Trnava – Spišská N. Ves 2:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Topoľčany 2:1 (kon.) | Humenné – Prešov 2:0 (pře.)
Bardejov – Nové Zámky 4:2 (kon.) | Senica – Detva 2:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Michalovce 2:4 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
HC Topoľčany
sk Pátek 16.10.2015, 17:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    V dvanástom kole I. ligy všetky kluby I. ligy vstupujú do druhej štvrtiny súťaže, v ktorej Liptovský Mikuláš privíta vo veľmi dôležitom súboji Topoľčany.
    Piaty mančaft tabuľky sa bude snažiť víťazstvom prebojovať medzi najlepšie kvarteto v tabuľke I. ligy, zatiaľ čo hostia z Topoľčian môžu vďaka trojbodovému zisku v tabuľke predbehnúť dnešného súpera.
    Liptáci majú po dvanástich odohraných dueloch na svojom konte 20 bodov a v tabuľke im patrí piata priečka a v sezóne 2015/2016 si držia domácu neporaziteľnosť, keď na vlastnom štadióne zatiaľ nestratili ani jeden bod.
    Hráči Topoľčian pre zmenu naposledy zvíťazili na ľade Považskej Bystrice najtesnejším rozdielom 3:4 a dobre sa tak naladili pred začiatkom dnešného súboja.
    Oba tímy si v prvom kole novej sezóny zmerali sily a z víťazstva sa v domácom prostredí radovali hráči Topoľčian, ktorí vyhrali 5:4 po samostatných nájazdoch.
    Dnešné stretnutie opäť sľubuje vyrovnaný a veľmi zaujímavý duel a sprevádzať ním budeme od 17:00 hod.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško, Bača – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Jabrocký, Lichanec, Uram – Brezniak, Piatka, Laco – Gápa, Struška. Tréner: Róbert Spišák

    HC Topoľčany: Halo – Bystričan, Palovič, Hain, Pavlíček, Kudlej, Nociar, Kúdela, Petrek – Szalay, Nemček, Kluka – Záborský, Mihalik, Bališ – Tvrdík, Šedík, Kovalík – Stanislav, Hudec, Gális. Tréner: Miroslav Nemček

    Rozhodca: Babeliak – Hanko, Mráz.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:15
    A dnešný duel odštartoval úvodným buly, v ktorom rozhodne je o čo bojovať. Hostia vďaka plnému bodovému zisku v tabuľke preskočia dnešného súpera, Liptáci sa vďaka výhre v riadnom hracom čase môžu dostať na tretiu priečku v tabuľke.
     
    0:50
    Jedným z najväčších ťahákov na štadióne Liptovského Mikuláša je skúsený forward Marek Uram, ktorý je zároveň najproduktívnejším hráčom domáceho celku so ziskom 14 bodov za bilanciu 7+7. Na opačnej strane sa v produktivite najviac darí Filipovi Nemčekovi so ziskom 16 bodov. S 10 presnými zásahmi je zároveň najlepším strelcom svojho tímu.
     
    1:34
    V bránkovisku zvedú medzi sebou mikrosúboj domáci Michal Dovina a Juraj Halo. Prvý menovaný sa môže popýšiť 92,35% úspešnosť zákrokov, čo je štvrtý najlepší výkon spomedzi gólmanov v I. lige, hosťujúci Halo má 90,61% úspešnosť.
     
    2:03
    V úvodných dvoch minútach zatiaľ diváci nevideli žiadny gól, no zápas sa len rozbieha a o góly by v ďalších minútach núdza byť nemala. Pri prvom stretnutí týchto súperov v sezóne 2015/2016 videli diváci dovedna deväť gólov.
     
    2:33
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A hneď v úvode zápasu sa presadzuje druhá útočná formácia Liptovského Mikuláša. Presný zásah si na svoje konto pripisuje Peter LICHANEC, ktorý ťažil zo spolupráce dvoch najskúsenejších hráčov domácich Mareka Urama a Jaroslava Jabrockého.
     
    3:12
    Liptáci sa tak hneď v úvode zápasu ujali vedenia, čo môže hrať veľmi dôležitú rolu v ďalšom priebehu stretnutia.
     
    4:28
    A domáci mančaft bude mať ďalšiu príležitosť na skórovanie. Na trestnú lavicu si za držanie sadá bek Martin Pavlíček.
     
