Tappara – Djurgården 2:3 (po pr.) | Kärpät – Krefeld 4:1 (kon.) | Rauma – Fribourg 4:2 (kon.)
Litvínov – Grenoble 6:4 (kon.) | Skellefteå – Nitra 3:2 (3:2 po s.n.) | Salzburg – SønderjyskE 7:2 (kon.)
Linz – TPS 2:3 (po pr.) | Mannheim – Něman Grodno 2:1 (kon.) | Zürich – Gap 6:1 (kon.)
Växjö – Ingolstadt 4:2 (kon.)
po prodl.
Tappara Tampere
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
Djurgårdens IF
Čtvrtek 27.08.2015, 17:30 • Hakametsä, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina 2
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Finský klub Tappara Tampere ve čtvrtek odpoledne přivítá na svém ledě v rámci třetího zápasu Champions Hockey League švédský Djurgården Stockholm, kterého nečeká proti vedoucímu celku skupiny B nic jednoduchého, což potvrdilo první vzájemné střetnutí. Odvetou z Hakametsy Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Tappara Tampere

    Tappara Tampere doposud odehrála v Champions Hockey League dva zápasy a po dvou vítězstvích ji ve skupině B patří se ziskem šesti bodů první příčka. Tampara v úvodním zápase porazila právě Djurgarden, který na jeho vlastním ledě porazila 4:2, a ve druhém střetnutí rozdrtila EV Zug, jenž utrpěl porážku 7:0.
     
    Djurgården Stockholm

    Djurgården má za sebou na rozdíl od Tappary pouze jeden zápas a po domácí porážce 2:4 se může svému soupeři revanšovat. Švédský klub, který byl založen v roce 1891, se stal šestnáctkrát národním mistrem, v loňském ročníku Champions Hockey League ale vypadl ve skupině, kterou odvládl švýcarský klub Fribourg.
    Fanynka Tappary Tampere je připravena vyrazit na dnešní zápas, v němž domácí změří síly s Djurgårdenem Stockholm.

     
    Úvodní sestavy:

    Tappara: Karhunen (Noronen) – Aalto, Saravo – Bonsaksen, Plastino – Elorinne, A. Makinen – Karjalainen, Kankaanpera – Kuusela, Lajunen, Savinainen – Jarvinen, Haapala, Dixon – Peltola, Laine, Ilomaki – O. Makinen, Rauhala, Kaksonen.

    Djurgårdens IF: Armalis (Tellqvist) – Holm, Hogstrom – Falk, Hultstrom – Press, Englund – Eriksson, Westlund – Sorensen, Sallinen, Fallstrom – Vejdemo, Brodin Anderson – Lundberg, Ljungh, Alvarez – Ahlen, Rundqvist.

    Rozhodčí: Marcus Brill (GER), Jukka Hakkarainen (FIN) – Pasi Nieminen (FIN), Masi Puolakka (FIN).
     
    V sestavě Tampary Tampere dnes chybí mladí útočníci Patrik Laine a Henrik Haapala, kteří byli během úvodních dvou zápasů velice efektivní. Oba střední útočníci splnili před startem nové sezóny vysoká očekávání. Djurgården Stockholm má obrovský zájem o hvězdu KHL Patricka Thoresena, i bez něj však mají hosté kvalitní hráče jako jsou Marcus Sörensen nebo brankář Mikel Tellqvist, které dnes čeká proti Tappare Tampere výzva a šance se ukázat.
    Hráči Tappary Tampere a Djurgårdenu jvyrazili na rozbruslení.

     
    Do začátku zápasu Champions Hockey League zbývají necelé 2 minuty. Hráči obou týmů jsou seřazeni na modrých čarách, aby si vyslechli tradiční znělku, po které už bude vše připraveno k úvodnímu buly.
     
    V domácí bráně začne Tomi Karhunen, který se rozcvičuje a přesouvá se od k tyče k tyči. Bránu Djurgardenu bude hájit Martan Armalis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Drujgarden vstoupil do zápasu dobře a dokázal se usadit v útočném pásmu.
     
    00:47
    Pekka Savaro (Tappara) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    00:53
    Před vyloučením domácího hráče se ocitl v první skvělé šanci Tomi Sallinen, který se dostal v blízkosti pravé tyče k nebezpečné střele, brankář Karhunen se ale stačil včas přesunout a vytáhl fantastický zákrok!
     
