Jekatěrinburg – Petrohrad 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Spartak Moskva 2:5 (kon.) | Magnitogorsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Ufa – Riga 3:1 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 22.10.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk nezvládl ani dnešní duel, a s Jokeritem Helsinky prohrál 2:3!

    První třetina v Metallurg Ice Arena nabídla velmi zajímavou podívanou! Hned ve druhé minutě chyboval při rozehrávce Košečkin, avšak Jokerit jeho chyby nedokázal využít. V šesté minutě hrál Metallurg přesilovku, a Karlssona vylekala teč Mozjakina, nicméně švédský brankář dokázal zasáhnout. Ve 12. minutě se domácí dočkali úvodní branky, které dosáhnul Arťjom Železkov! Hosté proti uznání branky hodně protestovali, avšak hlavní rozhodčí své rozhodnutí nezměnil.

    Druhá třetina vyšla velmi dobře finskému celku! Hned v úvodu však mohl vstřelit parádní branku Honza Kovář, jenže ve finální fázi mu kotouč sjel z hole. Ve 24. minutě se však prosadil Jokerit! Kulda poslal kotouč na Juhamatti Aaltonena, který si vybruslil do strany, a bekhendem poslal kotouč do branky. Velkou porci smůly si připsal Metallurg v 33. minutě, kdy nahození Tommiho Huhtaly zpoza branky si srazil do branky bruslí Oskar Osala!

    Důležitá branka pro Jokerit přišla v 50. minutě, kdy se prosadil Mathis Olimb. Tři minuty před koncem však snížil Jan Kovář, a Metallurg ještě bojoval o vyrovnání. Jokerit však závěr zápasu zvládl!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kovář (MET) – 1+0, 3 střely, TOI – 22:07
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 1 střela, TOI – 17:34

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (18:13:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Po nepřesné střele Jana Kováře, která byla sražena do ochranné sítě, je hra přerušena. Metallurg si bere oddechový čas!
     
    59:31
    Honza Kovář našel před brankou Bogdana Potěchina, kterému však kotouč přeskočil hůl. Ruský útočník se následně dostal ke kotouči, a našel Chrise Leeho. Jeho ránu však zablokoval Jaakola!
     
    59:19
    Domácí celek má momentálně velké problémy se dostat do útočného pásma, a čas se krátí.
     
    58:54
    Niko Kapanen však dokázal dostat kotouč do středního pásma!
     
    58:39
    Metallurg to zkouší bez brankáře!
     
    58:16
    Sergej Mozjakin operoval s kotoučem za brankou, a následně skvěle načasoval přihrávku pro Osalu, ten však promáchl!
     
    57:45
    Domácí ztratili v útočném pásmu kotouč, a do protiútoku se dostal Pekka Jormakka. Finský útočník však Košečkina nepřekonal!
     
    57:12
    Metallurg je rázem velmi aktivní, a žene se za vyrovnáním! Obrana Jokeritu v těchto chvílích příliš nestíhá.
    Jan KOVÁŘ - 2:3
     
    56:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg necelé čtyři minuty před koncem snižuje na rozdíl jediné branky! V útočném pásmu se dostal ke kotouči Bogdan Potěchin, který našel JANA KOVÁŘE, ten s velkou porcí štěstí dostal kotouč za záda Karlssona! Asistence: Bogdan Potěchin, Jaroslav Chabarov
     
    56:19
    Jani Rita dostal velmi dobrou přihrávku za obranu, a postupoval na Košečkina. Jeho zakončení však nebylo přesné!
     
    55:55
    Další nahození domácího celku sice za brankou zpracoval Karlsson. Jeho následná rozehrávka už přesná nebyla, a ke střele se dostal Jaroslav Chabarov. Švédský brankář se však do své klece stihl vrátit!
     
    55:28
    Danis Zaripov natáhl kotouč do útočného pásma. Jeho následně nahození našlo Jana Kováře, kterému však přeskočil kotouč hůl.
     
    54:43
    Kovář na modré čáře pěkně sklepl kotouč do jízdy pro Mozjakina, který obkroužil snad celé pásmo, a následně vystřelil. Jeho pokus však někdo z hostů zblokoval mimo branku!
     
    54:09
    Viktor Antipin vypálil od modré po přihrávce Chrise Leeho. Tvrdou ránu ruského obránce však dokázal Henrik Karlsson zlikvidovat!
     