    5:12
    Liptovský Mikuláš sa snaží dobyť bránu Topoľčian druhýkrát v úvodnej desaťminútovke. Domáci zavreli hostí v ich vlastnom obrannom pásme, no zatiaľ sa druhýkrát v zápase nedokážu strelecky presadiť.
     
    5:41
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A do štatistických listín sa opäť zapisuje nestarnúci Marek URAM, ktorý si po asistencii v úvode zápasu do štatistík pripisuje aj gól. Asistencie si pri jeho presilovkom zásahu pripisujú zadáci Ondrej Burzala a Tomáš Nádašdi.
     
    6:29
    Liptovský Mikuláš sa bleskovo ujal v úvode zápasu dvojgólového vedenia a hneď od začiatku tretiny dal súperovi jasne najavo, že dnes má ambíciu dokráčať za víťazstvom.
     
    7:12
    S jedlom rastie chuť, Liptáci sa po dvoch góloch ďalej tlačia do brány hostí a snažia sa o ďalší rýchly gól, ktorý by Topoľčany zrejme úplne zrazil na kolená.
     
    7:59
    O slovo sa ale hlásia aj hostia, ktorí sa budú snažiť čo najskôr streliť kontaktný gól, ktorý by im mohol výrazne pomôcť v ďalšom priebehu stretnutia.
     
    8:42
    Tempo hry po dvoch góloch Liptákov trochu ustalo, oba tímy ale neúnavne korčuľujú a všetko nasvedčuje tomu, že v ďalšom priebehu duelu o zaujímavé momenty nebude núdza.
     
    9:25
    Topoľčany sa napriek dvom inkasovaným gólom ani zďaleka nevzdávajú. Pred nami je ešte 50 minút hry, v ktorých sa môže udiať čokoľvek.
     
    10:05
    Topoľčany majú veľkú šancu na skórovanie. Dvojminútový trest si na trestnú lavicu odchádza odpykať Peter Bartík za podrazenie.
     
    11:06
    Hostia po 61 sekundách početnej výhody o jedného muža prichádzajú o presilovú hru. Na trestnej lavici už sedí Lukáš Tvrdín za podrazenie.
     
    12:05
    Peter Bartík sa dostáva po vylúčení na ľad a Liptáci budú mať k dispozícii 59-sekundovú výhodu o jedného hráča.
     
    12:45
    Hráči Liptovského Mikuláša sa snažia využiť početnú výhodu, no zatiaľ sa im to nedarí a trest Tvrdíka sa pomaly blíži ku koncu.
     
    13:06
    Domáci mančaft napokon početnú výhodu nevyužil na strelenie tretieho gólu v zápase, Lukáš Tvrdík už opustil lavicu hanby.
     
    13:48
    Liptovský Mikuláš tak nevyužil šancu na odskočenie hosťom na rozdiel troch gólov, no zatiaľ ich nevyužitá príležitosť mrzieť nemusí. V úvodnej tretine vedú o dva góly a sú na dobrej ceste za vytúženým trojbodovým ziskom.
     
    14:26
    Čas beží a o chvíľu bude do konca prvej tretiny len päť minút. Topoľčany by potrebovali streliť v prvom dejstve gól, vďaka ktorému by mohli v dueli reálnejšie pomýšľať na úspech.
     
    15:49
    Topoľčany dali gól!
    A Topoľčany predsalen strieľajú kontaktný gól ešte v prvej tretine. Strelecky sa presadiť nemohol nik iný ako najproduktívnejší hráč hostí Filip Nemček, ktorému pri presnom zásahu asistovali Michal Kluka a Martin Pavlíček.
     
    16:19
    Hra v závere prvej tretiny vďaka gólu hostí okamžite dostala nový náboj. Záverečné minúty prvej dvadsaťminútovky budú ešte veľmi zaujímavé.
     
    17:04
    Topoľčany po strelenom góle cítia veľkú šancu vyrovnať a z posledných nazbieraných síl v závere tretiny vyrážajú dopredu.
     
    17:54
    V bránkovisku Liptovského Mikuláša sa ale dnes výborne prezentuje Michal Dovina, ktorý medzi tromi žrďami pôsobí skutočne sebaisto.
     