    2:05
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    HENRIK ERIKSSON posílá Djurgarden Stockholm do vedení a využívá přesilovou hru!! Marcus Hogstrom tvrdě vypálil od modré čáry a po nepřesvědčivém zákroku Karhunena, puk dorazil do prázdné brány Henrik Eriksson. Asistence: Marcus Hogstrom, Tomi Sallinen.
    Henrik ERIKSSON - 0:1
     
    04:34
    Brankář Armalis se vydal za bránu, aby zastavil nahození Tappary a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    05:12
    Kristian Kuusela nebezpečně vypálil z prostoru mezi kruhy, ale brankář Armalis předvedl pohotový zákrok a puk ukryl po pěkném semaforu v lapačce!
     
    05:54
    Tappara během posledních okamžiků zvýšila tempo a začíná být hodně nebezpečná.
     
    06:10
    Další střela domácího týmu, tentokrát od modré čáry. Brankář hostů Armalis byl ale opět připraven a puk ukryl ve své výstroji.
     
    06:18
    Armalis neotálel a rychle přikryl volný puk, který se po přihrávce z levého kruhu kluziště z ničeho nic objevil před jeho brankovištěm.
     
    07:33
    Po delší odmlce o sobě dali vědět hosté ze Stockholmu, jejich tvrdá střela od modré čáry ale skončila pouze na výstroji připraveného Karhunena, který se podruhé v zápase překonat nenechal.
     
    08:24
    Nick Plastino zamíchal za svou bránou pukem a počkal, až mu jeho spoluhráči dostřídají.
     
    09:12
    Arttu Ilomaki byl v útočném pásmu příliš brzy a útočnou akci jeho týmu zastavilo postavení mimo hru.
     
    09:52
    Arttu Ilomaki se vzápětí ocitl ve skvělé příležitosti, když si vybruslil před bránu, jeho následný bekhendový blafák ale dokázal brankář Armalis vleže pravým betonem vyrazit! Fantastický zákrok.
     
    10:57
    Vstřelený gól jako by hráče Djurgardenu uchlácholil a nyní jsou to hráči Tappary Tampere, kteří tahají za delší konec lana.
     
    11:37
    Tappara se tentokrát snažila prosadit po levém křídle, tam ale její útočná snaha ztroskotala.
     
    12:05
    Hráči Djurgardenu se zbytečně zbavují puku a nepřesnými přihrávkami pouští soupeře do šancí.
     
    12:42
    Wilhelm Westlund vypálil od modré čáry, jeho tvrdá střela ale zamířila pouze do míst, kde byl připravený brankář Karhunen.
     
    13:13
    Útok Tappary zastavilo postavení mimo hru, v němž se ocitl Otto Rauhala.
     
    13:46
    Djurgarden se ocitl na několik okamžiků v útočném pásmu a poté přišla střela od modré čáry, do té se ale skvěle položil jeden z obránců Tappary.
     
    14:26
    Kristian Kuusela odvedl v obranném pásmu dobrou práci a poté puk zpoza vlastní brány podél mantinelu vyhodil až do útočného pásma.
     
    14:58
    Djurgarden drží puk na svých holích poté, co vyhrál buly ve vlastním obranném pásmu.
     
    15:33
    Pomalu, ale jistě, se blíží konec prvního dějství. Djurgarden vede zásluhou gólu Erikssona v přesilové hře 1:0.
     
    16:08
    0tto Rauhala (Tappara) dostal menší trest, 2 minuty podražení. Faul Rauhaly byl evidentní a Djurgarden má k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    16:40
    První přesilovou hru hosté využít dokázali. Jak si povedou v té druhé?
     
    16:59
    Tappara dokázala vyhodit puk přes všechny čáry a obranná čtveřice si může vydechnout.
     
    17:23
    Armalis zastavil další vyhozený puk a rychle rozehrál.
     
    17:34
    Pěkná střela Djurgardenu z prostoru pravého kruhu pro vhazování, Karhunen byl však připraven a po pěkném zákroku přerušil hru.
     
    17:57
    Karhunen byl opět v permanenci během pár sekund, když nebezpečné nahození Djurgardenu lapačkou vyrazil do rohu kluziště.
     
    18:16
    Linus Holstrom skvěle zavezl puk po levém křídle do útočného pásma a po pěkném prosmeknutí mezi dvěma protihráči se dostal do zakončení. Jeho následná střela ale skončila v lapačce připraveného Karhunena, který včas zaklekl.
     
