Leverkusen – Mohuč 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 4:2 (kon.) | Hannover – Stuttgart 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Dortmund 1:1 (kon.) | Schalke – Frankfurt 2:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
4:2 (4:0)
FC Augsburg
Středa 23.09.2015, 20:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! André Schubert svou premiéru zvládl, a dovedl svůj tým k první výhře v nové sezóně!

    Úžasný první poločas na Borussia-Parku nabídl, zejména v prvních dvaceti minutách, výbornou podívanou! Borussia vstoupila do utkání aktivně již od úvodních minut! Ve druhé minutě měl velkou šanci Dahoud, avšak zakončení se mu příliš nepovedlo. O tři minuty později se již Gladbach mohl radovat. Odražený míč se odrazil na nohu Fabiana Johnsona, který trefil přesně! V sedmnácté minutě našel centr Raffaela ve vápně volného Granita Xhaku, který hlavičkou nedal Hitzovi šanci. O dvě minuty později to bylo 3:0! Na krásnou střelu Larse Stindla byl Hitz krátký! Parádní čtyřminutovku zakončil Mahmoud Dahoud, který vyslal ze střední vzdálenosti krásnou střelu, ta zamířila přesně k tyči!

    Na začátku druhého poločasu kopal Augsburg po ruce Wendta pokutový kop, který s velkým štěstím proměnil Paul Verhaegh. Následně měl velkou šanci Raffael, avšak Hitz jeho hlavičku lapil. V 75. minutě dostal Paul Verhaegh další možnost snížit z penalty, tu využil s přehledem! V závěru utkání trefil nejdříve tyč Traoré, a o minutu později trefil břevno Raffael!

    Borussia tak získává první body v této sezóně! Posunula se tak na osmnácté místo, Augsburg je pouze o dvě místa výše.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:58:42)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Augsburg se po chybné rozehrávce Mahmouda Dahouda dostal k míči na útočné polovině, nicméně do rychlého protiútoku se nedostal. Hráči Gladbachu se stihli včas vrátit!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezitím byl na levé straně faulován André Hahn, a Gladbach zůstane u míče na útočné polovině.
     
    90
    Další žlutou kartu z hostujícího celku dostává také Či Tong-won, který u postranní čáry na levé straně tvrdě zajel pod nohy Oscara Wendta. Gladbach následně bude rozehrávat standardní situaci.
     
    89
    Na trávníku zůstal malou chvíli ležet domácí Álvaro Domínguez, který se však po pár sekundách zvedl, a vypadá to, že by domácí kapitán měl pokračovat.
     
    87
    Exekuce se ujal Ibrahima Traoré, který je po svém příchodu opravdu velmi aktivní, nicméně střela mu tentokrát vůbec nesedla. Míč skončil vysoko nad branku, a Marwin Hitz mohl zůstat v klidu.
     
    86
    Závěr utkání vychází daleko lépe domácímu Gladbachu! Domácí celek je velmi aktivní na útočné polovině, a navíc bude zahrávat zajímavou standardní situaci po nedovoleném zákroku Dominika Baiera, za který dostal žlutou kartu.
     
    85
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Ibrahima Traoré, jehož centr však neznamenal pro branku Hitze žádné nebezpečí. Na hranici vápna se však míč odrazil na nohu Raffaela, který střelou zprvní trefil břevno!
     
    84
    Gladbach rozehrával standardní situaci po zákroku hostujícího Hong Čong-ha. Rozehrávky se ujal Stindl, který našel na levé straně naběhlého Traorého, jehož střela byla zablokovaná na rohový kop.
    83. Traoré trefil tyč!
     
    83
    Na začátku pěkné akce Gladbachu byl Lars Stindl, který dokázal prostrčit míč do středu na Ibrahimu Traorého. Přízemní střela střídajícího hráče však skončila na tyči!
     
    82
    Následné exekuce standardní situace se ujal právě Havard Nordtveit, jehož přímá střela skončila těsně mimo branku!
     
    80
    Žlutou kartu dostává hostující Hong Čong-ho, který před vápnem svého týmu poslal k zemi Havarda Nordveita. Korejský stoper za svůj zákrok dostal zaslouženou žlutou kartu!
     
