Čeljabinsk – Soči 5:3 (kon.) | Nižněkamsk – Jaroslavl 4:3 (kon.) | Jokerit – Chanty-Mansijsk 6:1 (kon.)
Riga – Jekatěrinburg 5:4 (po pr.)
konec
Jokerit Helsinky
6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Čtvrtek 29.10.2015, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinki • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je vymalováno! V první třetině sice Jugra se svým favorizovaným soupeřem držela krok, pak se ale hra hostů zcela rozpadla a Jokerit trestal. Ve třetí třetině se ze zápasu stala bohapustá kanonáda, V rozmezí sedmi minut se totiž prosadili Jormakka, Jaakola a znovu Pekka Jormakka. Z mé strany je to pro dnešek vše, příště na počtenou! (19:57:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Philip Larsen ještě zpoza vlastního gólmana zakládá ještě jednu útočnou akci Jokeritu.
     
    58:25
    Oba celky nyní střídají, do konce zápasu zbývá už jen minuta a půl. S jistotou už můžeme konstatovat, že propad Jugry tabulkou Východní konference nadále pokračuje, Chanty-Mansijsk dnes přidá třetí porážku v řadě a pátou z posledních šesti duelů.
     
    57:41
    Svěřenci Erkky Westerlunda se už nikam neženou a chtějí zápas v poklidu dohrát, na ledové ploše se už nic převratného neděje.
     
    56:43
    Z ostrého úhlu se Karlssona pokoušel překvapit Arťom Buljanskij, nicméně strážce domácí svatyně si nadvakrát poradil.
     
    55:39
    Hráči Jokeritu ale nemají dost! Hosté jsou naprosto bezradní a Helsinští v útočném pásmu rozjeli potupné bago.
     
    54:51
    Do konce zápasu zbývá odehrát už jen něco málo přes pět minut a s jistotou už můžeme říct, že je o vítězi rozhodnuto.
     
    53:35
    Jokerit právě vstřelil branku!
    V Helsinkách se utkání změnilo v gólové orgie domácího týmu! Larsenův projektil dokázal Fokin vyrazit jen před sebe a v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval PEKKA JORMAKKA, jenž pohotově uklidil kotouč pod břevno! Asistence: Philip Larsen, Peter Regin.
    Topi JAAKOLA - 5:1
     
    53:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Mno, Fokin sice ani tentokrát nezasáhl, nyní už to ale skončilo gólem v jeho síti! Lajunen na modré nabil napřaženému TOPIMU JAAKOLOVI a bývalý pražský Lev se nemýlil! Asistence: Ville Lajunen.
     
    52:49
    Přesilovkové komando Helsinek vysílá směrem na Fokina jednu ránu za druhou, domácí však zatím pálí slepými a strážce chanty-mansijské svatyně v této početní nevýhodě ještě nemusel zasahovat.
     
    51:48
    Domácí se dožadují nařízení samostatného nájezdu, Vasilčenko (JUG) však za svůj zákrok na unikajícího Huhtalu vyfasoval jen čtyřminutový trest – dvě minuty za sekání, dvě za hákování.
     
    51:36
    Až teď hráči Jugry vyhodili puk až ke Karlssonovi a mohou odjet na střídačku.
     
    50:54
    Tlak Jokeritu ale stále přetrvává, na útočné modré nyní s pukem na holi míchá Philip Larsen, dánský reprezentant ale nemá komu přihrát.
     
    49:53
    Hosté hrají v plném počtu, Šelezňov už je zpět na ledové ploše.
     
    49:31
    To se jen tak nevidí! Náramně to udělal Tommi Huhtala, který si čepelí hole nadhodil kotouč do vzduchu a poté baseballovým způsobem vypálil, Fokin byl ale na místě!
     
    48:58
    Nyní se hosté dokázali osvobodit a následná rozehrávka finského celku skončila na zakázaném uvolnění.
     
    48:35
    Philip Larsen vyslal další ze svých proslulých projektilů od modré čáry, tento puk ale až na Fokina skrz hradbu těl neprošel.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 16. Ohtamaa (Kozun), 31. Hagman (Kapanen, Lajunen), 35. Kozun (Joensuu, Larsen), 47. Jormakka (Larsen, Wirtanen), 53. Jaakola (Lajunen), 54. Jormakka (Larsen, Regin) – 10. Bortnikov (Šelezňov, Panov)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Ohtamaa, Larsen, Jensen, Jaakola, Kulda – Hagman, Jormakka, Kapanen – Joensuu, Kozun, Regin – Wirtanen, Olimb, Huhtala – Rita, Sallinen, Pöysti.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Gelašvili) – Antonov, Ugolnikov, Vasilčenko, Ďakov, Chvostov, Šelezňov, Želdakov – Rasskazov, Panov, Bortnikov – Volkov, Ivanov, Varfolomejev – Michnov, Buljanskij, Taratuchin – Ševčenko, Jašin, Medveděv.

    Rozhodčí: Kukalov, Sergejev – Ivanov, Aljošin

    Diváci: 9391
    bahis siteleri