Havlíčkův Brod – Kometa Brno 5:4 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
BK Havlíčkův Brod
5:4 (3:2, 0:1, 1:1 - 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 18.12.2015, 15:30 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování mládežnického hokeje. Dnes nás čeká zápas extraligy mladšího dorostu BK Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno, který se odehraje v rámci 5. kola skupiny D o udržení. Utkání začíná v 15:30.
     
    Havlíčkův Brod v nadstavbové části ze čtyř kol dokázal bodovat jen jednou, a to když v domácím prostředí rozstřílel v rámci derby Vysočiny Žďár nad Sázavou přesvědčivě 6:1. Předtím padl těsně 3:4 právě na ledě Komety Brno, naposledy nestačil doma na Mladou Boleslav (0:2) a vysokou porážku si odvezl z derby v Jihlavě (1:8).
     
    Kometa Brno má zatím v nadstavbě přesně poloviční úspěšnost. Zatímco první dvě kola zvládla za plný bodový zisk, když doma přetlačila Havlíčkův Brod těsně 4:3 a po stejném výsledku vyloupila vzápětí i Jihlavu, z posledních dvou kol vyšla bodově naprázdno. Hokejisté z centra Moravy dvakrát překvapivě selhali, když padli po výsledcích 1:4 ve Žďáru nad Sázavou a 2:8 v Mladé Boleslavi.
     
    Vzájemné soutěžní zápasy:

    Kometa Brno – Havlíčkův Brod – 8:1
    Havlíčkův Brod – Kometa Brno 1:5
    Kometa Brno – Havlíčkův Brod 4:3
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kružík (Král) – Krejčí, Dvořák, Adam, D. Vacík, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – P. Vacík, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Rybáček, Teplý, Pejchal, M. Kopic

    HC Kometa Brno: Pleticha (Kašpar) – Masár, Věžník, Furch, P. Vašíček, David, Sedláček – Kavický, Čajkovič, Konečný, Novák, Kučeřík, Kudrna, Hubáček, Svoboda, D. Vašíček, Kunc, Lašák

    Rozhodčí: Jan Doležal – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí.
     
    Poprvé se v sestavě Havlíčkova brodu objevují hned tři hráči. Brankář Daniel Král a útočníci Patrik Vacík s Markem Kopicem.
     
    Vše je připraveno, zápas každou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Richard Cachnín byl úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a jeho spoluhráči mohou v klidu rozehrát od vlastní modré čáry.
     
    00:15
    Havlíčkův Brod se snažil rychle natlačit do předbrankového prostoru, ale jeho postup zastavil hvizd sudího kvůli postavení mimo hru.
     
    00:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byl fofr, ledová sprcha pro Havlíčkův Brod! Hosté zavezli puk do útočného pásma a Michal Kunc našel mezi kruhy úplně volného MATĚJE SVOBODU, který si naprosto v klidu srovnal puk na hůl a nechytatelnou dělovkou zavěsil přesně pod horní Kružíkovu tyčku! Asistence: Michal Kunc.
     
    00:35
    A brankář Kružík znovu v permanenci, tentokrát ztlumil betony dalekonosnou ránu a následně puk rychle zalehl až do přerušení hry.
     
    01:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné, Kometa vede už o dvě branky a domácí jsou asi ještě myšlenkami v kabině! Radek Kučeřík narýsoval bravurní nahrávku rozjetému MAXIMU ČAJKOVIČOVI, jenž si v samostatném úniku sjel až před brankoviště a rychlou ranou zápěstím prostřelil brankáře Kružíka mezi betony! Asistence: Radek Kučeřík.
     
    01:29
    Hosté jsou i nadále aktivnější, ale teď se jim nedaří přejít do útočného pásma.
     
    01:49
    Domácí se pokoušejí odpovědět. Jakub Krajíček se uvolnil v prostoru levého kruhu a zápěstím vystřelil, ale brankář Pleticha si první tyč dobře pohlídal.
     
    02:10
    kometa velmi dobře bruslí a Havlíčkův Brod má s jejím aktivním pohybem velké problémy.
     
    02:36
    Domácí hokejisté teď trochu uklidnili hru, podařilo se jim přenést hru do útočného pásma a alespoň na chvíli nechat vydechnout svou přetíženou obranu.
     
    02:57
    Brno už získalo puk a žene se s ním vpřed.
     
    03:08
    No a Bruslaři to mohlo vypadat ještě mnohem hůř! Maxim Čajkovič nabil z rohu pásma na okraj kruhů Radku Kučeříkovi, jehož dělovka zápěstím zacinkala na břevno!
     
    03:29
    Domácí se horko těžko dostávají do hry, teď se sice na chvíli usadili v útočném území, ale vzešly z toho jen hodně nepřesné projektily.
     
    03:49
    Martin Lašák přebral nahrávku na levém křídle a tvrdě vypálil, ale jen do připravené náruče gólmana Kružíka u bližší tyčky. Hra je přerušena.
     
    04:15
    Michal Kunc dostal trochu volného prostoru mezi kruhy a ukázal nebezpečnou střelu, jež vyprášila levý beton pozorného gólmana Kružíka.
     
    05:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ono to půjde, a ne že ne! Mladí Bruslaři předvedli vzorný důraz před brankovištěm a po sérii nevyužitých šancí Komety zničehonic snižují na nejtěsnější rozdíl, když zblízka dotlačil puk za Pletichova záda RICHARD CACHNÍN! Asistence: Michal Teplý.
     