    80
    I hostující trenér Markus Weinzierl provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Dominik Kohr, který v průběhu dnešního utkání příliš vidět nebyl. Na jeho místo přichází zkušený Shasa Mölders.
     
    78
    Lars Stindl se pokoušel poslat křížnou přihrávku na nabíhajícího André Hahna. Mladý německý záložník však při náběhu fauloval stopera Klavana, a hra je přerušena.
     
    77
    André Schubert provádí poslední střídání v tomto zápase! Z trávníku odchází Granit Xhaka, který jistě novému trenérovi udělal výkonem radost. Na jeho místo přichází Havard Nordveit.
     
    76
    Na druhé straně mohl odpovědět domácí Mönchengladbach, který zahrával zajímavou standardní situaci. Lars Stindl poslal centr do pravé části vápna, kde se nacházel Julian Korb, ten se však nacházel v ofsajdu.
    75. Paul VERHAEGH - 4:2
     
    75
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Augsburg snižuje na rozdíl dvou branek, a závěr může být ještě zajímavý! K penaltovému puntíku se postavil opět PAUL VERHAEGH, který tentokrát penaltu proměnil s přehledem, neboť Yann Sommer skočil na opačnou stranu!
    74. Faul Granita Xhaky
     
    74
    Do vápba Gladbachu postupoval Korejec Či Tong-won, který však spadl po souboji s Granitem Xhakou, a je tu další penalta!
     
    73
    André Hahn nerozehrál zrovna ideálně z vlastní poloviny. Jeho přihrávku málem zachytil Baier, nicméně u míče je nakonec Lars Stindl!
     
    72
    Na vlastní polovině se pěkně uvolnit estonský stoper Klavan, a následně poslal dlouhý centr na útočnou polovinu. Míč se pokoušel na hrací ploše dostihnotu Matavž, nicméně u míče byl dříve Sommer, který jej odkopl do zámezí.
     
    71
    Hostující celek provádí necelých dvacet minut před koncem své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Alexander Esswein, který v dnešním utkání nepředvedl dobrý výkon. Na jeho místo přichází Phillip Max.
     
    69
    Ve středu hřiště se však dostal k míči domácí André Hahn, který to na hranici vápna udělal parádně. Vyhnul se bránícímu Klavanovi, a předložil míč volného Ibrahimu Traorému, jehož ránu však vyrazil výborný Hitz!
     
    68
    Ve středu hřiště se dostal k míči opět Raffael, který postupoval směrem k vápnu. Jeho postup však zastavila obrana hostujícího celku, hráči Gladbachu však velmi agresivně napadají!
    66. Povedená střela Larse Stindla
     
    66
    Borussia se opět dostala do rychlého protiútoku, a opět z toho bylo nebezpečný pro branku Augsburgu! Za obranu dostal přihrávku Raffael, který si počkal na nabíhajícího Larse Stindla, kterému poslal přihrávku. Německý středopolař pořádně protáhl Hitze, který míč vyrazil!
     
    65
    Po delší kombinaci se rozhodl pro centr Korejec Hong Čong-ho, jehož centr hledal ve vápně Tima Matavže. Před slovinského útočníka se však dokázal dostat Yann Sommer, který míč lapil do svých rukavic.
     
    64
    Hostující celek momentálně kombinuje ve středu hřiště. Hráči Borussie zatím nikterak aktivně nenapadá, což otevírá hostům cestu na útočnou polovinu.
     
    63
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Či Tong-won, který svou následnou přihrávku nasměroval do středu, kde se nacházel Matavž. Slovinský útočník však dlouhou dobu míč neudržel.
    61. Hlavička Raffaela gólem neskončila
     
    61
    Mönchengladbach se dostal do prvního protiútoku ve druhém poločasu. Po levé straně postupoval vpřed Ibrahima Traoré, který dobrým centrem našel ve vápně Raffaela. Hlavičku brazilského záložníka však dokázal lapit Hitz!
     
    59
    Vzápětí je tu již druhé střídání Borussie. André Schubert cítí, že začátek druhého poločasu jeho týmu příliš nevyšel, a reaguje na to střídáním. Ze hřiště odchází Fabian Johnson, který dnešní kanonádu započal. Na jeho místo přichází záložník Ibrahima Traoré.
     
