Omsk – Čerepovec 4:0 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Toljatti – Vladivostok 1:5 (kon.)
Jaroslavl – Novokuzněck 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:2 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Úterý 29.12.2015, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    AMUR CHABAROVSK
    V Chabarovsku zatím mohou být s výkony svého celku spokojeni. Amur se sice nachází na chvostu tabulky Východní konference, nicméně oproti loňské sezóně klub podává stabilní výkony, a ještě může pomýšlet na postup do play-off. Momentálně se Amur nachází na dvanácté příčce tabulky a na osmý Nižněkamsk ztrácí devět bodů.

    Chabarovsku se však zatím na západním tripu vůbec nedaří. Nejprve prohrál na ledě Jaroslavle 1:4 a poté v zápase s Soči 4:6. V posledním zápase se svěřenci trenéra Andreje Nikolišina představili na ledě Lady, která o svém vítězství rozhodla v poslední periodě, a vyhrála 4:1!
     
    AK BARS KAZAŇ
    Kazaň nezažila zrovna povedený vstup do nové sezóny, nicméně postupně se výkony Barsu zvedají, a s ním i postavení v tabulce. Momentálně se úřadující vicemistr nachází na šesté příčce tabulky se ziskem 68 bodů. Na devátý Barys má Bars náskok sedmi bodů, a postup do play-off zatím rozhodně jistý nemá ...

    Kazaň však v posledních zápasech nepodává dobré výkony. V posledních čtyřech zápasech vybojoval pouze dva body za výhru v prodloužení na ledě Čerepovce. V posledním utkání se Kazaň střetla doma s Vladivostokem. Admiral potvrdil dobrou formu, a na ledě Barsu se radoval z vítězství 3:2! Do dnešního utkání však Kazaň vstupuje v pozici favorita ...
     
    Příjemné úterní odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga je v plném proudu, a dnes má na programu celkem šest utkání. My se společně zaměříme na souboj AK Bars Kazaň proti Amuru Chabarovsk. Úvodní vhazování je naplánováno v 17:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Galimov (Rynnas) – Sidorov, WIlson, Jarullin, Rylov, Kornějev (A), Abrosimov, Zacharčuk – Mirnov, Svitov (C), Ivanov – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Varnakov (A), Gluchov, Tokranov – Sjögren, Azevedo, Möller

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Metsola) – Kolář (A), Čerepanov, Šulakov, Zub, Aťjušov (C), Ibragimov, Stalnov – Litovčenko, Wandell, Železnov – Vl.Ušenin, Gračjov (A), Skladničenko – Pervušin, Bjavalcev, Dedunov – Tolpeko, Vj.Ušenin, Bergfors.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:50
    Lukojanov se pokoušel dostat do útočného pásma přes levou stranu, nicméně o ruského útočníka se postaral obránce Čerepanov!
     
    05:09
    Albert Jarullin vyslal od modré čáry svižné nahození, které se pokoušel tečovat Čibisov. Kotouč dolétl až k hostující brance, nicméně pozorný Pečurskij kotouč vyrazil!
     
    05:51
    Na led se dostala třetí formace hostujícího celku, která kombinovala v útočném pásmu. Spolupráce Pervušina s Bjavalcevem však k zakončení nevedla.
     
    06:38
    Velká šance domácího celku! Po pravé straně prošel do útočného pásma obránce Ryan Wilson, který následnou přihrávkou našel Justina Azeveda, jehož rána skončila těsně vedle branky hostů!
     
    07:28
    Domácí Kazaň pokračuje v aktivním výkonu, a ještě dobrou půl minutku kombinovala v útočném pásmu. Obrana Amuru si však nakonec dokázala poradit, a dostala kotouč do středního pásma.
     
    08:06
    Vladislav Ušenin mohl využít chyby Abrosimova, který ztratil kotouč ve středním pásmu. Ruský útočník si to namířil středem hřiště, nicméně jeho následnou střelu zablokoval Wilson!
     
    08:46
    Sidorov odvedl dobrou práci v rohu kluziště, kde dokázal obejít Koláře, a hledal před brankou Tkačjova. Tomu však puk na poslední chvíli přeskočil hůl!
     
    09:29
    Hra má zatím opravdu velké tempo, a rozhodčí zatím hru nemusejí přerušovat. Momentálně má puk hostující Amur, který kombinuje ve vlastním pásmu.
     
    10:20
    Michail Sidorov vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře střelou z levé strany. Pečurskij si však s pokusem domácího obránce poradil!
     