    18:36
    Do konca prvej tretiny ostávajú necelé dve minúty, Liptovský Mikuláš sa zo všetkých síl snaží udržať jednogólové vedenie, Topoľčany sa pre zmenu snažia o gól do šatne.
     
    19:42
    Prvá tretina sa v záverečných sekundách len dohráva, čoskoro zaznie siréna oznamujúca koniec prvého dejstva.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina tak napokon v dnešnom súboji na Liptove skončila 2:1 v prospech domáceho celku, ktorý v prvých šiestich minútach zápasu skóroval dvakrát a vypracoval si skvelý dvojgólový náskok, ktorý ale v šestnástej minúte znížil najlepší strelec hostí Filip Nemček, ktorý strelil veľmi dôležitý kontaktný gól. Diváci sa v ďalších 40 minútach majú na čo tešiť. Zápas už teraz priniesol tri góly a viacero veľmi zaujímavých okamihov.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    A druhá tretina dnešného stretnutia sa začína. Liptáci do prostrednej časti zápasu vstupujú s jednogólovým náskokom, ktorý ale zatiaľ nič neznamená.
     
    21:42
    V úvodnej časti mali hráči Liptovského Mikuláša perfektný vstup do tretiny. Podarí sa im vynikajúci výkon zopakovať alebo sa podarí Topoľčanom vyrovnať?
     
    22:16
    V prvých dvoch minútach druhej tretiny sme toho až tak veľa nevideli a na štvrtý gól v zápase si zatiaľ diváci v Liptovskom Mikuláši budú musieť počkať. Takmer všetci hokejoví priaznivci na štadióne si určite prajú vidieť puk v hosťujúcej sieti.
     
    22:58
    Liptovský Mikuláš je zatiaľ na koni, no to sa môže veľmi rýchlo zmeniť. Topoľčany v úvodnej tretine strelili jeden gól a ďalších osem pukov musel zastaviť brankár Dovina. Hostia disponujú veľmi solídnou ofenzívnou silou, na ktorú si defenzíva Liptákov pod taktovkou kouča Spišáka bude musieť dávať veľký pozor.
     
    23:33
    Topoľčany v doterajšom priebehu stretnutia dokonca strelili o šesť gólov viac ako Liptovský Mikuláš, ktorý má po jedenástich dueloch na konte 37 zásahov. V dnešnom dueli sa ale zatiaľ viac darí kanonierom domácich, ktorí vedú o jeden gól.
     
    24:28
    V druhej tretine sme zatiaľ videli viacero pokusov o skórovanie, no obaja gólmani Michal Dovina a Juraj Halo sú pozorní a v druhej tretine si zatiaľ držia čisté konto.
     
    25:33
    Na pozore sa ale teraz bude musieť mať viac hosťujúci gólman Juraj Halo, ktorý sa bude mať v bráne čo obracať. Nasledovať totiž bude dvojminútová presilová hra Liptovského Mikuláša. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Denis Mihalik.
     
    26:12
    Domáci hráči sa ale zatiaľ nedokážu v útočnej tretine výraznejšie presadiť a Topoľčany sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    26:54
    V šiestej minúte zápasu Marek Uram využil presilovú hru domácich, no tentoraz sa to príliš Liptovskému Mikulášu nedarí. Puk sa už niekoľkokrát po veľmi dobrom obrannom zákroku hostí dostal ďaleko od brány Hala a Liptákom už neostáva veľa času v početnej výhode.
     
    27:33
    Oba tímy už hrajú v plnom počte. Liptáci nedokázali využiť svoju presilovú hru, forward Mihalik sa už vracia na ľad.
     
    28:17
    Liptovský Mikuláš márne dobýjal počas presilovej hry bránu Topoľčian. Brániaca sa štvorica na čele s gólmanom Jurajom Halom odviedla vo vlastnej tretine perfektnú prácu.
     
    29:37
    Naopak, pohroziť chcú teraz Topoľčany, ktoré po nevyužitej šance Liptovského Mikuláša na prinávratenie si dvojgólového náskoku sa snažia o strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    30:30
    Za nami je už polovica zápasu, Liptáci naďalej vedú o jeden gól, no hostia vystrkujú rožky a dávajú jasne najavo, že v druhej polovici duelu urobia všetko preto, aby toto manko zmazali.
     