    53:31
    Kombinace Metallurgu pokračovala, nicméně následně udělal chybu Oskar Osala, kterému sjel kotouč z hole, a Peter Regin vyhazuje až za branku Košečkina!
     
    53:05
    Domácí celek se však dlouhou dobu nedokázal dostat do útočného pásma. Následně se však prodral až před branku Bogdan Potěchin, který však Karlssona nepřekonal.
     
    52:20
    Ještě je tu šance pro domácí Metallurg! Za podražení Mozjakina míří na trestnou lavici Petteri Wirtanen, a Magnitogorks si zhraje přesilovou hru.
     
    52:09
    Brandon Kozun se však následně kotouče zmocnil znovu, nabruslil do třetiny, a před brankou hledal Regina, ten však nedokázal kotouč trefit!
     
    51:36
    Ve středním pásmu chyboval při rozehrávce hostující Brandon Kozun, který nabídl kotouč Mozjakinovi. Ruský útočník však pouze nahodil kotouč do třetiny.
     
    51:14
    Po delší době zahrozil také Metallurg! Na pravou stranu si najel Oskar Osala, který dostal přihrávku od Potěchina. Jeho ostrou střelu však vyrazil Karlsson!
     
    50:34
    Niko Kapanen hledal přihrávkou mezi kruhy Petera Regina, který měl již napřaženo. Přihrávku však včas zablokoval obránce Chris Lee!
     
    49:56
    Jokerit pokračoval v kombinaci v útočné třetině. Niklas Hagman si rovnal kotouč na střelu na pravé straně, avšak velmi rychle k němu přistoupil Birjukov.
    Mathis OLIMB - 1:3
     
    49:06
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit navíc přesilovou hru využívá, a dostává se do důležitého vedení 3:1! Mathis Olimb nahazoval kotouč z pravé straně, kde se pokoušel dorážet Niklas Hagman. Kotouč zůstal ležet před Košečkinem, a tak si ho vzal MATHIS OLIMB, který následně vystřelil přesně do růžku, a Košečkin nedokázal zasáhnout! Asistence:
     
    48:51
    Tentokrát si však komplikuje situaci Metallurg! Na trestnou lavici jde domácí Oskar Osala, který zasáhl svého krajan Niko Kapanena holí do obličeje!
     
    48:23
    Tentokrát odvedl na modré čáře skvělou práci Ohtämää, který odzbrojil Železkova, a dostal kotouč do středního pásma.
     
    47:56
    Jokerit se sice dostal ve vlastním pásmu ke kotouči, nicméně následně Lajunen raději pouze vyhodil kotouč do útočného pásma.
     
    47:09
    Sergej Mozjakin dostal na levou stranu přihrávku od Kováře, a pokoušel se nahodit kotouč před branku pro Zaripova, ten byl však těsně bráněn Lajunenem.
     
    46:38
    Nepříjemnou ránu od modré vyslal Jevgenij Birjukov. Karlsson měl zcela zakrytý výhled, avšak střela, naštěstí pro Jokerit, mířila mimo!
     
    46:06
    Metallurg se pokoušel usadit v útočném pásmu, nicméně obrana Jokeritu zapracovala výborně, a finský celek dostal kotouč do středního pásma.
     
    45:29
    Pekka Jormakka byl nedostatečně bráněn Antipinem, a tak se finský útočník dokázal dostat ke střele z levé strany. Nepříjemnou ránu dokázal Košečkin vyrazit!
     
    44:44
    Jokerit velmi důležité oslabení ve třetí třetině dokázal zvládnout. Myslím, že Niko Kapanen od hlavního kouče nebude pochválen, neboť dnes byl na trestné již potřetí!
     
    44:03
    Ofenzivní trio domácího celku z první formace si velmi chytře přihrávalo v útočném pásmu. Následně Mozjakin vybídl ke střele Leeho, jehož ránu kryl Karlsson!
     
    43:33
    Metallurg se trápil ve středním pásmu, následně nahodil kotouč do útočného pásma Mozjakin, a Magnitogorks zahajuje svou kombinaci.
     
    43:06
    Obrovskou šanci měl Honza Kovář, který dostal přihrávku před branku od Mozjakina. Svou střelu směřoval k levé tyči, nicméně Karlsson vytáhl skvělý zákrok!
     
