Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Bělorusko – Lucembursko 2:0 (kon.) | S. Makedonie – Španělsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Anglie – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Litva – San Marino 2:1 (kon.)
Slovinsko – Estonsko 1:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Rusko 0:7 (kon.) | Moldavsko – Černá Hora 0:2 (kon.)
Švédsko – Rakousko 1:4 (kon.)
konec
Slovensko
0:0 (0:0)
Ukrajina
Úterý 08.09.2015, 20:45 • Štadión Pod Dubňom, Žilina • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Slovensko si prozatím nedokázalo zajistit postup na EURO, nicméně po bezbrankové remíze s Ukrajinou k němu udělala další krok!

    První poločas na Štadióně Pod Dubňom nabídl velmi zajímavou podívnou, avšak bez branek. Po mdlých deseti minutách zničehonic zahrozil hostující Jevhen Konopljanka, který vystřelil z hranice vápna. Jeho rána prolétla kolem levé tyče! O sedm minut později mohl udeřit domácí Marek Hamšík, nicméně proti jeho střele vytáhl parádní zákrok Pjatov! Ve zbytku poločasu jsme viděli spíše územní bitvu, žádnou vážnější šanci jsme neviděli.

    Druhý poločas začal velmi nešťastným momentem, kdy se při obranném zákroku zranil Pekarík, který musel střídat. Slovensko se připomnělo v 62. minutě, kdy pálil Marek Hamšík nad branku. Velkou šanci měl v 74. Kravec, který prokličkoval mezi obránci a branku Kozáčika těsně minul! V závěru zahrozil ještě Rakyckyj z přímého kopu, nicméně Kozáčik byl na svém místě!

    Slovensko si tak nezajistilo postup na EURO, nicméně se mu výrazně přiblížilo. Na druhém místě skupiny C má na svém kontě devatenáct bodů a na třetí Ukrajinu má náskok stále tři body! Slovákům navíc hraje do karet los, neboť v dalším utkání se představí doma s Běloruskem a následně v Lucembursku. Svěřenci Jana Kozáka by si tak postup mohli zajistit už v domácím zápase s Běloruskem!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:41:38)
    V týmu Jana Kozáka panovala po závěrečném hvizdu dobrá nálada
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Plzeňský Michal Ďuriš se na pravé straně dokázal dostat před Tarase Stěpaněnka, který slovenského záložníka objal a poslal k zemi. Hostující hráč dostává za "odměnu" žlutou kartu!
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Ukrajina mezitím připravila první střídání! Ze hry odchází Arťem Kravec, kterého nahrazuje Hladkij!
     
    90
    Středopolař Jevhen Konopljanka postupoval po levé straně, následně prodloužil na nabíhajícího Vjačeslava Ševčuka, který poslal centr do vápna. Jeho pokus však lapil Matúš Kozáčik!
     
    89
    Exekuce se ujal Miroslav Stoch, kterému se však rozehrávka vůbec nepodařila a trefil svým centrem prvního bránícího hráče! Následně však Ukrajina špatně rozehrála a domácí jsou zpět u míče!
     
    88
    Slovensko se dokázalo přesunout na druhou stranu. Na pravé straně byl navíc poslán k zemi Michal Ďuriš. Slovensko tak má k dispozici hodně zajímavou standardní sitauci!
    86. Jaroslav Rakyckyj zahrozil ze standardní sitauce
     
    86
    Rozehrávky zajímavé standardní situace se ujal Jaroslav Rakyckyj, který vyslal zajímavou přízemní ránu. Matúš Kozáčik však byl u své pravé tyč včas a míč lapil!
     
    85
    Při vlastní rozehrávce hodně zariskoval Marek Hamšík, který se ocitl v obležení dvou protihráčů, nicméně situaci nakonec zvládl. Následně se však Ukrajina přeci jen dostala k míči, akci hostů zastavil faulem Juraj Kucka!
     
    84
    Jan Kozák připravil šest minut před koncem základní hrací doby poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Robert Mak, který odvedl velmi dobrý výkon. Na jeho místo přichází "žolík" Miroslav Stoch!
     
    83
    Rozehrávky se tentokrát ujal Marek Hamšík, jehož centr ve vápně odvrátil jeden z hráčů hostů. Za vápnem se opřel do míče Robert Mak, který však mířil hodně vysoko nad!
     
    82
    Rozehrávky se ujal Robert Mak, který poslal míč přímo před branku. Do vzduchu však šel Adrij Pjatov, který míč vyboxoval! Na druhé straně však fauloval Sergej Rybalka a Slovensko má k dispozici další standardní situaci!
     
    81
    Protiútoku domácího celku vedl po levé straně Robert Mak, jehož následná přihrávka na Jakubka nebyla přesná. Slovenský útočník však záložníkovi PAOKU Soluň míč vrátil, a ten byl faulovaný Fedeckijem!
    79. Nafilmovaný pád Jevhena Konopljanky
     
    79
    Na druhé straně mohl zahrozit mladý Jevhen Konopljanka, který se nejdříve vyhnul Hubočanovi a následně spadl po souboji s Pečovským. Martin Atkinson se však nenchal zaskočil a na nafilmovaný pád ukrajinského záložníka neskočil! Následně udělil žlutou kartu!
     
    78
    I tento rohový kop si vzal na starost Robert Mak, ktertý poslal svůj centr na přední tyč. V tomto prostoru se však nacházel Jaroslav Rakyckyj, který míč odhlavičkoval!
     
    77
    Slovensko však pokračuje ve své kombinaci na útočné polovině! Na pravé straně sice Tomáš Hubočan ostře zajel pod nohy Rakyckyje, avšak hlavní rozhodčí faul neodpsíkal. Následně Jakubko vybojoval rohový kop!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   11. Hamšík (SVK), 47. Gyömbér (SVK) – 21. Rybalka (UKR), 79. Konopljanka (UKR), 90+2. Stěpaněnko (UKR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 26:15.
    Slovensko: Kozáčik – Pekarík (51. Saláta), Škrtel (C), Hubočan, Gyömbér – Kucka, Pečovský – Mak (84. Stoch), Hamšík, Ďuriš – Vittek (66. Jakubko).
    Náhradníci: Novota, Mucha – Nemec, Duda, Hrošovský, Greguš, Stoch, Jakubko, Šesták, Švento, Michalík, Saláta.

    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Rotaň (C), Konopljanka – Kravec (90+1. Hladkij).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Timoščuk, Morozjuk, Piljavskij, Budkivskij, Malinovskyj, Kučer, Hladkij, Malyšjev, Gusev, Kovalenko.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Burt (vš. Anglie)
    bahis siteleri