vápnem kolem dvou obránců, následně se dostal od jednoho z dalších Rusů za čáru, je z toho rohový kop.
     
    14
    Další obrovská šance Španělska! Mere hlavičkoval z bezprostřední vzdálenosti, Mitrjuškin ale opětovným skvělým zákrokem míč vyrazil. Balon se ale dostal zpět na Mereho, který ho ramenem poslal do brány. Mitrjuškin sice ležel, avšak balon stihl vyrazit pravděpodobně ještě předtím, než přešel celým objemem za čáru!
    14. Pohotový dvojzákrok ruského brankáře
     
    16
    Po čtvrthodině hry se do hry zapojil také Sivera a ihned velmi důležitým zákrokem. Dnes to bude asi hodně o hlavičkách, protože tu, kterou měl na svědomí Šejdajev, musel Sivera vyrážet od tyčky na rohový kop.
    16. Brankář Sivera vyráží hlavičku
     
    18
    Poslední minuty byly velmi hektické pro oba týmy, oba mohly jít do vedení, avšak ani jeden své šance neproměnil, o něco větší tedy mělo Španělsko. Uvidíme, jak bude zápas pokračovat, tímto ale všechny fanoušky a diváky řádně navnadil.
     
    19
    Španělé jsou zpět v držení míče a zrovna se s ničím nezdržují, ihned se derou kupředu a Asensio rozdává jeden pas za druhým.
     
    20
    Zdá se mi, že Rusové moc nestíhají po fyzické stránce, prohrávají dost osobních soubojů, ze kterých se poté Španělé dostávají velmi rychle k ohrožení Mitrjuškinovy brány.
     
    21
    Španělé velmi rychle rozehráli standardní situaci, čímž zaskočili obranu Ruska, která jen díky špatně mířené ráně neinkasovala.
     
    22
    Ani v této šanci se nepodařilo Španělsku skórovat! Neposedný balon proskotačil až k Mayoralovi, který se otočil a z první napálil balon vší silou, avšak pouze do břevna. Mitrjuškin nestihl zareagovat, měl obrovské štěstí, že se nikdo nedostal k následné dorážce.
    22. Mayoral trefuje břevno
     
    24
    Španělsko zatím svého jednoznačně přehrává, jedna šance střídá druhou, obrana Ruska neví kam dříve skočit a Mitrjuškin se otáčí od tyče k tyči, kam všude míče létají.
     
    25
    Pěkná ťukaná mezi Alfonsem Pedrazou a Mayoralem, který svému spoluhráči nahrál na přímou střelu, ta ale skončila jen těsně vedle tyče.
     
    26
    Po pětadvaceti minutách hry se hra přerušuje, pro hráče je připravena přestávka na občerstvení, v Řecku stále panuje tropické počasí i v těchto hodinách.
    26. Hráči se občerstvují v nařízené pauze

     
    27
    Po kratičké přestávce se kupředu vydali s balonem opět Španělé, avšak z jejich akce vzešel pouze Mitrjuškinův odkop od brány.
     
    28
    Tak to bylo rychlé, Rusko se udrželo u balonu nějakých třicet vteřin, poté si opět vzali balon do své moci Španělé, kteří se ihned přesunuli do útoku.
     
    29
    Pedraza svedl na levé straně souboj s jedním z protihráčů, nakonec vybojoval alespoň rohový kop. Z něho se dostal k dalekonosné střele Borja, avšak balon mířil vysoko nad bránu.
     
    30
    Na zaplněném pětitisícovém stadionu panuje dobrá atmosféra, aktivnější jsou zatím ruští fanoušci, kteří své oblíbence hlasitě a rytmicky povzbuzují.
     
    32
    Španělé nyní reklamovali ruku v podání ruských obránců ve vápně, avšak byla u těla, byla nastřelená a s největší pravděpodobností to bylo hlavně rameno.
     
    33
    Tento výkon se Rusům absolutně vůbec nepodobá, ve všech předchozích zápasech měli převahu spíše oni, dnes ale musí hodně bránit.
     
