Česko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Česko
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Rusko
Sobota 22.08.2015, 18:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemnou sobotu z Roudnice nad Labem. Včera jsme na místním zimním stadionu načali porci tří zápasů českých hokejistek do 18 let s Ruskem a dnes v podvečer pokračujeme. Svěřenkyně trenéra Jana Fidrmuce se pokusí pomstít svým soupeřkám za úvodní porážku 1:4.
     
    První utkání nabídlo vyrovnaný start. Rusky šly do vedení, před koncem úvodní části srovnala z přesilovky Barbora Patočková. Jenže ve druhé třetině přišla krizová pasáž, která rozhodla celý zápas. V rozmezí osmi minut inkasovala česká sestava tři góly, z toho dva od ruské kapitánky a nejlepší hráčky Fanuzy Kadirovové. Na její průniky si budeme muset dávat velký pozor.

    Česko – Rusko 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

    Branky a nahrávky: 18. Patočková – 13. Rodnovová (Konšinová, Šatalovová), 26. Konšinová (Těrjoškinová), 27. Kadirovová, 34. Kadirovová.

    První zápas s Ruskem jsme ztratili během pár minut ve druhé třetině. Poslechněte si hodnocení z úst Báry Patočkové a trenéra Jana Fidrmuce.

    Posted by Reprezentace ČR 18 ženy – lední hokej on 22. srpen 2015
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bláhová (Jandová) – Bartošová, Kosinová "C", Pytlíková, Erbenová, Pacalová, Holá, Kolářová, Krejníková – Smetková, Pátková, Neubauerová – Jůzková, Patočková, Mašková – Topolská, Vozdecká, Karlecová – Matoušková, Hornická, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Klimkinová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Pirogovová, Novikovová, Lobovová – Dorofejevová, Bolgarevová, Konšinová, Šatalovová, Kadirovová, Beloglazovová, Rodnovová, Zenčenková, Vodopjanovová, Dobrodějevová, Senčukovová. Trenér: Alexandr Uljankin.
     
    Čeští trenéři provedli pro druhý duel v sestavě tři změny. Ta nejzásadnější je na gólmanském postu, do branky totiž nastoupí loňská opora patnáctky Kristýna Bláhová, která prožije ve starší kategorii premiéru. Jako dvojka bude připravena Denisa Jandová.

    V obraně si prohodily posty Libuše Holá s Magdalenou Erbenovou, první jmenovaná bude hrát ve třetí formaci a Erbenová ve druhé. Do prvního útoku se pak posunula Kamila Smetková, která zaujme místo na pravém křídle, naopak Eliška Vozdecká bude hrát centr třetího útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Česká střídačka zasáhla do hry, když letěl kotouč z našeho pásma. Buly před Bláhovou.
     
    00:43
    I nadále se bojovalo kolem modré čáry našeho výběru, který nakonec odvrátil puk do ještě bezpečnějších míst.
     
    01:22
    Adéla Jůzková zachytila ruské vyhození a poslala puk dopředu, ruskou branku ale minul. Česká akce vzápětí skončila.
     
    01:59
    České hokejistky rychle přistoupily ke Kadirovové, její třetí útok se potom ke střeleckému pokusu nedostal.
     
    02:37
    Matoušková nedokázala zpracovat prudký pas Vozdecké a znovu je kotouč v neutrální zóně. Po přejezdu modré čáry nedokáže ani jeden z celků předvést úspěšnou kombinaci.
     
    03:23
    Domácímu týmu nechtěně pomohla i rozhodčí Radka Růžičková, která zbrzdila ruskou přihrávku. Znovu jdeme dopředu.
     
    03:59
    Nahození Bartošové sebrala Kamila Smetková, před brankovištěm se rychle otočila kolem své osy, ale pak těsně minula tyčku!
     
    04:31
    Denisa Pytlíková, jež včera jako jediná z českých hokejistek uspěla v nájezdech, se nenechala obrat o puk forčekující Ruskou.
     
    05:03
    Protiútoky sborné zatím velmi dobře dobruslujeme, na naší straně je větší aktivita. Od první minuty se hraje bez přerušení.
     
    05:50
    Kadirovová založila akci pro Šatalovovou, té ale skákavý puk ujel z hokejky. Následně hákovala českou hráčku, nicméně vylučovat se nebude.
     