    58
    Alexander Esswein se zmocnil míče na levé straně, a postupoval do středu. Jeho následná křížná přihrávka měla najít Tima Tamavže, tomu však ke zpracování míče chyběly dobré tři metry.
     
    57
    Augsburg se pokoušel opět útočit před vápnem domácího celku. Na levé straně se dokázal uvolnit střídající Feulner, který poslal do vápna nadýchaný centr. Yann Sommer si však pro míč došel ...
     
    56
    Borussia provádí své první střídání v tomto zápase. Nový kouč André Schubert posílá ze hry Patricka Herrmanna, který se objevil v základní sestavě po delší době, a jeho výkon nebyl úplně ideální. Na jeho místo přichází mladý André Hahn!
     
    55
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Čin Tong-won, kterému se však centr příliš nepovedl. Ven z branky šel Yann Sommer, který si udělal prostor, a míč vyboxoval z vápna ven!
     
    54
    Exekuce velmi zajímavé standardní situace se ujal Alexander Esswein, jehož střelu však zablokovala zeď. Následně se míč odrazil na nohu Baiera, který opřel míč o bránícího hráče, a bude z toho roh.
     
    53
    Augsburg pokračuje v aktivní hře! Na levé straně straně se pokoušel uvolnit střídající Feulner, jehož postup však zastavil Lars Stindl. Bývalý záložník Hannoveru následně uviděl žlutou kartu!
    51. Paul VERHAEGH - 4:1
     
    51
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Augsburg snižuje na rozdíl tří branek! K exekuci pokutového kopu se postavil obránce PAUL VERHAEGH, který zvolil levou stranu. Yann Sommer si na míč sáhl, avšak se mu nepodařilo jej vytěsnit mimo branku!
    51. Ruka Oscara Wendta
     
    51
    Hra ve vápně však pokračovala, a vzdušným souboj svedl Oscar Wendt s Korejcem Čong-ho. Švédský obránce následně zasáhl míč rukou, a je z toho penalta!
     
    50
    Hostující celek vstoupil do druhého poločase velmi aktivně, dokázal se probojovat i k prvnímu rohovému kopu zápasu. Rozehrávky se ujal Koo, jehož centr však branku Sommera neohrozil!
     
    49
    Hong Čong-ho udělal při rozehrávce na útočné polovině velmi chytrou "zasekávačku", kterou se zbavil napadajícího Raffaela. Následovala přihrávka na Essweina, jehož centr byl však hodně nepovedený, a míč skončil v zámezí.
     
    48
    Granit Xhaka se u postranní čáry na levé straně provinil nedovoleným zákrokem, když Korejce Kua zatahal za dres. Následovala žlutá karta pro švýcarského reprezentanta.
     
    47
    Rozehrávka Chistensena byla hodně nepřesná, nicméně to samé můžeme říci o přihrávce Alexandera Essweina. Německý záložník poslal míč přímo na nohu Dahouda, od kterého se dostal míč do zámezí.
     
    46
    Hostující trenér Markus Weinzierl provádí první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází řecký obránce Konstantinos Stafylidis, kterého na hřišti nahrazuje Feulner.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úžasný první poločas na Borussia-Parku nabídl, zejména v prvních dvaceti minutách, výbornou podívanou! Borussia vstoupila do utkání aktivně již od úvodních minut! Ve druhé minutě měl velkou šanci Dahoud, avšak zakončení se mu příliš nepovedlo. O tři minuty později se již Gladbach mohl radovat. Odražený míč se odrazil na nohu Fabiana Johnsona, který trefil přesně! V sedmnácté minutě našel centr Raffaela ve vápně volného Granita Xhaku, který hlavičkou nedal Hitzovi šanci. O dvě minuty později to bylo 3:0! Na krásnou střelu Larse Stindla byl Hitz krátký! Parádní čtyřminutovku zakončil Mahmoud Dahoud, který vyslal ze střední vzdálenosti krásnou střelu, ta zamířila přesně k tyči!

    Druhý poločas začne za jasného stavu 4:0 přibližně v 21:01!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hra v posledních minutách bohužel lehce ztratila tempo. Gladbach si je vědom svého čtyřbrankového vedení, a dopředu se nikterak nehrne. Augsburg se pokouší tvořit, avšak naráží na velmi dobrou obranu domácích.
     