    42:39
    Metallurgu však začátek přesilové hry vůbec nevyšel. Jokeritu se podařilo hned dvakrát dostat kotouč ven z pásma!
     
    42:19
    První komplikace pro Jokerit však přichází již dvě minuty po začátku třetiny. Niko Kapanen zcela zbytečně fauloval Birjukova v útočném pásmu, a jde si sednou na trestnou lavici!
     
    41:44
    Jokerit zatím zvládá začátek třetiny velmi dobře, je však vidět, že se finský celek bude pokoušet hrát více defenzivně, což je vzhledel k stavu pochopitelné!
     
    41:08
    Po zaváhání obrany domácího celku najel před Košečkina přes levou stranu Brandon Kozun. Kanadský útočník se pokoušel poslal kotouč mezi nohy Košečkina. Ruský brankář však dokázal zasáhnout!
     
    40:31
    Do poslední třetiny dnešního zápasu vstoupil lépe hostující celek. První formace Jokeritu dlouze kombinovala v útočné třeitině, nicméně do zakončení se neodstala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina vyšla velmi dobře finskému celku! Hned v úvodu však mohl vstřelit parádní branku Honza Kovář, jenže ve finální fázi mu kotouč sjel z hole. Ve 24. minutě se však prosadil Jokerit! Kulda poslal kotouč na Juhamatti Aaltonena, který si vybruslil do strany, a bekhendem poslal kotouč do branky. Velkou porci smůly si připsal Metallurg v 33. minutě, kdy nahození Tommiho Huhtaly zpoza branky si srazil do branky bruslí Oskar Osala!

    Před třetí třetinou, která začne přibližně v 17:42, má tak Metallurg o čem přemýšlet!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    První formace Metallurgu si prodloužila své střídání, a kombinovala v útočném pásmu. Z mezikruží vystřelil nakonec Danis Zaripov, jehož ránu vyrazil betonem Karlsson!
     
    38:42
    Bereglazov tentokrát poslal kotouč pod sebe pro Mozjakina, který hledal před branku Zaripova, ten však promáchl!
     
    38:09
    Jan Kovář roztáhl hru na Sergeje Mozjakina, který kotouč poslal za sebe pro Zaripova. Ruský útočník našel najetého Bereglazova, jehož ránu však zastavil výborným zákrok Karlsson!
     
    37:33
    Po neúspěšném útoku Jokeritu se zmocnil kotouč Arťjom Železekov, který si nabruslil až do útočného pásma. Dostal se však do ostrého úhlu, a navíc k němu velmi dobře přistoupil obránce.
     
    36:39
    Bogdan Potěchin zatím v dnešním utkání není příliš vidět, teď to však udělal velmi hezky. Ruský útočník si najel středem hřiště do útočného pásma, udělal kličku Kuldovi, a vystřelil. Karlsson byl však pozorný.
     
    36:03
    Hostující kouč poslal na led svou první formaci, která se dostala hned do kombinace v útočném pásmuz. Nebezpečnou ránu Olimba vyrazil Košečkin na pravou stranu, kde se mohl dostat k dorážce Jormakka, ten však promáchl.
     
    35:13
    Veterán Niko Kapanen se nedokázal dostat do útočného pásma přes Antipina, a domácí obránce dokázal kotouč získat pro sebe.
     
    34:28
    Odvážný průnik podnikl Tommi Huhtala, který proskočil mezi dvěma obránci, a rázem byl před Košečkinem. Na jeho blafáka mu však ruský brankář neskočil.
     
    33:52
    Metallurg velmi agresivně napadal rozehrávku Jokeritu, což měl za výsledek získ kotouč v podání Kaletnika. Ruský útočník se však nachál ve středním pásmu, a tak raději poslal kotouč k obráncům.
     
    33:22
    Tommi Huhtala stále nemá dost! Finský útočník si mezi kruhy najel na parádní přihrávku od Jormakky, a tvrdě vystřelil. Košečkin však dokázal střelu vyrazit betonem!
     
    32:44
    Jokerit tak dokázal otočit skóre utkání. I po vedoucí brance je finský celek velmi aktivní, a domácí celek nestíhá!
    Tommi HUHTALA - 1:2
     
    32:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Upřímně řečeno, mnoho diváků v Metallurg Ice Arena ani nepostřehlo, že Jokerit vstřelil branku! I hráči Jokeritu byli velmi překvapeni! Za branku natáhl kotouč TOMMI HUHTALA, který ho chytře poslal před branku. Velmi nešťastně si kotouč poslal do vlastní branky bruslí finský útočník Osala, a překvapený Košečkin nedokázal zasáhnout! Asistence: Mathis Olimb, Topi Jaakola
     
    31:29
    Jokerit si navíc zahraje přesilovou hru! Arťjom Železkov poslal před vlastní brankou k zemi Brandona Kozuna, a odchází na trestnou lavici za podražení!
     