    05:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To je opravdu neskutečné, Bruslaři dvěma slepenými góly srovnali bleskově se svým soupeřem krok! Marek Tecl našel hůl volného TOMÁŠE KULHÁNKA, který naprosto ukázkovou kličkou ála Peter Forsberg položil brankáře Pletichu na led a skóroval do zcela odkryté brány! Asistence: Marek Tecl.
     
    05:59
    Havlíčkův Brod drží puk v útočném pásmu a hledá si cestu kupředu.
     
    06:10
    Mladí Bruslaři už okupují útočnou zónu, kde si vyměňují puk a hledají si ideální prostor ke střele.
     
    06:37
    Karta se rázem úplně otočila, zaskočená Kometa je pod obrovským tlakem a Havlíčkův Brod je v těchto chvílích lepším týmem.
     
    06:59
    klobouk dolů, jak rychle se dokázali havlíčkobrodští mladíci ze dvou bleskových úderů a tlaku svého soupeře oklepat. V mládežnickém hokeji se to vidí hodně málo.
     
    07:15
    Brňané se nechtějí nechat zahanbit a už se drží v útočném pásmu. Zatím však přes obranu soupeře neohrozili gólmana Kružíka.
     
    07:38
    Havlíčkův Brod si musí dávat pozor na zadní vrátka, před bránou se natahoval po puku úplně volný Marek David, ale na kus černé gumy nedosáhl!
     
    07:58
    Brankář Pleticha má znovu práci, tentokrát si poradil se zápěstní střelou, jež na něj vyletěla z pravého kruhu. Hra je znovu přerušena.
     
    08:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Budu se opakovat, ale tohle je neuvěřitelné zmrtvýchvstání! Naprosto neuvěřitelný obrat dokonal TOMÁŠ KULHÁNEK, který má dneska střeleckou formu jako hrom, když se krásně trefil z prostoru levého kruhu a poslal svůj tým do nečekaného vedení! Asistence: Marek Tecl.
     
    08:35
    Hokejisté z moravské metropole nelení a pokoušejí se bleskově vyrovnat. Nyní už okupují útočné pozice a hledají si cestu ke Kružíkovu ohrožení.
     
    08:52
    Zbytečný útočný faul v rohu útočného pásma předvedl Michal Kunc (KOM) a je potrestán za vražení na hrazení. Nic horšího nemohlo pro naprosto zaskočené hosty přijít.
     
    09:10
    Kometa získala po chvilce snažení puk a nahodila ho do útočného pásma.
     
    09:35
    Havlíčkův Brod se horko těžko probíjí k puku a Brno mohlo rychle vyrovnat! Maxim Čajkovič se v krkolomné pozici natahoval po prudké nahrávce mezi kruhy, ale puk netrefil.
     
    09:58
    Dominik Vacík na nic nečekal a tvrdě vypálil od modré čáry. Jeho rána ale jen vyprášila betony pozorného gólmana Pletichy. Brod ale drží pásmo.
     
    10:09
    A znovu pálil po sérii nahrávek od modré čáry Dominik Vacík, ale i na druhý pokus nasměroval svou ránu jen do výstroje gólmana Pletichy.
     
    10:20
    Na střídačce domácích to jen zklamaně zahučelo, prudká nahrávka před brankoviště proletěla skrz a nikdo z domácích ji netečoval na bránu.
     
    10:29
    Havlíčkův Brod se už s pukem dostal za modrou čáru, píská se tak postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    10:58
    A znovu se nepovedla domácím hokejistům kombinace, je z toho další postavení mimo hru.
     
    11:15
    Hosté už jsou kompletní, ale při hře 5 na 5 si zatím vůbec neví rady s tím, jak se dostat rozjetému soupeři na kobylku. Domácí skvěle brání.
     
    11:39
    Sledujeme naprosto nadprůměrný hokej, hra se nám hodně vyrovnala, ale nebezpečnější jsou stále domácí.
     
    12:04
    Mladí bojovníci z Kotliny si pomohli do útočného pásma dlouhým nahozením a přihrávají si.
     
    12:35
    Radim Pejchal hned dvakrát pálil zblízka, ale v obou případech nastřelil jen velmi dobře postaveného gólmana Pletichu. Brod pokračuje ve skvělé práci!
     
    13:06
    Hosté se snaží nechat vydechnout svou přetíženou obranu, jež dostává v posledních minutách neuvěřitelně zabrat.
     
    13:29
    Domácím mladíkům se nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru, kotouč mají na holích brněnští obránci a mohou v klidu rozehrát.
     
    13:49
    Štěpán Kudrna byl sice před havlíčkobrodským brankovištěm pokrytý, ale i přesto z těžké pozice tečoval prudkou nahrávku na bránu. Gólman Kružík pohotově zasáhl betonem.
     
    14:05
    Hráči obou týmů sváděli dlouhý a urputný souboj o puk u mantinelu brněnského pásma, celou situaci nakonec přerušil až hvizd sudího.
     
    14:26
    Kometa si hledá cestu do útočného pásma, ale domácí i nadále skvěle bruslí a aktivním pohybem svému soupeři hodně jeho snahu komplikují.
     