    42
    Hostující celek se opět dostal do kombinace na pravé straně, avšak tentokrát se nepodařila kombinace dvojici Tong-won – Matavž. Slovinský útočník si nabíhal do jiného prostoru ...
     
    41
    Augsburg se pomalu dostává do hry, neboť Borussia ve své aktivitě lehce polevila. Tentokrát vystřelil ze střední vzdálenosti Dominik Kohr, jehož přízemní rána však skončil v náruči Yanna Sommera!
     
    40
    Rozehrávky se ujal řecký obránce Konstantinos Stafylidis, jehož centr našel ve vápně Klavana, tomu se však hlavička příliš nepovedla, a míč pomalu doskákal do zámezí.
     
    39
    Na útočné polovině dostal na levou stranu míč Alexander Esswein, kterého však dál nepustil domácí Julian Korb. Německý obránce se provinil nedovoleným zákrokem, a Augsburg má k dispozici standardní situaci!
     
    37
    Augsburg poprvé v tomto utkání zahrozil. Ve vápně se dostal k míči hostující Tim Tamavž, který pohotově vystřelil, nicméně Sommer byl na svém místě!
     
    36
    Domácí obrana teď velmi risktantě rozehrávala, když Yann Sommer neposlal ideální přihrávku Andreasu Christensenovi, nicméně mladý dánský stoper sitauci zvládl.
     
    35
    Brazilský útočník Raffael se pokoušel projít přes levou stranu do vápna. Následná klička do středu se mu však nepovedla, a míč se odrazil na nohu Xhaky. Střela švýcarského reprezentanta však přesná nebyla.
     
    33
    Na druhé straně byl faulován hostující Verhaegh, kterého poslal k zemi právě Wendt. Rozehrávky následné standardní situace se ujal Či Tong-won, jehož centr však nebyl nikterak nebezpečný pro branku Sommera.
     
    32
    Následného rohového kopu se ujal Lars Stindl, jehož centr však odvrátila obrana Augsburgu. Následně mohli jít hosté do protiútoku, avšak centr Essweina zastavil přesně načasovaným skluzem Wendt.
     
    31
    Gladbach pokračuje v tlaku! Fabian Johnson odvedl ve středu dobrou práci, když stihl odehrát míč před tvrdým zákrokem Kohra. Následně Mahmoud Dahoud vyslal pěknou přízemní střelu, kterou Hitz vytěsnil na rohový kop!
     
    29
    Po výborné práci Mahmouda Dahouda ve středu hřiště se na pravé straně otevřel prostor pro Granita Xhaku, který postupoval do vápna, následně mu však míč utekl, a je po akci ...
     
    28
    Álvaro Domínguez se poprvé v zápase předvedl v obranné práci, když obral o míč Tima Matavže. U míče je tak momentálně Yann Sommer, který se chystá rozehrávat.
     
    27
    Augsburg se pomalu dostává do hry, nicméně Borussia hraje v obranné fázi velmi dobře. Hosté jsou navíc velmi zaskončeni probíhajícím stavem!
     
    25
    Do úniku po levé straně se dostal Brazilec Raffael, který postupoval do vápna, a následně poslal před branku přízemní centr. Hitz vyrazil míč pouze před sebe, kam nabíhal Johnson, nicméně míč nedokázal zasáhnout!
     
    24
    Rozehrávka se však tentokrát Raffaelovi příliš nepovedla, a jeho centr odvrátila obrana Augsburgu. Hosté se následně dokázali dostat k míči, a po delší době kombinují na vlastní polovině.
     
    23
    Další faul na svou osobu vybojoval Fabian Johnson, kterého na levé straně poslal k zemi obránce Stafylidis. Následuje standardní situace pro Gladbach.
    21. Mahmoud DAHOUD - 4:0
     
    21
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Myslím, že žádný z fanoušků momentálně nechápe, co se v Borussia-Parku děje! Gladbach vede již 4:0! Velkou hrubku ve středu hřiště udělal stoper Klavan, který nabídl míč Raffaelovi. Brazilský záložník dostal míč k MAHMOUDU DAHOUDOVI, jehož přízemní střela zamířila přesně k tyči, a Hitz nedokázal zasáhnout!
    19. Lars STINDL - 3:0
     
    19
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak tohle je naprostro parádní start pro Borussii! André Schubert musí být zcela spokojený, neboť jeho tým vede po necelých dvaceti minutách 3:0! Raffael zavezl míč před vápno, kde jej předal LARSU STINDLOVI, který to trefil naprosto parádně!
     
