Vladivostok – Ufa 2:4 (kon.) | Chabarovsk – Magnitogorsk 0:1 (kon.) | Novokuzněck – Nižněkamsk 1:2 (po pr.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 1:2 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Petrohrad 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Toljatti 4:0 (kon.) | Minsk – Kazaň 2:4 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (2:3 po s.n.) | Záhřeb – Jokerit 2:4 (kon.)
po s.n. (2:3)
Dinamo Riga
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Pondělí 04.01.2016, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nakonec tedy Slovan urval důležité vítězství, když Žiga Jeglič naprosto suverénně dal oba své nájezdy a zajistil svému týmu důležitý bod navíc! Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěkný zbytek dne! (21:02:41)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slovan Bratislava.
    Autorem vítězné branky je ŽIGA JEGLIČ.
     
    4. série
    2:3
    A je hotovo! Darzinšův pokus mezi betony Brust vystihl a včas je sklapl, takže ho vyrazil a dal svému týmu vítězství!
     
    4. série
    2:3
    Jeglic se opět rozjel velice sebevědomě a krásnou ránou do horního rohu posílá Slovan znovu do vedení!
     
    3. série
    2:2
    Nakonec Slovan nerozhoduje ve třetí sérii, když jeho ránu vyrazil lapačkou Eriksson.
     
    3. série
    2:2
    Darzinš dalším tvrdým pokusem mezi betony Brusta znovu srovnává!
     
    2. série
    1:2
    Lukáš Kašpar udělal krásnou kličkou do forhendu a zakončil hezkou ránou pod břevno!
     
    2. série
    1:1
    Indrašis sice byl nejprve vychytán Brustem, puk se ale odrazil do brány a je srovnáno!
     
    1. série
    0:1
    Jeglic naprosto suverénně tvrdou ránou do dolního rohu dává!
     
    1. série
    0:0
    Tolužakov nakonec dělal kličku Brustovi doleva, ale brankář Slovanu míč vyrazil mimo!
     
    Na první nájezd půjde domácí Tolužakov.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani pětiminutový dodatek tak gól nepřinesl a my tak za chvíli uvidíme samostatné nájezdy. V těch se zatím Slovanu letos daří dobře a jelikož teď potřebuje nutně vyhrát, musí to potvrdit. Uvidíme, jestli tlak exekutorům hostů spíše nesváže nohy a jestli dokáží potvrdit dobrou pověst, která je předchází.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:39
    Kašpar zavezl asi naposledy puk do třetiny, ale nakonec o něj přišel a vypadá to, že zápas skončí remízou, kterou rozseknou až nájezdy.
     
    63:26
    Slovan se drží v útočné třetině, ale nikam se nežene a vypadá to, že se hraje na nájezdy. Bratislava asi bude o dva body usilovat spíše tam, než v tomto pětiminutovém úseku.
     
    62:43
    Ke střele se dostal i na druhé straně Surový, jeho ránu ale zachytil Eriksson. Poté se kapitán Slovanu navezl do gólmana, vznikla drobná strkanice, ale vylučovat se nebude.
     
    62:02
    Teď drží otěže zápasu Riga, která se dostala do šance! Brust musel hodně rychle na zem a puk vyrazil pouze před sebe, poté ovšem velice dobře vyrazil i dorážku Redlihse!
     
    61:12
    Tolužakov se dostal do šance, když vyslal na Brusta nepříjemnou střelu z velkého úhlu, ta ale nakonec bránu minula a hostující gólman ji tak jenom kontroloval.
     
    60:22
    Začalo tak prodloužení a zatím mají puk více hosté, kteří ho drží za brankou a přemýšlí, co vymyslet.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina opět byla diametrálně odlišná od těch předchozích dvou, když ani jeden z týmů nepodal nijak úžasný výkon. Nakonec to ale byli domácí, kteří byli o něco lepší, ale jeden gól jim nebyl asi správně uznán. Ani další šance se neujaly a my tak uvidíme prodloužení, které může být následováno samostatnými nájezdy. Rize už o moc nejde, Slovan ale bojuje o naději na play-off.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:23
    A ten mohl přijít do brány Slovanu! Ránu od modré totiž přímo před Brustem tečoval Meija, ale kanadský gólman skvělým zákrokem udržel hosty ve hře.
     
    59:08
    Na ledě se toho mnoho neděje a oba týmy se hlídají, aby neudělaly chybu. Uvidíme, jestli ještě padne rozhodující gól.
     
    57:09
    Indrašis se dostal do souboje jeden na jednoho s Barkerem, nakonec mu vystřelil mezi nohama a Brust toho mnoho neviděl, ovšem střela nakonec prosvištěla nad horní tyčkou.
     
    55:45
    Hraje se teď hodně nahoru-dolů, ale také hodně nepřesně. Nakonec si pro dlouhé nahození došel Eriksson a bude se vhazovat před jeho bránou.
     
    54:19
    Tvrdoň se probíjel po křídle, ale nakonec neměl vůbec žádnou podporu, takže si puk hodil daleko před sebe a přišel o něj. Nakonec ale Riga sama sebe zahnala a musí rozehrávat za bránou.
     
    53:13
    Slovan po delší době mohl vystřídat a pokoušel se jít vpřed. Milan Bartovič nakonec po kličce do středu uháněl sám na Erikssona, ten se ale položil na zem a gólovku hostujícího útočníka vyrazil!
     
    52:21
    Zatím se nejsou schopni dostat hosté ve třetí třetině do tempa a jejich rozehrávka je velice slabá, teď poslal tvrdý pas vpřed Barker, ovšem je to pouze další zakázané uvolnění.
     
    51:04
    K dobré střele, kterou nemohl Eriksson úplně dobře vidět, se dostal Jeglic, ovšem trefil švédského gólmana pouze do výstroje a od ní se puk odrazil do bezpečí!
     
    49:53
    Opět se museli bránit hosté, Brust ale zavřel svoji bližší tyč a Kašpar tak bránou vybojoval puk. Nakonec to zkusil individuální Skokan, ale do třetiny se nedostal, takže puk má znovu Riga.
     
    48:59
    Hraje se velice tvrdý a vyrovnaný zápas, ovšem Riga je možná o něco málo aktivnější. Teď to zkusil Redlihs, ale přes Mihálika neprošel. Následně Sersen vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    48:28
    Sám na Brusta se hnal po velké chybě Sersena Tolužakov, nakonec ale kanadský gólman včas sklapl betony a zabránil tak jistému gólu!
     
    47:35
    Přesilovka ale Slovanu vůbec nevyšla a Riga se v pohodě brání, protože několikrát vyhodila. Bratislava se drží ve středním pásmu a nevypadá to, že by měla nějakou šanci na to, prolomit pevnou domácí obranu.
     
    46:32
    Hosté se dostali do tlaku a Kašpar posílal puk na Nedorosta, ovšem ten nedokázal trefit střelu čistě a tu tak zablokovali domácí obránci!
     
    45:57
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Darzinš - 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:27
    Tak to je neuvěřitelné! Po Derzinšově pasu se dostal před prázdnou bránu Tolužakov a poslal ho směrem na bránu, všichni si mysleli, že puk prolétl horní síťkou poté, co skončil v bráně, ale útočník domácích nakonec pálil regulérně nad!
    Sporná situace nakonec na popud videorozhodčího gólem nekončí.
     
    44:27
    Hodně zajímavá situace se stala teď, když poslal puk směrem na bránu Tolužakov, ale není jisté, jestli puk vážně v bráně skončil. Bude se kontrolovat video.
     
    43:39
    Na dorážku si dojížděk Skokan, ovšem souboj před bránou neustál a poté i nepřesně nahrál, ovšem před bránou Slovanu si podobně počínal Redlihs.
     
    42:45
    Ani další akce Slovanu neskončila přímým ohrožením brány a na druhé straně musel opět na zem Brust, která celou situaci zvládl zkušeně a puk schoval do své lapačky.
     
    42:09
    Před bránou Brusta teď bylo hodně rušno, protože k dorážce se velice tvrdě cpal Bičevskis, nakonec ho ale Švarný tvrdě ubránil a Lotyš se k zakončení vůbec nedostal.
     
    41:40
    Dlouhý puk mířil za bránu bratislavského celku, ovšem z brány velice odvážně vyjel hodně daleko Brust a puk dokázal odklidit na hranici risku do bezpečí.
     
    40:59
    K ohrožení Erikssonovy brány se dostala druhá formace Slovanu, ovšem Ticar bránu minul a Riga tak může vyrazit dopředu.
     
    40:24
    K první střele poslední třetiny se dostal Sestito, ovšem Brust švihl lapačkou a puk zachytil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jestli po první třetině vedl nezaslouženě Slovan, po té druhé už nezaslouženě nevede. Riga totiž byla výrazně horším týmem druhé třetiny, ovšem z jedné z mála šancí dala šťastný gól a dorovnala tak gólový počin Bratislavy. Ta měla spoustu šancí, ale buď byla na vině nepřesnost nebo kvalitní zákrok Erikssona, který v této třetině domácí Dinamo držel. Nakonec tedy po již zmíněné šťastné akci srovnal Sestito a rozhodne se v poslední třetině.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Slovan teď hraje za bránou domácích, ale Bartovič nakonec o puk přišel a ani Pare to nenapravil, takže bratislavský celek se stahuje. Vypadá to, že po druhé třetině bude stav vyrovnaný.
     
    38:15
    Nakonec tu ještě byla gólovka Rigy, protože se ke střele dostal Zabis a Brust vůbec nic nemohl vidět! Nakonec ho puk ale trefil do výstroje a odrazil se naštěstí pro hosty mimo bránu!
     
    37:18
    Skvorcovs se dostal do šance, ale puk mu byl ukraden a tak spěchal vpřed Skalický. Ovšem ten celou akci pokazil špatnou přihrávkou pod sebe a jeho akce tak skončil stejně náhle, jako začala.
     
    36:09
    Riga je rozjetá a teď trochu tlačí, nakonec ale žádné ohrožení pro Brusta nepřišlo a tak zaútočil Slovan, ovšem střela Surového byla sražena do sítě za bránou.
    Tim SESTITO - 1:1
     
    34:38
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak po velkém závaru před Brustem padá gól do sítě Slovanu a je tak srovnáno! Do brankoviště Bratislavy nahodil puk nahodil puk Seibo, ten se tam nějak zvláště poodrážel, až se dostal na hůl TIMA SESTITA, jenž se s ním otočil a zkušeně ho poslal za zcela dezorientovaného Brusta! Asistence: Steven Seigo, Bruno Zabis.
     
    33:48
    Hosté už hrají v plném počtu a tak se opět snaží být aktivní, ale Surový o puk v útočné třetině přišel a do střely se tak musel pokládat Barker.
     
    32:59
    Darzinš byl Starostou tvrdě poslán na zem, ale bylo to čisté, takže hosté opět mohli vyhodit do středního pásma
     
    32:20
    Domácí se zatím skoro nedostali do třetiny a Slovan už podruhé vyhodil, Rize se dnes přesilovky hrubě nedaří a opět se tak plácá ve středním pásmu.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Lukáš Kozák - 2 min., sevření puku rukou).
     
    31:19
    Pare ale už byl unavený a musel tak odejít střídat, takže Slovan o puk přišel a hra se trochu vyrovná.
     
    30:29
    Tak to je neuvěřitelné! Teď je Slovan ve velkém tlaku, po chybě Sotkiense se dostal ke střele z otočky Surový, ale domácí brankář nadvakrát puk pokryl a sudí přerušuje hru!
     
    29:39
    Po tvrdém souboji v rohu za bránou Dinama se opět objevila výborná příležitost pro Slovan! Jeglic se totiž dostal po nájezdu ze strany sám před Erikssona, opět to ale domácí gólman zvládl a nenechal si puk procedit mezi betony!
     
    28:25
    Znovu to byl Skalický, který se dostal do velké šance! Puk velice dobře vybojoval v rohu Lušňák a poslal puk na svého kolegu, ten ale sám před Erikssonem pálil pouze do výstroje domácího brankáře!
     
    27:56
    Tvrdým pasem za obranu se pokoušel Rigu překvapit Barker, ovšem nikdo na něj nedosáhl a hra se tak po zakázaném uvolnění posune před Brusta.
     
    27:19
    Zatím je v tomto sníženém počtu hráčů na ledě aktivnější Slovan, který se ale stejně nikam nežene a spíše drží puk. Bratislavský celek ale vede a dá se tak čekat, že jeho pojetí hry bude opatrnější.
     
    26:40
    Skvorcovs nejprve pozastavil útočnou akci Slovanu podražením, poté ale Tvrdoň sekl do lapačky gólmana Erikssona a bude se tak hrát 4 na 4.
     
    26:09
    Hra se trochu uklidnila, čímž se nechal ukolébat Slovan, ale to byl jen klam. Riga totiž zrychlila hru a Redlihs se dostal do dobré šance, ovšem zcela sám před Brustem selhlal, když ho pouze trefil do lapačky!
     
    25:20
    Teď se Riga dostává do zvýšeného tlaku a Brust musel na zem, jeho zákrok ale potřeba nebyl, protože obránci Darzinše vytlačili a ten se k zakončení nedostal.
     
    24:09
    Do obrovské šance se dostal Meija, který udělal Brustovi blafák, ale ten byl moc dlouhý a domácí útočník skončil pouze v bráně, kterou vysadil ze základního postavení!
     
    23:56
    Tlak Slovanu sílí, ale zatím není nijak nebezpečný pro Erikssona, který si připsal zatím pouze jeden zákrok. Vypadá to, že lotyšský celek se zatím udrží v dosahu jedné branky.
     
    23:20
    Ke střele z dálky se dostal Starosta, ale jeho ránu přizvedl nechtěně helmou nad Skokan. Ten je otřesen, ale evidentně bude v pořádku.
     
    23:11
    Nakonec tu byla střela Švarného, jehož pokus se snažil do brány dorazit Viedenský, ale Eriksson nakonec puk udržel.
     
    22:45
    Slovan tedy hraje první přesilovku v dnešním zápase a Dinamo pořádně zatlačil, ovšem zatím se k hrožení Erikssona nedostal.
     
    22:18
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Skvorcovs - 2 min., podražení).
     
    21:32
    Surový vybojoval bully, po kterém pálil nad Skalický, ale nebezpečí hrozilo spíše na druhé straně. Ke střele se totiž dostal Sestito, ale jeho bomba pouze bouchla do mantinelu za bránou a Brust na první zákrok třetiny čeká.
     
    21:03
    Jeglic se dostal ke střele zblízka, když dorážel Ticarovo nahození, ale Eriksson i přes prvotní nejistý zákrok puk udržel a gólu zabránil.
     
    20:32
    Druhá třetina začala opatrně a domácí se zatím nedostali k puku, protože Slovan ho drží za bránou a čeká na vhodnou možnost k rozehrávce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která možná poněkud nespravedlivě končí výhrou Slovanu 0:1. Riga byla o něco lepším a aktivnějším týmem, ale buď nepřálo štěstí nebo byl proti zatím velice kvalitně chytající Brust. Nakonec to byl po hezké akci Skalický, který sám vybojoval puk a celou akci zakončil. Na samém konci opět byli lepší domácí, hráč Dinama Zabis ale ve velké šanci selhal a slovenský celek tak vede.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Po dalším defenzivním lapsu hostů se dostal sám před bránu Zabis, ale střela mu sjela po hokejce a Brust vytáhl parádní zákrok, když puk vykopl do bezpečí!
     
    19:14
    Slovan se v poslední minutě brání a pokouší se udržet vedení, což se zatím daří a Riga už není tolik nebezpečná. Teď skončil puk na tribuně a vhazuje se ve středním pásmu.
    Pavol SKALICKÝ - 0:1
     
    17:52
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velice povedená individuální akce! PAVOL SKALICKÝ vybojoval puk kousek za půlkou a svým mohutným tělem odtlačil dva beky, kteří ho napadali, kousek před bránou se otočil a naprosto přesně propálil Erikssona! Bez asistence.
     
    17:35
    Surový se dostal za bránou k puku a čekal, až mu Bartovič najede před bránu, to se nakonec povedlo a slovenský útočník zakončoval z velké blízkosti! Ovšem Eriksson jeho střelu vyrazil vedle!
     
    16:32
    Početní výhoda se Dinamu vážně nepovedla a po dalším vyhození to vypadá, že bude neúspěšná. Slovan naopak tyto dvě minuty odbránil velice kvalitně a dá se říci, že to začíná zvládat lépe, než tomu bylo na začátku zápasu.
     
    15:47
    Minuta už je pryč a hosté se stále brání, Pavlovs se pokusil tečovat nahozený pokus, puk ale netrefil a Riga byla zahnána do středního pásma.
     
    15:03
    Domácí tak hrají první přesilovku po faulu brankáře Slovanu, jeho tým ale dvakrát za sebou vyhodil a Riga se zatím nemůže dostat do pásma.
     
    14:42
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Brust - 2 min., podražení).
     
    13:08
    Do první vážnější šance se dostal i Slovan, když první útočná formace hostů pořádně přitopila pod kotlem! Před bránou se dostal k puku Viedenský, ovšem jeho několikanásobné zakončení zblízka se neujalo a Eriksson si dokázal poradit!
     
    12:02
    Riga opět využila toho, že Slovan nebyl úplně dobře postavený a pokusila se jít dopředu, ani ona ale přesná nebyla. Puk se plácá ve středním pásmu.
     
    11:12
    Opět šla akce Bratislavy po pravém křídle, když se rozjel Pare a domácím pořádně zatopil! Jeho jedovaté nahození musel Eriksson krotit nadvakrát, nakonec se mu to ale povedlo a bude se před ním vhazovat.
     
    10:32
    Ke střele se dostal po hezké akci na pravém křídle Tvrdoň, ale jeho skrytá rána nebyla pro Erikssona vážnějším problémem, takže ji domácí gólman v pohodě vyrazil.
     
    09:53
    Hra už nebyla dlouho přerušena a to vyhovuje domácím, kteří jsou zatím v laufu. Zaplněná hala je žene dopředu a Brust se musí pořádně ohánět, protože zatím neměl chvíli klidu.
     
    08:58
    Slovan se pokusil o ojedinělý výpad, ale Surový byl přitlačen na mantinel a o puk přišel. Do kontru se hnal Cibulskis, který vypálil křížně ke vzdálenější tyči, ale Brust byl na zemi včas a puk betonem vyrazil mimo!
     
    08:28
    Riga se opět dostává do stále sílícího tlaku a k nahození se dostal Galvinš, Brust pro jistotu jeho nepříjemný puk kryl a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    07:15
    Po akci za bránou se do dobré šance dostal Lotyš Indrašis, jeho táhlá rána ale nezamířila do brány, když jí dal domácí hráč moc razance a poslal ji pouze do plexiskla za bránou.
     
    06:29
    Kundrátek mírně zaváhal, když mu puk propadl až do vlastní třetiny, ale poté ho vybojoval zpět. Přihrávku poté dostal Kašpar, ale už byl na ledě dlouho a tak pouze podržel puk a odešel střídat.
     
    05:25
    Za bránou bojovali o puk Švarný a Skvorcovs, úspěšnější pak byl domácí hráč. Ten posunul puk na Darzinše, ale útočník Rigy nezvolil dobré řešení a rychle tak držení puku pozbyl.
     
    04:49
    Ke střele se dostal zatím sympaticky hrající Pare, který využil tentokrát dobré rozehrávky Brusta, ovšem z velkého úhlu poslal puk rybičkou pouze do boční sítě.
     
    03:53
    Riga je zatím o poznání lepší a Slovan netuší, jak se dostat bez potíží z vlastní třetiny. Dinamo toho využívá a zatím mělo většinu šancí zásluhou chyb hostů.
     
    02:57
    Tak teď si Brust hodně zahrával s ohněm! Ten vyjel za svoji bránu a pokoušel se konstruktivně rozehrát, ovšem nedohodl se s beky a nakonec Sestito málem zasunul puk do prázdné brány! Nakonec mu v tom zabránil Kundrátek.
     
    02:13
    K první střele se dostal i Slovan, ovšem Pare nebyl moc úspěšný, když se po Surového pasu dostal k zakončení z hodně nevýhodné pozice a Erikssona moc nevylekal.
     
    01:09
    Bratislava se na chvíli dostala z vlastního pásma, ovšem na dlouho to nebylo a druhá formace po neúspěšném nahození odchází střídat. O puk se bojuje ve středním pásmu.
     
    00:20
    Tak první šanci už máme za sebou a věru to dlouho netrvalo! Slovan začal velice špatně a před Brustem se tak objevil po vyhraném bully zcela volný Meija, který ovšem na gólmanovi hostí zblízka selhal!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Teď stadionem zní ta lotyšská a pro změnu jsou to hráči domácí Rigy, kteří pokorně sklonily své hlavy a společně většina z nich národní píseň zpívá.
     
    Momentálně zní slovenská "Nad Tatrou sa blýská" a dost velká část hráčů Slovanu tak zpívá svoji národní hymnu.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše a čekáme, až začnou národní hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Redlihs (A), Sotnieks (C), Seigo, Galvinš, Cibulskis, Jerofejevs – Skvorcovs, Sestito (A), Meija – Darzinš, M. Redlihs, Bičevskis – Toluzakov, Pavlovs, Indrašis – Džerinš, Zabis, Kulda

    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Barker, Kundrátek, Švarný, Starosta (A), Sersen, Mihálik, Kozák – Viedenský, Nedorost, Kašpar – Jeglic, Ticar, Tvrdoň – Bartovič, Surový (C), Pare – Skalický, Lušňák, Skokan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Nejlépe bodující hráči

    Dinamo Riga
    1. Lauris Darzins – 23 (8+15)
    2. Miks Indrasis – 22 (9+13)
    3. Mikelis Redlihs – 20 (13+7)

    HC Slova Bratislava
    1. Cam Barker – 33 (9+24)
    2. Lukáš Kašpar – 30 (10+20)
    3. Rok Ticar – 20 (11+9)
     
    Domácí Riga je na tom o poznání hůře a šance na vyřazovací boje se jí výrazně vzdaluje. Ve stejné konferenci, tedy Západní, se nachází totiž až na 12. místě a se ziskem 53 bodů ze 42 zápasů ztrácí na Slovan 12 bodů. Skóre pak má lotyšský celek záporné, 97:104. V tabulce své divize (opět Bobrovova) je na tom tento tým ještě hůře, když se krčí na posledním místě a to o propastných osm bodů! Ani momentální forma Rize moc nehraje do karet, když z posledních tří duelů vydolovala pouze stejný počet bodů. Nejprve doma v důležitém souboji podlehla Minsku (3:5), poté sice uspěla přesvědčivě v Záhřebu (0:3), ale celé to degradovala jasnou domácí prohrou 1:4 s Novgorodem.
     
    Hostující Slovan se stále pohybuje na hraně postupu do play-off a bude tak muset získat v rozhodující fázi sezóny co nejvíce bodů, aby do něj vážně postoupil. V Západní konferenci se slovenský celek nachází na osmém místě se ziskem 65 bodů ze 46 zápasů a skóre 115:114. Na záda mu ale dýchá Dinamo Minsk, který má o dva body méně, ale také má tři zápasy k dobru. K tomu připočtěme i Medveščak Záhřeb, který má bodů stejně, ale o zápas více a drama je na světě. V tabulce své divize (Bobrovova) je na tom Slovan celkem dobře, když okupuje průběžné třetí místo. S posledních tří zápasů Bratislava vytěžila sedm z devíti možných bodů, když nejprve uspěla doma s Novgorodem (3:0), poté přehrála venku po nájezdech Nižněkamsk (0:1 sn) a trojzápas zakončila výhrou stejným způsobem i v Čeljabinsku (1:2 sn).
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu Kontinentální hokejové ligy, kde na sebe narazí slovenský HC Slovan Bratislava a lotyšské Dinamo Riga!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 35. Sestito (Seigo, Zabis) – 18. Skalický, rozh. náj. Jeglič

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Tolužakov (RIG)
    0:1   Jeglic (SBA)
    2. série:
    1:1   Indrašis (RIG)
    1:2   Kašpar (SBA)
    3. série:
    2:2   Darzinš (RIG)
    2:2   Nedorost (SBA)
    4. série:
    2:3   Jeglic (SBA)
    2:3   Darzniš (RIG)


    Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Redlihs (A), Sotnieks (C), Seigo, Galvinš, Cibulskis, Jerofejevs – Skvorcovs, Sestito (A), Meija – Darzinš, M. Redlihs, Bičevskis – Toluzakov, Pavlovs, Indrašis – Džerinš, Zabis, Kulda
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Barker, Kundrátek, Švarný, Starosta (A), Sersen, Mihálik, Kozák – Viedenský, Nedorost, Kašpar – Jeglic, Ticar, Tvrdoň – Bartovič, Surový (C), Pare – Skalický, Lušňák, Skokan
    bahis siteleri