Buffalo – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | Boston – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Edmonton – Detroit 3:1 (kon.)
Colorado – Carolina 0:1 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 22.10.2015, 04:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A to už je ode mne s definitivní platností pro dnešní nikoliv večer, ale ráno vše. Přeji vám příjemný pracovní či školní, prostě jakýkoliv den, ať vám to uteče stejně rychle jako prodloužení tohoto duelu a věřím, že se již brzo zase sejdeme u sledování některého online přenosu. Loučí se s vám Jaroslav Svoboda. (07:03:51)
    Cam Ward si navíc čisté konto pořádně dokáže vychutnat. Do press zóny po utkání dorazil, jako správný hasič požárů, v hasičské helmě... Nejen moderátorku Fox Sports dokázal pobavit.

    Cam Ward sporting the fireman's helmet after his shutout performance in Denver.

    Fotka zveřejněná uživatelem Carolina Hurricanes (@nhlcanes),


     
    První hvězdou utkání tedy vyhlášen Cam Ward, a to asi naprosto po zásluze, hlavně on v závěru třetí třetiny brilantními zákroky udržel Carolinu ve hře o vítězství, i v prodloužení vychytal únik Iginly, byť ten mu procedil kotouč mezi betony. Puk se však zastavil před brankovou čárou, odkud jej vrátil do hry Faulk a nakonec se vše vyvrbilo až ve vítěznou branku duelu.

    Pro Warda je dnešní vítězství jeho 248. v kariéře v základní části NHL, tudíž jen dvě výhru mu chybí do kulatého čísla 250. Čisté konto pak udržel poprvé v sezóně, celkově je to jeho 23. nula v NHL.
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Jordán (CAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:39
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:34
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cam Ward (CAR) 26 zákroků, 0 gólů, 100,0%
    2. Semjon Varlamov (COL) 19 zák., 1 gól, 94,7%
    3. Victor Rask (CAR) 1+0
     
    Carolina tak během svého sedmizápasového tripu podruhé vítězí, teď má den volna a pozítří již odehraje své utkání na ledě Los Angeles Kings.

    Na Colorado čeká další soupeř 24. října, Laviny se opět představí v domovské Pepsi Center a budou hostit zatím nejhorší tým soutěže, Columbus Blue Jackets.
     
    Carolina se tak posouvá na jeden bod za New Jersey Devils v pořadí Metropolitní divize, byť za Hurricanes zůstává stále pouze jediný tým, a to Columbus, který ani v sedmi odehraných zápasech nedokázal bodovat.

    Colorado získalo bod, ale i tak zůstává poslední v Centrální divizi, o jeden bod za Chicagem Blackhawks.
     
    Na straně Caroliny se tak radují i oba čeští hráči dnešního utkání, obránce Michal Jordán a útočník Andrej Nestrašil.
     
    Co je ale důležitého, Carolina vítězí v Denveru a v zápase, kdy celých 60 minut nemohl ani jeden z týmů dát gól, byť Colorado v závěru třetí třetiny od branky opravdu nebylo daleko, se opět potvrzuje, že v prodloužení hraném systém třech proti třem prostě góly padat budou. Bekhendová střela Victora Raska rozhoduje tento duel.
    Tady je právě ta obrovská šance, kterou Duchene nedal a kdy Ward fantasticky zasáhl holí...

     
    Konec zápasu.
    Victor RASK - 0:1
     
    61:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    A opravdu je rozhodnuto! Colorado doplácí na nevyužité šance ze závěru třetí třetiny a z úvodu prodloužení! VICTOR RASK trefuje v nastavené hrací době prémiový bod ve prospěch svého týmu a Carolina si odveze z Denveru dvoubodovou výhru! Úvodní prodloužení sezóny jak pro domácí, tak pro hosty, tedy končí úspěšněji pro Hurricanes. Asistence: Ryan Murphy.
     
    60:24
    V obrovské šanci Iginla, ale nedal sám proti Wardovi! Tady už si domácí zahrávají s ohněm!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Týmy si navíc opět prohodily strany, tudíž na střídačky to mají bránící hráči dál. To například Vancouver využívá k unavení soupeře, kdy kombinuje ve stylu populárního baga několik desítek vteřin a nedovoluje soupeři střídat.
     
    A znovu nás letos tedy čeká přehlídka hry třech proti třem v prodloužení utkání základní části NHL. Novinka, která se zatím velmi osvědčila, protože prakticky žádné takto hrané prodloužení diváky nemohlo nudit.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 62. Rask (Murphy)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Beauchemin, Johnson, Zadorov, Guenin, Gormley, Holden – Landeskog, MacKinnon, Tanguay – Rantanen, Duchene, Iginla – Comeau, Soderberg, Mitchell – McLeod, Grigorenko, Skille. Trenér: Patrick Roy
    Carolina Hurricanes: Ward (Lack) – Hainsey, Faulk, Liles, Jordán, Hanifin, Murphy – McGinn, E. Staal, Versteeg – Gerbe, J. Staal, Nestrašil – Skinner, Rask, Lindholm – Malone, McClement, Terry. Trenér: Bill Peters

    Rozhodčí: Dwyer, Meier – McElman, Cherrey

    Diváci: 12826
    bahis siteleri