    19:30
    Závěr první třetiny se odehrává v plném počtu a vypadá to, že už se žádného gólu nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina, která utekla jako voda. Djurgarden šel brzy do vedení, když se po dvou minutách a pěti sekundách prosadil v přesilové hře Henrik Eriksson. Inkasovaný gól Tapparu probudil a domácí hráči poté zvýšili obrátky, Arttu Ilomaki svým bekhendovým blafákem na pozorného Armalise nevyzrál, stejně jako se svou nebezpečnou střelou Kristian Kuusela, jehož pokus skončil v jeho lapačce. Skóre po první třetině. Tappara Tampere 0 Djurgarden Stockholm 1.
     
    Do konce přestávky zbývají necelé dvě minuty. Hráči obou týmů se za malou chvíli vrátí na ledovou plochu, aby zahájili druhou třetinu zápasu Champions Hockey League. Hosté z Djurgardenu vedou po první třetině zásluhou gólu Henrika Erikssona 1:0. Domácího hokejisté už krouží ve své třetině a čeká už se jen na hráče Stockholmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní buly prostředního dějství vyhráli hráči Tampary, kteří se budou snažit rychle smazat jednobrankový náskok soupeře.
     
    20:19
    Útok Djurgardenu zastavil ofsajd a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    21:05
    Střela Matthewa Andersona byla sražena do ochranné sítě a hra byla opět vykázána do středního pásma.
     
    21:59
    Hráči Djurgardenu se dostali v prostoru pravého kruhu pro vhazování ke střele, brankář Karhunen byl ale připraven a Alvarezovu střelu za svá záda nepustil.
     
    22:22
    Tappara mohla z rychlého protiútoku udeřit, jenže samostatný nájezd jednoho z domácích hráčů gólem neskončil a Armalis se bekhendovým blafákem rozhodit nenechal!
     
    23:50
    Po jednom z ostřejších soubojů byla brána domácí Tappary posunuta.
     
    24:43
    Emil Lundberg mohl potrestat chybu jednoho z domácích obránců, jeho střela z levého kruhu pro vhazování ale gólem neskončila a Karhunen tvrdý pokus nadvakrát zlikvidoval.
     
    25:19
    Na opačné straně zahrozili hráči Tappary, táhlá střela zápěstím ale Armalise nezaskočila.
     
    25:46
    Stephen Dixon zpoza brány posílal puk před bránu, kde ho rychle u své levé tyče přikryl lapačkou brankář Armalis.
     
    26:07
    Marcus Hogstrom vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a hra se vrátila zpět před Armalise.
     
    27:18
    Hra byla přerušena a oba týmy dostaly příležitost na chvíli si oddechnout.
     
    28:00
    Robin Press si trochu zavařil, když se na levé straně vlastního obranného pásma nedokázal otočit s pukem a poté měl co dělat, aby ho před soupeřem udržel u mantinelu.
     
    28:31
    Djurgarden se vzápětí do žádných problémů nedostal a naopak mohl sám udeřit. Ke střele se však hosté ze Stockholmu nedostali.
     
    29:26
    Philip Holm tvrdě vypálil od modré čáry, jeho střela s příklepem ale skončila pouze na hrudi připraveného Karhunena, který měl dobrý výhled.
     
    29:55
    Tappara Tampere se uprostřed druhé třetiny ocitá pod mírným tlakem.
     
    30:29
    Tappara právě vstřelila branku!
    NICK PLASTINO vyrovnává nádherným gólem na 1:1!! Plastino předvedl svou chytrost, když objel bránu a poté puk uklidil do prázdné brány zmateného Armalise. Asistence: Arttu Ilomaki, Pekka Saravo.
    Nick PLASTINO - 1:1
     
    31:31
    Pokud jsem před chvíli říkal, že Djurgarden se dostává do tlaku, tak nyní rychle inkasoval, a na koně se mohou naopak dostat domácí hokejisté.
     
    32:51
    Stephen Dixon (Tappara) dostal menší trest, 2 minuty vražení na mantinel.
     
    33:13
    Marcus Hogstrom vypálil tvrdě od modré čáry, jeho střela ale našla pouze brankáře Karhunena.
     
    33:30
    Djurgarden dnes hraje svou třetí přesilovou hru. Zatím využil jednu, a to hned tu první v úvodu první třetiny.
     
    34:17
    Více než polovina z přesilové hry Stockholmu je pryč a zatím se hosté dostali pouze jedné střele.
     
