Rohožník – FC Košice 0:2 (kon.) | Nové Mesto n/V – Senica 1:1 (3:4 po pen.) | Dolný Kubín – Trenčín 1:4 (kon.)
Dunajská Streda – Prešov 3:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Pohronie 1:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (0:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
sk Středa 04.11.2015, 17:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan zdolal Pohronie tesne 1:0 a postupuje do ďalšieho kola pohárovej súťaže, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (18:54:43)
     
    Slovan napokon vydrel tesné víťazstvo, vďaka ktorému postupuje do ďalšieho kola Slovnaft Cupu. Belasí predviedli v druhom polčase lepší výkon, vypracovali si viacero dobrých príležitostí, a po jednej z nich sa v 80. minúte presadil Vittek. O ten jeden gól boli domáci zrejme lepší, ich výkon však dnes určite nesplnil očakávania. Hostia predviedli dobrý futbal, pri troche šťastia mohli aj uspieť, napokon odchádzajú domov bez bodu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Pohronie ešte v závere zaútočilo, po sérii súbojov napokon Gregáň vystrelil z 30 metrov, Greif loptu spoľahlivo pokryl.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90
    Hostia si pýtajú pokutový kop, Abrahám totiž po Páleníkovej prihrávke postupoval z ľavej strany na bránu, pričom ho hraničným zákrokom zastavil Oršula. Rozhodca necháva v hre pokračovať.
     
    89
    Slovan umne drží loptu na svojej útočnej polovici a nedovoľuje hosťom pomyslieť na prípadný záverečný nápor. Pohronie sa až teraz dostalo k lopte.
     
    88
    Zreľák vyzval na rozhodujúci úder Priskina, adresoval mu presnú prihrávku na pravú stranu pokutového územia, útočník Slovana si zasekol obrancu a zblízka strieľal, Plach vykopol pravou nohou!
     
    87
    Hostia pohrozili, Gregáň vyslal krásny oblúčik dopredu a Greif si vybehol veľmi ďaleko za hranicu pokutového územia, napokon to stihol včas a odkopol do bezpečia!
     
    86
    Po tejto štandardke ale vyrovnanie v podaní Pohronia nepríde, Greif si totiž vybehol na dlhý center a pred päťkou si loptu s prehľadom stiahol zo vzduchu.
     
    85
    Po rohovom kopu belasí neuspeli a hra sa tak otáča na opačnú stranu, dopredu sa vysúva Pohronie. Hostia majú 5 minút a nadstavenie na to, aby si vynútili rozstrel.
     
    84
    Vittek mohol pridať aj druhý presný zásah, Priskin mu v pokutovom území parádne sklepol loptu na stred a Vittek strieľal z úrovne bieleho bodu, Plach sa krásne natiahol k pravej žrdi a vytlačil loptu na roh!
     
    83
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Lukáš Garaj, prichádza Michal Páleník.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Miroslav Poliaček, prichádza Adam Širáň.
     
    82
    Útočia však belasí, Priskina nedovolene zastavil vpredu Nosko, stiahol ho za dres, Slovan tak rozohrá štandardku.
     
    81
    Pohronie teraz určite vrhne všetky sily do útoku, hostia určite nechcú odísť po dobrom výkone z Bratislavy porazení. Momentálne ale pri lopte Slovan.
     
    80
    Slovan dal gól!
    Ledva som to o penaltách dopísal, belasí otvárajú skóre a výrazne sa približujú k postupu do ďalšieho kola! RÓBERT VITTEK si na hrote útoku prebral dlhú prihrávku od Priskina z hĺbky poľa, už bol sám pred Plachom, ktorého pekne obišiel a zasunul loptu do odkrytej časti brány!
     
    80
    Na opačnej strane brejk Pohronia, Abrahám sa uvoľnil na rohu šestnástky a z otočky strieľal, Hudák tento pokus až ku Greifovi nepustil. Penalty nám visia vo vzduchu čoraz viac...
     
    79
    Priskin teraz pokazil zaujímavý útok domácich, keď mal na pravej strane dostatok času i priestoru, aby nahral Vittekovi, ktorý si už pýtal loptu v strede pokutového územia. Priskin však poslal nedôraznú prihrávku, ktorú Sojka zastavil.
     