    06:23
    Nyní zkoušela Kadirovová přenechat puk u první tyčky. Bláhová to až tak nečekala, ale kotouč se zasekl u boční konstrukce a naše obránkyně ho v pohodě dojela jako první.
     
    06:59
    Už už se zdálo, že bude hra přerušena, ale Kristýna Bláhová nakonec kotouč rozehrála a založila další českou akci.
     
    07:08
    Tu bohužel maří zakázané uvolnění, hra se vrací před naši gólmanku.
     
    07:23
    Skvěle Bláhová! Česká pětice trochu propadla po buly a byla z toho až jasná gólová šance pro Jelizavetu Zenčenkovou. Naštěstí nedokázala zvednout kotouč a po ledě narazila na beton, který naše gólmanka v poslední možné chvíli vymrštila.
     
    07:55
    Reakce české strany je nejlepší možná. Jak první, tak druhý útok ukázaly rychlou rotaci a Valeria Merkuševová musela zasahovat.
     
    08:37
    Na levé straně útoční třetiny vybojovala puk Tereza Karlecová, její následný pokus skončil jen na boční konstrukci ruské klece.
     
    09:02
    Šikovné ruce předvedla na druhé straně Darja Beloglazovová. Před obránkyni pálila na druhou tyčku, kde byla připravena Bláhová.
     
    09:39
    Obrovský český námaz naštěstí sborná nedokázala potrestat. Pálila Šatalovová, jenže branku minula.
     
    10:07
    Národní tým se nechal na pár desítek sekund sevřít, ale teď už zase útočí. Zatím sledujeme zcela vyrovnanou partii.
     
    10:43
    Debora Bartošová přistoupila ke Kadirovové akorát včas, aby její tradiční kličku do středu hřiště zvládla vypíchnout.
     
    11:14
    Stále se hraje ve velmi solidním tempu. Češky dojely nahozený kotouč a teďo něj dlouze bojují v rohu ruského pásma.
     
    11:55
    Členky druhého útoku poctivě bekčekovaly ruskou akci a soupeřky nepustily ani za modrou čáru.
     
    12:10
    Následuje další těsné zakázané uvolnění z českých hokejek. Náš výběr teď potřebuje dostřídat sestavu.
     
    12:39
    Během střídání zvládl i založit útočnou akci, z pravé strany střílela Tereza Topolská. Ruská brusle ztečovala kotouč mimo.
     
    12:46
    První přesilovka utkání jde na českou stranu. Za podražení je vyloučena Darja Seredinová (RUS), snad se nám podaří něco vymyslet.
     
    13:25
    Napoprvé to nevyšlo a naše pětice musela začít ze své třetiny. Dopustila se ale ofsajdu a čas vymezený pro první útok tím skončil.
     
    13:43
    Není na co čekat. Jůzková uháněla po pravém mantinelu, pak vrátila puk Maškové, která hned hledala místo u bližší tyčky. Její zpomalenou střelu chytla Merkuševová do lapačky.
     
    14:09
    Obětavé Rusky zastavily střelu Pytlíkové od modré čáry. Puk ale nedokázaly vyhodit a český tlak pokračuje.
     
    14:34
    Teď už letí kotouč přes všechny čáry, Rusky se brání velmi dobře.
     
    14:48
    A o pár sekund později už naše protivnice hrají v plném počtu.
     
    14:55
    To samé bohužel už neplatí pro nás. Tereza Karlecová (CZE) inkasuje menší trest za podražení a také ruský tým si vyzkouší svou první početní výhodu dnešního večera.
     
    15:19
    Hezky pěkně! V souboji kapitánek skočila Karolína Kosinová pod nohy Kadirovové a následně bolestivě odkulhala na střídačku. Ale to hlavní se jí povedlo – zastavit velkou ruskou šanci.
     
    15:52
    O chvíli později už musela Kristýna Bláhová zasahovat, zbloudilý puk spíš dojel do jejího brankoviště.
     
    16:16
    Tečovaná rána Zubokové skončila na špičce levého betonu, kterou vykopla Kristýna Bláhová.
     
    16:55
    Musíme si přiznat, že ruská přesilovka byla o mnoho nebezpečnější než ta naše. Ale přestáli jsme ji bez inkasování, to je nejdůležitější.
     
    17:11
    Radka Růžičková teď odpustila Ruskám evidentní dvě minuty. Beloglazovová svým zabržděním totiž dopřála Bláhové nedobrovolnou, ale o to výraznější sprchu. Ještě jednou a naše gólmanka se už večer nebude muset mýt.
     