    14:51
    Havlíčkův Brod odrazil soupeřův útok a ze zákrytu brány svého gólmana Kružíka v klidu zakládá úplně novou útočnou akci.
     
    15:10
    Kometa na chvíli získala puk, ale rychle o něj přišla. Havlíčkův Brod se teď rychle žene do otevřené obrany a protiútoku.
     
    15:30
    Michal Teplý vybojoval na pravém křídle puk a hnal se dopředu. Vzápětí nahrál do levého kruhu volnému Tomáši Kulhánkovi, který mohl završit hattrick, ale vyprášil jen Pletichovy betony!
     
    15:49
    i nadále se hraje v hodně strhujícím tempu, teď je na tahu se svým útokem Kometa.
     
    16:08
    Havlíčkův Brod rychle získal puk, ale jeho útočná snaha ztroskotala ve středním pásmu.
     
    16:35
    Domácí hokejisté skvěle bruslí a soupeř to má s dobýváním jejich území hodně složité. Brankář kKužík má minimum práce.
     
    17:10
    Obrázek hry se nemění, i nadále pozorujeme v Kotlině hodně vyrovnaný a oboustranně útočný hokej.
     
    17:33
    Mladí Bruslaři už kombinují v útočném pásmu, ale zatím se jim nepovedlo ohrozit gólmana Pletichu.
     
    17:55
    Kotouč se rychle stěhuje po hrací ploše sem a tam, obě obrany jsou však pozorné a na ledě dominují. Brankáři moc práce nemají.
     
    18:14
    Havlíčkův Brod se opět vel,mi rychle řítil do protiútoku, ale jeho postup zpomalila nepřesná nahrávka.
     
    18:55
    Radim Pejchal (HBR) si pomohl v obranném pásmu hákováním a usedá na lavici hanby ke dvěma minutám.
     
    19:05
    Havlíčkův Brod získal hned po vhazování puk a vyhodil ho přes celou délku hřiště.
     
    19:16
    kometa se snažila vrátit do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    19:30
    Teď už se však modrobílí drží na dostřel gólmana Kružíka a vyměňují si puk.
     
    19:43
    Matěj Svoboda si vybruslil zpoza brány do pravého kruhu a okamžitě tvrdě vypálil zápěstím. Brankář Kružík skvělým zákrokem helmou vyrazil puk do ochranné sítě!
     
    19:50
    Další dobrý zákrok gólmana Kružíka, jenž ´betonem vyrazil štiplavou ránu z okraje pravého kruhu. Následně pálil z dobré pozice mezi kruhy Dominik Vašíček, ale Pavel Zvěřina srazil puk do ochranné sítě.
     
    19:58
    Tomáš Kulhánek se svým parťákem se hnali do situace 2 na 2, ale prvně jmenovaný nedokázal ani nadvakrát procpat puk do předbrankového prostoru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vážení přátelé, to byla pořádná divočina, kterou v Kotlině už dlouho nepamatuji! Kometa už ve druhé minutě vedla 2:0, když se bleskově trefili Matěj Svoboda a Maxim Čajkovič. V tu chvíli jsem domácím takřka vůbec nevěřil, ale přišel neuvěřitelný obrat! Nejdříve snížil zblízka důrazný Richard Cachnín a dvěma parádními brankami dokonal neskutečný obrat Tomáš Kulhánek. Před druhou třetinou, jež začne zhruba v 16:22, platí v Kotlině stav 3:2.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou zpět na hrací ploše, za chvíli budeme pokračovat v atraktivním utkání!
     
    Hosté mají k dispozici ještě 55 sekund přesilovky 5 na 4. Uvidíme, jak s ní naloží.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Svého soupeře tentokrát na vhazování ve středovém kruhu přetlačili hosté z Komety a rychle se nastěhovali do útočného pásma.
     
    20:20
    Hosté se zabydleli na dostřel gólmana Kružíka a vyslali ze svých holí několik nebezpečných střel, ale ty postrádaly potřebnou přesnost.
     
    20:37
    Michal Teplý nabral rychlost na pravé straně a prohnal se až do střelecké pozice. Jeho tvrdá zápěstní rána zaduněla na betony gólmana pletichy u první tyče.
     
    20:55
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, ubránil se bez úhony a udržel nejtěsnější náskok. Hraje se 5 na 5.
     
    21:15
    Marek Tecl se snažil z rohu pásma procpat puk na Tomáš Kulhánka, ale neúspěšně. Druhý jmenovaný ještě zkoušel z těžkého úhlu zasnout puk k první tyči, ale bez úspěchu.
     
    21:36
    kometa už drží útočné pásmo a kombinuje v něm.
     
    22:05
    Tomáš Kulhánek (HBR) obdržel trest na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přesilovku bleskově využívají a v Kotlině máme znovu vyrovnáno! Kotouč putoval po ose Michal Kunc – Matěj Svoboda – ROBERT VĚŽNÍK, přičemž posledně jmenovaný se pořádně opřel do puku v prostoru levého kruhu a obstřelil gólmana Kružíka! Asistence: Matěj Svoboda, Michal Kunc.
     
    22:36
    Domácí hokejisté se rychle natlačili do předbrankového prostoru, ale hostující obrana zapracovala spolehlivě a nikoho do zakončení nepustila.
     
    22:57
    Stále se hraje ve strhujícím tempu, puk se rychle stěhuje od jedné brány ke druhé.
     
    23:13
    Jakub krajíček rozkmital na levém křídle své rychlé nohy a hned z toho bylo pořádné nebezpečí! Prokličkoval se až k bráně, ale zblízka vyprášil v těžké pozici jen Pletichovy betony!
     
    23:40
    Havlíčkův brod drží puk na svých holích a dál diktuje tempo hry.
     
    24:13
    Matěj Svoboda (KOM) je vykázán na lavici hanby za krosček.
     
    24:30
    Havlíčkobrodská družina vyhrála vhazování a už kombinuje u brankáře Pletichy.
     
    24:50
    Michal Teplý se důrazně natlačil před brankoviště,, kde byl sice odstaven, ale gólman pleticha nepřikryl kotouč, který se dostal mezi kruhy k Radimu Pejchalovi. ten zahodil stoprocentní šanci, když zápěstím přestřelil odkrytou bránu!
     
    25:05
    Domácí soubor i nadále drží útočné pásmo a kombinuje.
     
    25:30
    Hosté nakonec přeci jen po chvilce snažení ukořistili puk a rychle se osvobodili dlouhým vyhozením přes celou délku ledového kolbiště.
     
    25:48
    Domácí se snaží probít zpět do přesilovkového postavení, ale vůbec se jim to nedaří. Brňané skvěle zahušťují prostor ve středním pásmu.
     
    26:05
    A znovu Kometa získala puk a vyhodila.
     
    26:13
    Moravané se ubránili bez úhony a pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    26:36
    Jihomoravané se zabydleli v útočném pásmu, ale nedokázali ze své aktivity vytěžit přesné zakončení, jež by prověřilo branmkáře Kružíka.
     
    26:59
    Radek Kučeřík dobruslil dříve nahozený puk než rozjetý Lukáš Pokorný. Zakázané uvolnění, buly proběhne u brankáře Kružíka.
     
    27:11
    Hosté po vhazování pořádně zmáčkli svého soupeře u jeho brány, z levé strany vypálil Maxim Čajkovič, ale vyprášil jen Kružíkovy betony u první tyče.
     
    27:22
    Přišla další nebezpečná rána a pokud se nepletu, za brankáře Kružíka teď zachytala branková konstrukce!
     
    27:25
    Hostům nevyšla rozehrávka a je z toho zakázané uvolnění.
     
    27:49
    A stejná situace se rychle opakuje. Další icing Komety Brno, vhazování u gólmana Pletichy. Hosté nemohou vystřídat.
     
    28:06
    Kometa je v těchto chvílích aktivnějším týmem a hodně často se tlačí do zakončení. Brankář Kružík ale drží svůj tým, hosté si navíc počínají nepřesně.
     
    28:36
    Havlíčkův Brod čelí narůstajícímu tlaku, Kometa teď hodně zlepšila svou hru a vynucuje si značnou územní převahu.
     
    29:04
    Zároveň si ale musí dávat pozor i na svá zadní vrátka. Robert Věžník sice vyhrál souboj za bránou, ale nechtěně ohrozil svého gólmana Pletichu, který zasáhl proti jeho nepovedenému vyhození betony.
     
    29:26
    Brno znovu dobylo útočné pásmo a pokračuje v náporu.
     
    29:57
    Brankář Kružík má spoustu práce a neví, kam dřív skočit. Tvrdé rány létají kolem jeho brány, jen to sviští. Zatím mu přeje i štěstí.
     
    30:15
    Dominick Vašíček se ocitl v nebezpečné palebné pozici mezi kruhy, ale svou přízemní ranou jen prověřil pevnost betonů gólmana Kružíka.
     
    30:25
    Havlíčkův Brod teď otočil hru a tlačí naopak Kometu u její brány. Hodně se bojuje v blízkosti hrazení.
     
    30:54
    Robert Věžník (KOM) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    31:10
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a kombinuje.
     
    31:19
    Tomáš Kulhánek, který dnes hraje v neuvěřitelné pohodě a patří na brodské straně k nejlepším hráčům, bleskově obkroužil bránu, ale puk k tyčce přes beton Pletichy nezasunul!
     
    31:40
    Kometa získala puk a rychle se osvobodila.
     
    31:56
    Nejenže hosté vyhodili puk pryč ze svého pásma a podrželi ji v útočném pásmu, ale ještě zakončili. Vedli si však přitom nepřesně.
     
    32:15
    Havlíčkův Brod si hledá cestu do blízkosti gólmana pletichy, ale ten zůstává i nadále klidný, jeho spoluhráči brání zatím skvěle.
     
    32:39
    Kometa i nadále ukazuje, že má více ze hry. Tlačí se do zakončení, ale domácí hráči zatím dobře čistí předbrankový prostor.
     
    32:56
    Nápor Brna sílí, Havlíčkův Brod se brání s vypětím všech sil.
     
    33:10
    Obrázek hry se nemění, Kometa stále kombinuje na dostřel gólmana Kružíka.
     
    33:33
    Teď je to z havlíčkobrodské strany velké trápení. Brno i nadále tlačí svého soka u gólmana Kružíka.
     
    33:54
    Dominik Vacík (HBR) si pomohl hákováním a vyfasoval dvouminutový trest.
     
