Česko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Česko
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Rusko
Sobota 22.08.2015, 18:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Jestli jsme litovali včerejší porážky, i dnešní zápas měl dopadnout úplně jinak. Češky se snažily, byly o něco aktivnějším týmem než Rusko, ale znovu se natrápily v útočném pásmu a v zakončení. Ve třetí třetině pak přišlo několik velkých chyb v obraně, které dokázaly Rusky potrestat a rozhodnout o svém vítězství.

    Třetí a poslední zápas víkendu nás tady v Roudnici nad Labem čeká zítra od 12 hodin. Tak se na to dobře vyspěte a držte palce, abychom své úhlavní soupeřky dokázali konečně porazit na lopatky. Příjemný zbytek sobotního večera. (20:11:59)
     
    A Kristýna Bláhová si zcela zaslouženě jede pro cenu pro nejlepší hráčku utkání, s inkasovanými góly toho nemohla příliš dělat. Na druhé straně si drobný prezent vyzvedla kapitánka Fanuza Kadirovová.
     
    Samostatné nájezdy si totálně podmanila naše čtrnáctiletá gólmanka Kristýna Bláhová! Ani nejlepší ruská hráčka Fanuza Kadirovová na ni svou kličkou nevyzrála a alespoň nájezdy dnes vyhráváme – 1:0.
     
    Karolína Hornická si chtěla gólmanku rozhýbat, ale to se jí nepovedlo – 1:0.
     
    Kristýna Bláhová vyráží střelu Zenčenkové betony. Zase zůstala úplně v klidu – 1:0.
     
    "Pytlice" je náš žolík! Denisa Pytlíková stejně jako včera proměňuje, znovu poslala puk krásně pod břevno a vedeme – 1:0.
     
    Nina Pirogovová chtěla Bláhovou oklamat, ale ta se znovu vůbec nedala. Jdeme do čtvrté série – 0:0.
     
    Martina Mašková zblízka poslala puk nad břevno – 0:0.
     
    Růžkem lapačky vychytala Bláhová Beloglazovovou. To bude na pochvalu od trenéra gólmanů – 0:0.
     
    Merkuševová zachytila střelu Pátkové ve výstroji, byť se trochu zmateně otáčela za sebe – 0:0.
     
    Moc dobře vybruslila Bláhová nájezd Vodopjanovové. Pak už nebylo kudy – 0:0.
     
    Nájezdy zahájil český tým, Neubauerové vypíchla puk gólmanka – 0:0.
     
    Ani druhé utkání v Roudnici nám tedy výsledkově nevyšlo, české juniorky podlehly Ruskám 0:4. Ještě nás znovu čekají samostatné nájezdy, pět na každé straně. Po závěrečné siréně přišel další zbytečný zákrok ruské kapitánky Kadirovové na Báru Patočkovou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    U hrazení inkasovala další tvrdý zákrok Martina Mašková, naštěstí bude v pořádku. Tentokrát se nevylučuje, rozhodčí dnes nasadila opravdu hodně volný metr.
     
    59:24
    Tak ještě máme šanci se zapsat do skóre. Darja Beloglazovová (RUS) je vyloučena za hru tělem.
     
    59:19
    K pořádnému golfáku natáhla na modré čáře Karolína Kosinová. Přízemní ránu vytěsnila Merkuševová pravým betonem do rohu.
     
    58:36
    Po ruském icingu jsme se v pásmu neudrželi, o chvíli později se dopředu probíjela Eliška Vozdecká. Soupeřka ji ale vytlačila k hzrazení.
     
    57:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A místo toho přichází čtvrtý gól ruského týmu. V rychlém brejku posunula Dobrodějevová puk pod českými hokejkami na TAŤÁNU ŠATALOVOVOU, která ho pod Bláhovou dokázala protlačit do sítě. Skóre dnešní bitvy pro nás nebude vypadat příznivě – 0:4. Asistence: Jekatěrina Dobrodějevová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 20. Senčukovová (Zenčenková), 49. Senčukovová (Zenčenková), 52. Beloglazovová (Vodopjanovová), 58. Šatalovová (Dobrodějevová)


    Česko: Bláhová (Jandová) – Bartošová, Kosinová "C", Pytlíková, Erbenová, Pacalová, Holá, Kolářová, Krejníková – Smetková, Pátková, Neubauerová – Jůzková, Patočková, Mašková – Topolská, Vozdecká, Karlecová – Matoušková, Hornická, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Klimkinová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Pirogovová, Novikovová, Lobovová – Dorofejevová, Bolgarevová, Konšinová, Šatalovová, Kadirovová "C", Beloglazovová, Rodnovová, Zenčenková, Vodopjanovová, Dobrodějevová, Senčukovová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    bahis siteleri