NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Ottawa Senators
Pátek 16.10.2015, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    OTTAWA SENATORS
    To Ottawa zahájila novou sezónu daleko lépe. V prvním utkání se Senators představili na ledě Buffala. Za domácí tým se prosadil poprvé Jack Eichel, jehož branka však byl ze strany Sabres jediná. Ottawa se prosadila třikrát, a zaslouženě vyhrála 3:1! I v dalším utkání Ottawa dokázala zvítězit, tentokrát na ledě Toronta. Utkání dospělo za stavu 4:4 až do samostatných nájezdů, ve kterých byli šťastnější hosté. První domácí utkání však Senators nevyšlo, když prohráli v domácím prostředí s Montrealem. Hlavní podíl na výhře Canadiens měl Tomáš Plekanec, který se dokázal dvakrát prosadit! V posledním utkání Senators potvrdili dobrý vstup do zápasu, a porazili Columbus Jackets 7:3, jednou brankou k výhře přispěl také Milan Michálek!
     
    PITTSBURGH PENGUINS
    Pittsburghu se zatím na začátku nové sezóny vůbec nedaří! Své úvodní tři zápasy prohrál, a fanoušci jistě doufají, že tučňáci si dnes připíší své první vítězství v nové sezóně. V úvodním zápase s Penguins představili na ledě Dallasu Stars. Hostující celek se prosadit nedokázal, na druhé straně řídil vítězství Stars Aleš Hemský, který si připsal jednu branku a jednu asistenci. V následujícím zápase se Pittsburgh představil v zápase s Arizonou. Svůj první zásah v dresu Penguins si připsal Phil Kessel, nicméně nikdo bývalého hráče Toronta nenapodobil, a Penguins prohráli 1:2. Svou šňůru pěti domácích zápasů zahájil Pittsburgh utkáním s Montrealem. Velmi vyrovnané utkání rozhodl ve třetí třetině Tomáš Fleischmann, který rozhodl o vítězství Canadiens 3:2. Penguins tak dnes budou útočit na své první vítězství v sezóně ...
     
    Příjemný již páteční večer! Severoamerická NHL má dnes na programu hned osm duelů. My se společně zaměříme na střetnutí Pittsburghu Penguins s Ottawou Senators. Úvodní vhazování je v Consol Energy Centrem naplánováno v 1:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Lovejoy, Määttä, Scuderi, Dumoulin – Kessel, Crosby (C), Kunitz (A) – Hönrqvist, Malkin (A), Perron – Sprong, Bonino, Plotnikov – Porter, Cullen, Farnham

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Wiercioch, Ceci, Borewiecki, Cowen – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Lazar – Chiasson, Pageau, Michálek – Prince, Smith, Neil (A)

    Rozhodčí: Romasko – O´Halloran – Kovachik, McElman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvod zápasu jednoznačně vyšel lépe Senators, kteří se dostali do kombinace v útočném pásmu. Do zakončení se však hostující celek nedostal.
     
    00:44
    Letang našel ve středním pásmu Phila Kessela, který se křížnou přihrávkou pokoušel uvolnit Crosbyho. Jeho přihrávku však vystihl obránce Karlsson!
     
    01:13
    Sidney Crosby najel do útočného pásma po pravé straně, a lehkou žabičkou se pokoušel vybídnout ke střele Kessela. Tato spolupráce však ani v tomto případě nevyšla.
     
    01:46
    Tentokrát se však Pittsburghu vůbec nepovedlo přejít přes modrou čáru, a je poprvé v tomto zápase odpískán ofsajd!
     
    01:59
    Matt Cullen si netroufl na vstup do útočného pásma přes Mehota, a tak nahodil kotouč o mantinel, který se odrazil přímo na hůl Portera, ten se však nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    02:25
    Milan Michálek se nejlépe zorientoval v rohu kluziště, a svou přihrávkou našel na levé straně Pageaua, jehož ránu však Fleury vyrazil do rohu!
     
    03:03
    Senators velmi aktivně napadali rozehrávku domácích tučnáků. Letang s Lovejoyem si však dokázali poradit, a Penguins můžou zamířit vpřed.
     
    03:33
    Útočnou akci Penguins táhl středem hřiště Malkin, který rozdělil kotouč do pravé strany, kam najel Hörnqvist. Jeho následná střela však skončila v lapačce Andersona!
     
    03:44
    Penguins se dostali do rychlého protiútoku. Spoluhráci vytvořili volný prostor pro Kessela, jehož následnou přízemní střelu vyrazil Anderson betonem!
     
    04:22
    Velmi dobré střídání za sebou měla první formace, který stihla vystřídat, a zároveň se i udržet v útočném pásmu. Od modré to zkoušel Perron, avšak minul.
     
    04:59
    Na druhé straně dostal hodně prostoru na modré Wiercioch, který však při střele zlomil hůl, a rychle pospíchá na střídačku.
     
    05:27
    I druhá formace Pittsburgu zatím hraje velmi dobrý zápas. Jevgenij Malkin sice holí zasáhl Karlssona do obličeje, nicméně se ve hře pokračovalo. Následně vypálil Perron, avšak opět minul.
     
    06:08
    V obraně udělal velkou chybu Borowiecki, který poslal kotouč přímo na hůl Nicka Bonina, který pohotově vystřelil, nicméně pozorný Anderson kotouč vyrazil!
     
    06:50
    Dnešní utkání má zatím velmi dobré tempo, o což se starají hlavně první dvě formace domácího celku, které skvěle napadají a dohrávají.
     
    07:21
    Rozehrávka Jareda Cowena nebyla příliš přesná, a na vlastní modré si vzal Sidney Crosby, který pronilkl do vápna přes levou stranu, nicméně domácí hvězda se do zakončení nedostala.
     
    07:33
    Na druhé straně zahrozila druhá formace. Lazar dokázal na pravé straně uvolnil Mika Zibanejada. Střela švédského útočníka však Fleuryho nepřekvapila. Následuje první komerční přestávka v této třetině.
     
    07:33
    Hned po vhazování tvrdě vypálil od modré obránce Methot, jehož rána prolétla kolem branky Fleuryho. Následně se pokoušel překvapiv domácího brankáře střelou z rohu Karlsson, avšak minul.
     
    08:18
    Penguins zcela propadli ve středním pásmu, a viděli jsme první přečíslení v dnešním utkání! Hoffman ujel po levé straně, natáhl na sebe dva protihráče, a následně povedeným pasem našel volného Ryana, jehož ránu však lapil Fleury!
     
    08:45
    Malkinova formace opět dělala neplechu v útočném pásmu, a branku Andersona ohrozil z mezikruží Hörnqvist. Povedený zákrok předvedl také Anderson!
     
    09:25
    Phil Kessel skvěle napadal rozehrávajícího Cowena, nicméně k puku se nedostal, a Senators vyrážejí vpřed.
     
    09:50
    Přihrávka Sidneyho Crosbyho na útočnou modrou pro Letanga nebyla zrovna ideální, a zkušeý kanadský obránce nedokázal kotouč zpracovat.
     
    10:24
    Po první formaci Penguins šla na led hned čtvrtá lajna, i ta si však dokázala vytvořit tlak! Před branku dostal přihrávku Cullen, jehož zakončení však přesné nebylo.
     
    11:08
    Olli Määtä krásně viděl ve středním pásmu najetého Nicka Bolina, a tak napálil kotouč o zadní mantinel, který se odrazil přímo na hůl bývalého útočníka Columbusu, jehož střela však Andersona nepřekonala! Následuje druhá komerční přestávka!
     
    11:43
    Po nepřesném protiútoku hostů se dostal k puku Jevgenij Malkin, který elegantně předal kotouč Perronovi, jehož následnou střelu zápěstím dokázal Anderson udržet v náruči.
     
    12:08
    Pageau s Chiassonem se pokoušel napadal rozehrávku Penguins, to se jim však příliš nepodařilo. Letang si dokázal s dvojnásobnou přesilou poradit.
     
    12:19
    Z hodně velké dálky to zkusil Lovejoy, jehož střelu v pohodě vyrazil Anderson. Následně se k ostré dorážce dostal Kunitz, ani jeho střela však amerického brankáře nepřekvapila.
     
    12:52
    Čtvrtá formace domácích sympaticky kombinovala v útočném pásmu. Za brankou operoval s kotoučem Farnham, který následně hledal najetého Portera, ten však nedokázal kotouč zasáhnout.
     
    13:38
    Prince se dostal mezi kruhy ke kotouči po nepřesném průniku Neila. Následně dostal kotouč na hůl Ceciho, jehož ostrou ránu Fleury vyrazil!
     
