Třinec – N.Novgorod 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Úterý 11.08.2015, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • STEEL CUP • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešní den všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni. Zítra se v rámci Steel Cupu odehraje jedno utkání, a sice ve Vítkovicích, kde se Ostravané střetnou s Košicemi. Turnaj bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek, a to už kompletně v Třinci.

    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního večera. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (19:57:48)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Dravecký – TRI (1+0)
    Carl Klingberg – NNO (2+0)

    Na straně domácích byl nejlepším hráčem zvolen slovenský útočník Dravecký, autor nádherné druhé branky Třince. Z týmu Torpeda byl vybrán Švéd Klingberg. Ten vsítil druhý a pak čtvrtý gól svého týmu, který byl zároveň vítězným. Ceny předá viceprezident třineckého klubu Jan Czudek.
     
    Oceláři zahájili třetí část nejlepším možným způsobem a během tří minuty stáhli dvoubrankový náskok Torpeda. Po minutě hry snížil přesnou střelou od modré čáry Dravecký a šťastným gólem se Třinci podařilo ani ne o minutu později vyrovnat. Kleslovo nahození dojel Matuš, nastřelil puk před Aljapkina a do sítě si kotouč bruslemi srazil obránce Osipov. Na přelomu první a druhé poloviny třetí třetiny potom Oceláři nevyužili čtyřminutovou přesilovku, ani se nedostali do pořádné šance.

    Šest minut před koncem měl po přihrávce Sjomina sedmý gól zápasu na holi S. Kosticyn. Běloruský útočník ale nejprve střílel pouze do Hrubcova betonu a poté dorážel vedle. Rozhodující okamžik přišel v šestapadesáté minutě. Tehdy hrálo přesilovku Torpedo a po čtyřiadvaceti sekundách ji využilo. Osipovovu střelu vyrazil Hrubec před sebe, po zásahu Vidella se kotouč odrazil ke Klingbergovi, jenž přidal přesnou dorážkou svůj druhý gól. V závěru to Třinec zkoušel bez gólmana, ale k Aljapkinovi se už neprotlačil. Naopak, sám měl starosti, aby popáté neinkasoval.
     
    Ve cvičných nájezdech tedy vítězí Nižnij Novgorod a potvrzuje tak své vítězství v základní hrací době. V nájezdech už o nic nešlo, Torpedo získává tři body a v tabulce Steel Cupu se ujímá vedení. Oceláři jsou bez bodu a po prvním dni čtvrtí.
    Neúspěšný nájezd - Dravecký
     
    Nájezdy zakončoval Dravecký. Ten se pro změnu rozjel hodně zleva, položil si Proskurjakova, avšak poté jeho oblouček zamířil nad branku – 0:1.
    Neúspěšný nájezd - Klingberg
     
    Klingberg mohl dodatečné nájezdy rozhodnout. Rozjel se po pravé straně, dojel před Hrubce, ale škvíru v jeho výstroji hledal marně – 0:1.
    Neúspěšný nájezd - Chmielewski
     
    Na opačné straně zakončil druhou sérii Chmielewski. Polský útočník zamíchal holí nad pukem, pak střílel do tyče – 0:1!
    Galuzin propasíroval puk za Hrubce
     
    Galuzin zahájil svůj nájezd svižně. Zprava přijel před Hrubce a přízemní střelou ho překonal – 0:1.
    Neúspěšný nájezd - Irgl
     
    Irgl vyjel proti náhradnímu brankáři Proskurjakovovi. Přibrzdil před ním, rozhýbal si ho, ale mezeru mezi betony nenašel – 0:0.
    Neúspěšný nájezd - Kosticyn
     
    Jako první se proti Hrubcovi rozjel S. Kosticyn a mířil do pravého horního rohu. Hrubec efektně schoval puk do lapačky – 0:0.
     
    Regulérní utkání je u konce, Třinec hru bez brankáře gólem nevyužil a v úvodním zápase je úspěšnější novgorodské Torpedo. Po krátké úpravě ledu budou následovat samostatné nájezdy, v nich už ale o body nepůjde.
     
    Konec zápasu.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 30. Plíhal (Rufer, Hrabal), 42. Dravecký (Růžička), 43. Matuš (Klesla, Nosek) – 6. Pepeljajev (Frolov), 22. Klingberg (Galuzin), 40. Kuljomin (Dvurečenskij), 56. Klingberg (Videll, Osipov)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, Linhart, Galvas (A), Adámek – Chmielewski, Kreps, Hrňa – Adamský, Růžička, Dravecký – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Plíhal, Rufer. Trenér: Jiří Kalous.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Aljapkin (Proskurjakov) – Jegoršev, Pepeljajev, Piganovič, Chomitskij, Budkin, Rybnickij, Aljajev, Osipov – Tolpeko, Galuzin, Videll – Frolov, Sjomin, S. Kosticyn – Klingberg, Mozer, Ashton – Kuljomin, Potapov (C), Dvurečenskij – Bogoslovskij. Trenér: Peteris Skudra.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, René Trombik – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 2472 (48 % celkové kapacity)
    bahis siteleri