    17:45
    Poprvé v zápase se zakázaného uvolnění dopustily také ruské hokejistky, buly po pravici Merkuševové.
     
    18:29
    Elitní formace sevřela sbornou v její třetině. Skončilo to zpětným pasem na Martinu Maškovou, které ale v poslední chvíli skočila pod nohy soupeřka.
     
    19:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po dobré pasáži bohužel přichází ruský gól do šatny. Zenčenková bruslila s pukem za brankou a pak si všimla SOFIE SENČUKOVOVÉ, která zůstala před českým brankovištěm na chvíli volná. Stačilo jí to k tomu, aby kotouč z první uklidila ke druhé tyčce domácího týmu – 0:1. Asistence: Jelizaveta Zenčenková.
     
    19:58
    Ještě před odchodem do šaten mohla odpovědět Tereza Karlecová, její švih z levé strany ale těsně minul ruské břevno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Svižná úvodní část nabídla vyrovnaný obraz hry, skóre je bohužel příznivější pro Rusky. České juniorky se často dostávaly do pásma soupeřek, kombinace před brankou jim ale nevychází podle představ. Kristýna Bláhová musela několikrát ukázat svou pohotovost, 43 sekund před přestávkou ale těžko sahala po bleskurychlé střele Senčukovové.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Po přestávce vlétly české hokejistky na led s elánem. Střela Smetkové byla zblokována, potom musela gólmanka hasit pokus Bartošové.
     
    20:53
    Druhá formace si vytvořila obrovskou šanci! K vyrovnání měla blízko akce Maškové s Patočkovou, jenže Merkuševová se bleskurychle přesunula a puk vykopla z prázdné brány.
     
    21:55
    Karolína Hornická si najela na přihrávku od hrazení, byla naprosto jasně zahákovaná, ale píšťalka hlavní rozhodčí znovu nepochopitelně mlčí.
     
    22:29
    Naše děvčata se ženou dopředu a sborná s nimi má obrovské problémy. Teď musela Merkuševová ztlumit pokus Neubauerové, který šel přece jenom z velkého úhlu.
     
    22:47
    Na ruskou gólmanku možná letělo už tolik puků jako za celou první třetinu.
     
    23:09
    Martina Mašková se probila od mantinelu až před brankoviště. Bekhendem neprostřelila klubko hráček, potom dostala druhou šanci, ale její svižný pokus minul tyčku.
     
    23:34
    Pozor musí dávat i Kristýna Bláhová. Dopředu uháněla aktivní Beloglazovová, puk ale měla daleko před sebou a naše brankářka ho včas přikryla.
     
    24:08
    Česká obrana zblokovala střelu Kadirovové, její formace nás ale nyní sevřela v pásmu.
     
    24:41
    A skončilo to až závarem na hranici brankoviště, kde byly dvě ruské útočnice proti jediné hráčce. Libuše Holá se ale snažila puk doslova sežrat a pak ho do bezpečí odpálila spoluhráčka.
     
    24:58
    Po zakázaném uvolnění potřeboval český tým vystřídat, Bláhová následně zastavila kotouč mezi betony a naše holky si mohly oddechnout.
     
    25:41
    Mladá čtvrtá formace zatím v Roudnici odvádí to, co má. Teď dlouho bojovala o puk v rohu ruského pásma, bohužel to ke střeleckému pokusu nevedlo.
     
    26:05
    Vodpjanovová řešila přečíslení možná střelou, možná přihrávkou ke druhé tyčce. Puk každopádně proletěl mimo českou svatyni.
     
    26:48
    S vydatnou pomocí ruské hokejky se Neubauerová poroučela na led. Jedeme dál.
     
    27:05
    Velmi dobře se Martina Mašková zorientovala ve střední vzdálenosti a zkusila to na druhou tyč. Merkuševová se musela hodně rychle natáhnout.
     
    27:22
    Nina Pirogovová bez puku tvrdě sestřelila k ledu Kamilu Smetkovou. Bohužel se zdá, že hlavní rozhodčí zamrzla píšťalka a rozhodla se nepískat vůbec, vůbec nic.
     
    27:48
    Tak přece jen. Když už Nina Pirogovová (RUS) nesmyslným zákrokem zastavila další českou hokejistku, skončilo to dvouminutovým trestem za hrubost.
     
    28:41
    Početní výhoda ale zatím českému týmu nepomáhá, sborná se brání velmi úspěšně.
     
