Banská Bystrica – Zvolen 2:5 (kon.) | Košice – Skalica 5:2 (kon.) | Martin – Poprad 4:0 (kon.)
Nitra – Žilina 4:2 (kon.) | Piešťany – Trenčín 3:2 (kon.)
konec
HK Nitra
4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
MsHK Žilina
sk Pátek 04.12.2015, 18:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy po zápase:
    Milan Jančuška, tréner MsHK Žilina:"Opäť výborné publikum v Nitre, dobre sa hrá v takomto hokejovom prostredí. Celý týždeň sme sa pripravovali na zápas. Do druhého gólu to bol z našej strany výborný výkon. Vedeli sme, že budú rozhodovať detaily, čo sa aj potvrdilo. Toľko vylúčení sa nedá v Nitre ustáť. Je to zneváženie našej práce. Nitra nepotrebuje žiadnu pomoc. Takže som z toho sklamaný. Pozrieme si to na videu a budeme musieť reagovať."

    Andrej Kmeč, asistent trénera HK Nitra:"Diváci boli skvelí, pomáhali nám. Rozbiehali sme sa slabšie. Žilina dobre korčuľovala. Časom sa prejavila naša kvalita. Po dvoch tretinách bolo jasné, že kto dá gól vyhrá. Také zákroky ako predviedol Tomek na konci druhej tretiny, neférový zákrok, kedy pichol nášho hráča pošleme na disciplinárku, aby sa to už viackrát nestalo." (20:49:52)
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom rozhodla Nitra o svojom víťazstve 4:2 až v poslednej tretine. Za Nitru sa v stretnutí presadili všetky 4 útoky, konkrétne Blackwater, Ručkay, Stloukal a Bene. Za hostí vyrovnal na 1:1 Róbert Huna a neskôr znížil Drevenák na konečný dvojgólový rozdiel. Nitra si tak víťazstvom upevnila prvú priečku v tabuľke.
     
    Najlepším hráčom z mužstva hostí je vyhlásený brankár Tomáš Tomek, za domácich Petr Stloukal.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Ofsajd Nitra.
     
    58:30
    Štefanka nevýdaným spôsobom vybojoval puk v útočnom pásme, kedy si doslova futbalovým brankárskym zákrokom lahol na zem a chytil puk.
     
    58:02
    Zakázané uvoľnenie Nitra.
     
    57:43
    Hostia v plnom počte.
     
    56:55
    Vhadzuje sa pred Tomekom. V prerušení hry ďalšia výmena názorov medzi Ježekom a Novákom. Rozhodcovia ich však držia ďalej od seba.
     
    56:03
    Vhadzuje sa pred Valentom.
     
    55:41
    V prerušenej hre ďalšie výmen názorov medzi Ježekom a Blackwaterom a neskôr aj Novákom. Všetko však zostalo iba pri slovnej výmene názorov.
     
    55:41
    Nitra si zahrá presilovku pri vylúčení Zaťka.
     
    54:10
    Ofsajd Nitra.
     
    52:40
    Žilina dala gól!
    Hostia znižujú vďaka gólu MILANA DREVENÁKA, ktorý zužitkoval Ježekovu prihrávku na pravú stranu a strelou po ľade prekonal domáceho brankára. Asistencie: Martin Leško, Aleš Ježek.
     
    51:38
    Nitra po góle ožila, hostia naopak nestíhajú domácim hráčom. Tentokrát sa do zakončenia dostal Bajtek, ktorý zvolil strelu pomedzi betóny. Brankár hostí si dal pozor a zneškodnil jeho pokus.
     
    50:36
    Do samostatného úniku sa dostal Kutálek po skvelej prihrávke od Jozefa Stümpela. Jeho strela však letela nad bránku hostí.
     
    49:50
    Žilina rozohráva akciu od vlastného brankára.
     
    48:29
    Oddychový čas hostí.

    Dalibor Sklár

    Branky a nahrávky: 21. Blackwater (Laliberté), 41. Ručkay (Ordzovenský, Stümpel), 45. Stloukal (Kuzma), 49. Bene (Buček, Ordzovenský) – 31. Huna Ró. (Leblanc), 53. Drevenak (Ježek, Leško)


    HK Nitra: Valent – Novák, Milam, Podhradský, Ordzovenský, König, Milo, Kuzma, Piačka – Slovák, Laliberté, Blackwater, Stümpel, Ručkay, Kutálek, Štefanka, Macík, Stloukal, Bene, Bajtek, Buček
    MsHK Žilina: Tomek – Brejčák, Zaťko, Homer, Novotný, Leško, Kurali, Bajaník, Makovský – Huna Ro., Huna Ri., Leblanc, Škoda, Konečný, Stupka, Ježek, Valášek, Drevenák, Kolena, Rehák, Švec

    Rozhodčí: Orolin – Kacej, Stanzel

    Diváci: 2359
    thejrc.org