    31:21
    Diváci v Liptovskom Mikuláši s obrovským vypätím sledujú dnešný duel, v ktorom ich miláčikovia zatiaľ vedú o jeden gól. Po úvodných minútach, v ktorých sa domáci hráči rozstrieľali nastal na hokejkách Liptákov útlm a už 25 minút čakajú na strelenie gólu.
     
    32:47
    Naopak, Topoľčany sa dostali do zápasu vďaka presnému zásahu Nemčeka, ktorého prítomnosť na ľade je pre defenzívu domáceho celku neustálou hrozbou.
     
    33:19
    Liptovskému Mikulášu sa zatiaľ v sezóne 2015/2016 darí viac ako hosťom z Topoľčian. Toto tvrdenie ale už po zápase platiť nemusí, hostia by sa vďaka plnému bodovému zisku dostali v tabuľke pred dnešného súpera.
     
    34:38
    Topoľčany sa prezentujú sympatickým štýlom, napriek jednogólovej strate sa neboja na ľade aj zariskovať, no zatiaľ im to nevychádza a stále prehrávaj o jeden gól.
     
    35:39
    To sa ale môže zmeniť v závere druhého dejstva. Na trestnú lavicu si za hákovanie sadá domáci Ivan Oško.
     
    36:39
    Liptáci sa už minútu úspešne bránia. Hokejisti Topoľčian odohrali dobrú minútu, no na vyrovnanie to zatiaľ nestačilo.
     
    37:14
    Hostia sa naďalej snažia dobyť defenzívu hostí, ktorá ale zatiaľ úspešne odoláva. Veľkou oporou Liptákov je od začiatku sezóny gólman Michal Dovina, ktorý za svoj chrbát zatiaľ pustil len jeden puk.
     
    37:39
    A Oško už naskakuje na ľad a oba tímy budú dohrávať prostrednú časť zápasu v plnom počte.
     
    38:38
    V závere druhej tretiny všetko nasvedčuje tomu, že Liptovský Mikuláš si jednogólové vedenie z prvej tretiny prenesie aj do posledného dejstva zápasu.
     
    39:00
    Do konca druhej dvadsaťminútovky ostáva posledná minúta.
     
    39:58
    V poslednej minúte sa už nič dramatické nestalo a o pár sekúnd budeme počuť záverečnú sirénu, ktorá nám oznámi koniec druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine vypätého súboja medzi Liptovským Mikulášom a Topoľčanami sme nevideli ani jeden gól. V zápase sa tak bude naďalej pokračovať za stavu 2:1. Všetky tri góly doterajšieho priebehu padli ešte v prvej tretine. V záverečnom dejstve to bude ešte veľmi napínavé.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    A záverečná dvadsaťminútovka sa už pomaly rozbieha. Hostia z Topoľčian do nej vstupujú s jednogólovým mankom, ktoré v bezgólvoej druhej tretine nedokázali zmazať.
     
    41:24
    Liptovský Mikuláš má po dnešnom kole šancu dostať sa v tabuľke medzi najlepšiu štvorku a je si plne vedomý toho, o čo dnes bojuje. Jednogólový náskok bude chcieť ešte zveľadiť a dokráčať tak pohodlne za trojbodovým ziskom.
     
    42:08
    Liptovský Mikuláš sa v závere tretej tretiny zrejme bude spoliehať aj na svoju skalopevnú defenzívu, ktorá v doterajšom priebehu sezóny inkasovala len 26 gólov, čo z nej robí druhú najlepšiu obranu v súťaži.
     
    43:22
    Obrana domácich bude ale teraz poriadne preverená. Liptáci sa po hákovaní Jaroslava Jabrockého budú musieť dve minúty brániť.
     
    44:10
    Domáci hráči sa zatiaľ úspešne bránia, no nebudú to mať v nasledujúcich sekundách jednoduché. Topoľčany sa opäť usadili v útočnom pásme.
     
    45:22
    Zverenci Róberta Spišáka napokon zvládli oslabenie a hru piatich hostí proti brániacej sa štvorici prežili bez gólovej ujmy. Jabrocký sa vrátil na ľad.
     
    46:37
    Po dvojminútovom oslabení domáci mobilizujú sily a pripravujú sa na ťažký záver zápasu, v ktorom budú brániť chudobné jednogólové vedenie.
     