    10:56
    Za brankou se dostal ke kotouči domácí Tkačjov, který našel přihrávkou na levé straně najetého Alberta Jarullina. Jeho rána však skončila v lapačce brankáře Amuru!
     
    11:44
    Aktivní Kazaň se dostala do další šance! Ve středním pásmu nabral rychlost Oscar Möller, který si najel do pásma po pravé straně, nicméně jeho střela mířila mimo!
     
    12:14
    Domácímu celku však nevyšel přechod přes modrou čáru, a je odpískán ofsajd! Následuje komerční přestávka.
     
    12:36
    Justin Azevedo se dokázal uvolnil na levé straně, a křížnou přihrávkou se pokoušel najít Sidorova. Na ruského obránce však přihrávka byla příliš dlouhá ...
     
    13:11
    Další velká šance domácího celku! Kornějev našel přihrávkou na pravé straně volného Ivanova, jehož pohotovou ránu ještě tečoval Svitov. Kotouč však skončil těsně nad brankou Pečurskije!
     
    13:44
    Mattias Sjörgen postupoval po levé straně do útočného pásma, a následnou přihrávkou hledal na modré obránce Jarullina. Ten však zachytil kotouč již ve středním pásmu, a je odpískán ofsajd!
     
    14:23
    Pasivní Chabarovsk se po delší době dostal do kombinaci v útočném pásmu, a hned nebezpečně střílel Bergfors. Pokus švédského útočníka však mířila mimo!
     
    15:03
    Železnov odvedl v rohu kluziště velmi dobrou práci, a dostal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Šulakov. Jeho ránu však dokázal lapit Galimov!
     
    15:49
    V posledních minutách je hostující celek velmi aktivní, a nadále kombinuje v útočném pásmu. Do zakončení se však zatím nedostal!
     
    16:06
    Vladimir Pervušin využil za brankou zaváhání Sidorova, vybruslil si před Galimova, a nebezpečně vystřelil. Ruský brankář nepředvedl zrovna jistý zákrok, a kotouč skončil za brankou!
     
    17:02
    Teď se však do nebezpečné kombinace v útočném pásmu dostala také Kazaň. Domácí celek však přišel o pásmu po nepřesném zpracování Sidorova, kterému utekl kotouč do středního pásma.
     
    17:39
    Vjačeslav Ušenin se dostal ke kotouči ve středním pásmu, a následně jej přenechal rychlejšímu Wandellovi. Švédský útočník Ušeninovi následnou kotouč vracel, ten byl však obsazený Sidorovem!
     
    18:19
    Na levé straně dostal hodně prostoru Michail Gluchov, který vyslal nebezpečnou ránu zápěstím. Pečurskij však předvedl dobrý zákrok!
     
    18:45
    Kazaň vstřelila branku!
    V samotném závěru se domácí celek dočkává úvodní branky, a jde zcela zaslouženě do vedení! Michail Gluchov našel křížnou přihrávkou na levé straně STĚPANA ZACHARČUKA, jehož hodně ostrá rána skončila v růžku branky Amuru, a Pečurskij již nestihl zasáhnout! Asistence: Michail Gluchov.
    Stěpan ZACHARČUK - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídl velmi atraktivní hokej! Velmi aktivní Kazaň se pokoušel dostat do vedení, nicméně dobře chytal brankář Pečurskij. Domácí střelci prolomili svou smůlu až v samtoném závěru třetiny, kdy se prosadil tvrdou ranou Stěpan Zacharčuk!

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:21
    Wandell zakombinoval na levé straně s Bergforsem, a pokoušel se najít na pravé straně Tolpeka. Ruský útočník však na kotouč nedosáhl!
     
    21:59
    Kazaň dokázala dostat kotouč do středního pásma, nicméně Amur se rychle vrátil, avšak mu nevyšel přechod modré čáry, a je odpískán ofsajd!
     
    22:08
    První přesilovou hru dnešního utkání si zahraje hostující Amur! Igor Mirnov totiž hákoval v rohu kluziště Dedunova, a odchází na trestnou lavici.
     
    22:33
    Za brankou Kazaně operoval s kotoučem Pervušin, který následně našel milimetrově přesnou přihrávkou volného Vladislava Ušenina, jehož pohotová rána však branku minula!
     
    23:11
    Chabarovsk se nedokázal usadit v útočném pásmu, a dobře bránící Kazaň opět vyhazuje!
     