    14:27
    Hostující celek se provinil prvním zakázaném uvolnění. Hned po vhazování se na pravé straně dostal ke kotouči Phil Kessel, jehož ostrou střelu sice Anderson zastavil, následně mu kotouč vypadl. Naštěstí pro hosty, skončil vedle branky!
     
    15:13
    Ottawa se po aktivním začátku zatím lehce hledá, v posledních minutách je jednoznačně lepší domácí celek.
     
    15:49
    V útočném pásmu odvedl dobrou práci Hörnqvist. Jeho následná předávka Malkinovi však nevyšla, a kotouč se dostal na hůl Methota, ten jej dostal do středního pásma.
     
    15:58
    Jean-Gabriel Pageau se dokázal po pravé straně prodrat do útočného pásma. Jeho následnou střelu však dokázal zlikvidovat Fleury.
     
    16:19
    V útočném pásmu spadl po souboji s Sprongem hostující Neil. Hlavní rozhodčí stál velmi blízko, nicméně první vyloučení v dnešním utkání neodpískal.
     
    16:59
    Sidney Crosby výborně zapracoval ve vlastním pásmu, a dokázal dostat kotouč do středního pásma. Následně však postup domácí hvězdy ukončil obránce Karlsson.
     
    17:33
    Erik Karlsson si prodloužil svůj pobyt na ledě, a na útočné polovině se dostal i ke střele, tu však v poklidu lapil Fleury!
     
    18:07
    V pravém rohu kluziště se dokázal uvolnit Perron, který neváhal, a hledal před brankou Patricka Hönqvista. Švédský útočník byl těsně bráněn Karlssonem, a ke střele se nedostal.
     
    18:19
    Penguins se následně dostali do zakončení, jmenovitě Letang. Následně si potřebovali něco vyříkat Hornqvist s Karlssonem. Rozhodčí však velmi rychle zasáhli, a na švédskou bitku nedošlo...
     
    18:53
    Nick Bonino prošel s velkou porcí štěstí do útočné třetiny, a následně přenechal kotouč Sprongovi, jehož střela zápěstím Andersona nepřekvapila!
     
    19:21
    Na druhé straně však mohl překvapit Kyle Turris, kterého obrana Penguins nechala na levé straně osamoceného. Člen elitní formace Senators však na Fleuryho nevyzrál!
     
    19:44
    Za brankou Senators to udělal krásně Malkin, který našel najíždějícího Hörnqvista. Střelu švédského útočníka zprvní však Anderson dokázal chytit!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina dnešního duelu bohužel branku nenabídla, nicméně jsme viděli velmi aktivní hokej z obou stran. Začátek vyšel lépe hostům, avšak Penguins se velmi rychle zvedali, a jeho výkon gradoval. V polovině utkání se dostal do velké šance Nick Bolino, který však Andersona střelou z voleje nepřekonal. Na konci utkání měl velkou šanci Hörnqvist a také Turris, ani jeden se však nedokázali prosadit!

    Druhá třetina začne v Consol Energy Center přibližně v 2:02!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Velmi brzy po úvodním vhazování druhé třetiny zazněl hvizd hlavního rozhodčího. Ottawa se totiž dostala do ofsajdového postavení.
     
    20:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový start domácího celku do druhé třetiny! Na modré propadl Methot, který odjel do zcela jiného prostoru, a do středního pásma dostal přihrávku JEVGENIJ MALKIN, který si po pravé straně najel do útočného pásma, a svižnou střelou zápěstím propálil Andersona! Asistence: Patric Hörnqvist
    Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    20:53
    První formace Penguins si dělala prostor v útočné třetině. Zpoza branky vyjel Kunitz, který se pokoušel Andersona překvapit střelou z rohu. Jeho střelecký pokus však mířil mimo!
     
    21:26
    Na druhé straně mohl velmi rychle srovnat hostující Kyle Turris, který dostal přihrávku mezi kruhy, nicméně jeho střela skončila nad brankou! Hostující útočník neproměnil již svou druhou velkou šanci v tomto zápase!
     
    22:03
    Od modré to zkoušel Wiercioch, jehož nahození Fleury vyrazil pouze před sebe. Obránci se však postarali, aby se nikdo k dorážce nedostal!
     
