NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Ottawa Senators
Pátek 16.10.2015, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Pittsburgh Penguins dokázali poprvé v nové sezóně zvítězit! V domácím prostředí porazil Ottawu Senators 2:0 !

    První třetina dnešního duelu bohužel branku nenabídla, nicméně jsme viděli velmi aktivní hokej z obou stran. Začátek vyšel lépe hostům, avšak Penguins se velmi rychle zvedali, a jeho výkon gradoval. V polovině utkání se dostal do velké šance Nick Bolino, který však Andersona střelou z voleje nepřekonal. Na konci utkání měl velkou šanci Hörnqvist a také Turris, ani jeden se však nedokázali prosadit!

    Druhá třetina nabídla velmi povedený začátek domácího celku! Hned po 23 vteřinách se dokázal prosadit přesnou střelou Jevgenij Malkin! Domácí fanoušky dostal do ještě větší euforie David Sprong, který se prosadil po skvělé práci Cullena! Hra se následně velmi vyrovnala! Velkou šanci měl Perron, který tečoval nahození Malkina těsně vedle! Další šanci domácích měl na svědomí Crosby, avšak ani on se neprosadil.

    Pittsburgh měl na začátku třetí třetiny ideální možnost na rozhodnutí tohoto zápasu – přesilovku pět na tři, která trvala skoro minutu a půl! Penguins však dvojnásobnou přesilovou hru nevyužili. V závěru se ještě Senators pokoušeli srovnat při power-play, to se jim však nepodařilo.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Milan Michálek (OTT) – 0+0, dvě střely, TOI – 16:17

    TŘI HVĚZDY
    1. Daniel Sprong (PIT) 1+0
    2. Marc-André Fleury (PIT) – 22 zákroků, úsp. 100%
    3. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+0

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:39:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Hostující kouč si ještě bere oddechový čas, aby se svým hráčům předal nějaké taktické pokyny!
     
    59:38
    Davide Perron vyhodil 22 sekund před koncem kotouč na zakázané uvolnění, a bude následovat vhazování před Fleurym!
     
    59:20
    Ottawa to stále zkouší se šesti hráči na ledě, nicméně se nemůže dostat do kombinace v útočném pásmu.
     
    58:48
    Karlsson chyboval na modré čáře, a po pravé straně postupoval Phil Kessel. Bývalý útočník Toronta byl však tísněn obránce, a jeho zakončení v opuštěné brance neskončilo.
     
    58:26
    Ottawa se však nedokázala rychle dostat do útočného pásma. Hostům se to nakonec podařilo, nicméně čárový rozhodčí viděl ofsajdové postavení jednoho z hráčů Senators!
     
    58:12
    Anderson míří na střídačku, a Senators to zkoušejí v šesti!
     
    57:36
    Senators tentokrát navíc vůbec nevyšla rozehrávka! Erik Karlsson poslal nepřesnou přihrávku na Lazara, a kotouč skončil za brankou Fleuryho.
     
    57:01
    Ottawa se snaží alespoň o snížení, nicméně čas velmi rychle ubíhá! Do konce utkání zbývají již pouze tři minuty!
     
    56:22
    Nick Bonino mohl dnešní utkání definitivně rozhodnout, nicméně jeho prudká střela z pravé strany Andersona nepřekonala!
     
    55:33
    Na druhé straně mohl snížit hostující Lazar, který se dostal ke střele z mezikruží. Jeho střelecký pokus však nebyl příliš přesný!
     
    55:09
    Parádní kombinace prvního útoku Penguins! Kessel posunul do středu hřiště kotouč na Kunitze, ten ještě vylepšil pozici pro volného Crosbyho, jehož ránu však Anderson lapil!
     
    54:39
    Kris Letang udělal mezi kruhy velkou chybu, a nabídl kotouč Ryanovi. Hostující útočník nešel do zakončení, nýbrž hledal lépe postaveného Zibanejada. Tomu však nesedlo zpracování!
     
    54:12
    Na vlastní modré zabojoval o kotouč Kris Letang, který ho také vybojoval. Následně našel na modré Cullena, který vylepšil pozici pro lépe postaveného Perrona, jehož střelu však lapil Anderson!
     
    53:23
    Na druhé straně zahrozil Pageau, kterému připravil pozici Milan Michálek. Jeho následná rána však Fleuryho nepřekvapila!
     
    52:45
    Jevgenij Malkin najížděl do útočného pásma přes pravou stranu. Ruský útočník si nahodil kotouč do středu, přešel přes Cowena, a vyslal prudkou střelu, ta však letěla mimo!
     
    52:00
    Po velké chybě hostující obrany se ke kotouči dostal Daniel Sprong, který se dostal před Wierciocha, a střílel bekhendem na vzdálenější tyč. Jeho rána však skončila těsně mimo!
     
    51:19
    Od modré čáry zkusil své štěstí Methot, jehož tvrdou ránu zablokoval Patric Hörnqvist! Švédský útočník však odjíždí s bolestivou grimasou na střídačku!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 21. Malkin (Hörnqvist), 23. Sprong (Cullen, Porter)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Lovejoy, Määttä, Scuderi, Dumoulin – Kessel, Crosby (C), Kunitz (A) – Hönrqvist, Malkin (A), Perron – Sprong, Bonino, Plotnikov – Porter, Cullen, Farnham
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Wiercioch, Ceci, Borewiecki, Cowen – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Lazar – Chiasson, Pageau, Michálek – Prince, Smith, Neil (A)

    Rozhodčí: Romasko – O´Halloran – Kovachik, McElman
    thejrc.org