    31:13
    Do kombinace v útočném pásmu se dostal také Jokerit. Od modré nebezpečně vypálil obránce Topi Jaakola, který však nemířil přesně!
     
    30:36
    Domácí celek pokračoval v kombinaci v útočném pásmu. Arsenjuk se na pravé straně zbavil Kozuna, a našel najetého Kosova. Jeho povedenou střelu zastavil ramenem Karlsson!
     
    30:21
    Metallurg pokračoval v aktivní hře v útočném pásmu. Chris Lee se po dobré práci Kosova dostal ke střele, ta však nemířila přesně!
     
    29:52
    Zajímavou přihrávku mezi kruhy dostal domácí Denis Platonov, který se opřel do kotouče zprvní. Jeho pokus však zablokoval Lajunen!
     
    29:11
    Metallurg ve své zkrácené přesilové hře pořádně potrápil obranu Jokeritu. Sergej Mozjakin parádní přihrávkou našel na levé straně Honzu Kováře, jehož střela z voleje neskončila za zády Karlssona.
     
    27:59
    Do útočného pásma najel Mathis Olimb, který si to namířil až před branku. Jeho následná přihrávka měla mezi kruhy najít najetého Huhtalu. Přihrávka však byla zablokovaná!
     
    27:39
    Domácí kouč poslal při hře čtyři na čtyři svou první formaci, která se dostala do kombinace v útočném pásmu. Honza Kovář pěkně uvolnil Chrise Leeho, jehož ránu však zlikvidoval Karlsson!
     
    27:14
    Finský celek se i nadále držet v útočném pásmu, nicméně se ke střele dostal až obránce Lajunen, který nemířil přesně. Na trestnou lavici jde navíc Niko Kapanen, který za brankou hákoval Antipina!
     
    26:41
    Jokerit začal přesilovku výborně! Z pravé strany nebezpečně vystřelil Aaltonen, jehož střelu vyrazil Košečkin do středu, odkud mohl pálit Kozun, ten však promáchl.
     
    26:25
    Na druhé straně se do velké šance dostal Brandon Kozun, který však nemířil přesně. Kotouč se následně odrazil nebezpečně před branku, toho se zmocnil Timkin, který kotouč následně vyhodiíl do hlediště, a oslabuje tak svůjt tým!
     
    26:14
    Kaletnik dostal přihrávku na pravou stranu, a postupoval do pásma. Následně k němu však velmi dobře přistoupil obránce Lajunen, který jeho další postup zastavil.
     
    25:49
    Peter Regin našel přihrávkou na modré čáře právě Juhamatti Aaltonena, který však Košečkina nepřekonal.
     
    25:15
    Juhamatti Aaltonen je evidentně při chuti, a hned po své brance je znovu na ledě. Tentokrát finský útočník rovněž postupoval po levé straně, nicméně ke střele se nedostal.
     
    24:32
    Jokerit právě vstřelil branku!
    První formace Jokeritu si protáhla střídání, a dokázaal se dostat do kombinace v útočném pásmu. Mezitím už někteří hráči vystřídali. Mezi kruhy se dostal ke kotouči Kulda, který našel lépe postaveného JUHAMATTI AALTONENA, který vybruslil do levé strany, a bekhendem poslal kotouč do poloprázdné branky! Asistence: Arturs Kulda, Mathis Olimb
     
    23:43
    Akci finského celku rozjel Pekka Jormakka, který postupoval po levé straně. Následně nahazoval kotouč před branku na teč Olimovi, který však nedokázal kotouč zasáhnout.
     
    23:17
    Aktivní Dmitrij Arsenjuk našel středem hřiště do útočného pásma, a tvrdě vypálil. Obránce Lajunen však do jeho střely strčil hokejku, a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    22:46
    Hráči Metallurgu skvěle napadali ve středním pásmu, a dokázali kotouč vybojovat. Mozjakin ho raději poslal k obráncům, a jeho lajna odchází střídat.
     