    22:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučnáci pokračují ve skvělém představení ve druhé třetině, a vedou již dvoubrankovým rozdílem! Útočnou akci rozjel na Matt Cullen, který prošel mezi obránci Senators, a přesnou přihrávkou našel hůl DANIELA SPRONGA, který střelou do horních pater branky nedal Andersonovi šanci! Asistence: Matt Cullen, Kevin Porter.
    Daniel SPRONG - 2:0
     
    23:27
    Pro Daniela Spronga se navíc jednalo o svou první branku v NHL! Penguins tak vedou již 2:0, a mají nakročeno k první výhře v nové sezoně!
     
    24:06
    V rohu kluziště se nejlépe zorientoval Jevgenij Malkin, který vybruslil z rohu, a z ostrého úhlu zkoušel překvapit Andersona. Kotouč však skončil v ochranné síti!
     
    24:42
    Pořádně ohánět se musel na druhé straně Fleury! Před domácího brankáře velmi lehce prošel Ryan, kterého obránci příliš dobře nehlídali. Fleury však zvládl vyrazit úvodní střelu i následnou dorážku!
     
    25:26
    Ian Cole na modré čáře tvrdě dohrál Stona, který je po tvrdém hitu otřesen, a odchází do šatny. Uvidíme, zda-li se ještě vrátí do utkání!
     
    25:53
    Do útočného pásma zavezl kotouč Nick Bonino, ke kterému však přistoupil Methot, a tak Bonino hledal křížnou přihrávkou Dumoulina, tomu se však nepodařilo zpracování.
     
    26:49
    Parádní akci předvedla druhá formace Penguins! Do útočného pásma zatáhl kotouč Hörnqvist, který pustil puk pod sebe na Malkina, který nahodil kotouč před branku na teč pro Perrona, tomu se povedlo kotouč tečovat, nicméně ten skončil těsně vedle!
     
    27:31
    Na druhé straně to zkoušel od modré čáry obránce Ceci, jehož rána prolétla těsně vedle branky, a Fleury se pouze ohlédl!
     
    27:46
    První přesilová hra pro hostující celek! Za držení protihráče míří na trestnou lavici domácí Cullen! Dokáže Ottawa snížit?
     
    28:19
    Začátek přesilové hry se však Senators vůbec nedaří! Penguins dokázali již dvakrát vyhodit kotouč z vlastní třetiny!
     
    28:59
    Ve vlastním oslabení se navíc dostal do úniku Sidney Crosby, který našel povedenou žabičkou na druhé straně Kunitze. Tomu však zakončení nesedlo.
     
    29:46
    První přesilová hra hostujícímu celku vůbec nevyšla! Cullen je již zpět na ledě, a pokračujeme v plném počtu!
     
    30:16
    Hostující celek teď vůbec nezvládl rozehrávku, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazování v pásmu Senators uvdíme až po komerční přestávce.
     
    30:53
    Lazar si to odvážně namířil přes pravou stranu do pásma, tam na něj však čekal Letang, který hostujícího útočníka zastavil. Následně vyslal do protiútoku Hörnqvista, který však svou střelou Andersona nepřekonal.
     
    31:21
    Sidney Crosby kombinoval v útočném pásmu s Philem Kesselem. První jmenovaný si najel k mantinelu, a povedenou zadovkou hledal mezi kruhy právě svého spoluhráče. Bývalý útočník Toronta se však k puku nedostal.
     
    31:53
    Zajímavou akci předvedl Kris Letang, který se protáhl přes levou stranu do pásma, a bekhendem posílal kotouč před branku. Nikdo z jeho spoluhráčů se však do zakončení nedostal.
     
    31:56
    Hned po vhazování se puk dostal na modrou, odkud pohotově vypálil Farnham. Jeho nepřesná střela se odrazila od mantinelu před branku, kde ho pozorný Anderson schoval pod lapačku.
     
    32:37
    David Perron zůstal se zablokovanou holí na modré čáře, a tak kotouč kopl do útočného pásma, a odešel na střídačku.
     
    33:01
    Autor dnešního úvodního gólu, Jevgenij Malkin, si však své střídání prodloužil, nicméně po jeho souboji s Turrisem hlavní rozhodčí hru přerušil, neboť je odpískán ofsajd hostů.
     
    33:14
    Na led šla první formace Penguins! Phil Kessel udělal ve středu hřiště prostor pro Kunitze, který přiklepl kotouč do jízdy pro Crosbyho. Domácí klíčový útočník však prudkou střelou Andersona nepřekonal.
     