    29:08
    Další kotouč letěl ze středního pásma přímo na Kristýnu Bláovou. Ta se ho rozhodla podržet pod lapačkou, její spoluhráčky z pole mohly alespoň dostřídat.
     
    29:46
    V samém závěru přesilovky nabídla Smetková kotouč Pátkové, té ale při střele ujel z hokejky. Škoda.
     
    30:15
    Ruský tým hraje v plném počtu. Věřme, že výrazná česká aktivita neutuchne a budou z toho další gólové šance.
     
    30:46
    Pokus o rychlou ruskou rozehrávku byl až přiliš odvážný, dlouhý kotouč snadno dojela jako první Bláhová a přerušila hru.
     
    31:22
    Rychlé nohy Kadirovové rozhýbaly českou pětici, ale nahození na zadní mantinel jsme sebrali jako první.
     
    32:08
    Teď už to ruská kapitánka zkusila sama. Po dlouhé kličce přestřelila horní tyčku české branky.
     
    32:29
    Defenziva našeho týmu byla chvilku ve velkých nedbalkách a je jedině dobře, že to končí jen zakázaným uvolněním.
     
    33:06
    Teď už mohl trenér Jan Fidrmuc poslat do hry čerstvé síly. Po souboji u hrazení je nařízeno buly ve středním pásmu.
     
    33:37
    Za pukem se neústupně hnala Kristýna Pátková a odnesla to naraženým kolenem, nicméně je v pořádku. Průnik Bartošové mezitím skončil ofsajdem, nevšimla si totiž ležící spoluhráčky.
     
    33:56
    Na druhé straně plochy naopak odnesla souboj Polina Bolgarevová, která zůstává ležet na ledě. Už k ní přispěchali lékaři obou výprav.
     
    33:56
    S Bolgarevovou to nevypadá vůbec dobře, teď už odjíždí na nosítkách z haly a do zbytku víkendu už určitě nezasáhne. Budeme si přát, aby byla brzy v pořádku.
     
    34:35
    Hra již pokračuje dál, sledujeme poměrně nervózní partii s řadou nepřesných přihrávek.
     
    35:18
    Ruské juniorky mají víc ze hry, naše hokejistky je ale nepouštějí od mantinelu.
     
    36:07
    Jsou to ale právě Rusky, kdo by měl svou tvrdou hru zklidnit. Taťána Šatalovová (RUS) narazila na hrazení Lauru Lerchovou a Karolína Hornická jí hned důrazně vzkázala, že takhle to nepůjde. Přesilovka pro náš tým.
     
    36:58
    Početní výhoda nám bohužel dnes vůbec nevychází, ani teď si nedokážeme vytvořit zajímavější střeleckou pozici.
     
    37:38
    Střela Maškové byla zblokována a sborná potom snadno poslala kotouč přes všechny čáry.
     
    38:01
    Rusky si v obraně počínaly nedůrazně a hned to chtěla potrestat Tereza Karlecová. Střílela na druhou tyč pod lapačku, Merkuševová zasahuje.
     
    38:29
    Na konci přesilovky už přišel velký český tlak na brankoviště! Vozdecká bohužel napálila Merkuševovou do helmy, potom nám chyběl kousek před prázdnou brankou.
     
    38:51
    Ruský protiútok zastavuje zákrok lapačkou v podání Kristýny Bláhové. Hlavně neinkasovat další gól do šatny.
     
    39:22
    Zase stačilo jen kraťounké ruské zaváhání, aby Češky zahrozily. Topolská hledala místo mezi betony, mezírka ale včas zmizela.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Naše juniorky daly do druhé třetiny všechno, zvlášť jejich nástup byl impozantní a Rusky se dlouho jenom bránily. Potom naopak obraz hry obrátily a také měly blízko ke gólu, závěr už zase vyšel líp našemu týmu. Zasloužili bychom si vyrovnat, bohužel tady v Roudnici už čtyři třetiny čekáme na vstřelený gól. Snad se brzo dočkáme, protože máme na mnohem víc než výsledek 0:1.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Karolína Kosinová neměla šanci dosáhnout na ruské vyhození a i náš asistent Josef Štoudek dopředu jasně gestikuloval, že se musí pískat icing.
     
    40:58
    Autorka naší jediné včerejší trefy Barbora Patočková se tlačila za dorážkou, ale Merkuševová měla puk ve své moci.
     