    34:11
    Hokejisté ze srdce Moravy dál buší na obranný val Havlíčkova brodu, který je teď navíc oslabený. brankář Kružík ale dál odolává.
     
    34:33
    Hra je přerušena, brankář Kružík schoval puk ve své lapačce.
     
    34:51
    Tohle byla obrovská příležitost mladých Bruslařů při vlastním oslabení! Michal Teplý si počkal na pas na útočné modré čáře a tvrdě vypálil ze strany do Pletichova ramene!
     
    35:07
    Domácí dál odvádějí v oslabení parádní práci a i nadále drží děj hry u gólmana Pletichy.
     
    35:39
    Kotouč nebezpečně poskakoval v brankovišti Havlíčkova Brodu, ale gólman Kružík se vyznamenal a uhájil znovu svou klec!
     
    35:57
    A znovu se Kometa hodně aktivně tlačila do předbrankového prostoru, kde bylo pořádně rušno! Pro havlíčkobrodské barvy ale znovu vše dopadlo dobře, ležící brankář Kružík puk za záda nepustil!
     
    36:08
    Kotouč opustil hrací plochu a hosté signalizovali, že by měli hrát přesilovku za zdržování hry. Sudí je opačného názoru, dál se hraje 5 na 5.
     
    36:19
    Havlíčkův Brod získal puk a vyvezl ho do útočného pásma. Dlouho se v něm však neohřál, po prohraném souboji v rohu území Komety musí rychle zařadit zpětný chod.
     
    36:39
    Kometa dál svírá Bruslaře v hloubi jejich obranného území. Nyní je však vykázána do středního pásma kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    36:50
    Hosté dál drží svého soka z kotliny v pevném objetí a snaží se ze všech sil dokonat vysněný obrat. Zatím jim v cestě stojí bojující defenziva v čele s gólmanem Kružíkem.
     
    37:03
    Další nepříjemnost pro domácí hokejisty. Ondřej Plíhal (HBR) si pomohl nedovoleným bráněním a je z toho další přesilovka pro Brno.
     
    37:15
    Hosté kombinují v útočném pásmu a čekají na šanci ke střele.
     
    37:28
    Havlíčkobrodská družina je i nadále pod tlakem, ale Brňanům se nedaří přesně zakončit.
     
    37:40
    Domácí získali puk a vyhodili ho útočného pásma.
     
    37:54
    Soubor z Kotliny v útočném pásmu napadá rozehrávku Brna hned v jejím počátku a hostům to zatím činí obrovské problémy.
     
    38:00
    Tutovka hostů nevyužita! Radek Kučeřík při přečíslení 2 na 1 pálil úplně sám bez přípravy zblízka, ale padající gólman Kružík zázračně vytěsnil puk do ochranné sítě!
     
    38:12
    Havlíčkův Brod získal puk a rychle se osvobodil.
     
    38:39
    A znovu parádní práce obranné čtveřice domácích, kteří opět získali puk a odstřelili ho co nejrychleji do hájemství brněnského gólmana Pletichy.
     
    39:01
    A pozor, hosté si pomohli za hranicí pravidel. Dvě sekundy se bude hrát 4 na 4, potom začne přesilovka Brodu. Hosté hráli v šesti, trest odpyká Patrik Vašíček (KOM).
     
    39:20
    Domácí si vynutili tlak a kombinují v útočném pásmu. Zatím však chybí střelba.
     
    39:35
    Hosté získali puk a rychle vyhodili až do pásma svého soupeře z Havlíčkova Brodu.
     
    39:58
    Aktivní Radim Pejchal ještě dostal nabito a stihl před druhou sirénou vystřelit. Z okraje kruhů vyprášil jen betony gólmana Pletichy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je za námi a znovu nabídla hodně zajímavou podívanou. O něco aktivnější byli hosté z Brna, kteří se při přesilovce dočkali zaslouženého vyrovnání z hole Roberta Věžníka. Třetí perioda začne zhruba v v 17:06, Havlíčkův Brod hraje doma s Kometou nerozhodně 3:3.
     
    Havlíčkův Brod bude mít po úvodním vhazování třetí třetiny k dispozici ještě minutu a sekundu přesilovky 5 na 4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování a rychle se snaží přenést hru do útočného pásma, protože hraje přesilovku.
     
    40:17
    Cesta ve středním pásmu ale byla brněnskou Kometou zatarasená, hosté nahodili kotouč až do blízkosti gólmana Kružíka.
     
    40:34
    Domácí hokejisté už si hledají cestu zpět do útočných pozic, zatím neúspěšně.
     
    40:48
    Mladí Bruslaři sice nahodili puk do útočného pásma, ale v jeho rohu prohráli souboj a musí se před hrozícím protiútokem soupeře rychle vrátit.
     
    41:05
    Fantastický gólman Jakub Kružík! Patrik Vašíček přihrál před brankoviště úplně volnému Martinu Lašákovi, jenž z první vypálil, ale maskovaná opora Bruslařů vytěsnila puk po rychlém přesunutí mimo tři tyče!
     
    41:37
    Kometa je kompletní a vynutila si obrovský tlak. Brankář Kružík ale předvedl sérii výtečných zákroků a dál drží nerozhodný stav 3:3.
     
    41:57
    Domácí hokejisté vybojovali puk ve středním pásmu a snaží se s ním proniknout do útočného území.
     
    42:17
    Havlíčkův Brod ukořistil po snažení puk ve svém pásmu a přesunul děj hry alespoň do blízkosti středového kruhu. Brno má teď tlak.
     
    42:31
    Hosté už znovu našli skulinku v brodské defenzivě a opět si vyměňují kus černé gumy v útočném pásmu.
     
    42:52
    Hosté se teď tlačili hodně důrazně před bránu a přehnali to, když Štěpán Kudrna spadl na gólmana Kružíka. Postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    43:10
    Domácí rozhodně nechtějí za svým soupeřem zaostávat a hrát druhé housle. Odpovídají tak útočnou aktivitou, puky nebezpečně létají kolem brány Komety.
     
    43:32
    Pod tlakem jsou teď favorizovaní hosté, ale domácím se nedaří přesně zamířit.
     
    43:57
    Brno už získalo puk do své moci a přesunulo hru do útočného pásma.
     
    44:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Velká škoda pro brodské barvy, hosté jdou do vedení! Matěj Svoboda narýsoval hezkou nahrávku od mantinelu mezi kruhy osamocenému MAXIMU ČAJKOVIČOVI, kterého nechali domácí trestuhodně volného, a kanonýr Komety zblízka se štěstím odrazem o Kružíkův beton dokonal brněnský obrat! Asistence: Matěj Svoboda.
     
    44:49
    Domácí hokejisté se pokusili o rychlou odpověď, ale nakonec z toho nevzešlo nic nebezpečného. Rychlý brejk skončil nepřesnou nahrávkou.
     
    45:08
    hra se teď přelévá ze strany na stranu. Domácí to budou mít hodně těžké, ale dnes už několikrát ukázali, že se dokáží neuvěřitelně zvednout.
     
    45:33
    Kometa získala puk a přesunula děj hry do útočné zóny. Havlíčkův Brod je zahnán hluboko do obranné ulity.
     
    45:57
    Brankář Kružík si poradil s nepovedenou ranou z levé strany svými betony a vzápětí měl i štěstí, když byla prudká rána sražena nad jeho bránu.
     
    46:13
    Havlíčkův Brod neztrácí čas a žene se za vyrovnáním. Kometa má teď ve svém pásmu problémy, mladí Bruslaři hýří pohybem a často střílejí.
     
    46:36
    Brankář Pleticha si musí v těchto chvílích připadat jako na střelnici, protože ho havlíčkobrodští střelci zasypali vydatnou sprškou nepříjemných projektilů.
     
    46:59
    Za bránou zůstal ležet jeden z domácích, ale rozhodčí se nerozhodl vylučovat. Havlíčkobrodští fanoušci to oceňují pískotem.
     
    47:09
    Karta se teď úplně otočila, více ze hry začali mít svěřenci trenéra Aleše Tottera, kteří častěji drží puk a probíjejí se do koncovky.
     
    47:29
    Stále se nám nabízí stejný obrázek hry. Aktivita Bruslařů, kteří dobře hlídají prostor ve středním pásmu, ale urputná obrana Brna.
     
    47:50
    Hosté teď nechali vydechnout své zatížené zadní řady v čele s gólmanem Pletichou, který se teď musel mít dlouho na pozoru.
     
    48:08
    Kometa se dokázala vymanit z pevného objetí svého soupeře a teď operuje s pukem v blízkosti gólmana Kružíka, jenž musí být ve střehu.
     
    48:34
    Kometa pokračuje v náporu, ale havlíčkobrodská obrana je i nadále pevná a velmi dobře střeží ošemetný předbrankový prostor.
     
    48:55
    Děj hry se stále odvíjí hlavně u gólmana Kružíka, což samozřejmě domácím za stavu 3:4 nevyhovuje. Havlíčkův Brod by potřeboval hlavně útočit.
     
    49:12
    Maxim Čajkovský dostal prostor v pravém kruhu a hned toho využil ke svižné ráně příklepem. Brankář Kružík měl dobře pohlídanou první tyč.
     
    49:37
    Domácí znovu vyrovnali hru, hraje se teď hlavně ve středním pásmu, když se ani jednomu z týmů nedaří dostat soupeře pod souvislejší tlak.
     
    50:05
    Obrovská šance Havlíčkova Brodu! Radim Pejchal při přečíslení 2 na 1 naservíroval citovou nahrávku před bránu na volného Michala teplého, jenž zápěstím zblízka ztroskotal na brankáři Pletichovi!
     
    50:29
    Teď už se znovu hraje v blízkosti brány Havlíčkova Brodu, brankář Kružík má ale usnadněnou práci, protože jeho spoluhráči velmi dobře brání.
     
    50:50
    Havlíčkův Brod má teď navrch a svírá svého soupeře pod tlakem. žádná střela se ale ne a ne ujmout, brankář Pleticha je pozorný.
     
    51:04
    Halvíčkův Brod stále operuje s pukem v pásmu soupeře a hledá si místo k zakončení.
     
    51:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, domácí se dočkali za svou aktivitu zasloužené odměny! Jakub krajíček vykouzlil parádní pas zpoza brány mezi kruhy na ONDŘEJE PLÍHALA, jenž svižnou ranou bez přípravy propálil přesouvajícího se gólmana pletichu! Asistence: Jakub Krajíček.
     
    51:51
    Kometa odpovídá zvýšenou aktivitou a tlakem. Havlíčkův Brod je zatlačen do blízkosti svého gólmana Kružíka.
     
    52:08
    brankář Kružík si připsal další úspěšný zákrok. Dobře se postavil a betony vyrazil přízemní ránu z okraje kruhů.
     
    52:35
    I nadále sledujeme nesmírně vyrovnanou a zajímavou bitvu, v níž tahají střídavě za delší konec pomyslného provazu oba týmy.
     
    52:58
    Havlíčkobrodská družina by se ráda prosmýkla do útočného území a znovu si vytvořila střeleckou pozici, ale teď se jí to nedaří.
     
    53:08
    Hosté jsou pod tlakem a znovu mají velké problémy s tím, aby stíhali přistupovat k dobře kombinujícím hráčům Havlíčkova Brodu.
     
    53:32
    Kometa se probila do útočného území a vyměňuje si kotouč kolem gólmana Kružíka.
     
    53:51
    Martin Lašák vypálil z těžkého úhlu na levé straně od mantinelu, ale jeho projektil byl hodně nepřesný a o dobrý metr přeletěl horní tyčku.
     
    54:10
    Hosté se snažili vrátit do útočného postavení, ale v cestě jim stálo postavení mimo hru. Rozhodčí nařídil buly ve středním pásmu.
     
    54:34
    Stále pozorujeme v Kotlině hodně bojovnou a vyrovnanou partii, jež nabízí na tuto věkovou kategorii velmi pěkný hokej. O zajímavé situace není nouze.
     
    54:57
    Domácí se protlačili po důrazu u hrazení do útočného pásma, ale nedokázali si vynutit souvislejší tlak a o kus černé gumy nakonec přišli.
     
    55:14
    Havlíčkův Brod nyní hýří pohybem a ofenzivní chutí. Brno se musí v těchto chvílích soustředit hlavně a hlídání obranného pásma.
     
    55:35
    Postup havlíčkobrodských mladíků vpřed zastavilo postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu u modré čáry Komety.
     
    55:55
    Maxim Čajkovič si vybruslil mezi kruhy a vypálil zápěstím, ale brankář Kružík měl na puk dobrý výhled a kus černé gumy schoval ve své připravené lapačce.
     
    56:13
    Domácí soubor rychle přenesl hru do útočného pásma a rovněž se probil ke střele. Brankář Pleticha ale dobře zasáhl svou lapačkou.
     
    56:38
    Brno svůj útok nezakončilo a tak se vydal kupředu soubor z Kotliny. Zatím si hledá místo ke střele v útočném pásmu.
     
    56:46
    Brankář Pleticha si poradil s ranou z levého kruhu a vyrazil puk do mezikruží, odkud vypálil zápěstím Michal Teplý, ale jen do Pletichovy lapačky!
     
    56:59
    Pavel Zvěřina měl puk na holi, ale byl pod tlakem a tak stihl jen posunout hrací předmět do středního pásma na hole brněnské Komety.
     
    57:09
    Hosté si hledají cestu do blízkosti gólmana Kružíka, ale zatím to mají přes organizovanou obranu Havlíčkova Brodu hodně těžké.
     
    57:30
    Brankář Kružík se znovu vyznamenal, když uhájil své brankoviště. Hosté zblízka doráželi, ale bez úspěchu, hra je přerušena. Menší rozmíšku sudí rozehnali.
     
    57:50
    Obrovská šance na straně Havlíčkova Brodu! Učebnicová důraz předvedl Richard Cachnín, jenž se natlačil před brankoviště, ale zblízka si vylámal zuby na skvělém brankáři Pletichovi!
     
    58:21
    Kometa rychle přesunula děj hry do útočného pásma a bojuje v jeho rohu. Třetí třetina spěje do svého finiše.
     
    58:49
    Havlíčkův Brod si znovu dobře pohlídal nebezpečný prostor před svým gólmanem Kružíkem, kam nikoho nepustil. Domácí zakládají útok.
     
    59:08
    Maxim Čajkovič se ocitl sám mezi kruhy, ale jeho přízemní ránu zápěstím parádně vykopl svým levým betonem brankář Kružík!
     
    59:30
    Domácí jsou i nadále pod tlakem.
     
    59:45
    Teď už se hra otočila na druhou stranu hrací plochy, zkusit urvat všechny tři body v posledních sekundách základní hrací doby zkouší i Havlíčkův Brod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí periodě sice poslal hosty do vedení Maxim Čajkovič, ale vyrovnal dokázal v 52. minutě ranou z první Ondřej Plíhal. Za stavu 4:4 tak zápas dospěl do prodloužení. Havlíčkův Brod tak má jisté, že ukořistí minimálně bod. A popravdě řečeno, za dnešní výkon naprosto zasloužený.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Hosté nahodili do útočného pásma, Havlíčkův Brod v klidu rozehrává ze zákrytu svého gólmana Kružíka.
     
    60:35
    Nakonec z toho nevzešlo nic nebezpečného, kotouč už je na holích Komety, jež se žene vpřed.
     
    60:43
    Michal Kunc nevymýšlel nic složitého, vyjel si do levého kruhu a rychle vypálil. jeho polovysoká rána skončila v klíně gólmana Kružíka.
     
    61:05
    Havlíčkův Brod sice vepředu ztratil puk, ale hned začal aktivně napadat soupeřovu rozehrávku a Kometa s tím má velké problémy.
     
