Barcelona – BATE 3:0 (kon.) | AS Řím – Leverkusen 3:2 (kon.) | Bayern – Arsenal 5:1 (kon.)
Olympiakos – Dinamo Záhřeb 2:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Porto 1:3 (kon.) | Chelsea – Dynamo Kyjev 2:1 (kon.)
Lyon – Zenit 0:2 (kon.) | Gent – Valencia 1:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:0 (1:0)
BATE Borisov
Středa 04.11.2015, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Liga mistrů • 4 • Skupina E
Předzápasové kurzy
    83. NEYMAR - 3:0
     
    83
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je zbytečné zmiňovat, kdo zařídil třetí branku Barcelony, vždyť je to přeci jasné! Na pravou stranu dostal přihrávku do úniku Luis Suárez, který skvěle načasoval přihrávku do vápna pro NEYMARA, který byl tísněn obráncem, avšak i tak dokázal dostat míč do sítě!
     
    80
    Luis Suárez se zmocnil míče ve středu hřiště, a mířil do zajímavého protiútoku. Ten však zastavil nedovoleným zákrokem Nemanja Nikolić, který poslal Suáreze k zemi. Srbský záložník dostává žlutou kartu!
     
    78
    Své poslední střídání v tomto zápase provádí také hostující trenéra Alexandr Jermakovič. Ze hřiště odchází Maxim Volodko, kterého na poslední minuty nahrazuje Ryas!
     
    76
    Luis Enrique využil své poslední možnosti střídání! Ze hřiště odchází Sergio Busquets, který ve středu hřiště podal svůj průměrný výkony. Na posledních patnáct minut přichází na hřiště mladý Gerard Gumbau!
     
    68
    Své první střídání v tomto zápase provádí hostující tým. Ze hřiště odchází kapitán Volodko, kterého nahrazuje na hřišti Nemanja Nikolić. Luis Enerique posílá ze hřiště Andrése Iniestu, kterého na hřišti nahrazuje stoper Marc Bartra!
    67. Velká šance Neymara
     
    67
    Rázem to mohlo být 3:0! Luis Suárez poslal další krásnou přihrávku, kterou našel ve vápně Neymara. Střelec úvodní branky neváhal, a vyslal nebezpečnou střelu, kterou však dokázal Černik vyrazit do zámezí!
     
    60
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Dmitri Mozolevski, přichází Aljaxandr Hleb.
    60. Luis SUÁREZ - 2:0
     
    60
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A máme tady druhou branku domácího celku! Barcelona postupovala ve svém protiútoku přes levou stranu, kde operoval s míčem Neymar. Brazilský útočník si následně naběhl k vápnu, a přesnou přihrávkou našel LUISE SUÁREZE. Ten potvrdil dobrou formu, a poslal míč přesně k tyči! Pro Suáreze je to již třetí branka v letošní sezóně LM!
     
    51
    Exekuce se ujal Neymar, který svým centrem našel ve vápně hlavu Suáreze, jenž prodloužil centr na Adriana. Brazilský bek měl na zakončení málo času, a Černik jeho slabé zakončení dokázal vyrazit! Následně šel do protiútoku Mozolevski, kterého poslal k zemi Dani Alves, a viděl žlutou kartu!
    45+1. Nebezpečná rána Daniho Alvese
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty! Mezitím se k odraženému míči ve středu hřiště dostal Dani Alves, který z dobré vzdálenosti napřáhl ke střele. Jeho prudká přízemní střeal prolétla kolem pravé tyče branky Sergeje Černika!
    35. Velká šance Adriana po krásné přihrávce Neymara
     
    35
    Před vápnem Borisova se dostal k míči Neymar, který krásným pasem našel ve vápně naběhnutého Adriana. Brazilský bek měl však málo času na zakončení, a míč skončil těsně mimo!
    31. NEYMAR - 1:0
     
    31
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se po půl hodině hry dostává do vedení! Ke značně pokutového se postavil NEYMAR, který penaltu s přehledem proměnil, a poslal svůj celek do zaslouženého vedení!
     
    30
    Luis Suárez dostal přihrávku do vápna od Daniho Alvese, a míč hned poslal do běhu pro Munira. Střídajícího hráče následně poslal k zemi Mladenović, a István Vad po konzultaci nařídil pokutový kop!
    29. Povedenou ránu Munira vyrazil nad branku výborný Černik!
     
    29
    Ale, ale! Neymar operoval s míčem před vápnem, a už to vypadalo, že o něj přijde. Následně však brazilský útočník poslal krásný centr, kterým našel Munira. Krásnou střelu střídajícího hráče však Černik poslal nad branku!
     
    26
    První pohledná akce domácího celku v tomto utkání! Na pravou stranu vápna si krásně naběhl Luis Suárez, který z první poslal míč před branku, kam si nabíhal střídající Munir. Před ním však míč poslal na rohový kop Hajdučyk!
     
    20
    Tak to je velmi nepříjemná zpráva pro Barcelonu! Ivan Rakitić si přivodil nějaké zranění, které mu nedovoluje pokračovat ve hře. Chorvatský záložník tak opouští hru už po dvaceti minutách, na jeho místo přichází mladý Munir!
    17. Povedená standardní situace Staseviče
     
    17
    K míči se postavil Igor Stasevič, který pořádně prověřil domácího brankáře. Běloruský záložník vyslal tvrdou střelu, tu však ter-Stegen dokázal vyrazit! Německý brankář si následně poradil i s centrem Volodka.
     
    16
    Do první větší šance se dostal domácí Neymar, kterého krásně našel André Iniesta. Brankář Sergej Černik však včas vyběhl, a brazilského útočníka do zakončení nepustil!

    Jan Havlovic

    Branky: 31. Neymar, 60. L. Suárez (Neymar), 83. Neymar (L. Suárez)

    Karty:   51. Dani Alves (BAR) – 30. Mladenović (BAT), 80. Nikolić (BAT)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:10.
    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Mascherano, Vermaelen, Adriano – Rakitić (20. Munir), Busquets (76. Gumbau), Iniesta (C) (68. Bartra) – Roberto, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: Bravo – Piqué, Bartra, Munir, Alba, Ramírez, Gumbau.

    BATE Borisov: Černik – D. Poljakov, Hajdučyk, N. Milunović, Mladenović – A. Volodko (C) (68. Nikolić), Jablonski – Stasevič, Gordejčuk, M. Volodko (78. Ryas) – Mozolevski (60. Hleb).
    Náhradníci: Soroko – Dubra, Karnicki, Nikolić, Jevtić, Ryas, Hleb.

    Rozhodčí: István Vad – Albert, Berettyan (vš. HUN)