    47:42
    Liptáci majú stále jednogólový náskok a čas sa hosťom z Topoľčian pomaličky kráti, čo hrá do karát domácim hokejistom.
     
    48:12
    Snahu hosťom ale isto nemožno odoprieť. Na ľade pôsobia bojovným dojmom a na Liptákov tak čaká veľmi náročná posledná desaťminútovka zápasu.
     
    49:38
    Topoľčany sa ale na najbližšie dve minúty pripravujú o šancu streliť gól a budú sa musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje Miloš Bystričan za seknutie.
     
    50:20
    Liptovský Mikuláš má dokonalú príležitosť odskočiť Topoľčanom na rozdiel dvoch gólov, čo by mohlo byť v záverečnej desaťminútovke dnešného stretnutia rozhodujúce.
     
    51:38
    Bystričan sa ale vracia na ľad, Liptáci nedokázali využiť početnú výhodu o jedného muža a záverečných osem minút zápasu sa budú hostia snažiť o vyrovnanie.
     
    52:55
    Topoľčanom sa ale zatiaľ nedarí presadiť sa v ofenzíve a dotiahnuť tak zápas do predĺženia. Domáci hráči sa vynikajúco bránia.
     
    53:34
    Liptovský Mikuláš disponuje jednou z najlepších obrán v súťaži, čo dávajú teraz domáci Topoľčanom jasne najavo, ktorí sa len veľmi ťažko dokážu presadiť cez pozornú defenzívu domácich hokejistov.
     
    54:12
    Okrem sústredenej hry pred vlastným brankárom sa Liptáci spoliehaj na rýchle brejky, ktoré by mohli mať úspech. V poslednej päťminútovke budú Topoľčany nútené hrať vabank.
     
    55:24
    Do konca duelu ostáva necelých päť minút a čas na vyrovnanie sa hosťom výrazne kráti.
     
    56:20
    Liptovský Mikuláš stále odoláva snahe Topoľčian o vyrovnanie, no hostia majú stále nádej na predĺženie. K dispozícii majú ešte 220 sekúnd hry.
     
    57:18
    Peter Kudlej sa ale teraz prezentoval krosčekom a bude vylúčený. Šanca Topoľčian na vyrovnanie tak výrazne klesá.
     
    57:50
    Hostia sa teraz budú musieť brániť v obrannom pásme, čo Liptákom len vyhovuje, keďže majú možnosť dlhodobo udržať puk ďaleko od svojej brány.
     
    58:18
    Od vylúčenia Kudleja ubehla už jedna minúta, no Liptovský Mikuláš sa nikam neponáhľa, snaží sa zbierať cenné sekundy a doviesť duel do víťazného konca.
     
    59:19
    Hostia hrajú po Kudlejovom dvojminútovom treste v plnom počte, no neostáva im veľa času na vyrovnanie, puk je ďaleko od brány Michala Dovina.
     
    Koniec zápasu.
     
    Liptovský Mikuláš tak napokon zvládol dnešný duel, keď si na svoje konto pripisuje cenné tri body. Vďačiť za ne môže predovšetkým vynikajúcemu nástupu do zápasu, keď po šiestich minútach viedol 2:0. V 16. minúte sa síce presadil najlepší hráč hostí Nemček, no zo strany Topoľčian to bolo všetko a tri body tak napokon ostávajú v Liptovskom Mikuláši po výsledku 2:1. Ďakujeme za sledovanie nášho prenosu a vašu pozornosť chceme upriamiť na ďalšie duely I. ligy, ktoré štartovali až od 18tej hodiny a z ktorých taktiež prinášame online prenosy. (19:09:38)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 3. Lichanec (Uram, Jabrocký), 6. Uram (Burzala, Nádašdi) – 16. Nemček (Kluka, Pavlíček)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško, Bača – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Jabrocký, Lichanec, Uram – Brezniak, Piatka, Laco – Gápa, Struška. Tréner: Róbert Spišák
    HC Topoľčany: Halo – Bystričan, Palovič, Hain, Pavlíček, Kudlej, Nociar, Kúdela, Petrek – Szalay, Nemček, Kluka – Záborský, Mihalik, Bališ – Tvrdík, Šedík, Kovalík – Stanislav, Hudec, Gális. Tréner: Miroslav Nemček

    Rozhodčí: Babeliak – Hanko, Mráz

    Diváci: 580
    bahis siteleri