Ázerbájdžán – Německo 0:3 (kon.) | Arménie – Rumunsko 2:3 (kon.) | Andorra – Irsko 0:2 (kon.)
Itálie – Slovinsko 1:0 (kon.) | Lotyšsko – Česko 1:1 (kon.) | Rakousko – Rusko 4:3 (kon.)
Finsko – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Albánie – Portugalsko 1:6 (kon.) | Island – Sev. Irsko 1:1 (kon.)
Bulharsko – Lucembursko 3:0 (kon.) | Černá Hora – Malta 0:0 (kon.) | Srbsko – Litva 5:0 (kon.)
Turecko – Nizozemsko 0:1 (kon.)
konec
Srbsko
5:0 (3:0)
Litva
Úterý 08.09.2015, 18:30 • Stadion FK Metalac, Gornji Milanovac • Kvalifikace ME U21 • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den! Vítejte u sledování textového přenosu ze zápasu kvalifikace na ME do jednadvaceti let, v němž od 18:30 vyzve Srbsko soka z Litvy.

    Srbové vzhledem k účasti na letošním šampionátu konaném v Česku ještě v kvalifikační skupině 2 neodehráli jediný zápas, a tak mají na kontě nulový počet bodů. Stejně tak i Litva, která prohrála v Andořře i Slovinsku.
     
    Zápas hraný v Gorném Milanovaci budou řídit sudí z Kypru: Hlavním arbitrem bude pan Dimitrios Massias, na pomezních lajnách mu budou asistovat Marios Dimitriadis a Marios Kalogirou.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Radunović – Gajić, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović (C), Grujić, Milinković-Savić, Ožegović, Djurdjević
    Náhradníci: Čupić – Jovanović, Golubović, Luković, Lukić, Čavrčić, Mulić

    Litva: Švedkauskas – Aleksandravičius, Čerkauskas, Januševiskis, Baravykas, Dombrauskis, Romanovskij, rakauskas, Tručinkas, Šegžda, Stankevičius
    Náhradníci: Mekelionis, Artimavičius, Korsakas, Urbys, Skripkinas, Žukauskas, Krušnauskas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Dimitrios Massias právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkoop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří se hned v úvodu dostali k rohovému kopu!
     
    2
    Hned v úvodu mělo Srbsko velkou příležitost! Rohového kopu se ujal Antonov, který našel hlavu Zdjelara, ten poslal míč na nohu Djurdjeviće, který však minul!
     
    3
    Litva se poprvé v utkání dostala postupnou kombinací na útočnou polovinu. Hra je však přerušena po nedovoleném zákroku Stankevičiuse, který ostřel zajel pod nohy Zdjelara!
     
    4
    Na pravé straně se pokoušel něco vymyslet Milinković-Savić, jenže jeho centr byl zablokovaný litevskou obranou.
     
    4
    Domácí Srbsko je zatím velmi aktivní hlavně na pravé straně. Z tohoto prostoru posílal před branku přízemní centr Gajić. K míči se dostal Ožegović, který jej prostrkával na Djurdjeviće. Domácí útočník však míč nedokázal zpracovat!
     
    6
    Srbové momentálně kombinují na útočné polovině a pokoušejí se dostat na dostřel branky Švedkauskase. Hostující celek však stojí v obranném bloku.
     
    7
    Další míč do vápna dostal Djurdjević, který se pokoušel dostat ke střele, avšak stoper Aleksandravičius se o domácího útočníka postarala, avšak za cenu rohového kopu.
     
    8
    Z rohového kopu Srbové neudeřili, nicméně následně se k míči dostal Veljković, který prostrčil míč do vápna na Ožegoviće, jehož střela trefil levou tyč branky Švedkauskase!
     
    9
    Na levé straně zaváhal domácí Milinković-Savić, kterému míč utekl. Následně srbský středopolař fauloval Rakauskase.
     
    10
    Srbský tým rozehrál svou standardní sitauci hodně rychle, nicméně přihrávka Maksimoviće přesná nebyla. Následně byl na pravé straně faulován Grujić a Srbsko zůstane u míče.
     
    11
    Grujić hledal dlouhým centrem na levé straně Ožegoviće, na toho byl však centr příliš dlouhý.
     
    12
    Z hodně velké dálky to zkusil domácí Milinković-Savić, jehož rána však letěla nad branku! Švedkauskase však pořádně vylekala!
     