    61:26
    Ani jeden z týmů nechce udělat chybu, snaží se tak vycházet z poctivé defenzivy.
     
    61:49
    Hra se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale brankáři jen sledují dění před sebou. Na ledě totiž dominují obě pozorné obrany.
     
    62:04
    Havlíčkovu Brodu se nepovedla rozehrávka, píská se jeho zakázané uvolnění. Buly po levé ruce brankáře Kružíka.
     
    62:18
    Velká zloba na straně domácích hokejistů, kterým je odpískáno sporné zakázané uvolnění. Buly proběhne po pravé ruce brankáře Kružíka.
     
    62:18
    Sudí ještě řeší protesty havlíčkobrodského asistenta trenéra Richarda Cachnína.
     
    62:30
    Domácí posunuli děj hry do útočného pásma, ale tam o puk brzy přišli. Vpřed tak jedou hosté.
     
    62:55
    Vpřed se řítil Radek Kučeřík, ale stopku mu vystavil obránce Pavel Zvěřina, který mu odpálil puk z hole.
     
    63:11
    Havlíčkův Brod se s pukem v útočném pásmu dlouho neohřál a už je tu znovu nápor Komety.
     
    63:40
    Brno má více ze hry a dál se tlačí do koncovky. zatím ale hodně nepřesné.
     
    64:10
    Matěj Svoboda se ocitl nebezpečně před bránou, ale na střelu měl jen několik sekund. Neodkázal však zamířit přesně a minul Kružíkovu levou tyč.
     
    64:30
    Martin Lašák už si to štrádoval ze strany sám k bráně, ale puk mu na poslední chvíli parádně vypíchl z hole vracející se Matěj Krejčí. Postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    64:41
    Domácí ještě vyvezli puk, ale Kometa má v prodloužení výrazně navrch a dostává se častěji do koncovky.
     
    64:56
    Hosté vypustili z mezikruží ještě jednu tvrdou ránu, ale ta svůj cíl nezasáhla.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani pětiminutové prodloužení nerozhodlo, na řadu tak přijdou samostatné nájezdy. Uvidíme, kdo si odnese z dnešního vyrovnaného a zajímavého zápasu bonusový bod.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel havlíčkobrodský útočník Tomáš Kulhánek, který dnes hraje skvělý zápas, ale brankáře pletichu si nerozhýbal a trefil jeho betony.
     
    1. série
    0:1
    Maxim Čajkovič nevymýšlel nic složitého a tvrdou ranou zápěstím obstřelil gólmana Kružíka!
     
    2. série
    1:1
    Michal Teplý to udělal parádně, když si sjel až před bránu a našel skulinku mezi Pletichovými betony!
     
    2. série
    1:1
    Matěj Svoboda se snažil po hezkém blafáku prostřelit gólmana Kružíka, ale ten se stihl rychle přesunout.
     
    3. série
    1:1
    Marek Tecl to neudělal špatně, když s blafákem počkal až do poslední chvíle, ale zblízka minul bránu.
     
    3. série
    1:1
    drama pokračuje, Martin Lašák zblízka vyprášil bekhendem jen Kružíkovy betony.
     
    4. série
    1:1
    Maxim Čajkovič tentokrát neuspěl, když znovu vypálil, ale vůbec netrefil bránu.
     
    4. série
    2:1
    Michal Teplý si sjel až před bránu a krásnou ranou do levého horního rohu Pletichovy brány rozhoduje dnešní zápas!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Havlíčkův Brod.

    Mladý Bruslaři se radují z vítězství, bonusový bod jim vystřelil v penaltovém rozstřelu kanonýr MICHAL TEPLÝ!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní dramatický a pohledný zápas je u konce. O bonusovém bodu pro Havlíčkův Brod za vítězství 5:4 po samostatných nájezdech rozhodl Michal Teplý, který proměnil oba své pokusy. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou! (17:57:40)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Cachnín (Teplý), 6. Kulhánek (Tecl), 9. Kulhánek (Kulhánek), 52. Plíhal (Krajíček), rozh. náj. Teplý – 1. Svoboda (Kunc), 2. Čajkovič (Kučeřík), 23. Věžník (Svoboda, kunc), 45. Čajkovič (Svoboda)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kulhánek (HBR)
    0:1   Čajkovič (KOM)
    2. série:
    1:1   Teplý (HBR)
    1:1   Svoboda (KOM)
    3. série:
    1:1   Tecl (HBR)
    1:1   Lašák (KOM)
    4. série:
    1:1   Čajkovič (KOM)
    2:1   Teplý (HBR)


    BK Havlíčkův Brod: Kružík (Král) – Krejčí, Dvořák, Adam, D. Vacík, Zvěřina, Horák, Škareda, Smolko – P. Vacík, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Rybáček, Teplý, Pejchal, M. Kopic
    HC Kometa Brno: Pleticha (Kašpar) – Masár, Věžník, Furch, P. Vašíček, David, Sedláček – Kavický, Čajkovič, Konečný, Novák, Kučeřík, Kudrna, Hubáček, Svoboda, D. Vašíček, Kunc, Lašák

    Rozhodčí: Jan Doležal – Petr Kotlík, Tomáš Krejčí

    Diváci: 60
    bahis siteleri