    33:54
    Na druhé straně prověřil pozornost domácího brankáře Ryan, jehož velmi rychlé zakončení skončilo nad brankou.
     
    34:28
    I třetí formace Penguins si dokázala vytvořit tlak v útočném pásmu. Nick Bolino však v rohu kotouč neudržel, neboť byl tvrdě poslán Cowenem na mantinel.
     
    35:18
    Jevgenij Malkin nahodil kotouč do útočného pásma pro Davida Perrona, který se ke kotouči nedostal, nicméně donutil Ceciho poslat kotouč na zakázané uvolnění.
     
    35:33
    Jevgenij Malkin si hodlal vyřešit ve středu hřiště účty s Erikem Karlssonem. Jejich rozpravu však přerušil Neil, ketrý nalétl do ruského útočníka. Rozhodčí však situaci dokázali uklidnit! Následuje komerční přestávka.
     
    35:33
    Tak Erik Karlsson dostává za seknutí Jevgenije Malkina dvouminutový trest, což znamená, že si Pittsburgh zahraje svou první přesilovou hru!
     
    36:07
    Hodně prostoru dostal na hranici levého kruhu Phil Kessel, který střílel na vzdálenější tyč. Jeho rána nebyla přesná, a kotouč se následně dostal za modrou čáru, Letang se pokoušel ho zachytit před modrou, nicméně je pískán ofsajd.
     
    36:31
    Ottawa velmi dobře brání modrou čáru, a domácí celek se nemůýe dostat do útočného pásma!
     
    36:56
    Teď už se však Penguins dostali do kombinace v útočném pásmu! Kessel přiťukl puk do středu pro Crosbyho, jehož ránu vyrazil Anderson. Následná dorážka Hönrqvista skončila mimo!
     
    37:31
    I hostující Senators přesilovou hru zvládli! Hned po návratu z trestné lavice se dostal Erik Karlsson ke střele z pravé strany, tu však dokázal Fleury lapit!
     
    38:13
    Kyle Turris si dokázal udělat prostor v útočném pásmu, a dostal se ke své třetí střele v tomto zápase. Fleury byl však opět úspěšný!
     
    38:43
    Máme tady další vyloučení, tentokrát na stranu Pittsburghu! Za nedovolené bránění v souboji s Lazarem odchází na trestnou lavici Clendening!
     
    39:06
    Po nepřesné střele Ryana se kotouč odrazil na hůl Hoffmana, který střelou zprvní minul branku Fleuryho!
     
    39:27
    Milan Michálek našel mezi kruhy Turrise, který se opřel do kotouče, nicméně jeho dělovka proletěla mimo!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla velmi povedený začátek domácího celku! Hned po 23 vteřinách se dokázal prosadit přesnou střelou Jevgenij Malkin! Domácí fanoušky dostal do ještě větší euforie David Sprong, který se prosadil po skvělé práci Cullena! Hra se následně velmi vyrovnala! Velkou šanci měl Perron, který tečoval nahození Malkina těsně vedle! Další šanci domácích měl na svědomí Crosby, avšak ani on se neprosadil.

    Poslední třetina dnešního zápasu začne přibližně v 2:57!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Ottawa se hned po úvodním vhazování vrhla do útočného pásma, neboť má stále přesilovou hru!
     
    40:30
    Hostům se však nepodařilo udržet v útočném pásmu, a ke kotouči se dostal Cullen, který se pokoušel vyrazit do protiútoku. Jeho postup zastavil Erik Karlsson, který je vyloučen!
     
    41:03
    Pittsburgh je již v plném počtu, a začíná jeho zkárcená přesilová hra! Ottawa však zatím velmi dobře brání střední pásmo.
     
    41:09
    Obránce Borowiecki vyhazoval kotouč ještě ze středního pásma, nicméně ho vyhodil tak nešikovně, že skončil na tribuně. Rozhodčí se však domnívali, že se hostující obránce nacházel ve vlastní třetině, a tak je Borowiecki vyloučený!
     
    41:29
    Penguins se však dvojnásobná přesilovka vůbec nedaří, a Ottawa již dvakrát vyhodila!
     
    41:50
    Kris Letang po přihrávce Kessela přiklepl kotouč pro Jevgenije Malkina, jehož tvrdou ránu však lapil Anderson do své lapačky!
     