    41:58
    Tečované nahození Denisy Pytlíkové jako první dojela Tereza Karlecová, dál ale naše útočná akce nepokračovala.
     
    42:29
    Trochu pomaleji jsme v obranném pásmu přistupovali k soupeřkám, nicméně nahození jsme dokázali zastavit a Bláhová nemusela zasahovat.
     
    43:00
    Před českou brankářku se vzápětí hra vrátí, její kolegyně z pole se dopustily zakázaného uvolnění.
     
    43:38
    Jedna z ruských hokejistek se pokoušela opít rohlíkem hned několik našich hráček, ale u Kamily Smetkové její elán skončil.
     
    44:23
    Fanuza Kadirovová se probíjela středem hřiště, potom zkusila štěstí na druhou tyčku. Tam čekala lapačka Kristýny Bláhové.
     
    45:07
    A hned vzápětí se do protiútoku vydal naše druhá formace se zakončující Patočkovou. Střela šla ovšem mimo.
     
    45:50
    Za ruskou klecí bojovala o kotouč především Tereza Karlecová. Černá pryž skončila na zadní síťce, vhazuje se v pásmu.
     
    46:16
    Jen jim ukažte! Senčukovová tvrdě dorážela na Bláhovou a drobounká Šárka Krejníková se hned jela mstít, pak ji doplnila i Laura Lerchová. Naše hokejistky se dokáží postavit jedna za druhou.
     
    47:04
    Rychlonohá Kamila Smetková uháněla po levém mantinelu, soupeřka ji ale dokázala vybruslit.
     
    47:29
    Martina Mašková uháněla na ruskou gólmanku úplně sama! V zakončení ale bohužel uklouzla. Tohle už chce gól, hrajeme velmi aktivně.
     
    48:16
    Na ledě skončila ruská tahounka Kadirovová, rozhodčí přerušila hru. Kadirovová už je v pořádku na střídačce.
     
    48:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V ten nejhorší možný moment přišla chyba čtvrté české formace a druhý gól, kterým naše soupeřky odskakují. Znovu u toho byla ta samá dvojice, SOFIA SENČUKOVOVÁ nabídla puk Zenčenkové, kterou ještě Bláhová vychytala. Na dorážku první jmenované už ale neměla nárok – 0:2. Asistence: Jelizaveta Zenčenková.
     
    49:53
    Denisa Pytlíková sebrala puk a rozehrála dopředu na Martinu Maškovou. Ta chtěla do sóla tak moc, že brzo přejela modrou čáru do ofsajdu.
     
    50:42
    Libuše Holá musela počkat, až jí parťačky vyklidí pásmo. Teď se české hokejistky perou o kotouč za ruskou svatyní.
     
    51:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí gól ruského týmu je na světě a teď už se nám bude se zápasem jenom těžko něco dělat. Naše hokejistky si počínaly na brankovišti velmi nedůrazně a volně ležící kotouč po zásahu Bláhové poslala do prázdné brány DARJA BELOGLAZOVOVÁ – 0:3. Asistence: Jelena Vodopjanovová.
     
    52:53
    Je to škoda hlavně z toho důvodu, že Rusky nemají žádný nápor, jen dvakrát využily zmatku v našich řadách. Nadále hrajeme velmi bojovně a puk je mnohem častěji v ruské třetině.
     
    53:59
    Kombinace se nám ale příliš nedaří, Valeria Merkuševová nemá prakticky žádnou práci.
     
    54:52
    Pirogovová zachytila české vyhození, kotouč ale zasáhla za modrou čarou a následnou hru Kadirovové zastavuje ofsajd.
     
    55:14
    Další pomalou rozehrávku vystihla Kadirorová. Bláhová musela krýt její střelu doprostřed branky.
     
    55:58
    Další ruskou šanci měla Beloglazovová, před Bláhovou ale už byla moc blízko a naše gólmanka se roztáhla po celé brankové čáře.
     
    56:25
    Bohužel nedokážeme využít ani ty největší gólové příležitosti, což nás zatím stojí celou Roudnici. Merkuševová ležela na ledě, když k volnému puku dojela Tereza Karlecová, ale kotouč neskončil za brankovou čarou.
     
    57:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A místo toho přichází čtvrtý gól ruského týmu. V rychlém brejku posunula Dobrodějevová puk pod českými hokejkami na TAŤÁNU ŠATALOVOVOU, která ho pod Bláhovou dokázala protlačit do sítě. Skóre dnešní bitvy pro nás nebude vypadat příznivě – 0:4. Asistence: Jekatěrina Dobrodějevová.
     