    34
    A musí se bránit hlavně nájezdů Alfonsa s Asensiem! Právě Alfonso Pedraza našel ve vápně právě svého spoluhráče, který jen nastavil nohu a nasměroval balon do brány, avšak Mitrjuškin předvedl další skvělý zákrok! Nebýt něj, utkání už by bylo rozhodnuté.
    34. Další zákrok Mitrjuškina
     
    34
    Golovin (RUS) předvedl proti Merinovi ošklivý šlapák, je tak po zásluze odměněn žlutou kartou.
     
    35
    První branka ze strany Španělska je už opravdu na spadnutí, Mitrjuškin ale předvádí výborné zákroky, kterými drží naděje svých spoluhráčů. O poločase k nim ale určitě bude mít pár připomínek.
     
    36
    Golovin se ukázal v o něco lepším světle, když vymyslel a provedl útočnou akci, na jejímž konci poté stál, jeho střela ale byl zblokována brankářem, a Sivera tak má stále jen jeden zákrok.
     
    37
    Druhá útočná akce Ruska v krátké době, Gazelin si zpracoval přihrávku skrze obranu, avšak balon si předkopl až moc a střílel z velikého úhlu, trefil pouze boční síť.
     
    38
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se nezadaří ani v této šanci, brance totiž přecházela střela Asensia. Ten zamířil do šibenice, brankář Mitrjuškin však vyrazil opět na břevno. BORA MAYORAL se ale uvolnil svým protihráčů, našel si balon a uklidil ho v klidu do sítě – 1:0!
    38. Borja MAYORAL - 1:0
     
    40
    Rusové se po inkasované brance přesunuli kupředu, k zakončení se ale nedostali, míč byl ztečován jedním z obránců. Rusové ale zůstávají u balonu.
     
    41
    Toto je asi nejdelší úsek, kdy Rusové drží balon. Španělé téměř vůbec nenapadají, avšak Rusové se nedokážou prokousat přes obranu Španělska.
     
    43
    Netrvalo to dlouho, Španělé si asi jen trochu oddychli, a opět jsou v držení míče. Do konce druhého poločasu se snaží ještě rychle přidat další branku, to by Rusy asi položilo definitivně.
     
    44
    První poločas se pomalu blíží ke konci, Španělé stále útočí a Rusové brání z posledních sil. Alfonso ale při průniku po levé straně vybojoval alespoň standardní situaci, uvidíme, co vymyslí.
     
    45
    Rozehrávka Hernandéze sice zamířila do vápna, avšak našla jen hlavu ruského obránce, ten balon odhlavičkoval mimo nebezpečí, Španělé stále u míče.
     
    45+1
    Síť už se opět klepala, avšak trochu jinde, než by měla. Alfonso se bleskurychle protáhl středem obrany a na bránu vyslal dělovku, trefil ale jen bok branky.
     
    45+2
    Chodžanjazov uprostřed hřiště ošklivě sestřelil střelce jediné branky Mayorala, rozhodčí mu za tento zákrok udělil žlutou kartu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas finále ME U19 v Řecku nabídl dost jednostrannou hru, a to ze strany Španělska. ti od začátku napadali, řídili si hru a vytvářeli mnoho šancí. Ty nebyly proměněny jen díky skvělým zákrokům brankáře Mitrjuškin, ruského kapitána. Na jednu akci však nestačil, na dorážku Mayorala, to opravdu neměl šanci. Právě díky této brance vede Španělsko nad Ruskem 1:0 a dle předváděného výkonu je na skvělé cestě za ziskem titulu.
    Zákrok prvního poločasu předvedl ruský brankář Mitrjuškin, když vyrazil míč na brankové čáře.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Golovin, přichází Zuev.
     
    46
    Druhý poločas začal útokem Ruska a dokonce i střelou, Chodžanjazov ale nemířil zrovna dvakrát přesně, bránu přestřelil a Španělé vykopávají.
     
    48
    Rusové jsou na začátku druhého poločasu docela aktivní, v kabině muselo být "poněkud hlučno". Uvidíme, co trenér poradil svým svěřencům.
     
    50
    U Siverovy branky zůstal na zemi ležet Mayoral, dokonce si vyžádal lékařské ošetření. Pokud by se nemohl vrátit do hry, byla by to obrovská ztráta.
    Dnešní finálové utkání sleduje 4 149 diváků.

     
    52
    U balonu jsou ale stále Rusové, kteří se nenápadnými akcemi dostávají až před bránu soupeře. Jako nyní Šejdajev, která z pravé strany posla, do vápna přízemní centr, ten ale Sivera v klidu chytil.
     