    42:04
    Malkin našel krásnou křížnou přihrávkou na pravé straně Crosbyho, který však střelou zprvní Andersona nepřekonal!
     
    42:43
    Senators přežili dlouhou přesilovku pět na tři, a jsou již ve čtyřech!
     
    43:12
    V samotném závěru přesilové hry to zkoušel z ostrého úhlu Kunitz, který však nemířil přesně, a kotouč skončil ve středním pásmu.
     
    43:46
    Erik Karlsson nabruslil do útočného pásma, a z pravého rohu hledal přihrávkou před brankou Turrise, ten se však do zakončení nedostal.
     
    44:21
    Tentokrát si přesilovou hru zahraje Ottawa! Za nedovolené bránění v souboji s Ryanem odchází již podruhé v dnešním zápase na trestnou lavici Adam Clendening!
     
    44:49
    Kyle Turris to zkoušel dvakrát z hranice levého kruhu. Hostující útočník však v obou případech trefil pouze bránícího Kunitze!
     
    45:09
    Následně se ke střele dostal také Milan Michálek, který zkoušel své štěstí z ostrého úhlu. Fleury byl však na svém místě, a i nadále drží čisté konto!
     
    45:40
    Erik Karlsson dostal přihrávku od Zibanejada, a posílal žabičku před braku, kam si najížděl Lazar. Obrana Penguins si však dokázala poradit!
     
    46:18
    Penguins vša důležité oslabení zvládli na jedničku, a i nadále drží nadějný stav 2:0! Ottawa je však ve třetí třetině jednoznačně aktivnější!
     
    47:19
    Do středního pásma dostal rychlou přihrávku Prince, kterému nesedlo zpracování, a kotouč dolétl do pásma. V tom však byl dříve Smith, a je odpískán ofsajd!
     
    47:43
    Milan Michálek našel na levé straně najetého Chiassona, který následně přenechal kotouč pod sebe, kam si najel Pageau. Střela kanadského útočníka však skončila v lapačce Fleuryho.
     
    47:59
    Daniel Sprong ujel po pravé straně, nicméně ho dojížděl obránce Methot, a tak domácí střelec druhé branky vystřelil. Jeho prudkou střelu však Anderson dokázal vyrazit!
     
    48:46
    Do velké šance se dostal Kyle Turris, který si nabruslil do středu obrany Penguins, a následně nebezpečně vypálil. Jeho střelecký projektil však mířil těsně mimo!
     
    49:26
    Ottawa pokračuje v aktivním výkonu! Ceci uvolnil na modré čáře Borewieckiho, jehož rána byla sražena domácí obranou.
     
    49:36
    Borowiecki následně poslal k zemi čistým hitem domácího Kunitze. Následně se na něj vrhl Farnham! Velmi krátkou bitku nakonec ovládl hostující borec! Oba hráči si však celou situaci s úsměvem vysvětlili na trestné lavici.
     
    50:14
    O další střelecký pokus domácího celku se postaral Cullen, který však pozorného Andersona nepřekonal. Následuje komerční přestávka.
     
    50:39
    Rozehrávající Perron posílal vysoký lob na pravou stranu, kam si měl najet Hönrqvist. Švédský útočník se však v době přihrávce nacházel teprve na vlastní modré.
     
    51:19
    Od modré čáry zkusil své štěstí Methot, jehož tvrdou ránu zablokoval Patric Hörnqvist! Švédský útočník však odjíždí s bolestivou grimasou na střídačku!
     
    52:00
    Po velké chybě hostující obrany se ke kotouči dostal Daniel Sprong, který se dostal před Wierciocha, a střílel bekhendem na vzdálenější tyč. Jeho rána však skončila těsně mimo!
     
    52:45
    Jevgenij Malkin najížděl do útočného pásma přes pravou stranu. Ruský útočník si nahodil kotouč do středu, přešel přes Cowena, a vyslal prudkou střelu, ta však letěla mimo!
     
    53:23
    Na druhé straně zahrozil Pageau, kterému připravil pozici Milan Michálek. Jeho následná rána však Fleuryho nepřekvapila!
     
    54:12
    Na vlastní modré zabojoval o kotouč Kris Letang, který ho také vybojoval. Následně našel na modré Cullena, který vylepšil pozici pro lépe postaveného Perrona, jehož střelu však lapil Anderson!
     