    14
    Na levé straně se dostal k míči domácí Antonov, kterému však míč lehce utekl. Hostující Tručinskas jej však poslal do zámezí a Srbsko bude vhazovat.
     
    15
    Útočník Djurdjević se pokoušel dostat před Čerkauskase, nicméně hostující stoper si situaci pohlídal a bude se odkopávat od branky Švedkauskase.
     
    16
    Do další velké šance domácího celku se dostal Milinković-Savić, který pálil z pravé strany vápna. Jeho ostrou střelu však na poslední moment zablokoval na rohový kop Čerkauskas!
     
    17
    Následného rohového kopu se ujal Grujić, který svůj centr přetáhl a míč skončil v zámezí.
     
    19
    Útočník Djurdević dostal do vápna další dobrý míč od Milinković-Savice. Domácí hráč však mířil pouze do boční sítě! Velmi dobře navíc vyběhl Švedkauskas!
    19. Djurdjević (SRB)
     
    20
    Na levé straně kombinoval Gajić s Grujićem. Druhý jmenovaný následně poslal centr do vápna, kde si naskakoval Djurdjević. Domácí útočník se však k hlavičce nedostal.
     
    22
    Litva se snad poprvé v tomto utkání dostala ke kombinaci na útočnou polovinu. Na levé straně však chyboval Dombrauskis a míč ztratil.
     
    23
    Na levé straně dostal hodně prostoru Antonov, který poslal do vápna povedený centr, nimcéně obrana Litvy jej dokázala odvrátit.
     
    24
    Před vápnem Litvy se prezentoval nedovoleným zákrokem Dombrauskis a Srbsko bude mít k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    25
    Rozehrávky se nakonec ujal Milinković-Savić, který nevystřelil špatně, nicméně svou střelu poslal nad branku!
    25. Milinković-Savić (SRB)
     
    26
    Obránce Gajić krásně přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Grujić. Jeho centr hledal na zadní tyči Ožegoviće, který se však přes bránícího hráče k hlavičce nedostal.
     
    27
    Do zajímavé šance na levé straně se dostal domácí Antonov, který dostal přihrávku od Maksimoviće. Jeho centr však pouze prolétl vápnem!
     
    28
    Srbsko zatím svému soupeři vůbec nedává "čuchnout". Litva se dostala pouze dvakrát za polovinu a na dostřel brankáře Radunoviće se vůbec nedostala.
     
    29
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Srbsko se po necelé půlhodině dostává do zaslouženého vedení! Přetažený centr dostihl na hrací ploše domácí Maksimović, který míč poslal do vápna. Tvrdý souboj svedl Ožegović s brankářem Švedkauskasem. K odraženému míči se nakonec dostal UROŠ DJURDJEVIĆ, který míč poslal do opuštěné branky!
    29. Uros DJURDJEVIĆ - 1:0
     
    31
    Srbsko se dostalo k dalšímu rohovému kopu! Rozehrávky se ujal Antonov, který se pokoušel najít Zdjelara. Ten se však k hlavičce nedostal, Litva centr odvrátila.
     
    32
    Srbský útok se nepodařil a míč skončil v zámezí. Následuje odkop do branky brankáře Švedkauskase.
     
    34
    Milinković-Savić operoval s míčem na hranici vápna. Jeho přihrávka mířila do vápna na Djurdjeviće. Domácí útočnik se však ke střele nedostal.
     
    35
    Srbský tým je mohutně podporovaný domácími fanoušky a pokouší se přidat další branku! Na levou stranu dostal přihrávku do úniku Antonov, avšak levý obránce nestihl míč na hrací ploše!
     
    36
    Penalta pro Srbsko! Výborně to udělal ve vápna Ořegović, kterého poslal k zemi Čerkauskas!
    36. Ozegović (SRB)
     
    37
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Následného pokutového kopu se ujal UROŠ DJURDJEVIĆ, který poslal Švedkauskase na opačnou stranu a zkušeně penaltu proměnil. Pro srbského útočníka druhý zásah v zápase!
    37. Uros DJURDJEVIĆ - 2:0
     
    39
    Srbsko i po druhé brance kontroluje hru na vlastní polovině a nepouští svého soupeře k míči!
     
    39
    Zajímavý průnik do vápna hostů podnikl po pravé straně Maksimović, který stihl poslat míč před branku, kde jej odvrátil na rohový kop Tručinskas!
     