    53
    Rusové se oklepali z prvního poločasu a zatím na hřišti dominují. Guliev se z dobrá vzdálenost, nějakých třiceti metrů, odhodlal ke střele na vzdálenější tyč, kterou minul jen o metřík, Rusové se stále přibližují.
     
    54
    Španělé ale mají velmi nebezpečné protiútoky, tento pro Rusy naštěstí skončil na rohovém kopu, to ale dost se štěstím, málem se balon dostal až před bránu, kde byli dva nehlídaní útočící hráči.
     
    55
    Hra ve druhém poločase je ale podstatně vyrovnanější. Španělé trochu polevili na svém tlaku, Rusové už tolik nechybují v útočné fázi a dokážou se propracovat až ke střele. Pokud to takto bude pokračovat, závěr bude zajímavý.
     
    56
    Po faulu Hernandéze se snažil Černov rychle rozehrát a najít své neobsazené spoluhráče, rozhodčí ho ale zastavil a musí počkat na písknutí, to se mu moc nelíbí.
     
    58
    Španělsko je při obranné činnosti dost zatažené čímž povoluje dostat se Rusku dost blízko bráně. To to tak zkouší mnoha různými centy, zatím ale štěstí nemají.
     
    60
    Ačkoliv je malý stadionek naplněný téměř úplně, tak ve druhém poločase je atmosféra zatím dosti bídná. Fanoušci by potřebovali nějakou akci.
     
    62
    A ta právě přišla! Balon prošel vápnem až na nehlídaného Alfonsa, který placírkou zakončil, avšak Mitrjuškin předvedl další fantastický zákrok na čáře! K dorážce se dostal Vallejo, balon poslal do brány, naneštěstí pro něj ale byl španělský kapitán v ofsajdu.
    62. Dorážka nemohla být pro ofsajd uznána
     
    63
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Melkadze, přichází Bezdenežnich.
     
    65
    Španělsko se postupem času zase dostává o něco více do hry a Rusy moc nepouští do hry. Ti se začínají stahovat k vlastní brance, to není moc dobré.
    Španělský útočník Borja Mayoral dal na šampionátu 7 branek v osmi zápasech


     
    66
    Kapitán Vallejo si seběhl s balonem na střed a na bránu poslal tvrdou přízemní střelu, ta ale mezi tři tyče nezamířila, chyběl ji k tomu přibližně metr.
     
    68
    Rusové jsou zalezlí před vápnem a Španělsko je okupuje ze všech stran. Rusové na toto reagují dalším střídáním, dvacet minut před koncem již třetím.
     
    69
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Gasilin, přichází Žemaletdinov.
     
    70
    Na hráče navíc nyní čekala přestávka na občerstvení, Rusové se po ní budou bránit standardní situaci.
     
    72
    Rusové dnes hrají dost agresivně, je tedy dost s podivem, že mají na kontě zatím jen dvě žluté karty, za některé další zákroky se také mohla karta udělit.
    Který tým se bude radovat ze zisku trofeje pro mistry Evropy?

     
    74
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Alfonso Pedraza, přichází Nahuel.
     
    75
    Hned co přišel Nahuel na hřiště, tak předvedl sympatické sólo skrz polovinu na hřiště, ke střele se ale nedostal, jelikož mu obránce míč vypíchl.
     
    77
    Uprostřed hřiště zůstal po nechtěném kontaktu se spoluhráčem Borja, byl trefen do pravého kolene, taktéž kolenem. Za asistence lékaře byl odveden mimo hřiště, už je ale opět připraven k návratu.
     
    78
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Panečku, tak to bylo nečekané! Tomu se říká povedené střídání. Fantastická přihrávka za obranu na MATÍASE NAHUELA, který utekl všem obráncům a tváří v tvář chladnokrevně zakončil, Mitrjuškin neměl šanci.- 2:0!
    78. Matías NAHUEL - 2:0
     
    80
    Pro Rusko je toto veliký šok a prakticky jistá ztráta utkání a tedy zdá se i titulu. Poté, co se ve druhém poločase zlepšili, inkasovali takovouto smolnou branku.
     
    81
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Borja, přichází Marin.
     