    54:39
    Kris Letang udělal mezi kruhy velkou chybu, a nabídl kotouč Ryanovi. Hostující útočník nešel do zakončení, nýbrž hledal lépe postaveného Zibanejada. Tomu však nesedlo zpracování!
     
    55:09
    Parádní kombinace prvního útoku Penguins! Kessel posunul do středu hřiště kotouč na Kunitze, ten ještě vylepšil pozici pro volného Crosbyho, jehož ránu však Anderson lapil!
     
    55:33
    Na druhé straně mohl snížit hostující Lazar, který se dostal ke střele z mezikruží. Jeho střelecký pokus však nebyl příliš přesný!
     
    56:22
    Nick Bonino mohl dnešní utkání definitivně rozhodnout, nicméně jeho prudká střela z pravé strany Andersona nepřekonala!
     
    57:01
    Ottawa se snaží alespoň o snížení, nicméně čas velmi rychle ubíhá! Do konce utkání zbývají již pouze tři minuty!
     
    57:36
    Senators tentokrát navíc vůbec nevyšla rozehrávka! Erik Karlsson poslal nepřesnou přihrávku na Lazara, a kotouč skončil za brankou Fleuryho.
     
    58:12
    Anderson míří na střídačku, a Senators to zkoušejí v šesti!
     
    58:26
    Ottawa se však nedokázala rychle dostat do útočného pásma. Hostům se to nakonec podařilo, nicméně čárový rozhodčí viděl ofsajdové postavení jednoho z hráčů Senators!
     
    58:48
    Karlsson chyboval na modré čáře, a po pravé straně postupoval Phil Kessel. Bývalý útočník Toronta byl však tísněn obránce, a jeho zakončení v opuštěné brance neskončilo.
     
    59:20
    Ottawa to stále zkouší se šesti hráči na ledě, nicméně se nemůže dostat do kombinace v útočném pásmu.
     
    59:38
    Davide Perron vyhodil 22 sekund před koncem kotouč na zakázané uvolnění, a bude následovat vhazování před Fleurym!
     
    59:38
    Hostující kouč si ještě bere oddechový čas, aby se svým hráčům předal nějaké taktické pokyny!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh Penguins dokázali poprvé v nové sezóně zvítězit! V domácím prostředí porazil Ottawu Senators 2:0 !

    První třetina dnešního duelu bohužel branku nenabídla, nicméně jsme viděli velmi aktivní hokej z obou stran. Začátek vyšel lépe hostům, avšak Penguins se velmi rychle zvedali, a jeho výkon gradoval. V polovině utkání se dostal do velké šance Nick Bolino, který však Andersona střelou z voleje nepřekonal. Na konci utkání měl velkou šanci Hörnqvist a také Turris, ani jeden se však nedokázali prosadit!

    Druhá třetina nabídla velmi povedený začátek domácího celku! Hned po 23 vteřinách se dokázal prosadit přesnou střelou Jevgenij Malkin! Domácí fanoušky dostal do ještě větší euforie David Sprong, který se prosadil po skvělé práci Cullena! Hra se následně velmi vyrovnala! Velkou šanci měl Perron, který tečoval nahození Malkina těsně vedle! Další šanci domácích měl na svědomí Crosby, avšak ani on se neprosadil.

    Pittsburgh měl na začátku třetí třetiny ideální možnost na rozhodnutí tohoto zápasu – přesilovku pět na tři, která trvala skoro minutu a půl! Penguins však dvojnásobnou přesilovou hru nevyužili. V závěru se ještě Senators pokoušeli srovnat při power-play, to se jim však nepodařilo.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Milan Michálek (OTT) – 0+0, dvě střely, TOI – 16:17

    TŘI HVĚZDY
    1. Daniel Sprong (PIT) 1+0
    2. Marc-André Fleury (PIT) – 22 zákroků, úsp. 100%
    3. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+0

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:39:57)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 21. Malkin (Hörnqvist), 23. Sprong (Cullen, Porter)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Lovejoy, Määttä, Scuderi, Dumoulin – Kessel, Crosby (C), Kunitz (A) – Hönrqvist, Malkin (A), Perron – Sprong, Bonino, Plotnikov – Porter, Cullen, Farnham
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Wiercioch, Ceci, Borewiecki, Cowen – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Lazar – Chiasson, Pageau, Michálek – Prince, Smith, Neil (A)

    Rozhodčí: Romasko – O´Halloran – Kovachik, McElman
    bahis siteleri