    23:32
    Pozor! Andrej Ivanov nestíhal v souboji s Wandellem, a musel hákovat. Domácí hráč tak odchází na trestnou lavici za hákování, a Amur čeká přesilovka pět na tři!
     
    23:54
    Wandell poslal kotouč nahoru pro Vitalije Šulakova, jehož ostrou ránu vyrazil Galimov pouze před sebe, nicméně následně dokázal ruský brankář kotouč přikrýt lapačkou!
     
    24:11
    Kazaň je již ve čtyřech, nicméně Amur nadále pokračuje v kombinaci v útočném pásmu!
     
    24:28
    Za brankou se dostal ke kotouči domácí Kornějev, který se pokoušel vyhodit. To mu však nedovolil Bergfors, který hákoval, a odchází na trestnou lavici!
     
    24:53
    Při hře čtyři na čtyři je zatím aktivnější domácí Kazaň! Obránce Ryan Wilson nabral rychlost ve středním pásmu, a namířil si to přímo před branku Amuru! Pečurskij jeho následné zakončení však dokázal vyrazit!
     
    25:31
    Hostující obrana chybovala, a rázem se dostal ke kotouči Tkačjov, který přebruslil Čerepanova, a zkoušel to z ostrého úhlu. Jeho rána skončila na tyči!
     
    25:49
    Máme tady další vyloučení! Na trestnou lavici odchází domácí Oscar Möller.
     
    26:14
    Chabarovsk se dokázal usadit v útočném pásmu při hře čtyři na čtyři, a zajímavě kombinoval. Následně vypálil z levé strany Arťjom Zub, jehož rána však mířila mimo!
     
    26:46
    Již při přesilové hře hostujícího celku se dostal do přečíslení domácí celek! Sjögren následně přenechal kotouč Azevedovi, jehož razantní střelu dokázal Pečurskij vyrazit!
     
    27:28
    Domácí celek vyrazil při vlastním oslabení do dalšího protiútoku. Tkačjov byl však na pravé straně tísněn obránce, a tak alespoň ušetřil nějaký ten čas ...
     
    27:59
    Domácí celek je již v plném počtu, a dokázal se usadit v útočném pásmu. Následně vyhodil kotouč na zakázané uvolnění Železnov, a pokračovat se bude před Pečurskijem.
     
    28:32
    Alexander Svitov pěkně uvolnil Mirnova, který postupoval do útočného pásma. Ruský útočník následně posílal přihrávku před branku, na tu však Ivanov nedosáhl!
     
    29:03
    Kazaň je v posledních minutách aktivnějším týmem, nicméně zatím se nedokázala dostat do nějaké větší šance!
     
    29:23
    Pečurskij si tentokrát připsal opět další zákrok. Ruského gólmana prověřila střela Mattias Sjögrena, kterou si však brankář Amuru pohlídal!
     
    29:32
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje domácí Kazaň! Dvě minuty dostává hostující brankář, který zřejmě úmyslně posunul branku!
     
    30:41
    Kazani se však zatím v přesilové hře příliš nedaří. Domácí celek sice kombinoval v útočném pásmu, ke střele se nedostal, a Amur následně vyhodil!
     
    31:12
    Amuru se zatím v oslabení opravdu daří, a již podruhé dokázal vyhodit! Bergfors navíc drží kotouč v útočném pásmu!
     
    31:45
    U mantinelu svedl tuhý souboj o puk domácí Čibisov s Aťjušovem. Úspěšnější byl nakonec domácí bek, který však následně poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    32:36
    Na modrou čáru dostal přihrávku Tom Wandell, který měl však proti sobě dvojici obránců. Švédský útočník se však i tak dostal ke střele, tu však zblokoval Kornějev!
     
    33:08
    Kazaň mířila do postupného útoku, ten však skončil hned u Tkačjova, který nebyl schopný vybojovat kotouč po vlastním nahození.
     
    33:56
    Oscar Möller se dostal ke kotouči na pravé straně, obešel Koláře, a hledal na opačné straně Sjögrena. Švédský útočník však nedokázal kotouč zpracovat!
     
    35:21
    Vladimir Tkačjov předvedl velmi pohlednou individuální akci, když prošel středem hřiště, a dostal se i ke střele. Jeho pokus však skončil v ochranné síti!
     
    36:01
    Denis Tolpeko operoval s kotoučem v rohu kluziště, nicméně dobou práci odvedl Wilson, který obral ruského útočníka o kotouč, a pospíchá vpřed!
     
