Oostende – Gent 5:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Anderlecht 1:0 (kon.) | Waregem – Mechelen 2:3 (kon.)
konec
KV Oostende
5:2 (3:2)
KAA Gent
Neděle 21.02.2016, 14:30 • Albertparkstadion, Oostende • Belgická Jupiler Pro League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Vítám Vás u sledování online přenosu ze šlágru sedmadvacátého kola belgické Jupiler Pro League, v němž KV Oostende, největší překvapení této sezony, přivítá úřadujícího šampióna, tedy KAA Gent! Začínáme ve 14:30, buďte u toho s námi.
     
    KV Oostende

    To, že se bude Oostende těsně před koncem sezony pohybovat na těch nejvyšších příčkách, asi čekal opravdu málokdo. Je tomu ale skutečně tak, celek ze Západních Flander drží čtvrtou pozici a zažívá nejlepší sezonu po svém návratu do belgické nejvyšší soutěže z před tří let. Výše už to ale asi nepůjde, třetí Anderlecht je napřed hned o osm bodů. Musíme ale přiznat, že De Kustboys za své aktuální postavení vděčí především výkonům z první poloviny tohoto ročníku, v posledních zápasech je postihla drobná nevyrovnanost výkonů. Kupříkladu dvě utkání za sebou svěřenci Vanderhaegheho naposledy vyhráli v listopadu, z pěti mačů hraných v roce 2016 zatím dokázali urvat stejný počet bodů.

    Celek, v němž mimochodem působí i český obránce David Rozehnal, minulý týden před vlastními fanoušky přivítal aktuálního lídra Jupiler Pro League, tedy Club Burgge. Hosté potvrdili roli jasného favorita a díky trefám Refaelova a Vanakena si odvezli tři body. Dnes Oostende čeká další aspirant na titul, tak se nechme překvapit, jak utkání dopadne.
     
    KAA Gent

    Po loňském titulu a kvalifikaci do Ligy mistrů, i v aktuálně probíhajícím ročníku Gent srdnatě bojuje o nejvyšší příčky. Momentálně mu v tabulce patří druhá pozice, o tři body lépe na tom jsou pouze Bruggy, které ale mají jeden zápas k dobru. Třetí Anderlecht už je o čtyři body pozadu, poté následuje už výraznější mezera. V roce 2016 svěřenci trenéra Vanhaezebroucka zvítězili ve čtyřech z pěti případů, ten nejdůležitější zápas, v němž byli jejich soupeřem již zmíněné Bruggy, ale nezvládli a prohráli tím nejtěsnějším možným rozdílem. Chuť si parta okolo kapitána Kumse chtěla spravit minulý víkend, její výhra na týmem Mouscron-Péruwelz se ale nerodila vůbec snadno, vítězné branky se loňský belgický mistr dočkal až pět minut před koncem.

    Rozhodně nesmíme opomenout úspěšnou a také velice překvapivou pouť Gentu Ligou mistrů. Po šokujícím postupu ze skupiny, při němž za sebou De Buffalo's nechali Lyon a Valencii, k nim byl los poměrně smírný a místo některého z předních evropských velkoklubů jim přisoudil německý Wolfsburg. Úvodní střetnutí se odehrálo v Belgii, Vlci po hodině hry vedli už 3:0, domácí se ale přeci jen dokázali zvednout a svými trefami jim do odvety ještě drobnou naději dali Kums a střídající Coulibaly. Dvaapadesátiletý kouč Hein Vanhaezebrouck je ale, co se postupu svých svěřenců týče, velmi pesimistický: "Po fyzické stránce se mužstvům z bundesligy nemůžeme rovnat, dávám nám nulovou šanci.
     
    Poslední vzájemné utkání

    24.10. 2015 – KAA Gent:KV Oostende 2:2

    Branky: 55. Milćević, 75. Matton – 61. Vandenriessche, 90. Siani.

    KAA Gent: Sels – Mitrović, Nielsen, Asare – Foket, Kums, Neto (77. Dejaegere), Seif – Milićević, Matton (80.Simon) – Depoitre.

    KV Oostende: Ovono – Capon, Rozehnal, Milić, Lukaku (79. Antones) – Jali, Siani, Vandenriessche (79. Jonckheere) – Canesin (83. Musona) – Akpala, Gohi Bi.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Biebauw – Capon, Godeau, Milić, Lukaku – Vandendriessche – Jali, Siani – Jonckheere – Canesin, Musona
    Náhradníci: Chopin – de Schutter, Rozehnal, El Ghanassy, Berrier, Cyriac, Akpala

    KAA Gent: Sels – Asare, Mitrović, Nielsen – Foket, Saief, Kums, Schoofs, Dejaegere – Depoitre, Boussoufa
    Náhradníci: Vandenbussche – Rafinha, Gershon, Coulibaly, Neto, Déaux, Diedhiou

    Rozhodčí: Wim Smet – Dirk Gilon, Vito Divincenzo.
     
