Klatovy – Mladá Boleslav 0:5 (kon.) | Vyšehrad – Jablonec 0:2 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 2:5 (kon.)
Opava – Olomouc 1:5 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
1:5 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Úterý 29.09.2015, 18:00 • Městský fotbalový stadion Opava • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí zápas neprotahoval a po penaltě Jurečky ho ukončil. Olomouc byla jasně lepší. S pozměněnou sestavou domácí kvalitativně lepšímu soupeři mohli vzdorovat jen stěží. S prohrou Slezského FC se tak nějak počítalo, ale minimálně se čekalo, že se opavští hráči o lepší výsledek více porvou. To se nestalo a po špatném výkonu utrpěli těžký debakl. S tímto konstatováním se s vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek úterního večera. (19:53:40)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Za faul, který předcházel penaltě, viděl brankář Reichl žlutou kartu.
     
    90
    Po faulu Reichla na Svatonského se kopala penalta, kterou proměnil VÁCLAV JUREČKA.
     
    85
    Po centru z Grussmannovy standardky ve vápně hlavičkoval Žídek, jeho pokus ale skončil v autu.
     
    82
    Zmýlená neplatí, Krátce potom, co jsem dopsal předchozí vstup, z hranice vápna vypálil nekrytý Moulis a hattrick nejspíš nezkompletoval jen kvůli tomu, že balon trefil bránícího Simerského.
     
    81
    Zhruba deset minut před koncem se zdá, že zbytek utkání se bude pouze dohrávat z povinnosti. Ani jedno z mužstev se zrovna nežene do útoku a tempo výrazně opadlo i ze strany Sigmy.
     
    78
    Pracovníci sdělovacích prostředků před chvílí byli obeznámeni s tím, že utkání sleduje 1634 diváků. Co si budeme, není to bůhvíjaká návštěva, rozhodně se čekalo více lidí.
     
    76
    Slezané si nejspíš přejí, aby byl už konec. Olomouc si v útoku dělá, co chce. Cana před chvíli ze šestnáctky vypálil a pokud jsem dobře viděl, dráhu letu míče změnil stoper Simerský. Květon na to mohl reagovat jen stěží.
     
    72
    Leoš Kalvoda opět střídá. Za Vepřeka šel na plac Petr.
     
    71
    Olomouc zvyšuje na 0:5. S přispěním domácího obránce se prosadil DENIS CANA.
     
    69
    Za čtvrtým gólem Sigmy stál jednoznačně nedůraz domácí defenzivy. Hráči nedokázali od míče odstavit Malce a pak hlavně Housku, který přihrávkou pod sebe našel na hranici velkého vápna Moulise, a ten pěkně technicky obstřeloval brankáře Květona na 0:4.
     
    67
    Olomouc střídá. Michala Ordoše, který hlavně v prvním poločase podal velmi dobrý výkon, nahradil Cana.
     
    66
    Trápení Opavských pokračuje. Po přihrávce Housky se k balonu v šestnáctce dostal PAVEL MOULIS a krásně obstřelil Květona.
     
    64
    Opava potřetí vystřídala. Za Janetzkého šel na trávník Tomáš Jursa.
     
    61
    Jurečka záhy postupoval na Reichla, přičemž ho clonil jeden z olomouckých obránců. Stihl však ještě přihrát do vápna Grussmannovi, který z úhlu trefil brankáře Sigmy. Doposud asi největší příležitost Opavy.
     
    60
    Po dlouhém křižném centru Žídka hledal v šestnáctce rozeběhnutého Jurečku Matěj Hrabina, opavský křídelník však balon nezachytil.
     
    58
    U třetího gólu Sigmy se krásně ukázalo, v čem je dnes největší rozdíl mezi oběma soupeři. Opava nedokázala odkopnout balon z vlastní poloviny. Technicky velmi dobře vybavenému Houskovi se okamžitě pohybem nabídl Moulis, olomoucký středopolař šajtlí vykouzlil krásnou přihrávku do šestnáctky a křídelník Sigmy podél Květona vcelku v pohodě ztrojnásobil vedení svého týmu. Tato akce měla bezesporu ligové parametry.
     
    54
    Kouč Baránek záhy vystřídal. Místo Machálka šel na hřiště Grussmann.

    Petr Dušek

    Branky: 90. Jurečka (pen.) – 6. Rajnoch, 35. Malec, 53. Moulis, 66. Moulis, 71. Cana

    Karty:   43. Hála (OLO), 90. Reichl (OLO)


    Slezský FC Opava: Květon – Matěj Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka – Horka – Svatonský, Janetzký, Jurečka – Machálek, Zbyněk Pospěch.
    SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek – Moulis, Ordoš, Plšek, Houska, Falta – Malec.

    Rozhodčí: Julínek – Peřina, Boček

    Diváci: 1634
    thejrc.org