    36:36
    Andrej Ivanov se uvolnil v levém kruhu, a zkoušel to bekhendem. Pečurskij byl však pozorný, a kotouč vyrazil do rohu!
     
    37:19
    Kazaň v posledních minutách nepouští svého soupeře do žádné větší šance, a kontroluje hru. Kazani by se však hodila druhá branka, který by dodala větší jistotu.
     
    37:46
    Justin Azevedo zakombinoval v útočném pásmu s Möllerem, a velmi tvrdě vypálil z levé strany. Jeho ostrou střelu však dokázal Pečurskij lapit!
     
    38:06
    Velmi dobře to teď myslel Vladimir Tkačjov, který dostal kotouč na pravou stranu, ale ještě vylepšoval pozici pro Sidorova. Ruského obránce si však pohlídal Wandell!
     
    39:09
    V samotném závěru třetiny vyslal od modré pomalé nahození obránce Vitalij Šulakov, které však nenadělalo domácímu brankáři problémy, a hra je přerušena.
     
    39:29
    Chabarovsku teď vůbec nevyšla rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    39:34
    V závěru druhé třetiny si domácí celek zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří obránce Vitalij Šulakov, který nedovoleným způsobem bránil Lukojanova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina tak atraktivní hokej jako v první třetině již bohužel nenabídla. Aktivní Kazaň svého soupeře opět přehrávala, nicméně k žádné vážnější situaci se nedostala. V závěru třetiny mohl zahrozit Justin Azevedo, nicméně jeho ostrou ránu lapil Pečurskij!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:42!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Kazaň má ještě na začátku třetí třetiny k dispozici přesilovou hru. Momentálně domácí celek kombinuje v útočném pásmu, ale do zakončení se zatím nedostal.
     
    41:34
    Tkačjov posunul kotouč na rozjetého Čibisova, který najel do útočného pásma, a chystal se vystřelit. Na poslední chvíli mu však zablokoval hůl Wandell!
     
    42:20
    Domácí celek zatím pokračuje ve velmi aktivním výkonu ve třetí, a pokouší se vstřelit třetí branku. Oba brankáři však dnes předávejí velmi dobrý výkon.
     
    42:59
    Jan Kolář zatáhl kotouč za vlastní branku, a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    43:23
    Do zajímavého protiútoku se hnal hostující celek, který táhl Tom Wandell. Švédský útočník posunul kotouč pod sebe pro Ušenina, jehož následná rána však přesná nebyla.
     
    43:56
    O další střelecký pokus hostujícího celku se postaral Pervušin, který vypálil z pravé strany. Jeho ránu však dokázal Galimov vyrazit!
     
    45:02
    Arťjom Lukojanov prošel středním pasmem, a hned za modrou vypálil. Pozorný Pečurskij však jeho střelu lapil!
     
    45:41
    Chabarovsk se svému soupeři postupně vyrovnává. Hostující celek momentálně kombinuje v útočném pásmu.
     
    46:33
    Za brankou domácího celku kombinoval Železnov společně s Wandellem. Po jejich spolupráci se dostal ke střele Litovčenko. Jeho ránu však zblokoval Sidorov do ochranné sítě!
     
    47:12
    Kazaň se dokázala usadit v útočném pásmu, a sympaticky kombinovala. Z levé strany posílal nebezpečnou přihrávku Möller, jehož pas však Sjögrena nenašel.
     
    47:39
    Domácí celek si však zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří obránce Arťjom Zub, který podrazil unikajícího Möllera!
     
    48:06
    Z hranice levého kruhu vypálil Oscar Möller. Ránu švédského útočníka dokázal Pečurskij vyrazit, a pohotový Kolář vyhazuje!
     
    48:46
    Michail Gluchov zatáhl kotouč do útočného pásma, a následným nahozením našel za brankou Ivanova. Kazaň se tak usazuje v útočném pásmu.
     
    48:58
    Gluchov následně poslal kotouč na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil Jakov Rylov. Jeho dělovka však prolétla mimo branku Amuru!
     
    50:31
    Kazaň se již v přesilové hře prosadit nedokázala, a Zub je zpět na ledě! Chabarovsk má momentálně necelých deset minut na vyrovnání!
     
    50:56
    Přesilová hra čeká i na hostující Chabarovsk! Na trestnou lavici usedá domácí Andrej Ivanov za držení protihráče.
     
    51:44
    Chabarovsk dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu, a vše zakončila tvrdá střela Čerepanova od modré čářy. Jeho dělovka však prolétla mimo, a kotouč se od mantinelu odrazil ven z pásma!
     
    52:21
    Amuru trvalo dlouho než se dokázal dostat do útočného pásma. Momentálně však hostující celek kombinuje v útočném pásmu!
     
    52:51
    V samotném závěru přesilové hry hostujícího celku dostal přihrávku na pravou stranu Pervušin, který pohotově vypálil, nicméně Galimov dokázal zasáhnout!
     
    53:52
    Chabarovsk je v poslední desetiminutovce zatím jednoznačně aktivnější, nicméně výborného Galimova hostující hráči stále nemohou překonat!
     
    54:21
    Od modré to teď zkoušel Andrej Ivanov, jehož střela mířila mimo, nicméně kotouč se odrazil velmi rychle zpět před branku. Pohotový obránce Čerepanov ho však odpálil do středního pásma.
     
    55:01
    Kazaň operovala s kotoučem ve vlastním pásmu. Wilsonovi se však rozehrávka vůbec nepodařila, a odevzdal kotouč hostům.
     
    55:36
    Domácí celek zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře, a svého soupeře nepouští do kombinace v útočném pásmu.
     
    55:53
    Vladimir Tkačjov dostal hodně prostoru uprostřed obrany hostů, a tak si to namířil před branku Amuru. Svým bekhendovým pokusem však Pečurskije nepřekonal!
     
    56:36
    Amuru se čas krátí, a hostující celek se stále nemůže usadit v útočném pásmu!
     
    57:15
    Teď však Wilson udělal velkou chybu ve vlastním pásmu, a ke kotouči se málem dostal Litovčenko. Ruský útočník však, naštěstí pro domácí, podklouzl, a ke kotouči se nedostal!
     
    57:52
    Chabarovsk se dokázal dostat do útočného pásma, a chvilku kombinoval. Následně však odvedl dobrou práci Rylov, který odpálil kotouč do středního pásma!
     
    58:26
    Pečurskij stále zůstává v brance!
     
    58:51
    Tom Wandell se krásně uvolnil ze souboje s Jarullinem, a dostal se i do zakončení. Galimov však jeho pokus dokázal lapit!
     
    58:51
    Hostující celek si vzal oddechový čas, a Pečurskij míří na střídačku!
     
    59:01
    Kazaň však dokázala velmi rychle dostat kotouč do středního pásma.
     
    59:21
    Vyhození Wilsona zachytil na modré čáře obránce Šulakov, kterému však kotouč přeskočil hůl, a Amur příchází o pásmo!
     
    59:48
    Alexander Svitov se dostal po chybě Pervušina ke kotouči, a vyhazuje jej do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! AK Bars Kazaň poráží v domácím prostředí Amur Chabarovsk 1:0!

    První třetina nabídl velmi atraktivní hokej! Velmi aktivní Kazaň se pokoušel dostat do vedení, nicméně dobře chytal brankář Pečurskij. Domácí střelci prolomili svou smůlu až v samtoném závěru třetiny, kdy se prosadil tvrdou ranou Stěpan Zacharčuk!

    Druhá třetina tak atraktivní hokej jako v první třetině již bohužel nenabídla. Aktivní Kazaň svého soupeře opět přehrávala, nicméně k žádné vážnější situaci se nedostala. V závěru třetiny mohl zahrozit Justin Azevedo, nicméně jeho ostrou ránu lapil Pečurskij!

    Ve třetí třetině byla hra velmi vyrovnaná. Oba týmy měly k dispozici přesilové hry, nicméně se v nich nedokázaly prosadit. V závěru to Amur zkoušel bez brankáře, nicméně vyrovnat již nedokázal!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kolář (CHA) – 0+0, žádná střela, TOI – 20:40

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:13:19)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 19. Zacharčuk (Gluchov)


    Ak Bars Kazaň: Galimov (Rynnas) – Sidorov, WIlson, Jarullin, Rylov, Kornějev (A), Abrosimov, Zacharčuk – Mirnov, Svitov (C), Ivanov – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Varnakov (A), Gluchov, Tokranov – Sjögren, Azevedo, Möller
    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Metsola) – Kolář (A), Čerepanov, Šulakov, Zub, Aťjušov (C), Ibragimov, Stalnov – Litovčenko, Wandell, Železnov – Vl.Ušenin, Gračjov (A), Skladničenko – Pervušin, Bjavalcev, Dedunov – Tolpeko, Vj.Ušenin, Bergfors

    Rozhodčí: Komarov, Kuljov – Bersenjov, Judin
    bahis siteleri