    22:15
    Niko Kapanen roztáhl hru na levou stranu pro Jani Ritu, který se protáhl kolem Antipina, a dostal se do zakončení. Košečkin se však neunáhlil, a na zakončení finského útočníka si počkal!
     
    21:19
    Jokerit je i nadále aktivní. Tentokrát si našel cestu do útočného pásma Aaltonen, který neotálel, a vypálil. Košečkin však jeho střelu dokázal vyrazit!
     
    20:49
    Na druhé straně dostal mezi kruhy přihrávku Petteri Wirtanen, který vystřelil z voleje. Jeho rána však letěla přímo doprostřed branky, kde stál připravený Košečkin.
     
    20:22
    Tak to mohla být paráda Jana Kováře! Český útočník přebral kotouč na modré čáře od Mozjakina, a prokličkoval se až před Karlssona, kterého objel, a mohl zakončovat do prázdné. Následně však zavadil o Karlssona, a kotouč mu ujel!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina v Metallurg Ice Arena nabídla velmi zajímavou podívanou! Hned ve druhé minutě chyboval při rozehrávce Košečkin, avšak Jokerit jeho chyby nedokázal využít. V šesté minutě hrál Metallurg přesilovku, a Karlssona vylekala teč Mozjakina, nicméně švédský brankář dokázal zasáhnout. Ve 12. minutě se domácí dočkali úvodní branky, které dosáhnul Arťjom Železkov! Hosté proti uznání branky hodně protestovali, avšak hlavní rozhodčí své rozhodnutí nezměnil.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:53!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Birjukov i Rita Jani jsou již zpět na ledě. Mezitím se do zajímavého protiútoku řítil Mozjakin, kterému však nevyšla přihrávka na Kováře.
     
    19:08
    Na útočné modré si přidělal problémy obránce Lajunen, který ztratil rovnováhu, a spadl na zem. Na poslední chvíli však stihl vypíchnout kotouč před dojíždějícím Arsenjukem!
     
    18:29
    Na druhé straně byl o dost nebezpečnější domácí Metallurg. Ke střele z mezikruží se dostal Oskar Osala, jehož rána však mířila mimo!
     
    18:03
    Hra čtyři na čtyři zprvu více vyhovovala Jokeritu, který kombinoval v útočném pásmu, avšak bez střeleckého efektu.
     
    17:45
    Následně se dostal do zakončení Jani Rita, který však Košečkina nepřekonal. Za brankou se poté "kočkoval" právě finský útočník s Birjukovem. Hlavní rozhodčí oba vylučuje!
     
    17:25
    Brandon Kozun se nám zatím dnes příliš nepředstavil. Produktivní kanadský útočník se sice protlačil do útočného pásma, avšak jeho další postup zastavil Birjukov.
     
    16:49
    Čtvrtá formace Metallurgu dnes hraje parádní zápas. Dvojice Arsenjuk – Železkov se dokázala dostat opět do kombinace v útočném pásmu, avšak branku Karlssona neohrozila.
     
    16:09
    Na útočné modré si příliš dobře nepočínal Chris Lee, který napálil pouze brusle Wirtanena. Jokerit se však do protiútoku nedostal, neboť skvěle zasáhl Kaletnik.
     
    15:39
    Peter Regin poslal kotouč do středu pro Brandona Kozuna, který přiklepl kotouč pro Kuldu. Střela lotyšského obránce však mířila pouze do náruče Košečkina.
     
    14:58
    Bogdan Potěchin poslal lehkou žabičku na Jana Kováře, který si dokázal kotouč zpracovat, a následně vystřelil. Do jeho střely však vložil hůl Jani Rita!
     
    14:36
    Sergej Mozjakin se ve středním pásmu natahoval po přihrávce Antipina. Nejproduktivnější hráč domácího týmu však na kotouč těsně nedosáhl.
     
    14:09
    Arsenjuk našel krásnou zpětnou přihrávkou mezi kruhy Arťjoma Železkova, jehož střela zprvní letěla těsně mimo branku!
     
    13:46
    Chris Lee poslal vysoké nahození, které až v útočném pásmu zpracoval Oskar Osala, který se dokázal dostat před obránce Lajunena.
     
    12:47
    Metallurg předvedl v útočném pásmu sympatickou kombinaci. Antipin na levé straně předal kotouč Kaletnikovi, jeho ostrou ránu zablokoval někdo z hostů.
     