    40
    Následného rohového kopu se ujal Grujić, který však svůj centr poslal přímo do rukavic brankáře Švedkauskase!
     
    41
    Aktivní Maksimović předvedl na pravé straně další zajímavý průnik, nicméně tentokrát jeho postup zastavil Baravykas a Srbsko bude vhazovat!
     
    42
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru domácí Grujić, který natáhl ke střele. Ta měla dostatečnou rychlost, nicméně mířila nad branku!
     
    43
    Milinković-Savić prošel středem hřiště a následně předal míč Djudrjevićovi. Ten se však prezentoval nedovoleným zákrokem a rozehrávat bude Litva!
     
    44
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    V závěru poločasu přidává Srbsko třetí branku! Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Grujić, který poslal na zadní tyč povedený centr, na který si naběhl SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ, jenž poslal svou hlavičku na zadní tyč a Švedkauskas na míč nedosáhl!
    44. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 3:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Srbsku vyšel první poločas výborně! Svého soupeře prakticky nepustili k míči! Po necelé půlhodině hry poslal domací do vedení Uroš Djurdjević, ke kterému se dostal odražený míč a mladý útočník jej poslal do sítě! O osm mintu později se Uroš Djurdjević prosadil podruhé, tentokrát z penalty! V samotném závěru poločasu se trefil ještě Sergej Milinković-Savić, který upravil skóre na 3:0!

    Druhý poločas začne přibližně v 19:34!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí Grujić se dokázal uvolnit ve středu hřiště a posílal centr do vápna. Litevská obrana však centr zablokovala a míč odkopla do zámezí!
     
    48
    Srbský tým navazuje na skvělý výkon v prvním poločase a i tentokrát diktuje tempo!
     
    49
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka do sítě Litvy! Milinković-Savić poslal do vápna krásnou přihrávku pro OGNJENA OŽEGOVIĆE, který překonal Ševdkauskase!
    49. Ognjen OŽEGOVIĆ - 4:0
     
    51
    Střelec poslední branku bojoval na pravé straně o míč s Aleksandravičiusem. Domácí útočník byl úspěšný a dostal míč do vápna, kde vystřelil Djudrjević. Jeho rána však byla zablokovaná.
     
    52
    Litva se poprvé v tomto zápase dostala na dostřehl branky Radunoviće a hned vybojovala rohový kop!
     
    53
    Exekuce se ujal Tučinkas, jehož centr však srbskou branku neohrozil! Následně se ke střele dostal Stankevičius, který však mířil nad branku!
     
    55
    Ostrým zákrokem u postranní čáry se prezentoval domácí Zdjelar, který poslal k zemi Čerkauskase. Litva tak zůstane u míče na útočné polovině!
     
    56
    Tručinkas hledal následný centrem ve vápně Stankevičiuse. Pro míč si však došel brankář Radunović!
     
    57
    Srbsko po čtvrté brance lehce polevilo ve své aktivitě a Litva se dokázala dostat do hry a i ke své první střele.
     
    59
    Srbsko vzápětí vybojovalo další rohový kop v tomto zápase! Rozehrávky se ujal Antonov, který však svým centrem branku neohrozil!
     
    60
    Zajímavou přihrávku dostal na pravou stranu Gajić, před kterého se však dostal Aleksandravičius, který míč odkopl do zámezí!
     
    62
    Velmi dobrou ránu vyslal ze střední vzdálenosti Sergej Milinković-Savić, který však přízemní střelou Švedkauskase nepřekonal!
     
    63
    Milinković-Savić se pokoušel projít na pravé straně přes Čerkauskase, ten však mladého Srba nepustil a poslal míč do zámezí.
     
    64
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Šegžda, přichází Urbys.
     
    66
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Maksimović, přichází Lukić.
     
    67
    Srbové pokračují v nátlaku a pokoušejí se vstřelit pátou branku. Obrana Litvy však v posledních minutách pracuje velmi dobře!
     
    68
    Výbornou ránu vyslal ze střední vzdálenosti domácí Grujić, který pořádně protáhl Švedkauskase, ten vyškrábl míč nad břevno!
     