    58:36
    Po ruském icingu jsme se v pásmu neudrželi, o chvíli později se dopředu probíjela Eliška Vozdecká. Soupeřka ji ale vytlačila k hzrazení.
     
    59:19
    K pořádnému golfáku natáhla na modré čáře Karolína Kosinová. Přízemní ránu vytěsnila Merkuševová pravým betonem do rohu.
     
    59:24
    Tak ještě máme šanci se zapsat do skóre. Darja Beloglazovová (RUS) je vyloučena za hru tělem.
     
    59:35
    U hrazení inkasovala další tvrdý zákrok Martina Mašková, naštěstí bude v pořádku. Tentokrát se nevylučuje, rozhodčí dnes nasadila opravdu hodně volný metr.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani druhé utkání v Roudnici nám tedy výsledkově nevyšlo, české juniorky podlehly Ruskám 0:4. Ještě nás znovu čekají samostatné nájezdy, pět na každé straně. Po závěrečné siréně přišel další zbytečný zákrok ruské kapitánky Kadirovové na Báru Patočkovou.
     
    Nájezdy zahájil český tým, Neubauerové vypíchla puk gólmanka – 0:0.
     
    Moc dobře vybruslila Bláhová nájezd Vodopjanovové. Pak už nebylo kudy – 0:0.
     
    Merkuševová zachytila střelu Pátkové ve výstroji, byť se trochu zmateně otáčela za sebe – 0:0.
     
    Růžkem lapačky vychytala Bláhová Beloglazovovou. To bude na pochvalu od trenéra gólmanů – 0:0.
     
    Martina Mašková zblízka poslala puk nad břevno – 0:0.
     
    Nina Pirogovová chtěla Bláhovou oklamat, ale ta se znovu vůbec nedala. Jdeme do čtvrté série – 0:0.
     
    "Pytlice" je náš žolík! Denisa Pytlíková stejně jako včera proměňuje, znovu poslala puk krásně pod břevno a vedeme – 1:0.
     
    Kristýna Bláhová vyráží střelu Zenčenkové betony. Zase zůstala úplně v klidu – 1:0.
     
    Karolína Hornická si chtěla gólmanku rozhýbat, ale to se jí nepovedlo – 1:0.
     
    Samostatné nájezdy si totálně podmanila naše čtrnáctiletá gólmanka Kristýna Bláhová! Ani nejlepší ruská hráčka Fanuza Kadirovová na ni svou kličkou nevyzrála a alespoň nájezdy dnes vyhráváme – 1:0.
     
    A Kristýna Bláhová si zcela zaslouženě jede pro cenu pro nejlepší hráčku utkání, s inkasovanými góly toho nemohla příliš dělat. Na druhé straně si drobný prezent vyzvedla kapitánka Fanuza Kadirovová.
     
    Jestli jsme litovali včerejší porážky, i dnešní zápas měl dopadnout úplně jinak. Češky se snažily, byly o něco aktivnějším týmem než Rusko, ale znovu se natrápily v útočném pásmu a v zakončení. Ve třetí třetině pak přišlo několik velkých chyb v obraně, které dokázaly Rusky potrestat a rozhodnout o svém vítězství.

    Třetí a poslední zápas víkendu nás tady v Roudnici nad Labem čeká zítra od 12 hodin. Tak se na to dobře vyspěte a držte palce, abychom své úhlavní soupeřky dokázali konečně porazit na lopatky. Příjemný zbytek sobotního večera. (20:11:59)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 20. Senčukovová (Zenčenková), 49. Senčukovová (Zenčenková), 52. Beloglazovová (Vodopjanovová), 58. Šatalovová (Dobrodějevová)


    Česko: Bláhová (Jandová) – Bartošová, Kosinová "C", Pytlíková, Erbenová, Pacalová, Holá, Kolářová, Krejníková – Smetková, Pátková, Neubauerová – Jůzková, Patočková, Mašková – Topolská, Vozdecká, Karlecová – Matoušková, Hornická, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Klimkinová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Pirogovová, Novikovová, Lobovová – Dorofejevová, Bolgarevová, Konšinová, Šatalovová, Kadirovová "C", Beloglazovová, Rodnovová, Zenčenková, Vodopjanovová, Dobrodějevová, Senčukovová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    bahis siteleri