    18
    Gladbach je i po druhé brance velmi aktivní, a momentálně má míč na vlastní polovině. Fanoušci jsou evidentně velmi spokojený, a hlasitě své hráče podporují!
    17. Granit XHAKA - 2:0
     
    17
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Změna trenéra dělá divy! Gladbach jde do dvoubrankového vedení! Rozehrávky standardní situace se ujal Brazilec Raffael, který poslal do vápna, na který si naběhl GRANIT XHAKA, a přesnou hlavičkou poslal míč do sítě!
     
    16
    Tentokrát se ostrým nedovoleným zákrokem prezentoval hostující kapitán Paul Verhaegh, který ostře zajel pod nohy Patricka Herrmanna. Následovala zcela logicky žlutá karta!
     
    14
    Na druhé straně se podařilo odcentrovat z levé strany Či Tong-wonovi, který však nikoho ve vápně Gladbachu nenašel, neboť se tam také nikdo s hráčů Augsburgu nenacházel.
     
    13
    Hodně prostoru dostal ve středu hřiště Patrick Herrmann, ke kterému se odrazil míč po souboji Christensena s Essweinem. Německý středopolačř si chtěl narazit s Xhakou, avšak přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    12
    Řecký obránce Konstantinos Stafylidis se prezentoval ve středu hřiště oprvadu tvrdým zákrokem na domácího Fabiana Johnsona. Hlavní rozhodčí následně vytáhl první žlutou kartu tohoto utkání!
     
    11
    I následného rohového kopu se ujal Lars Stind, jehož centr byl odvrácen obranou Augsburgu, nicméně za vápnem se k míči dostal Fabian Johnson. Střela amerického záložníka však skončil v náručí Hitze.
     
    10
    Gladbach se dostal k dalšímu rohovému kopu, kterého se ujal Lars Stind. Jeho centr směřoval na přední tyč, kam si nabíhal Wendt, ale také Hong Čong-ho, který míč odhlavičkoval na další rohový kop!
     
    9
    Augsburg snad poprvé v tomto zápase dokázal kombinovat na útočné polovině, to však velmi rychle skončilo. Hong Čong-Ho se pokoušel za obranou najít Tima Matavže, ten se však nacházel v ofsajdu.
     
    8
    Ve středu hřiště výborně zapracoval mladý Mahmoud Dahoud, který vybojoval míč po souboji s Essweinem. Následně se pokoušel vysunout Wendta, který se vydal na útočný výlet. Švédský obránce se však ke střele nedostal.
     
    7
    Fabian Johnson se prezentoval na levé straně povedeným obranným zákrokem, a zatím splácí důvěru André Schubertovi, který tohoto amerického záložníka postavil do základní jedenácky!
    5. Fabian JOHNSON - 1:0
     
    5
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Mönchengladbach vstoupil do utkání neskutečně aktivně, a již po pěti minutách je řádně odměněn! Gólová akce začala na pravé straně, kde Herrmann prostrčil míč do vápna na Raffaela, jehož rána byla zablokována. Odražený míč se dostal na nohu FABIANA JOHNSONA, jehož tvrdá rána skončila v síti!
     
    4
    Ve středu hřiště předvedl zajímavý individuální výkon Raffael, kterého zastavil až nedovoleným zákrokem Domink Kohr. Následnou standardní situaci si vzal na starost Granit Xhaka, který však poslal míč nad branku.
     
    3
    Následné rozehrávky prvního rohového kopu se ujal Lars Stindl, který poslal do vápna zajímavý centr, nicméně obrana Augsburgu jej dokázala odvrátit.
    2. Velká šance mladého Dahouda
     
    2
    Oscar Wendt si v krátké době vhodil dva auty na levé straně. Následně se k míči dostal mladý Mahmoud Dahoud, který roztáhl hru na Herrmanna, který míč vrátil, a právě Dahoud se ocitl před Hitze! Příležitosti se však zalekl, a jeho zakončení na bližší tyč Hitz vyrazil!
     