    12:21
    Ville Lajunen se pokoušel na modré najít svého parťáka z obrany Ohtämu, který však svižnou přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    12:02
    Při rozehrávce za vlastní brankou si nevedl dobře ani domácí obránce Antipin, který našel mezi kruhy Jaakolu. Finský obránce však následně těsně vyjel z pásma ven, a je pískán ofsajd!
     
    11:24
    Hostující tým se pokoušel protestovat proti brance, kterou dosáhnul Železkov. Niko Kapanen nabádal Olenina, aby zavolal svému kolegovi u videa, ten to však odmítl, a gól platí!
    Arťjom ŽELEZKOV - 1:0
     
    11:24
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg se dostává do vedení! Špatnou rozehrávku Jespera Jansena zachytil Dmitrij Arsenjuk, jehož první ránu dokázal zastavil Karlsson! Následně však kotouč zůstal ležet pod švédským brankářem. Arsenjuk se pokoušel dorážet, nicméně ho zastavil právě Jensen. K brance přijel ARŤJOM ŽELEZKOV, který dostal kotoču za brankovou čáru! Aisstence: Dmitrij Arsenjuk
     
    11:06
    Ve středním pásmu se pěkně uvolnil Artˇjom Železkov, který následně i vystřelil, nicméně jeho střela skončila mimo!
     
    10:38
    Po delší době musel hlavní rozhodčí přerušit hru. Jokeritu se příliš nevedlo při rozehrávce, a Lajunen poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    09:49
    Niko Kapanen dobře zavezl kotouč za modrou čáru, hned po vstupu do třetiny byl tvrdě atakován Antipinem. Ještě před tím však stihl přihrát Jaakolovi, který tvrdě vystřelil. Košečkin připraven!
     
    09:19
    Hráči Metallurgu se následně dobrým napadáním dokázali dostat z pásma ven, a mají šanci se dostat do zakončení v útočném pásmu.
     
    08:46
    Třetí formace finského celku si dokázala vytvořit tlak v útočném pásmu. Od modré to zkoušel dánský obránce Larsen, avšak ani on nemířil přesně.
     
    08:21
    Hned po vyhraném vhazování v pásmu Metallurgu se dostal ke střele obránce Atte Ohtämää. Jeho dělovka však prolétla těsně mimo pravé tyče Košečkinovi branky.
     
    07:46
    Při rozehrávce měl problémy domácí Vladislav Kaletnik, který daroval kotouč Petteri Wirtanenovi, jehož střelu však Košečkin vyrazil do ochranné sítě.
     
    07:09
    Jokerit však v celokém zúčtování první oslabení tohoto zápasu zvládl, a finský veterán Niko Kapanen už se prohání po letě Metallurg Ice Arena!
     
    06:40
    Metallurg měl velké problémy se vstupem do útočného pásmna. Následně se to však domácím povedlo, a od modré tvrdě střílel Birjukov. Jeho projektil však branku minul.
     
    06:09
    Tentokrát se na pravé křídlo dostal Mozjakin, který po přihrávce Chrise Leeho nahodil kotouč před branku. Honza Kovář kotouč šikovně tečoval, nicméně Karlsson zasáhl betonem!
     
    05:36
    Po dlouhé kombinaci domácího celku tvrdě vypálil z pravé strany Jan Kovář. Jeho ránu se pokoušel tečovat Mozjakin, leč neúspěšně!
     
    05:11
    Prvním vyloučeným dnešního utkání je Niko Kapanen, který za brankou Košečkina hákoval rozehrávajícího Chabarova, a je z toho přesilová hra pro Metallurg!
     
    04:59
    Na druhé straně se dostal k ohrožení branky Henrika Karlssona domácí Tomáš Filippi. Střela dnes nominovaného reprezentanta však nemířila přesně!
     
    04:36
    Na druhé straně zahrozil finský Jokerit! Na přihrávku Juhamatti Aaltonena si na hranici pravého kruhu najel obránce Topi Jaakola, jehož tvrdou ránu do horních pater vyrazil Košečkin!
     
    04:09
    Jokerit si však počínal obdobně, a Metallurg měl příležitost na reparát. Výsledek byl však skoor totožný!
     
    03:39
    Metallurg měl ve vlastním pásmu dostatek času na rozehrávku. Obránce Birjukov však pouze zavezl kotouč do středního pásma, a následně jej nahodil do útočného pásma.
     