    34:51
    Tappara Tampere hraje v plném počtu.
     
    35:16
    Jere Karjalainen se hodně diví a kroutí hlavou, ale hra se vrátí zpět před Karhunena.
     
    35:50
    Djurgarden se dostal do přečíslení dva na jednoho, ani jedna ze střel však gólem neskončila. První ránu zastavil pozorný Karhunen a následná dorážka zamířila vysoko nad.
     
    36:41
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    LINUS HULTSTROM vrací hostům zpět ztracené vedení a Djurgarden se ujímá vedení 2:1!! Linus Hultstrom se jako had prosmíknul středem hřiště mezi dvěma protihráči a jeho následná tečovaná střela zamířila nad rameno bezmocného Karhunena.
    Linus HULTSTROM - 1:2
     
    37:02
    Tappara mohla rychle vyrovnat, když dopravila puk do brány. Jenže brána hostů byla v momentě gólu posunuta a branka tudíž nebyla uznána.
     
    37:47
    Robin Alvarez (Djurgården) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    39:09
    Tappara právě vstřelila branku!
    NICK PLASTINO střílí svůj druhý gól v dnešním zápase a vyrovnává na 2:2!! Ilomaki vyhrál vhazování, po kterém nabil Savinainen na střelu Plastinovi, jenž bez přípravy napálil puk přesně k pravé tyči. Asistence: Veli-Matti Savinainen, Arttu Ilomaki.
    Nick PLASTINO - 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství patřilo Nicku Plastinovi, který v průběhu druhé třetiny vstřelil dva góly. Po půlhodině hrací doby nejprve vyrovnal na 1:1 a v samotném závěru třetiny odpověděl na šťastný gól Linuse Hultstroma parádní tvrdou střelou. Skóre po dvou třetinách. Tappara Tampere 2 Djurgarden Stockholm 2.
     
    Hokejisté obou týmů se vrací zpět na ledovou plochu, aby se v závěrečné třetině pokusily strhnout vedení na svou stranu. Nick Plastino dvakrát smazal jednobrankové vedení soupeře, dokáže dnes vstřelil hattrick? Odpověď nalezneme za několik málo okamžiků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Hráči Djurgardenu vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před bránou Armalise.
     
    41:28
    Úvod třetí třetiny nabízí pohledný hokej, který se přelévá ze strany na stranu, žádné slibné příležitosti jsme se ale zatím ve třetí třetině nedočkali.
     
    42:43
    Karhunen předvedl fantastický zákrok, když nebezpečnou střelu Djurgardenu holí vyrazil do ochranné sítě!
     
    44:22
    Stephen Dixon se pokusil zahrozit, jeho střela už ale byla zbytečná a hra byla po postavení mimo hru vykázána do středního pásma.
     
    45:40
    Linus Hultstrom (Djurgården) dostal menší trest, 2 minuty držení, a Tampere má jedinečnou příležitost poprvé v zápase se ujmout vedení.
     
    46:28
    Domácí se dostali ke střele, Armalis byl ale připraven.
     
    46:51
    Djurgardenu se podařilo vyhodit a další útočná akce Tappary začíná od její vlastní brány.
     
    47:31
    Jan-Mikael Jarvinen se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a hostům se podařilo ušetřit další sekundy z vyloučení Holtstroma.
     
    47:49
    Atte Makinen (Tappara) usedl na trestnou lavici a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Makinen dostal 2 minuty za hru vysokou holí.
     
    48:19
    Vypadá to, že se bude potřetí během několika málo okamžiků znovu vylučovat.
     
    48:19
    Marcus Hogstrom (Djurgården) dostal menší trest, 2 minuty držení, a počet hráčů na ledě se vyrovnal.
     
    49:18
    Ještě přes půlminuty se bude hrát ve hře 4 na 4 a poté začne zkrácená přesilová hra Tappary Tampere.
     
    49:33
    Ljungh neuspěl na vhazování a Tampere se může vydat z obranného pásma směrem k bráně soupeře.
     
    50:12
    Patrik Laine se mohl řítit sám na bránu, jenže těsně před brankovištěm byl poslán k zemi. Vylučovat se však nebude.
     
    50:20
    Marcus Hogstrom se vrací zpět na ledovou plochu a oba týmy jsou v plném počtu.
     
    51:23
    Brankář Karhunen ztlumil tvrdou střelu Djurgardenu od modré čáry a přerušil hru.
     