    1
    Hlavní sudí Sibert z Německa právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měl k dispozici domácí Gladbach, který vedl svůj úvodní útok přes pravou stranu. V tomto prostoru se však prezentoval nedovoleným zákrokem Johnson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí fotbalisté velmi emotivně přivítali domácí kotel, hlavně Patrick Herrmann se pokoušel fanoušci namotivovat!
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Herrmann, Xhaka, Dahoud, Johnson – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Nordtveit, Drmić, T. Hazard, Traoré, Hahn.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Hong Čong-ho, Klavan, Stafylidis – Ku, Kohr – Esswein, Baier, Či Tong-won – Matavž.
    Náhradníci: Manninger – Altintop, Feulner, Trochowski, Callsen-Bracker, Max, Mölders..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemný středeční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Německá Bundesliga má v tomto týdnu na programu vložené šesté kolo. My se společně zaměříme na utkání Borussie Mönchengladbach proti FC Augsburg. Úvodní výkop je naplánován v 20:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
    Borussia v loňské sezóně excelovala, a třetím místěm si zajistila místo v základní skupine Ligy mistrů! Letošní sezóna však Gladbachu vůbec nevychází. Po odehraných pěti utkáních nemá na kontě žádný bod a skóre 2:12! Borussia ve čtvrtém kole propadla v zápase s Hamburkem, neboť prohrála 0:3, což fanoušky rozhodně nepotěšilo. V úterý se Gladbach představil na trávníku Sevilly, kde sehrál úvodní utkání LM. Pavel Královec pískl ve druhém poločase celkem tři penalty proti Borussii, domácí však proměnili pouze dvě. V závěru ješět Yann Sommer dostal hodně hloupý gól, a Sevilla zvítězila 3:0! V posledním ligovém utkání Borussia nepředvedla špatný výkon, avšak v Kolíně prohrála 0:1. Po této porážce rezignoval na pozici trenér Švýcar Lucien Favre! U týmu ho nahradil André Schubert, který vedl "B" tým Borussie. Dovede nový kouč svůj tým k první výhře v sezóně?
     
    FC AUGSBURG
    Augsburg byl jedním z největších překvapení loňské sezóny německé Bundesligy! Podceňovaný klub, ve kterém hraje i Jan Morávek, se umístil na skvělém pátém místě tabulky, a za sebou nechal takové týmy jako je Schalke nebo Dortmund! Toto postavení zajistilo Augsburgu, který hrál ještě v sezóně 2010/11 druhou německou ligu, postup do základní skupiny Evropské ligy. Augsburg se již představil v prvním kole, nicméně prohrál na půdě Bilbaa 1:3!

    Augsburgu se navíc příliš nepovedl vstup do nové sezóny Bundesligy. Po čtyřech odehraných zápase je až na čtrnáctém místě, na svém kontě má pouhý bod. V zápase se představil v derby s Bayernem. V zápase s německým gigantem dlouho vedl. V závěru však Bayern srovnal, a v závěru po hodně sporné penaltě zápas otočil. V posledním zápase však Augsburg konečně vyhrál! Doma proti Hannoveru vstřelil dvě rychlé branky mezi 29. a 32. minutou, a vyhrál 2:0!

    Jan Havlovic

    Branky: 5. Johnson, 17. Xhaka (Raffael), 19. Stindl (Raffael), 21. Dahoud (Raffael) – 51. Verhaegh (pen.), 75. Verhaegh (pen.)

    Karty:   48. Xhaka (MNC), 53. Stindl (MNC) – 12. Stafylidis (AUG), 16. Verhaegh (AUG), 80. Hong Čong-ho (AUG), 86. Baier (AUG), 90. Či Tong-won (AUG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 14:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:5.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Herrmann (56. Hahn), Xhaka (77. Nordtveit), Dahoud, Johnson (59. Traoré) – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Nordtveit, Drmić, T. Hazard, Traoré, Hahn.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Hong Čong-ho, Klavan, Stafylidis (46. Feulner) – Ku, Kohr (80. Mölders) – Esswein (71. Max), Baier, Či Tong-won – Matavž.
    Náhradníci: Manninger – Altintop, Feulner, Trochowski, Callsen-Bracker, Max, Mölders.

    Rozhodčí: Sibert – Heft, Seidel (vš. Německo)
    bahis siteleri