    82
    Rusko se ale nevzdává a stále se snaží, bude to mít ale už velmi, velmi těžké.
     
    83
    Guliev (RUS) neudržel nervy a po souboji s Ceballosem ho ještě rukou znovu poslal k zemi, za žlutou kartu může být rád.
     
    85
    Španělsko hraje ve veliké pohodě, nikam se sice netlačí, ale v klidu kontrolují míč a hru tak, aby je Rusko nemohlo ohrozit. Ruské útoky navíc nejsou moc nebezpečné.
     
    86
    Pokud Španělé dotáhnou utkání do vítězného konce, vrátí tak Rusku porážku ze skupiny v pro ně tom nejlepším zápasem, v jakém mohou.
     
    87
    Nejlepším hráčem na ruské straně je dnes jasně brankář Mitrjuškin, v poli je to poté Šejdajev, který je prakticky u každé Ruska, i když jich je tedy poněkud málo. Snaží se hru tvořit i sám zakončovat, bohužel pro něj ale nemá dnes štěstí.
    87. Radost španělského brankáře po vstřelení druhé branky

     
    88
    Španělé už se spíše brání a pokusí se možná o nějaké protiútok, míč ale nechávají Rusku, které se jej snaží dostat co nejrychleji před bránu. Většinou je to pomocí centrů, ve vzduchu ale kralují Španělé.
     
    89
    Žemaletdinov teď zbytečně zkoušel pozornost Sivery z veliké dálky, prakticky mu jen odevzdal balon. O kousek vedle se utvořila skrumáž hráčů kolem Mayorala, který leží na zemi, bude střídat.
     
    90
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Mayoral, přichází Fernandéz.
     
    90+1
    Rozhodčí přidává ještě čtyři minutky, s Ruskem to ale vypadá už dost špatně. Naopak na španělských obličejích se objevují úsměvy.
     
    90+2
    Nahuel (ESP) tedy na okamžik vyměnil úsměv za zlostný pohled poté, co do něj jeden z Rusů strčil a nebyl odpískán faul. Nahuel se po něm následně nesmyslně ohnal kopačkou, což rozhodčí viděl, také ho za to odměnil.
     
    90+3
    Na lavičce Španělska už se začíná pomalu slavit, hráči se dávají do gala a objímají, toto bude veliký úspěch. Na hřišti se ještě Rusové snaží o vstřelení alespoň jedno symbolické branky, to se jim ale asi nepovede.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Španělé se stávají po sedmé mistry Evropy

     
    Španělsko se stává vítězem ME U19 pro rok 2015!

    Po třech letech se tak opět radují fotbalisté z Pyrenejského poloostrova, kteří letos porazili ve finále Rusko 2:0! Během turnaje přešlo Španělsko přes Německo, Nizozemsko, Francii a Rusko, kterému ve finále oplatilo prohru ze základní skupiny. V samotném finále mělo Španělsko utkání pod kontrolou od samotného začátku, Rusku nedovolilo vůbec nic a po zásluze vítězí.
     
    Ode mě je to dnes již vše, děkuji za sledování a přeji příjemný zbytek neděle, na počtenou. (22:02:50)

    Tomáš Hála

    Branky: 38. Borja Mayoral, 78. Nahuel

    Karty:   90+2. Nahuel (ESP) – 34. Golovin (RUS), 45+2. Chodžanjazov (RUS), 83. Guliev (RUS)


    Španělsko: Sivera – Caricol, Meré, Vallejo "C", Borja (81. Marin) – Merino, Hernández – Alfonso Pedraza (74. Nahuel), Dani Ceballos, Asensio – Mayoral (90. Carlos Fernándéz)
    Náhradníci: Unai Simón – Marin, Ramíréz, Cheikh, Concha, Nahuel, Carlos Fernándéz

    Rusko: Mitrjuškin "C" – Makarov, Černov, Chodžanjazov, Jakuba – Golovin (46. Zuev), Barinov – Gasilin (69.Žemaletdinov), Melkadze (63. Bezdenežnich) , Guliev – Šejdajev
    Náhradníci: Rudakov – Lichačev, Čerov, Nurisov, Bezdenežnich, Zuev, Žemaletdinov

    Rozhodčí: Taylor (ENG) – Rasmussen (DEN), Petrović (SRB)
    bahis siteleri