    52:44
    Hráči Tampere se několikrát dostali ke střele, ani jedna z nich však bránu Armalise příliš neohrozila a zamířila mimo.
     
    53:09
    Rozhodčí podruhé během třetí třetiny přerušili hru, aby se mohli hráči obou týmů občerstvit.
     
    53:46
    Brankář Karhunen byl nepříjemně atakován a za jeho bránou se poté strhla větší potyčka.
     
    53:46
    Marcus Sorensen (Djurgården) dostal menší trest, 2 minuty za vražení.
     
    53:46
    Alexander Boksaksen (Tappara) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    54:00
    Závěr zápasu přináší několik vyloučení, na gól však zatím čekáme marně.
     
    54:26
    Další vyloučení. Matthew Anderson (Djurgården) usedl na trestnou lavici na 2 minuty za podražení.
     
    55:03
    Arttu Inomaki mohl vstřelit rozhodující gól zápasu, jeho tvrdou střelu ale Armalis dokázal vyrazit do ochranné sítě!
     
    56:07
    Tappara si před přesilovou hrou vyžádala oddechový čas, ten ji však zatím příliš nepomohl a domácí hokejisté se dostali zatím pouze k jedné střele.
     
    56:18
    Nechci být pesimista a něco přivolávat, ale troufám si tvrdit, že o osudu utkání s největší pravděpodobností rozhodnou nájezdy.
     
    57:01
    Karhunen přikryl volný puk lapačkou, aby nepustil žádného ze soupeřů zbytečně k dorážce.
     
    57:36
    Do konce třetí třetiny zbývá dohrát něco málo přes 2 minuty. Dočkáme se rozhodujícího gólu?
     
    59:01
    Domácí fanoušci ženou Tapparu za vstřelením rozhodující branky, Armalis ale nemusí zasahovat.
     
    59:31
    Nick Plastino (Tappara) byl v samotném závěru zápasu vyloučen a za držení usedl na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    59:50
    Djurgarden odvolal brankáře Armalise ve snaze v samotném závěru rozhodnout.
     
    59:59
    Karhunen za svá záda střelu od modré čáry nepustil a zápas půjde do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Utkání mezi Tapparou a Djurgardenem ve třetím dějství žádný gól nenabídlo a hokejisty obou týmů čeká po remíze 2:2 prodloužení. Pokud se nerozhodne ani v něm, na řadu přijdou samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Hultstrom se pokusil v úvodu prodloužení rozhodnout, jeho střela ale skončila pouze na výstroji pozorného Karhunena.
     
    60:43
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    TOMI SALLINEN střílí gól a rozhoduje o vítězství Djurgardenu!! Tomi Sallinen po přesné střele Marcuse Sorensena využil početní převahy svého týmu a v přesilové hře vystřelil v prodloužení svému týmu těsné vítězství 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    Djurgarden v zápase dvakrát vedl, ani v jednom případě však své vedení nedokázal udržet a zásluhou dvou branek Nicka Plastina domácí Tampere dotáhlo zápas do prodloužení, v němž inkasovalo gól v oslabení. O osudu utkání rozhodl přesnou střelou Tomi Sallinen. Stockholm se na vítězství sice pořádně nadřel, nakonec ale úvodní porážku 4:2 svému soupeři dokázal vrátit. (19:59:51)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 31. Plastino (Ilomaki, Saravo), 40. Plastino (Savinainen, Ilomaki) – 3. Eriksson (Hogstrom, Sallinen), 37. Hultstrom, 61. Sallinen (Sorensen, Hultstrom)


    Tappara Tampere: Karhunen (Noronen) – Aalto, Saravo – Bonsaksen, Plastino – Elorinne, A. Makinen – Karjalainen, Kankaanpera – Kuusela, Lajunen, Savinainen – Jarvinen, Haapala, Dixon – Peltola, Laine, Ilomaki – O. Makinen, Rauhala, Kaksonen.
    Djurgårdens IF: Armalis (Tellqvist) – Holm, Hogstrom – Falk, Hultstrom – Press, Englund – Eriksson, Westlund – Sorensen, Sallinen, Fallstrom – Vejdemo, Brodin Anderson – Lundberg, Ljungh, Alvarez – Ahlen, Rundqvist.

    Rozhodčí: Marcus Brill (GER), Jukka Hakkarainen (FIN) – Pasi Nieminen (FIN), Masi Puolakka (FIN)
    bahis siteleri