    02:52
    Jensen poslal křížnou přihrávku na pravou stranu, kde si však kotouč špatně zpracoval Eetu Pöysti. Dopředu tak může zamířit Metallurg.
     
    02:25
    Čtvrtá formace domácího celku se řítila do útočného pásma. Středem hřiště postupoval Arsenjuk, který však poize nahodil kotouč na branku Karlssona.
     
    01:48
    Velmi dobrou práci odvedl na vlastní obránce obránce Lajunen, který se elegantně vyhnul Potěchinovi, a Regin mohl zamířit vpřed. Dánský útočník však pouze nahodil kotouč do pásma.
     
    01:15
    Košečkin tentokrát za brankou hodně špatně rozehrál, když poslal kotouč přímo na hůl Brandona Kozuna. Kanadský útočník byl však velmi překvapený, a jeho následná přihrávka nikoho před brankou nenašla!
     
    00:49
    Následně přišla ztráta Mozjakina, a následný protiútoku Jokeritu. Do střeleckého zakončení se dostal obránce Jesper Jensen, který však trefil pouze Košečkina.
     
    00:31
    Metallurg na svého soupeře vlétl, a hned od úvodní minuty je velmi aktivní v útočném pásmu. Produktivní první formace se však do zakončení nedostala.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhrál Honza Kovář, který dostal kotouč na Antipina. Ruský obránce zahajuje první útočnou akci svého týmu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Chabarov, Tereščenko, Batyršin, Medveděv, Bereglazov – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Potěchin, Filippi, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Platonov (A), Kaletnik, Arsenjuk

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Kautto) – Ohtämää, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Kulda, Jaakola – Jormakka, Huhtala, Olimb – Aaltonen, Regin (A), Kozun (C) – Rita, Kapanen, Hagman – Pöisty, Salminen, Wirtanen

    Rozhodčí: Huhta.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Příjemné čtvrteční odpoledne! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem čtyři utkání. My se společně zaměříme na šlágr dnešního programu mezi Metallurgem Magnitogorsk a Jokeritem Helsinky. Úvodní vhazování je naplánováno v 16:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    METTALURG MAGNITOGORSK
    Magnitogorsk nezažívá ideální sezóně. V právě probíhající sezóně se nachází až na sedmém místě, a bude muset ještě hodně bojovat o své místo ve vyřazovací části. Špatné výsledky odskákal kanadský trenér Mike Keenan, kterého nahradil Ilja Vorobjov!

    Metallurg se s Jokeritem střetl nedávno! Ve finské metropoli však vyhrál domácí celek 4:2. Metallurg následně prohrál doma s Ufou 4:6, nicméně předvedl skvělý výkon ve třetí třetiny, kdy se dotáhl na rozdíl jediné branky, nicméně power-play následně Metallurgu nevyšla. V posledním zápase dokázal Magnitogorsk porazit Čeljabinsk 4:3 po prodloužení.
     
    JOKERIT HELSINKY
    Finský celek zažívá historicky svou druhou sezónu v Kontinentální hokejové lize. Momentálně se nachází na druhé příčce tabulky Západní konference za vedoucím Lokomotivem Jaroslavl.

    Svěřencům Erkky Westerlunda se však na východním tripu vůbec nedaří! Po domácí výhře nad Metallurgem finský celek hned dvakrát prohrál! Nejprve prohrál na ledě rozjeté Jaroslavle, která má aktuálně na svém kontě hned jedenáct vítězství v řadě! V posledním utkání Jokerit vcelku překvapivě podlehl Soči 0:3! Uvidíme, jak si finský celek povede na ledě trápícího se Metallurgu!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 12. Železkov (Arsenjuk), 57. Kovář (Potěchin, Chabarov) – 25. Aaltonen (Kulda, Olimb), 33. Huhtala (Olimb, Jaakola), 50. Olimb


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Chabarov, Tereščenko, Batyršin, Medveděv, Bereglazov – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Potěchin, Filippi, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Platonov (A), Kaletnik, Arsenjuk
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Kautto) – Ohtämää, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Kulda, Jaakola – Jormakka, Huhtala, Olimb – Aaltonen, Regin (A), Kozun (C) – Rita, Kapanen, Hagman – Pöisty, Salminen, Wirtanen

    Rozhodčí: Bělov, Olenin – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri