Martin – Žilina 0:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (2:0 po s.n.) | Poprad – Skalica 4:3 (kon.)
Piešťany – Banská Bystrica 2:5 (kon.)
konec
HK Poprad
4:3 (1:3, 2:0, 1:0)
HK Skalica
sk Neděle 13.12.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z okrúhleho 30. kola Tipsport ligy. HK Poprad na svojom štadióne privíta HK 36 HANT Skalica. Zápas sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradským hokejistom momentálne patrí v tabuľke 7. miesto so ziskom 46 bodov a gólovým skóre 93:85. Poprad dokopy vyhral 15 zápasov (z toho 12 v riadnom hracom čase) a prehral 16 stretnutí, pričom v riadnom hracom čase nebol úspešný 12-krát. Popradu sa v posledných troch stretnutiach vcelku darilo. Trpko prehral v Martine 4:0, ale potom triumfoval vo Zvolene 1:3 a v Trenčíne 2:4.
    V Poprade sa však udiali aj iné veci. Horúco bolo na zvolaní Správnej rady vo štvrtok 18:00, kde súčasný riaditeľ klubu Tibor Turan navrhol pozastavenie svojej funkcie do konečného rozhodnutia výkonného výboru SZĽH vo veci udelenia licencie pre prebiehajúcu extraligovú sezónu. S informáciu prišla agentúra TASR. Kto teda povedie klub v najbližších dňoch, zatiaľ nie je známe.

    Skaličania prežívajú jednu zo svojich nevydarených sezón. Po 30 zápasoch majú na konte 30 bodov a patrí im 10. priečka. Play-off sa im čoraz viac vzďaľuje. Na deviatu Žilinu strácajú Záhoráci 9 bodov a na ôsme miesto, ktoré momentálne obsadzuje Martin, až 14 bodov. V posledných troch zápasoch Skaličania nevybojovali ani bod. Prehrali v Košiciach 5:2, v Piešťanoch 3:2 a naposledy v domácom prostredí proti Martinu, ktorému podľahli 2:4. V kádri Skaličanov výrazne chýbajú individuality. Najproduktívnejší hráčom Skalice je Pavel Brendl, ktorému v celkovom hodnotení patrí 25. miesto za 11 gólov a 7 asistencií.

    V tejto sezóne to bude dokopy štvrté vzájomné stretnutie týchto tímov. 15. septembra Poprad triumfoval v Skalici 3:4 po predĺžení, 16. októbra ju porazil taktiež 4:3 po predĺžení a v poslednom stretnutí 15. novembra jej podľahol 3:2.

    Góly, všetky dôležité informácie a celý live priebeh zápasu môžete sledovať na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Svoboda (Kostúr) – Suchý, Dinda, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, D. Šterbák, Gáborčík – Bartečko (A), Heizer, Števuliak – Kroták (C), Bajaruns, Paločko – Štrauch, Paukovček, B. Rapáč – Toma, Rusnák, Achs

    HK 36 HANT Skalica: Ševela (Romančík) – Barák, Reichel, J. Novák (C), Opálek, Jankovič, Horváth, Zukal – Mickevics, Brendl, Pašek – Komínek, Školiak (A), Korýtko – Bezúch, Zálešák (A), L. Klíma – Trenčan, Lantoš, Markulinec

    Rozhodca: Stano – Bogdaň, Bednár.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľad nastupujú oba tímy. Popradčania sa dnes predstavia vo vonkajších modrých dresoch. Skalickí hráči majú oblečené biele dresy.
     
    Hymna odznela, všetko je pripravené na začiatok stretnutia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Úvodné buly síce vyhrali domáci hokejisit, no dostali sa iba po útočnú modrú čiaru, kde bol Števuliak poctivo odstavený od puku.
     
    00:46
    Hosťujúci Opálek vypálil od modrej čiary, jeho zakončenie skončilo iba na chráničoch jedného z domácich. Následne na opačnej strane zo stredného pásma nahadzoval Števuliak, Ševela nezaváhal.
     
    01:12
    Matúš Paločko predviedol publiku krídelnú akciu. Vystrelil príklepom z ľavého kruhu a Ševela mal svoju výstroj pripravenú.
     
    01:36
    Fabian stratil puk v útočnom pásme na modrej čiare. Zmocnil sa ho Miroslav Zálešák, ktorý vyrazil do akcie. Vystrelil z ľavého kruhu, no Svoboda hokejkou vyrazil strelu do protipohybu.
     
    02:36
    Poprad bude hrať svoje prvé oslabenie v zápase. Ľubomír Malina dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    03:17
    Skalica dala gól!
    Hostia vedú po využitej presilovej hry, ktorú premenili vcelku rýchlo! Z pravého kruhu posunul Zálešák puk po šírke ihriska, odkiaľ vypálil PAVEL BRENDL, ktorý tvrdou strelou z prvej nedal šancu Svobodovi!
    Asistencie: Miroslav Zálešák, Johannes Reichel.
    BRENDL - 0:1
     
    04:18
    Gól domácich mal na hokejke Lukáš Paukovček, ktorý sa uvoľnil v medzikruží, položil si Ševelu na forhend, no nedokázal ho už obstreliť!
     
    04:51
    Poprad následne nepredviedol úspešnú rozohrávku. Snaha o zisk pásma sa skončila fiaskom a po odpískanom icingu sa bude vhadzovať pred Svobodom.
     
    05:32
    Suchý poslal od modrej čiary nepresnú strelu. Heizer ju však dokázal svojou hokejkou tečovať na Ševelu, ktorého teda do istej miery zamestnal.
     
    06:26
    Popradčania mohli opäť vyrovnávať! Fabian vystrelil tvrdo od modrej čiary. Ševela nemal puk pod kontrolou a tak sa snažil šťastie prelomiť Matúš Paločko, no zo skvelej pozície pred bránou nedorazil puk do siete!
     
    06:43
    Poprad však bude hrať presilovú hru. Arturs Mickevics dostáva menší trest za seknutie.
     
    07:55
    Prešla minúta aj niečo z presilovky kamzíkov, no tí zatiaľ nedokáli nič vymyslieť. Kroták vysúval Heizera po ľavom krídle, no ten bol zastavený pri mantineli a Novák mohol vyhodiť.
     
    08:54
    Skalica už v tejto chvíli hrá v plnom počte. Brankár Ševela nebol prakticky vôbec zamestnaný a čas oslabenia skôr mohol využiť na vydýchanie.
     
    09:38
    Suchý zachytil rozohrávku Záhorákov na modrej čiare a bez váhania nahodil puk na bránku. Ševela ostal plne koncentrovaný a v lapačke ukryl puk.
     
    10:21
    Ďalšia veľká možnosť domácich! Kroták si nakorčuľoval do medzikružia, odtiaľ prihral Paločkovi ku žrdi, no ten opäť v obrovskej šanci zaváhal!
     
    10:39
    Poprad dal gól!
    Teraz to už však domácim vyšlo a strieľajú vyrovnávajúci gól! ARNE KROTÁK si prevzal puk pri ľavom kruhu a presnou prudkou strelou do protiľahlého horného rohu skóroval!
    Bez asistencie.
    KROTÁK - 1:1
     
    11:09
    Skalica dala gól!
    Domáci fanúšikovia sa však z presného zásahu dlho neradovali! Skaličania okamžite vytvorili tlak, dostali sa do útočného pásma a presadili sa. Pašek získal puk v medzikruží po zle vyhodenom puku domácich, krížom ho posunul na ARTURSA MICKEVICSA, ktorý Svobodu prekvapil strelou medzi nohy!
    Asistencia: Dušan Pašek.
    MICKEVICS - 1:2
     
    11:25
    Skalica dala gól!
    Skalici sa rozbehol gólostroj a vedú už o dva góly! Školiak pred bránkou posunul TOMÁŠOVI KOMÍNKOVI a ten nemal problém prekonať nič netušiaceho Svobodu!
    Asistencia: René Školiak.
    KOMÍNEK - 1:3
     
    11:25
    Výmena brankárov! Z brány odchádza René Svoboda a jeho miesto zaujme Matúš Kostúr!
     
    11:55
    Poprad bude hrať presilovku. Peter Horváth dostáva dve minúty za držanie.
     
    12:47
    Paločko prihral nepresne Heizerovi. Využil to Barák, ktorý bekhendom z obranného pásma vyhodil puk až ku Kostúrovi.
     
    13:46
    Kamzíkom presilovka vôbec nevychádza. V rohu klziska sa zmocnil puku Kroták, odkiaľ na modrej čiare nikoho nenašiel.
     
    14:10
    Malina napriahol svoju hokejku ihneď po vhadzovaní, no brankár Ševela mu ukázal jasný semafor!
     
    15:09
    Kostúr sa musel mať na pozore. Opálek nahodil puk od modrej čiary a popradský brankár aj napriek ťažkostiam ho dokázal vybojovať.
     
    15:50
    Fabian prihrávkou hľadal Paločka. Pre útočníka Popradu to však bola prihrávka na dlhú hokejku. Puk získali hostia.
     
    16:56
    Komínek z otočky nahodil od modrej čiary priamo na bránku. Kostúr bol so svojou vyrážačkou pripravený a bezpečne puk vyrazil.
     
    18:16
    Pašek prihral v útočnom pásme Brendlovi, ktorý si zodpovedne pripravoval puk na strelu, avšak nakoniec nezakončil.
     
    18:24
    Skalica sa bude do konca tretiny a ešte aj potom brániť. Dušan Pašek dostáva 2+2 minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli štyri presné zásahy. Za Skaličanov skórovali Brendl, Mickevics a Komínek. Zatiaľ jediný popradský gól zaznamenal Kroták.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Kamzíci začínajú druhú dvadsaťminútovka s ešte viac ako dvojminútovou presilovou hrou. Na úvod sa zatiaľ hostia bránia veľmi poctivo.
     
    21:14
    Kroták peknou prihrávkou z pravého kruhu hľadal pred Ševelom Heizera, no ten prišiel o pár desatín sekundy neskôr pred bránku, než tam smerovala prihrávka!
     
    21:43
    Kroták bol v príležitosti. Paločko mu z rohu klziska nahral do medzikružia, odkiaľ popradský kapitán mieril iba do pripraveného Ševelu.
     
    22:28
    Skalica hrá už v plnom počte. Popradčania počas svojej štvorminútovej presilovej hry nič gólovo úspešné nevymysleli.
     
    24:03
    Popradčania si teraz mierne nerozumeli. Branislav Rapáč prenechal v útočnom pásme na mantineli Bajarunsovi, no tomu puk cez hokejku preskočil a zachytiť ho nestihol.
     
    25:07
    Markulinec sa snažil bekhendom ohroziť Kostúra strelou od modrej čiary, no popradský brankár iba jednoducho lapačkou zachytil letiaci puk.
     
    25:41
    Kasík sa snažil Korýtka zneškodniť telom a nastaviť mu takzvaný kanadský bodyček, no skalický hráč sa tomuto stretu dokázal vyhnúť.
     
    26:13
    Skalica bude hrať v početnej výhode. Ľubomír Malina dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    27:14
    Paločko vykorčuľoval po ľavom krídle a snažil sa prihrávať pred bránku. Puk mu však skĺzol z hokejky a následne ho už nedokázal odovzdať.
     
    27:34
    Na opačnej strane boli nebezpeční hostia. Školiak vyškolil obrancu Popradu a krížom presunul puk Brendlovi, ktorý nakoniec mieril iba do pripraveného Kostúra.
     
    29:17
    Poprad bude hrať v oslabení. Brankár Matúš Kostúr počas rozohrávky hokejkou nepríjemne zasiahol skalického hráča a dostáva dve minúty. Odsedí si ich Lauris Bajaruns.
     
    30:27
    Domáci hokejisti sa zatiaľ bránia veľmi zodpovedne. Kostúr ešte nemusel riešiť problematickú situáciu. Všetky puky zväčša končia v strednom pásme.
     
    31:04
    Bezúch dobrou šírkovou prihrávkou našiel na ľavom kruhu Artursa Mickevicsa, ktorý pálil veľmi tvrdo, no jeho delovka skončila na perfektnom Kostúrovom betóne!
     
    33:26
    Dinda nahodil puk do útočného pásma. Štrauch sa následne v rohu klziska pri mantineli s ním zasekol a nedokázal ho ďalej posúvať na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    34:20
    Poprad bude hrať v početnej prevahe. René Školiak odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    34:49
    Poprad dal gól!
    Domáci tím strieľa gól na 2:3! Suchý nemal čo urobiť s pukom, a tak sa ho rozhodol od modrej čiary nahodiť na bránku. Tam dobre pracoval LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorému strela najprv nevyšla, no následná dorážka už bola úspešná!
    Asistencie: Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko.
    PAUKOVČEK - 2:3
     
    37:36
    Popradčania sa snažia naďalej vytvárať tlak na hosťujúce mužstvo. To vyzerá byť odolné, zatiaľ.
     
    37:49
    Poprad dal gól!
    Poprad strieľa vyrovnávajúci gól a je späť v hre o body! Dobrú prácu odviedol Štrauch, ktorý spoza brány vytiahol puk a presne nabil na modrú čiaru. Odtiaľ bez prípravy pálil LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý vymietol ľavú hornú pavučinu!
    Asistencie: Andreas Štrauch a Branislav Rapáč.
    PAUKOVČEK - 3:3
     
    39:14
    Dušan Pašek vykorčuľoval po pravej strane klziska a snažil sa Kostúra prekvapiť strelou z blízkosti. Domáci brankár bol pripravený a strelu vyrazil ramenom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa viac darilo domácemu tímu, ktorý dorovnal stav stretnutia. V 35. a 38. minúte sa presadil Paukovček.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začína približne o 18:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:37
    Heizer sa dostal do zakončenia z medzikružia. Ševela bol pripravený a nakoniec ani nemusel zasahovať. Strela totižto letela do hráča.
     
    41:39
    Zukalovi unikol puk na modrej čiare, a tak mu musel kolega z obrany urýchlene pomôcť.
     
    41:51
    Štrauch s Rapáčom sa dostali do prečíslenia. Štrauch posúval z ľavého kruhu puk pred bránkovisko, no Branislav Rapáč už nedokázal obliehaný obrancom zakončiť.
     
    42:25
    Rapáčovi sa nepodarila kľučka medzi kruhmi a následne sa zamotal v rohu klziska. Pašek vyhodil cez celé klzisko, no znamenalo to iba zakázané uvoľnenie.
     
    43:00
    Heizer sa dostal k zakončeniu z horného vrchola na pravom kruhu, no trafil iba pripravenú Ševelovu lapačku.
     
    43:51
    Bezúch z rohu klziska hľadal čerstvo nakorčuľovaného Zukala v medzikruží. Prihrávku však nedobre načasoval a domáci sa stihli pripraviť.
     
    44:34
    Štrauch sa ocitol v príležitosti z medzikružia. Jeho pokus z týchto priestorov však nakoniec smeroval iba vedľa bránky.
     
    44:57
    Od modrej v tejto chvíli pálil Suchý. Nedokázal však prelomiť šťastie a jeho tvrdý projektil skončil iba v Ševelovej výstroji.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 526 divákov.
     
    46:31
    Arne Kroták sa otočil na ľavom kruhu a nahodil jednoznačne na bránu. Peter Ševela sa plne koncentroval a puk zachytil na hrudi.
     
    46:46
    Na opačnej strane strieľal Pašek. Jeho zakončenie z ľavého kruhu však bezpečne zachytil Kostúr lapačkou.
     
    47:24
    Branislav Rapáč posunul v medzikruží puk Andreasovi Štrauchovi. Štrauch sa s pukom odtiahol na ľavé krídlo a vystrelil spoza hráča. Ševela reagoval pohotovo.
     
    47:41
    Jankovič nahodil puk od modrej čiary. Kostúr situáciu jasne videl a nedovolil si zaváhanie vo fáze zápasu, kde stačí iba málo a jedna či druhá váha sa môže nakloniť na svoju stranu.
     
    48:47
    Poprad čakajú krušné chvíle. Ondrej Rusnák dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    49:28
    Hosťom sa zatiaľ nedarí rozvinúť zmysluplnú akciu. Pašek sa trápil v strednom pásme, a tak radšej odišiel striedať.
     
    50:06
    Končí sa skalická presilovka. Arturs Mickevics dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    50:37
    Malina tvrdo vypálil od modrej čiary. Jeho delovku brankár HK 36 registroval a patrične aj zareagoval. O malú chvíľu sa začína skrátená popradská presilovka.
     
    51:42
    Malina vystrelil od modrej čiary. Paločko tečoval jeho projektil, no iba mimo priestoru Ševelovej bránky.
     
    52:29
    Skalicu čaká ďalšia hra v oslabení. Marek Zukal dostáva menší trest za hákovanie.
     
    53:10
    Kroták napriahol od modrej čiary, jeho tvrdá delovka však bola hráčom Skalice tečovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    53:20
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otáčajú zápas a dostávajú sa do vedenia! Branislav Rapáč vypálil tvrdo od modrej čiary. Dobre postavený bol LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý tečoval strelu z medzikružia a v tomto stretnutí teda zaznamenáva hetrik!
    Asistencia: Branislav Rapáč.
    PAUKOVČEK - 4:3
     
    54:23
    Bartečko perfektne spoza brány prihral pred bránku Heizerovi, ktorý však z prvej mieril iba do Ševelu!
     
    55:17
    Štrauchovi teraz mierne pomohol aj mantinel, od ktorého sa mu nahodený puk od Paukovčeka presne odrazil na hokejku. Ďalej však popradský hráč veľa toho nevyťažil.
     
    55:58
    Kostúr mal opäť pripravenú svoju lapačku. Reichel namieril od modrej čiary, no popradský brankár bol pozorný.
     
    56:28
    Poprad sa už bude od týchto chvíľ snažiť sústrediť iba na defenzívnu činnosť. Skalica musí zabrať, ak ešte chce získať nejaké body.
     
    57:13
    Kroták sa nikam nenáhlil a zo stredného pásma iba nahodil na Ševelu. Jeho dobre dokorčuľoval Štrauch, ktorý pre svoj ím teda vybojoval cenné buly v útočnom pásme.
     
    57:22
    Branislav Rapáč si dobre načasoval svoju strelu z pravého kruhu. Poslal to cez klbko hráčov, Ševela veľa toho nevidel, no akosi dokázal likvidovať strelu.
     
    58:31
    Oddychový čas pre Skalicu!
     
    58:31
    Ševela odišiel z bránky, Skaličania sú na ľade v šestici!
     
    58:58
    Pašek vypálil z medzikružia, brankár Kostúr vyrážačkou usmernil puk do rohu klziska.
     
    59:23
    Fabian zablokoval Školiaka za bránou, domáci získali puk a potom ho vyhodili cez čiary.
     
    59:43
    Z pravého kruhu to strelou skúšal Lukáš Klíma, jeho zakončenie však bolo zblokované smerom na ochrannú sieť.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretine sa podarilo skórovať Paukovčekovi v 54. minúte a Poprad teda dokonal svoj obrat a nad Skalicou zvíťazil 4:3.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:17:32)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Kroták, 35. Paukovček (Suchý, Bartečko), 38. Paukovček (Štrauch, B. Rapáč), 54. Paukovček (B. Rapáč) – 4. Brendl (Zálešák, Reichel), 12. Mickevics (Pašek), 12. Komínek (Školiak)


    HK Poprad: Svoboda (12. Kostúr) – Suchý, Dinda, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, D. Šterbák, Gáborčík – Bartečko (A), Heizer, Števuliak – Kroták (C), Bajaruns, Paločko – Štrauch, Paukovček, B. Rapáč – Toma, Rusnák, Achs
    HK Skalica: Ševela (Romančík) – Barák, Reichel, J. Novák (C), Opálek, Jankovič, Horváth, Zukal – Mickevics, Brendl, Pašek – Komínek, Školiak (A), Korýtko – Bezúch, Zálešák (A), L. Klíma – Trenčan, Lantoš, Markulinec

    Rozhodčí: Stano – Bogdaň, Bednár

    Diváci: 526
    bahis siteleri