Jekatěrinburg – Petrohrad 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Spartak Moskva 2:5 (kon.) | Magnitogorsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Ufa – Riga 3:1 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 22.10.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk nezvládl ani dnešní duel, a s Jokeritem Helsinky prohrál 2:3!

    První třetina v Metallurg Ice Arena nabídla velmi zajímavou podívanou! Hned ve druhé minutě chyboval při rozehrávce Košečkin, avšak Jokerit jeho chyby nedokázal využít. V šesté minutě hrál Metallurg přesilovku, a Karlssona vylekala teč Mozjakina, nicméně švédský brankář dokázal zasáhnout. Ve 12. minutě se domácí dočkali úvodní branky, které dosáhnul Arťjom Železkov! Hosté proti uznání branky hodně protestovali, avšak hlavní rozhodčí své rozhodnutí nezměnil.

    Druhá třetina vyšla velmi dobře finskému celku! Hned v úvodu však mohl vstřelit parádní branku Honza Kovář, jenže ve finální fázi mu kotouč sjel z hole. Ve 24. minutě se však prosadil Jokerit! Kulda poslal kotouč na Juhamatti Aaltonena, který si vybruslil do strany, a bekhendem poslal kotouč do branky. Velkou porci smůly si připsal Metallurg v 33. minutě, kdy nahození Tommiho Huhtaly zpoza branky si srazil do branky bruslí Oskar Osala!

    Důležitá branka pro Jokerit přišla v 50. minutě, kdy se prosadil Mathis Olimb. Tři minuty před koncem však snížil Jan Kovář, a Metallurg ještě bojoval o vyrovnání. Jokerit však závěr zápasu zvládl!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kovář (MET) – 1+0, 3 střely, TOI – 22:07
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 1 střela, TOI – 17:34

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (18:13:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Po nepřesné střele Jana Kováře, která byla sražena do ochranné sítě, je hra přerušena. Metallurg si bere oddechový čas!
     
    59:31
    Honza Kovář našel před brankou Bogdana Potěchina, kterému však kotouč přeskočil hůl. Ruský útočník se následně dostal ke kotouči, a našel Chrise Leeho. Jeho ránu však zablokoval Jaakola!
     
    59:19
    Domácí celek má momentálně velké problémy se dostat do útočného pásma, a čas se krátí.
     
    58:54
    Niko Kapanen však dokázal dostat kotouč do středního pásma!
     
    58:39
    Metallurg to zkouší bez brankáře!
     
    58:16
    Sergej Mozjakin operoval s kotoučem za brankou, a následně skvěle načasoval přihrávku pro Osalu, ten však promáchl!
     
    57:45
    Domácí ztratili v útočném pásmu kotouč, a do protiútoku se dostal Pekka Jormakka. Finský útočník však Košečkina nepřekonal!
     
    57:12
    Metallurg je rázem velmi aktivní, a žene se za vyrovnáním! Obrana Jokeritu v těchto chvílích příliš nestíhá.
    Jan KOVÁŘ - 2:3
     
    56:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg necelé čtyři minuty před koncem snižuje na rozdíl jediné branky! V útočném pásmu se dostal ke kotouči Bogdan Potěchin, který našel JANA KOVÁŘE, ten s velkou porcí štěstí dostal kotouč za záda Karlssona! Asistence: Bogdan Potěchin, Jaroslav Chabarov
     
    56:19
    Jani Rita dostal velmi dobrou přihrávku za obranu, a postupoval na Košečkina. Jeho zakončení však nebylo přesné!
     
    55:55
    Další nahození domácího celku sice za brankou zpracoval Karlsson. Jeho následná rozehrávka už přesná nebyla, a ke střele se dostal Jaroslav Chabarov. Švédský brankář se však do své klece stihl vrátit!
     
    55:28
    Danis Zaripov natáhl kotouč do útočného pásma. Jeho následně nahození našlo Jana Kováře, kterému však přeskočil kotouč hůl.
     
    54:43
    Kovář na modré čáře pěkně sklepl kotouč do jízdy pro Mozjakina, který obkroužil snad celé pásmo, a následně vystřelil. Jeho pokus však někdo z hostů zblokoval mimo branku!
     
    54:09
    Viktor Antipin vypálil od modré po přihrávce Chrise Leeho. Tvrdou ránu ruského obránce však dokázal Henrik Karlsson zlikvidovat!
     
    53:31
    Kombinace Metallurgu pokračovala, nicméně následně udělal chybu Oskar Osala, kterému sjel kotouč z hole, a Peter Regin vyhazuje až za branku Košečkina!
     
    53:05
    Domácí celek se však dlouhou dobu nedokázal dostat do útočného pásma. Následně se však prodral až před branku Bogdan Potěchin, který však Karlssona nepřekonal.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 12. Železkov (Arsenjuk), 57. Kovář (Potěchin, Chabarov) – 25. Aaltonen (Kulda, Olimb), 33. Huhtala (Olimb, Jaakola), 50. Olimb


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Chabarov, Tereščenko, Batyršin, Medveděv, Bereglazov – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Potěchin, Filippi, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Platonov (A), Kaletnik, Arsenjuk
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Kautto) – Ohtämää, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Kulda, Jaakola – Jormakka, Huhtala, Olimb – Aaltonen, Regin (A), Kozun (C) – Rita, Kapanen, Hagman – Pöisty, Salminen, Wirtanen

    Rozhodčí: Bělov, Olenin – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri