Den Haag – Ajax 0:1 (kon.) | Feyenoord – Eindhoven 0:2 (kon.) | Groningen – Utrecht 1:4 (kon.)
Nijmegen – Willem II 1:0 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
0:1 (0:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 17.01.2016, 12:30 • Kyocera Stadion, Den Haag • Nizozemská Eredivisie • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    AJAX AMSTERDAM
    Nejslavnější nizozemský klub se po podzimu nachází na vedoucí příčce, a před tímto kolem má náskok tří bodů na druhé PSV! Obhájce mistrovského titulu na podzim ztrácel, což bylo zaviněno především působení Eindhovenu v Lize mistrů, nicméně dokázal udržet pouze tříbodovou ztrátu.

    Amsterdamský celek ke konci roku překvapil prohrou 0:1 na hřišti Utrechtu, kde ztratil zbytečně body. Hned v následujícím utkání měl však Ajax opět problémy, to když doma porazil De Graafschap pouze 2:1. Zimní pauzu si svěřenci trenéra de Boera vyplnili zápasem s Hamburkem, a radovali se z výhry 3:1! Do dnešního utkání vstupuje celek z hlavního města v pozici favorita. Uvidíme, zdali tuto roli potvrdí ...
     
    HFC ADO DEN HAAG
    Vedení tohoto nizozemského celku muselo být s podzimní částí sezóny spokojeno. Den Haag se totiž po odehraných sedmnácti zápasech drží na desáté příčce. Na sestupovou příčku má však náskok pouhých čtyř bodů, tudíž ADO ještě zdaleka není zachráněno!


    V posledních ligových zápasech se však Den Haagu poměrně dařilo. Nejprve dokázal vyhrtá na hřišti Alkmaaru 1:0, následně však přišla remíza 1:1 s Willemem. V posledním ligovém utkání však svěřenci trenéra Frasera zabrali, a dokázali vyhrát na hřišti Heerenveenu vysoko 4:0. Dnes však na Den Haag čeká vedoucí celek tabulky, a to bude "jiná káva"!
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu po zimní pauze své 18. kolo. My se společně zaměříme na souboj HFC ADO Den Haag s Ajasem Amsterdam. Úvodní výkop je naplánován v 12:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor, Kanon – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Gorré, Marengo, Korte, Ebuehi.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, van de Beek, Gudelj – Fischer, Milik, Younes.
    Náhradníci: Boer – van der Hoorn, Sinkgraven, Schøne, El Ghazi, Serero, Viergever.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Boonman, van Dongen (vš. Nizozemsko.
    V Den Haagu dnes panuje krásné fotbalové počasí

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dnešní utkání bylo právě zahájeno! Úvodní výkop měl k dispozici vedoucí celek Eredivisie. Ajax tak míří rychlke na útočnou polovinu, a bude se pokoušel ohrozitu branku Hansena.
     
    3
    Amin Younes operoval na levé straně s míčem, a pokoušel se dostat k centru. Do souboje s ním však poté přistoupil obránce Zuverloon, který fauloval, a je z toho zajímavá standardní situace.
     
    4
    Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Nemanja Gudelj, jehož centr však nebyl příliš povedený, a obrana Den Haagu si dokázala poradit.
     
    5
    Hostující Ajax zatím dle očekávání ovládá dnešní utkání, nicméně zatím se mu nepovedlo dostat k nějaké střele. Svěřencí trenéra de Boera zatím pouze kombinují na polovině hřiště.
     
    6
    Stoper Riedewald se pokoušel najít dlouhým centrem v pokutovém území naběhlého Viktora Fischera, což se také povedlo, avšak dánský talent vybíhal z ofsajdové pozice.
     
    8
    K prvnímu útoku v tomto zápase se dostal také domácí celek. Na pravé straně se chtěl uvolnit Schaken, nicméně o domácího útočníka se velmi dobře postaral Veltman!
     
    9
    Tentokrát se Den Haag dostal přímo k kombinaci na útočné polovině. Dlouhý centr Beugelsdijka měl najít Havenaara, ten však zaspal při náběhu, a míč na hrací ploše nestihl.
     
    11
    Vedoucí celek Eredivisie dlouho kombinoval na útočné polovině, a nic nenasvědčovalo tomu, že by se hosté mohli dostat do zakončení. Tak to vzal na sebe Gudelj, jehož svižná rána však mířila nad branku!
    Pohled na trávník Kyocera Stadionu z tribuny

     
    13
    Ve středu hřiště svedl těžký souboj hostující Dijks, který si to namířil mezi dvojici protihráčů, a následně byl faulován. Hlavní rozhodčí však zatím žádnou žlutou neudělil.
     
    14
    Ajax se pokoušel velmi rychle rozehrát, a Gudelj hledal ve vápně Milika. Polský kanonýr však vyběhl pozdě, a u míče byl první Martin Hansen.
     
    15
    Viktor Fischer dostal dobrou přihrávku na pravé křídlo, avšak měl proti sobě ještě obránce Kanona. Dánský křídelník nakonec přes domácího beka neprošel, nicméně Ajax bude vhazovat.
     
    17
    Amsterdamský celek předváděl před vápem konečně nějakou kombinaci. Finální přihrávku měl vyslat Van de Beek, nicméně jeho pas byl zablokovaný Wormgoordem.
     
    18
    Amin Younes krásně roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Bazoer. Nizozemský středopolař následně přenesl hru na Fischera, jehož centr byl zablokovaný do zámezí.
     
    19
    Svěřenci trenéra de Boera již potvrzují očekávání, a svého soupeře tlačí na jejich polovině! Lídr nizozemské nejvyšší soutěže však zatím nemůže najít recept, jak se dostat do nějaké vážnější situace.
     
    20
    Nemanja Gudelj zakombinoval u levé postranní čáry společně s Younesem. Do jejich spolupráce se vložil obránce Zuiverloon, a míč skončíl v zámezí. Vhazovat však budou hosté!
     
    21
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak, až teď to domácím vyšlo, a hned je z toho úvodní branka dnešního utkání! Ve středu hřiště měl míč Joel Veltman, který našel přesně mířeným centrem na hranici vápna AMINA YOUNESE, který následně poslal "na párek" stopera Wormgoora, a dokázal poslat míč pod tělem Hansena do branky!
    21. Amin YOUNES - 0:1
     
    23
    Na druhé straně hřiště měl Den Haad ideální možnost na srovnání stavu. K rozehrávce standardní situace se postavil právě Wormgoor, nicméně jeho střela mířila hodně mimo.
     
    24
    Den Haag je po úvodní brance dnešního utkání pochopitelně aktivnější. Nyní však přišla ztráta, a dopřeud může zamířit vedoucí celek nizozemské nejvyšší soutěže.
     
    26
    Amin Younes je v dnešním zápase při chuti! Německý křídelník se krásně uvolnil na levé straně, a hledal před brankou Milika. Polský kanonýr se pokoušel zakončit patičkou, což se také povedlo, nicméně jeho pokus zablokoval stoper Beugelsdijk!
    26. Průnik Younese nakonec druhým gólem neskončil
     
    27
    Amsterdamský celek teď už opravdu nikam nespěchá. Svěřenci trenéra de Boera v pohodě kombinují na polovině hřiště, což se pochopitelně hostům nelíbí, a "odměnují" hosty hlasitým pískotem.
     
    28
    Ajax však naprosto ideální uspal svého soupeře, a následně mohl přijít druhý úder! van de Beek našel narážečkou ve vápně Milika, nicméně ten o míč záhy přišel!
     
    30
    Amsterdamský celek opět kombinoval na útočné polovině. Kombinace mezi Gudeljem a Milikem však nevyšla, a u míče je domácí Den Haag!
     
    31
    Den Haag se po delší době dostal na dostřel pokutového území. Beugelsdijk našel na pravé straně Havenaara, který si krásně kryl míč před Veltmanem, a ten fauloval. Následuje zajímavá standardní situace.
     
    33
    Exekuce následné standardní situace se ujal Duplan, jehož centr byl nebezpečný, nicméně obrana Ajaxu míč odhlavičkovala za vápno. Za pokutovým územím natáhl ke střele Schaken, jehož pokus skončil těsně vedle Cilelessenovy branky!
    33. Střela Schakena skončila těsně vedle
     
    34
    Den Haag si vybojoval další zajímavou standardní situaci, které se ujal tentokrát Derijck. Jeho centr odvrátil Veltman, a následnou střelu Bakkera zablokoval opět Veltman!
     
    36
    Den Haag je v posledních minutách daleko aktivnější v kombinaci, což se hostům příliš nelíbí. Hráči Ajaxu jsou rázem v napadání velmi agresivní, a i díky tomu se dokázali dostat k míči.
     
    37
    Ajaxu však míč na kopačkách příliš dlouho nevydržel, a do kombinace se opět dostali domácí. Následně přišel další z faulů Veltamana, tentokrát to schytal Schaken.
     
    38
    Z následné standardní situaci však domácí nijak nezahrozili. O pár desítek sekund poté se však Bazoer opřel v souboji o Derijcka, a tento souboj už "smrděl" žlutou kartou. Pol van Boekel byl však jiného názoru ...
     
    40
    Hostující borci již v soubojích s hráči Den Haagu příliš nestíhají, a velmi často se uchylují k faulům. To teď názorně předvedl Amin Younes, který však karetnímu trestu také unikl.
     
    41
    Den Haag se pokouší v závěru poločasu ještě srovnat stav, nicméně kombinaci domácího celku vždy naruší nějaký nedovolený zákrok ze strany hráčů Ajaxu.
     
    42
    Stoper Beugelsdijsk našel centrem na pravém křídle Schakena, který proti Dijksovi udělal kličku do středu, a vypálil. Jeho rána však mířila vysoko nad branku Jespera Cillessena.
    Gólová radost Amina Younese

     
    43
    Obránce Kanon byl na levé straně proti dvojnásobné přesile hostujících hráčů. Nizozemský bek se však nebál, a po souboji s Tetem spadl. Dle názoru Pola van Boekela se však o faul nejednalo.
     
    44
    Teď už však nizozemský rozhodčí musel sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu. Tu obdržel Riechedly Bazoer, který ve středu hřiště ostře poslal k zemi Derijcka!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Do prvního poločasu dnešního duelu vstoupili aktivněji fotbalisté hostujícího Ajaxu, kteří však na pořádnou šanci čekali až do 21. minuty. Do té se dostal Amin Younes, který si hned krásně obhodil Wormgoora, a přesně zakončil! Poté však převzali iniciativu domácí fotbalisté, kteří mohli srovnat střelou Schakena, nicméně ta mířila mimo!

    Druhý poločas začne přibližně v 13:31!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí Pol van Boekel právě zahájil druhý poločas. Oba trenéři zatím žádné možnosti střídání nevyužili. Úvodním výkopem zahájili poločas domácí fotbalisté.
     
    47
    Den Haag se po pohlednou kombinací dostal až na dostřel branky Cillessena. Následně Jansen poslal míč do vápna pro Havenaara, ten si ho však špatně zpracoval, a následně mu uskočil.
     
    49
    Zuiverloon velmi aktivně napadal na útočné polovině, a dokázal obrat o míč Dijkse. Následně uvolnil Derijcka, kteýr posílal nebezpečný centr do vápna. Nikdo z domácích se však nakonec k hlavičce nedostal.
     
    51
    Joel Veltman na vlastní polovině obral o míč Schakena, a následně vymýšlel krásnou přihrávku za obranu pro Milika. Polskému forvardovi však kousek chyběl, aby míč zachytil!
     
    52
    Na trávníku zůstal ležet Schaken, který si pravděpodobně přivodil nějaké zranění po souboji s Veltmanem. U domácího křídelník jsou již lékaři, a uvidíme, zdali bude schopen pokračovat ve hře.
    Krásná momentka z úvodní branky Ajaxu

     
    54
    Nemnanja Gudelj převzal míč na vlastní polovině, a postoupil s ním až do středu hřiště. Následně roztáhl hru doleva pro Younese. Německému mladíkovi však nesedlo zpracování, a míč skončil v zámezí.
     
    55
    Teď však měl Ajax k dispozici hodně zajímavou standardní situaci, které se ujal Nemanja Gudelj. Jeho přímá střela však nebyla dostatečně razantní, a skončila v náruči Hansena.
     
    56
    Jenže na druhé straně se dlouhý odkop Hansena dostal až k Schakenovi, který přistrčil v souboji stopera, a mířil k Cillessenovi. Nizozemský reprezentační gólman byl však u míče první, a Schaken ho nepříjemně zasáhll! Domácí hráč dostává žlutou kartu!
     
    57
    Cillessen už stojí na nohou, nicméně z nosu mu teče krev, a pravděpodobně to odnesl i nějaký zub! Lékaři již signalizovali, že se bude muset střídat ...
    57. Nepříjemný souboj Schakena se Cillessenem
     
    59
    Tak, teď Jesper Cillessen překvapil! Nizozemský reprezentační brankář dostal do nosu a do pusy vatu či kapesník, a pokračuje ve hře!
     
    61
    Po delší době se opět hraje, a na útočné polovině kombinoval Den Haag. Domácí hráči se již dostali do blízkosti pokutového území, nicméně následný centr Schakena dokázal odvrátit Veltman.
     
    62
    ADO následně pokračovalo v kombinaci, a o další centr se postaral Bakker. Tentokrát se k hlavičce sápal Schaken, který však míč netrefil ideálně, a pro míč si následně došel Cillessen.
     
    63
    Nizozemský obránce Kanon přispěchal podpořit ofenzivu, a dostal se k míči na levém křídle. Proti sobě měl však Teteho, který svou práci odvedl na jedničku, a o míč svého protihráče obral.
     
    64
    Domácí celek je však i nadále aktivní, a svého soupeře příliš do hry nepouští. Momentálně je u míče znovu Den Haag, který kombinuje na útočné polovině.
     
    65
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, přichází Ludcinio Marengo.
     
    66
    Střídající Ludcino Marengo se dostal k míči na pravé straně, a musel bojovat s dvěma protihráči. Dijks s Younesem ho natáhli do rohu, a míč nakonec skončil v zámezí. Následuje odkop od branky!
     
    68
    Domácí útočník Havenaar dostal přihrávku do vápna, avšak měl proti sobě Veltamana. Přes nizozemského stopera sice přejít nedokázal, nicméně alespoň vybojoval rohový kop.
     
    69
    Domácího rohového kopu se ujal Duplan, jehož nebezpečný centr se snášel do středu vápna. Nejvýše však vyskočil Tete, který dokázal míč odhlavičkovat!
     
    70
    Domácí Duplan si tentokrát udělal prostor na pravé straně, kde dokázal odcentrovat míč přes Dijkse. Jeho centr se snášel na břevno, nicméně Cillessen raději míč poslal do zámezí. Hlavní rozhodčí však ukazuje na odkop od branky!
    70. Nebezpečný centr Duplana
     
    71
    Po delší době se dostal hostující Ajax také do kombinace na útočné polovině. Riechedly Bazoer dostal pas na pravou stranu, a svým centrem našel Milika. Jeho hlavičce však chyběla razance.
     
    72
    Den Haag vybojoval zajímavou standardní situaci po faulu Riedewalda na Duplana. Exekuce se ujal právě Duplan, jehož střelu však zablokoval Tete!
     
    74
    Amsterdam kombinoval na útočné polovině, následně však chyboval Gudelj, a dopředu šel Den Haag. Kanon však po levé straně postupovat nemohl, neboť ho zastavil skvěle načasovaným skluzem Tete!
     
    75
    Domácí celek pokračuje ve velkém tlaku! Další nebezpečný centr do pokutového území poslal Duplan, nicméně žádný hráčů ADA se k hlavičce neprodral.
     
    77
    Až teď se Ajax dostal k postupné kombinaci na polovině hřiště. O průnik středem hřiště se pokoušel Riedewald, toho však zatahal za dres Mike Havenaar, který následně dostává žlutou kartu!
    Cillessen utrpěl nepříjemně zranění, nicméně pokračuje nadále ve hře

     
    78
    Favorit dnešního utkání se zatím v závěru nečekaně trápí. Vše podtrhl dalším nedovoleným zákrokem Nemanja Gudelj, který nestíhal v souboji s Derijckem, a tak fauloval.
     
    79
    Následné zajímavé standardní situace se ujal Duplan, který svým centrem našel ve vápně Beugelsdijk. Nizozemský stoper však míč pouze líznul, a ten letěl do zámezí.
     
    80
    Teď měl domácí celek konečně velkou šanci na vyrovnání! Ve vápně vyhlavičkoval míč do vzduchu Gudelj, a následně hlavičkoval zcela osamocený Havenaar. Domácímu útočníkovi se však hlavička nepovedla ...
    80. Havenaar promarnil velkou šanci na vyrovnání
     
    82
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Daley Sinkgraven.
     
    82
    Domácí celek se připravuje na finiš, nicméně teď kombinuje Ajax. Vedoucí celek Eredivisie se krásně dostal kombinací až do vápna, kde však fauloval Younes, a u míče budou domácí.
     
    83
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Anwar El Ghazi.
     
    84
    Teď však mohl Ajax rozhodnout o svém dnešním vítězství! El Ghazi se dostal za obranu Den Haagu, a následně roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Fischer. Jeho následná rána však skončila nad brankou!
     
    84
    Domácí Danny Bakker tentokrát nestíhal v souboji s Viktorem Fischerem, a tak dánský talent poslal k zemi. Nemohlo následovat nic jiného než žlutá karta!
     
    85
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Vito Wormgoor, přichází Dion Malone.
     
    86
    Ajax vybojoval rohový kop, jehož rozehrávky se zhostil Nemanja Gudelj. Srbský reprezentant našel centrem v levé části vápna Bazoera, ten měl však problémy při zpracování, a následně o míč přišel!
     
    87
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Lasse Schøne.
    Proti Den Haagu se v dávné historii prosadil také Zlatan Ibrahimović!

     
    88
    Před vápnem dostal přihrávku do středu Duplan. Domácí křídelník si míč připravil na střelu, nicméně jeho následný pokus letěl nad branku Cillessena.
     
    89
    Den Haag kombinoval na útočné polovině. Následně poslal Jansen přihrávku do vápna pro Havenaara. Útočník Den Haagu následně spadl po souboji s Tetem, avšak penalta se pískat nebude.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně díky ošetřování Cillessena!
     
    90+1
    Další velká šance domácích! Derijck našel křížnou přihrávkou v levé části vápna volného Bakkera, který se opřel do míče z voleje, nicméně jeho rána letěla vysoko nad branku!
     
    90+2
    Ajax se již v posledních minutách soustředí hlavně na obranu, a zatím hostům tato taktika vychází na jedničku. Bazoer se nyní dostal k míči na vlastní polovině, a okamžitě míč odkopl!
     
    90+3
    Na pravé křídlo dostal povedenou přihrávku Zuiverloon, a i jeho následný centr byl povedený. Ve vápně se však míč odrazil na nohu Riedewalda, který neváhal, a odkopl ho na soupeřovu polovinu.
     
    90+3
    Ajax se pokoušel jít do protiútoku, nicméně ten nevyšel, a Den Haag opět otočil hru. Před vápnem Beugelsdijsk sklepl míč pro Derijcka, jehož následná rána mířil nad branku!
     
    90+4
    A už mohlo být rozhodnuto! Nejdříve mířil do vápna zcela osamocený Lasse Schöne, jehož ránu však Hansen vyrazil. Dánský středopolař následně vrátil míč před branku, a k hlavičce se dostal El Ghazi. Střídající hráč však trefil břevno, a od toho se míč odrazil přesně na čáru! Gól z toho tak není ...
    90+4. Obrovská šance Ajaxu gólem neskončila
     
    90+5
    Aktivní Viktor Fischer procházel středem hřiště, nicméně byl faulovaný Derijckem, a u míče zůstane hostující celek.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! HFC ADO Den Haag v domácím prostředí sehrál vyrovnanou bitvu s Ajaxem Amsterdam, nicméně nakonec prohrál 0:1!

    Do prvního poločasu dnešního duelu vstoupili aktivněji fotbalisté hostujícího Ajaxu, kteří však na pořádnou šanci čekali až do 21. minuty. Do té se dostal Amin Younes, který si hned krásně obhodil Wormgoora, a přesně zakončil! Poté však převzali iniciativu domácí fotbalisté, kteří mohli srovnat střelou Schakena, nicméně ta mířila mimo!

    Ve druhém poločase byl lepší domácí celek, který se hnal za vyrovnaním. Velkou šanci promarnil v 80. minutě Havenaar! V nástavení mohl ještě udeřit Derijck, nicméně ten mířil nad branku. V nastavení ještě trefil břevno El Ghazi! Ajax nakonec své těsné vedení udržel.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:29:44)

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Younes

    Karty:   56. Schaken (HAA), 77. Havenaar (HAA), 84. D. Bakker (HAA) – 44. Bazoer (AJA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:18.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor (85. Malone), Kanon – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken (65. Marengo), Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Gorré, Marengo, Korte, Ebuehi.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, van de Beek (82. Sinkgraven), Gudelj – Fischer, Milik (83. El Ghazi), Younes (87. Schøne).
    Náhradníci: Boer – van der Hoorn, Sinkgraven, Schøne, El Ghazi, Serero, Viergever.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Boonman, van Dongen (vš. Nizozemsko
    bahis siteleri