    69
    Následný rohový kop rozehrál domácí Antonov, který jej rozehrál na krátko s Grujićem. Domácí středopolař našel svým centrem ve vápně Ožegoviće, který však hlavičkoval mimo!
     
    70
    Následný útok vedl Milinković-Savić, který se pokoušel najít na pravé straně Gajiće. Přihrávku však zablokoval hostující obránce!
    70. Milinković-Savić (SRB)
     
    72
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Ožegović, přichází Fejsal Mulić.
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Djurdjević, přichází Čavrić.
     
    74
    Srbský tým vystřídal své dva nejlepší hráče dnešního utkání, i tak se však drží u míče a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    75
    Sergej Milinković Savić se pokoušel patičkou prodloužit přihrávku pro Muliće. Střídající hráč se však přes hostujícího obránce k míči nedostal.
     
    75
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Pátá branka je na světě! Srbsko rozehrávalo zajímavou standardní sitauci, které se ujal SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ. Mladý srbský záložník to trefil parádně a Ševdkauskas byl bez šance!
    75. MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 5:0
     
    77
    Hostující Litva dokázala vybojovat další rohový kop. Rozehrávky se ujal Romanovskij, který míč poslal na Dombrauskise, který se prezentoval nedovoleným zákrokem!
     
    78
    Odražený míč se před vápnem dostal na nohu domácího Čaviće, který vyslal tvrdou ránu. Tu však zablokoval hostující Dombrauskis.
     
    80
    Na hranici vápna Litvy kombinoval hostující Milinković- Savić s Zdjelarem. Druhý jmenovaný byl faulován Stankevičiusem, který dostává žlutou kartu!
     
    81
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Rakauskas, přichází Žukauskas.
     
    82
    Rozehrávky standardní sitauce se ujal Antonov, který však svou tvrdou střelu namířil pouze do zdi!
     
    83
    Litva se v posledních minutách svému soupeři dokáže vyrovnat. Před malou chvílí hosté kombinovali na pravé straně, nicméně aktivní Gajić Aleksandrvičiuse o míč obral!
     
    84
    Srbsko je opět nastěhované na útočné polovině a kombinuje. Do zajímavé střelecké pozice se však zatím nedostalo.
     
    85
    Na druhé straně předvedl hodně tvrdý nedovolený zákrok domácí Antonov, který poslal k zemi Urbyse a Litva bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    85
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Čerkauskas, přichází Korsakas.
     
    87
    Rozehrávky standardní situace se ujal útočník Stankevičius, kterému se však střela nepovedla a míč skončil nad brankou!
     
    88
    Hostující stoper Aleksandravičius se pokoušel najít dlouhým nákopem za obranou Stankevičius. Výborně si však počínal stoper Zdjelar, který míč odhlavičkoval.
     
    89
    Středopolař Marko Grujić dostal hodně prostoru ve středu hřiště a vyslal zajímavou střelu, ta však skončila mimo!
     
    90
    Střídající Lukić vyslal ze střední vzdálenosti rovněž zajímavou střelu, avšak jeho pokus mířil také mimo!
     
    90+2
    Ve dvouminutovém nastavení střílel domácí Mulić, nicméně Švedkauskase nepřekonal!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Srbsko v domácím prostředí dokázalo porazit oustidera z Litvy jasně 5:0! Výborný výkon předvedl zejména domácí trio Djurdjević – Ožegović – Milinković-Savić, které se podílelo na všech brankách!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:26:03)

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Djurdjević, 37. Djurdjević (pen.), 44. Milinković-Savić, 49. Ožegović, 75. Milinković-Savić

    Karty:   80. Stankevičius (LIT)


    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 11:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:19.
    Srbsko: Radunović – Gajić, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović (C), Grujić, Milinković-Savić, Ožegović, Djurdjević
    Náhradníci: Čupić – Jovanović, Golubović, Luković, Lukić, Čavrčić, Mulić

    Litva: Švedkauskas – Aleksandravičius, Čerkauskas, Januševiskis, Baravykas, Dombrauskis, Romanovskij, rakauskas, Tručinkas, Šegžda, Stankevičius
    Náhradníci: Mekelionis, Artimavičius, Korsakas, Urbys, Skripkinas, Žukauskas, Krušnauskas

    Rozhodčí: Dimistrios Massias (CYP)
    bahis siteleri