    78
    Kubík sa uvoľnil v strede poľa a nahrával dopredu do priestoru, kde operovali Vittek s Priskinom. Lopta napokon letela presne vedľa nich, takže hrať môže Pohronie.
     
    77
    Loptu si k rozohrávke štandardky postavil Savičevič a sympaticky to skúšal ponad múr, napokon však namieril nad brvno, Plach s prehľadom let lopty kontroloval.
     
    76
    Na opačnej strane sa stredom predieral Kubík a aktivitou si vypýtal faul, to bude zaujímavá štandardka domácich z cca 25 metrov z osi ihriska.
     
    76
    Pohronie rozohralo nakrátko, Frimmel to až od čiary skúsil dlhým centrom na zadnú žrď, lopta však bola veľmi nepresná a skončila až v protiľahlom aute.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom zaútočili po pravej strane hostia, Garaj vyslal prízemný center do pokutového územia, Gorosito loptu zrazil na rohový kop.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Marek Zuziak, prichádza Miroslav Gregáň.
     
    73
    Gorosito už späť na ihrisku, ani jeho prítomnosť však Slovanu momentálne nepomohla, Oršula totiž stratil loptu pri postrannej čiare.
     
    72
    Toto nevyzerá príliš dobre, Gorosito odkrivkal za postrannú čiaru. Snaží sa však ešte boľavé miesto rozhýbať, tak uvidíme, či napokon zasiahne do hry, a či Slovan nebude nedobrovoľne dohrávať v desiatich.
     
    71
    Garaj teraz v rohu pokutového územia nepríjemne dohral Gorosita, ktorý od bolesti až zakričal a teraz potrebuje lekárske ošetrenie. Slovan už trikrát striedal, ak teda Gorosito nebude môcť pokračovať, bude to pre domácich veľký problém.
     
    70
    Vittek s Priskinom v hlavičkovom biliarde v pokutovom území súpera, druhý menovaný sa napokon z voleja oprel do lopty a trafil do obrancu! Nebyť jeho zásahu, možno by z toho bol aj gól...
     
    69
    Slovan spálil ďalšiu tutovku! Vittek si na hrote prebral dlhý pas a v náročnej pozícii na pravej strane na hranici šestnástky strieľal z voleja, tiesnený protihráčom namieril nad!
     
    68
    Vittek sa presadil na hrote útoku v hlavičkovom súboji s Noskom, bol síce úspešnejší, loptu však len chrbtom k bráne poslal presne do náručia brankára.
     
    67
    Teraz sa hostia rozčuľujú, Gonzales totiž najprv vyviezol loptu, pričom bol faulovaný hráčom súpera. Po asi piatich sekundách loptu stratil, vtedy rozhodca odpískal faul. Tréner Zaťko sa poriadne čertil.
     
    66
    Pohronie malo k dispozícii štandardku, Poliaček to však snáď zo 40 metrov kopol doslova príšerne, trafil prvého postaveného hráča pred sebou.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Tamás Priskin.
     
    64
    Gorosito najprv získal loptu na vlastnej polovici a potom sa vydal šprintom dopredu, Peltier mu na pravej strane aj posnul loptu do behu, následná prihrávka do šestnástky ale úspech neslávila.
     
    63
    Kubík zahodil miliónovú šancu na otvorenie skóre! Vittek si perfektne sklepol vysokú loptu pred päťkou, priťukol ešte na stred Kubíkovi, ktorý prekopol nielen padajúceho Placha, ale zblízka aj bránu!
     
    62
    V tíme domácich sa Zreľák vysunul dopredu a Čikoš zasunul na post ľavého obrancu. Medzitým Slovan kombinoval na hranici šestnástky, Peltier sa do zakončenia napriek veľkej snahe nedostal.
     
    61
    Pohronie znenazdajky pohrozilo, Paraj vyslal perfektný center na úroveň bieleho bodu ku Garajovi, ktorý v náročnej pozícii chrbtom k bráne trafil vedľa!
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Erik Čikoš.
     
    59
    Domáci už si dokážu vytvoriť príležitosti, chýba im zatiaľ lepšia finálna fáza. Teraz sa do koncovky nedostali, Mészáros nahrával Vittekovi na hrot nepresne.
     
    58
    Priamočiara akcia Slovana, Zreľák našiel v strede Savičeviča, ten okamžite dával naľavo na šestnástku k Mészárosovi, ktorý už mal pred sebou len Placha a delovkou napálil tesne vedľa brány!
     
    57
    Zreľák sa na ľavej strane pokúsil prejsť cez trojicu protihráčov, napokon ale loptu proti početnej presile stratil.
     
    56
    Savičevič sa okamžite zapojil do útočnej akcie belasých, vysielal center od ľavej postrannej čiary, lopta mu ale sadla veľmi zle a paradoxne tým takmer vystrašil brankára, ktorému lopta preletela nad brvnom.
     
    55
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Boris Sekulič, prichádza Vukan Savičevič.
     
    54
    Domáci brankár Greif si siahol po dlhšom čase na loptu, keď stiahol center Paraja z hranice bránkovej čiary. Na opačnej strane Kubík nepresne hľadal vpredu Mészárosa.
     
    53
    Kubík sa odhodlal na útočný prienik do otvorenej obrany hostí, pri vysielaní prízemného centra sa ale pošmykol a a tak získal pre Slovan len aut.
     
    52
    Pohronie zaujímavo hrozí, Paraj sa prepracoval cez ľavú stranu do šestnástky a už sa rysovalo nebezpečné zakončenie, napokon sa previnil útočným faulom voči Gorositovi.
     
    51
    Napokon sa Pohronie dostalo až do blízkosti pokutového územia a z ľavej strany centroval na zadnú žrď Poliaček, Zreľák tam vo vzduchu zaváhal, napokon však Greif zasahovať nemusel.
     
    50
    Pohronie sa snaží upokojiť situáciu, hostia čelili v úvode polčasu dvom veľkým príležitostiam Slovana. Teraz držia loptu v strede poľa.
     
    49
    Center Kubíka preletel do stredu pokutového územia, kde "koníčkom" hlavičkoval od zeme Peltier, lopta po odraze len tesne minula hornú žrď!
     
    48
    Vittek priťukol na hrote útoku na ľavú stranu Mészárosovi, ktorý sa presadil cez obrancu a rútil sa sám na Placha, ktorý parádne vybehol, zmenšil strelecký uhol a vyrazil na roh!
     
    47
    Na opačnej strane sa pokúsil rozprúdiť domácu ofenzívu Oršula, prechádzal tam popri pravej postrannej čiare, napokon ale neúspešne a tak pri lopte hostia.
     
    46
    Druhé dejstvo začal s útokom po ľavej strane Slovan, Zreľák sa ale z ľavej obrany len ťažko ofenzívne presadzuje a teraz mu nevyšla akcia popri ľavej čiare.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sa už vracajú späť na hraciu plochu, na prvý pohľad sa zdá, že nedošlo k žiadnej zmene v zostavách.
     
    Prvé dejstvo prinieslo futbal v obojstranne vlažnom tempe, keď sa domáci neúspešne snažia prejsť cez obranný val hostí, ktorí si paradoxne vypracovali dve dobré príležitosti, kým Slovan vážne pohrozil len raz. Plach aj Greif sú však zatiaľ najlepšími mužmi na trávniku, obaja podržali svoje mužstvá a preto je stav bezgólový. Uvidíme, čo nám prinesie druhé dejstvo, zatiaľ je to na Pasienkoch zamiesené na možné prekvapenie. Pri začiatku druhého polčasu sa na vás teším približne od 18:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Napokon sa k streleckému pokusu z väčšej vzdialenosti odhodlal Mészáros a rozhýbal už možno zmrznutého brankára hostí Placha, ktorý si s loptou hravo poradil.
     
    44
    Akcia na opačnej strane, Greif si s prehľadom stiahol vysoký center letiaci z pravej strany. Belasí môžu založiť jeden z posledných útokov v prvom polčase.
     
    43
    Kubík mohol na osi ihriska 30 metrov od brány strieľať, napokon zvolil prihrávku na ľavú stranu k Mészárosovi, ktorý bol v postavení mimo hru.
     
    42
    Tvrdý vzdušný súboj Frimmela s Peltierom na poliacej čiare, hráč hostí sa previnil faulom a rozohrávať môže Slovan. Domáci sa však stále nedokážu dostať do finálnej fázy.
     
    41
    Štandardka belasých, Kubík centroval z pravej strany 30 metrov od brány, podarilo sa mu loptu nasmerovať do šestnástky, odtiaľ ju odhlavičkovali obrancovia.
     
    40
    Na opačnej strane chcel priniesť útočný impulz Poliaček, center k pravej postrannej čiare z jeho kopačky bol ale pre Garaja pridlhý. Blíži sa záver polčasu, ktorý veľa futbalovej krásy nepriniesol.
     
    39
    Oršula s Peltierom kombinovali pri rohovej zástavke a snažili sa vniesť nový impulz do domácej ofenzívy, Peltier centroval "falšom," Plach si loptu v pokutovom území včas stiahol do náručia.
     
    38
    Pekná akcia Slovana, Mészáros prešiel po ľavej strane a dal pred šestnástku Kubíkovi, ktorý mal napravo úplne voľného Peltiera. Prihrávku však včas zablokoval brániaci Sojka.
     
    37
    Štandardky oboch mužstiev sú zatiaľ bez väčšieho ohrozenia pre súperovu bránu, nezmenilo sa to ani teraz, keď stopéri hostia odvrátili center z rohového kopu.
     
    36
    Vittek sklepol hlavou na pravú stranu Peltierovi, ten bol pred pokutovým územím proti trojnásobnej presile, center odvrátil na roh Prikryl.
     
    35
    Kubík hrá v ofenzívnej formácii domácich dobrý zápas, rozdáva prihrávky spoluhráčom na krídlach. Dobre to myslel aj teraz na Peltiera, tomu sa lopta zamotala medzi nohami.
     
    34
    Na opačnej strane iniciatíva dvojice Kubík – Mészáros, prvý menovaný však vyslal príliš vysoký krížny center, ktorý už Mészáros na ľavej strane pokutového územia nedokázal zachytiť.
     
    33
    Hostia hrajú v týchto chvíľach naozaj veľmi dobre. Zuziak sa predieral cez stred ihriska, v postupe ho pri ľavej postrannej čiare zastavil až Hudák.
     
    32
    Po rohu už s prehľadom odvrátil hlavou Gorosito a Slovan ide dopredu. Je pravda, že Slovan má viac z hry, Pohronie však malo dve veľké šance, kým domáci len jednu.
     
    31
    Obrovská šanca hostí, toto bola skutočne tutovka! Abrahám dostal na ľavej strane nádherný krížny center, vyhol sa ofsajdovej pasci a už sa rútil sám na Greifa. Zblízka zoči-voči vystrelil, Greif skvele zasiahol a nohou vyrazil na roh!
     
    30
    Po odvrátenej štandardke šli domáci do protiútoku, Mészáros ideálne vysunul do behu na pravej strane Peltiera, ktorý ale odcentroval neskoro a obranca loptu zrazil, Vittek ani Kubík sa do zakončenia pred bránou nedostali.
     
    29
    Pohronie v týchto minútach získalo pôdu pod nohami a častejšie drží loptu na kopačkách. Frimmel sa predieral pozdĺž ľavej postrannej čiary cez Peltiera, ten ho fauloval, uvidíme štandardku z veľkej vzdialenosti.
     
    28
    Zo štandardky nasledoval mimoriadne nevydarený prízemný center na prvého postaveného obrancu, nepochopiteľné, ako tímy takýmito rozohrávkami zahadzujú výhody štandardky.
     
    27
    Po následnom rohu prišiel center do stredu šestnástky, kde odvracal hlavou Gorosito. Domáci sa však potom previnili faulom a Pohronie môže zahrávať štandardku z 35 metrov.
     
    26
    Hostia sa takmer dostali do vedenia! Po ojedinelej akcii centroval z pravej strane Hatok, smer centra ešte zmenil brániaci Zreľák a Greif sa naťahoval márne, lopta zapadla len tesne vedľa protiľahlej žrde!
     
    25
    Po centri z rohu hlavičkoval Vittek, lopta zaujímavo smerovala k protiľahlej žrdi, tam ju ale nezasiahol žiaden z domácich hráčov. Hostia sa ubránili a môžu ísť dopredu.
     
    24
    Center z rohu obrana ešte odvrátila, na šestnástkovom oblúku sa však v krkolomnej pozícii chrbtom k bráne oprel do lopty z voleja Gorosito a mieril výborne pod brvno, Plach sa natiahol a vytlačil loptu nad!
     
    23
    Kubík poslal výborný center na bližšiu žrď, do lopty sa hlavou oprel Vittek a Plach môže vďačiť obrancovi, ktorý zablokoval loptu na roh.
     
    22
    Vittek si šprintoval po loptu k rohovej zástavke, Frimmel ho zozadu nedovolene zasiahol. Uvidíme "skrátený roh" Slovana z pravej strany.
     
    21
    Teraz Slovan dokázal otvoriť obranu hostí, Kubík pekne prihrával na hrot Vittekovi, ktorému chýbal krok, možno dva. Plach totiž stihol pred ním odkopnúť do bezpečia.
     
    20
    Končí sa nám prvá 20-minútovka, ktorá okrem dvoch akcií Kubíka nepriniesla nič zvlášť zaujímavé. Pohronie zatiaľ doslova "betónuje" na vlastnej polovici a jednoznačne to dnes chce hrať na nulu a prípadné penalty.
     
    19
    Kubík sa uvoľnil v strede poľa a dával naľavo ideálne Mészárosovi, ktorý už bol takmer sám pred Plachom a po krížnej prihrávke skóroval Vittek. Rozhodca však signalizoval ofsajd, čo poriadne rozčúlilo domáceho trénera Papavasilia.
     
    18
    Súboj Abraháma s Peltierom pri rohovej zástavke Slovana, obaja si pýtali loptu, napokon bude od svojej bránky vykopávať Greif. Peltier zatiaľ hýri aktivitou a usilovne behá, do lepšej akcie sa ale nedostal.
     
    17
    Akcia na opačnej strane, Peltier hlavou sklepol späť Vittekovi, ktorý sa ale s loptou pošmykol, hostia tak získavajú loptu a môžu rozohrávať.
     
    16
    Hostia to sympaticky skúšajú dlhými loptami na hrot, hlavičkový súboj s Hudákom tam vyhral Abrahám a chvíľu to vyzeralo tak, že by mohol z 30 metrov vystreliť. Napokon vhodný okamih preváhal a o loptu prišiel.
     
    15
    Gonzales zahral následnú štandardku asi najhoršie, ako mohol, trafil totiž do prvého postaveného hráča za múrom. Hostia si môžu na okamih vydýchnuť.
     
    14
    Gorosito si urobil stopérsky výlet a už na útočnej polovici ho zozadu skosil Ján Sojka, kapitán Pohronia vidí od rozhodca žltú kartu.
     
    13
    Futbalu chýba lepšie tempo, Slovan kombinuje bez lepšieho pohybu a hostia behajú najmä bez lopty. Veľmi by tomu pomohol úvodný gól z ktorejkoľvek strany.
     
    12
    Zreľák z ľavej strany prihral na stred Vittekovi, ktorý sa stiahol hlboko do stredu poľa. Z otočky centroval na hrot Peltierovi, ten bol dobre bránený obrancom.
     
    11
    Aktivita sa presunula na kopačky domácich, Pohronie ale veľmi dobre bráni v súdržnom bloku. Kubík s Peltierom sa v strede nepresadili, belasí to musia skúsiť opäť.
     
    10
    Nízky center na prednú žrď žiadne problémy obrane hostí nenarobil, loptu odvrátil prvý postavený obranca a od vlastnej brány potom mohol odkopávať Plach.
     
    9
    Peltier zabojoval a udržal na ihrisku na pohľad stratenú loptu pri bránkovej čiare, dával okamžite pod seba do stredu šestnástky Vittekovi, pred ním jeden z obrancov odvrátil v sklze na roh.
     
    8
    Na Pasienkoch znie prvý raz potlesk, Peltier sa uvoľnil na pravej strane a dal na stred Kubíkovi, ktorý vypálil z 30 metrov, lopta mala dobrý smer, letela však nad bránu.
     
    8
    Vittek na hranici bránkovej čiary pri rohovej zástavke udržal loptu na ihrisku a oblúčikom pod seba na šestnástke našiel Kubíka, tomu lopta pri pokuse o strelu vôbec nesadla.
     
    7
    Domáci zle zakombinovali v strede poľa, Kubík vyslal nepresnú spätnú prihrávku a Zuziak mal trochu priestoru na ľavej strane. Vystreliť však nestihol, Sekulič ho včas zablokoval.
     
    6
    Hra sa vyrovnala, očakávaný úvodný nápor Slovana zatiaľ neprichádza. Pohronie získalo štandardku v strede poľa, môže postupne rozohrať.
     
    5
    Greif sa prvý raz zapotil, Paraj sa uvoľnil v strede poľa a vysielal presnú kolmicu na hrot do behu Frimmelovi, brankár domácich včas vybehol a skrotil loptu do svojich rukavíc.
     
    4
    Prvá útočná iniciatíva aj zo strany hostí, pomerne rýchlo ju zastavil Hudák, ktorý pekným sklzom zastavil center na útočnú polovicu Slovana. Belasí získavajú loptu.
     
    3
    Zreľák, takisto hrajúci na netradičnom obrannom poste, výrazne podporuje ofenzívu a pri ľavej čiare pekne vysúval Gonzalesa. Argentínčan sa proti obrannej presile nepresadil.
     
    2
    Na pravej strane domácej obrany hrá netradične Oršula, ktorý si teraz poradil s napádajúcim Zuziakom, lopta ostáva na kopačkách belasých. Hrá sa v skutočne zvláštnej atmosfére, počujeme každé jedno slovo, ktoré na trávniku padne.
     
    1
    Slovan sa okamžite po rozohrávke vydal dopredu, Mészáros bol v dobrej pozícii pri pravej postrannej čiare, loptu však poslal len nedôrazne presne do rukavíc Placha, ktorý si s loptou poradil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Mužstvá už vychádzajú na ihrisko, domáci v tradičných belasých dresoch, hostia v zelenom. Tribúny sa medzitým zapĺňajú len veľmi pomaly, v chladnom počasí si sem našlo cestu len niekoľko stoviek divákov.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemný stredajší podvečer, ktorý nám v hlavnom meste spestrí pohárový súboj medzi domácim Slovanom a súperom FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa.

    Bratislava si dnes užívala ďalší krásny jesenný deň, slnko však už zapadlo a výrazne sa aj schladilo, panuje však bezvetrie a trávnik je na pohľad vo výbornom stave. Na trávniku sa už rozcvičujú obe mužstvá, poznáme už aj ich základné zostavy. V tej domácej nastali zaujímavé rošády, pri viacerých zraneniach tréner Papavasiliou improvizoval a na krajoch obrany by mali začať útočníci Oršula so Zreľákom. Vy si môžete zostavy ešte podrobnejšie prezrieť, z Pasienkov sa vám opäť prihlásim tesne pred úvodným výkopom.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Oršula, Gorosito, Hudák, Zreľák – Sekulič, Gonzales – Mészáros, Kubík, Peltier – Vittek (C)
    Náhradníci: Krnáč (NB), Saláta, Čikoš, Štefánik, Savičevič, Šefčík, Priskin

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Plach – Prikryl, Sojka (C), Nosko, Hatok – Garaj, Poliaček, Abrahám, Paraj – Frimmel, Zuziak
    Náhradníci: Packo (NB), Pelegríni, Páleník, Blahút, Širáň, Gregáň

    Rozhodca: Glova – Jankovič, Ferenc.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri pokračovaní osemfinále Slovnaft Cupu! V stredu podvečer sa na bratislavských Pasienkoch predstaví domáci Slovan proti druholigovému súperovi FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. My vám zo zápasu prinesieme všetko podstatné v priamom textovom prenose. Ešte predtým si môžete prečítať podrobné predzápasové zhrnutie.

    --------------------------------------------------------------------------
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasí prežívajú momentálne úspešné obdobie, v pohári a lige ťahajú už 9-zápasovú sériu bez prehry, za čo si v aktuálnej ligovej tabuľke vyslúžili 2. priečku. V lige naposledy remizovali 1:1 v Ružomberku, keď pritom siahali po troch bodoch po góle Priskina zo záveru stretnutia, domáci však ešte stihli zásluhou Lačného odpovedať. Zverencov cyperského trénera Nikki Papavasilia trápi pomerne rozsiahla maródka, zranení sú Simovič, Podaný, Milinkovič a Čikoš. V žiadnom z týchto prípadov nejde o vážne zdravotné problémy, hráči však zrejme na tento pohárový duel ešte nebudú k dispozícii. V drese Slovana tak zrejme dostanú príležitosť futbalisti, ktorí v doterajšom priebehu ročníka hrávali pomenej, možno uvidíme aj niektoré nové tváre z druholigovej juniorky.

    -------------------------------------------------------------------------
    FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM DOLNÁ ŽDAŇA

    Zverenci trénera Štefana Zaťka taktiež patria vo svojej súťaži (II. lige) medzi najúspešnejšie mužstvá a v západnej skupine sú na 2. priečke s dvojbodovou stratou na vedúce Borčice. Futbalisti z Pohronia sa cez víkend na pohár dobre naladili, v domácom prostredí zdolali Banskú Bystricu tesne 1:0. Práve doma je Pohronie veľmi silné, horšie je to s úspešnosťou na ihriskách súperov. V tomto ročníku však už futbalisti z Pohronia v Bratislave raz vyhrali – bolo to ešte v lete nad juniorkou Slovana 2:1. Napriek tomu, že v stredu večer favoritmi nebudú, tak by určite veľmi radi tento úspešný výsledok zopakovali.
    ------------------------------------------------------------------------
    Ako postupovali

    Slovan mal v 1. kole voľno, potom sa stretol s dvomi súpermi z piatej ligy. S tými si bez problémov poradil, náročnejšie to mal až v 4. kole v Nitre, kde po dramatickom priebehu zvíťazil 3:2. Prinášame prehľad výsledkov:

    Varín – Slovan 0:8 (góly Priskin 2, Zreľák 2, Gorosito, Oršula, Peltier, Sekulič)
    Vinica – Slovan 0:8 (góly Oršula 2, Peltier 2, Gašparovič, Matejka, Petreje, vlastný)
    Nitra – Slovan 2:3 (Paukner, Šmehyl – Priskin, Zreľák 2)

    Pohronie rovnako začínalo od 2. kola, v ktorom vonku deklasovalo Slovenský Grob. V ďalších kolách to už futbalisti druholigového celku nemali také jednoduché, namále mali najmä v Kalinkove, kde ešte v 83. minúte prehrávali. Napokon sa však dokázali prebojovať do osemfinále. Prinášame súhrn výsledkov:

    Slovenský Grob – Pohronie 0:9 (góly Frimmel 4, Zuziak 2, Abrahám, Poliaček, Páleník)
    Kalinkovo – Pohronie 1:2 (Pacholek – Abrahám, Garaj)
    Tomášov – Pohronie 2:3 (Doknič 2 – Páleník, Abrahám 2)

    ---------------------------------------------------------------
    Repríza po roku

    Súperi sa už v Slovnaft Cupe v minulej sezóne stretli, Slovan vtedy zvíťazil na pôde Pohronia v 3. kole jednoznačne 4:0. Góly za belasých strieľali dvakrát Mészáros, po jednom góle zaznamenali Halenár a Bagayoko.

    ---------------------------------------------------------------
    Je jasné, že favoritom stretnutia bude domáci Slovan, majúci kvalitnejší káder a hrajúci vo výbornej fazóne. Pohárová súťaž však vie byť nevyspytateľná, preto sa nechajme prekvapiť, s čím hostia na domácich vyrukujú, a či ich dokážu prípade prekvapiť. Stretnutie sa začína o 17:00, priamy prenos vám prinesie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 80. Vittek

    Karty:   14. Sojka (POH)


    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Oršula, Gorosito, Hudák, Zreľák – Sekulič (55. Savičevič), Gonzales – Mészáros (60. Čikoš), Kubík, Peltier (65. Priskin) – Vittek (C)
    Náhradníci: Krnáč (NB), Saláta, Čikoš, Štefánik, Savičevič, Šefčík, Priskin

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Plach – Prikryl, Sojka (C), Nosko, Hatok – Garaj, Poliaček, Abrahám, Paraj – Frimmel, Zuziak (74. Gregáň)
    Náhradníci: Packo (NB), Pelegríni, Páleník, Blahút, Širáň, Gregáň

    Rozhodčí: Glova – Jankovič, Ferenc

    Diváci: 338
    bahis siteleri