    Ještě jednou Vás všechny zdravím u sledování online přenosu ze šlágru sedmadvacátého kola belgické nejvyšší soutěže, v němž Oostende přivítá druhý Gent! Za malou chvíli budeme moci začít.
    Určitě jeden z nejmladších fanoušků Oostende, který možná ještě ani neví, komu to vlastně fandí.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Smet právě odstartoval dnešní klání, jdeme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v červených dresech, naopak Gent, mírný favorit tohoto zápasu, zvolil tradiční modrou kombinaci.
     
    2
    V samotném úvodu se o své první útočné akce pokusily oba celky, vždy je ale zradila nepřesnost v kombinaci. Trmu – vrmu ve středu hřiště nakonec utnul Jonckheere, kterého následně fauloval vracející se Nielsen – přímý kop pro Oostende.
     
    3
    Exekuce standardní situace se ujal Siani, který svůj centr zakroutil až na zadní tyč, tam si však nejlépe počínal brankář Sels a po zdařilém výběhu uzmul míč do své moci.
     
    4
    Hostující obrana si vybrala slabší chvilku a úplně zapomněla na Canesina, který se z úhlu řítil do velké šance, v níž ale selhal v zakončení a branku přestřelil.
    4. Canesin (OOS)
     
    5
    Gent se snažil o chvilkové uklidnění hry, s míčem na vlastní polovině operoval Dejaegere, který byl nakonec ostře sestřelen Musonou, ten ale vyvázl bez karty.
     
    6
    Dejaegere se z pravé strany vrhl až do šestnáctky, kde jej k zemi poslal obránce Godeau, sudí neváhal a odpískal pokutový kop! Nutno ovšem přiznat, že hostující šikula pádu hodně pomohl...
    6. Penaltový zákrok
     
    7
    Gent právě vstřelil branku!
    Gent se ujímá vedení! Penaltu si na starosti podle očekávání vzal kapitán SVEN KUMS, zachoval chladnou hlavu a poslal míč přesně k tyči, brankář Biebauw skákal na druhou stranu!
    7. KUMS - 0:1
     
    8
    Domácí hráči jsou z předchozí situace pořádně rozezleni, i po inkasované brance si neodpustili ostřejší konverzaci s hlavním sudím. Nic jim to ale už není platné.
     
    9
    Hostující hráči opět v naprostém klidu kontrolovali balón, trpělivost nakonec došla napadajícímu Jalimu, který jasně fauloval obránce Asareho. Přímý kop pro Gent.
     
    10
    Aktivní Dejaegere si to od postranní čáry střihl přímo do šestnáctky, v jeho putování jej ale za cenu faulu zastavil Capon. Gent tak má k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    11
    Nevím tedy, jak to nyní Rob Schoofs přesně zamýšlel, ale efekt to nemělo žádný. Jakýsi přízemní centr v podání hostujícího středopoaře pouze proskákal skrze šestnáctku a doputoval až do zámezí.
     
    12
    Oostende právě vstřelilo branku!
    No vida, zničehonic máme vyrovnáno! Na levé straně dostal trestuhodně mnoho prostoru Lukaku, jenž jej využil naprosto parádně, protože nacentroval přesně do míst, kde stál MICHIEL JONCKHEERE, jenž hlavou zakončil velmi přesně a Sels se mohl jen marně natáhnout!
    12. JONCKHEERE - 1:1
     
    14
    Kums si pěkně narazil se Schoofsem, poté zvedl hlavu a dlouhým nákopem zkusil najít Boussoufu, nepočínal si ale vůbec přesně a míč doskákal až mimo hrací plochu.
     
    15
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, Oostende během pár minutek otáčí vývoj utkání! Domácí měli k dispozici standardní situaci, Siani nadýchaným centrem poslal míč přesně na hlavu ANTONIA MILIĆE, jenž z bezprostřední blízkosti nedal Selsovi šanci!
    15. MILIĆ - 2:1
     
    16
    Uf, začátek utkání byl tedy pořádně divoký! Jak dokáží hosté na tuto změnu skóre zareagovat?
     
    17
    Panečku, to bylo rána jako z kanónu! Na levé straně dostal kousek volného prostoru Jali, nijak se nerozmýšlel a prostě vypálil, po jeho dělovce se míč zastavil na břevnu!
     
    19
    Schoofs si chtěl obhodit Vandendriesscheho, ten mu ale nepříjemně přišlápl nohu a po právu za své počínání viděl žlutou kartu.
    19. Žlutá karta
     
    20
    Foket si narazil s Kumsem, poté zvedl hlavu a povedeným nákopem přes celou šíři hřiště nalezl volného Saiefa, ten však kvůli ofsajdu dále postupovat nemohl.
     
    21
    Po levé straně domácí obraně pláchl Dejaegere, nemyslel to vůbec špatně, ale jeho centr přistál přímo v náruči brankáře Biebauwa, pro kterého to byla velmi snadná práce.
     
    22
    Dejaegere vyslal na zteč Saief, ten chtěl celou akci Gentu ještě vylepšit pasem na sbíhajícího si Depoitrea, útočník hostí si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    23
    Na hranici šestnáctky domácího týmu na zemi zůstává ležet Dejaegere, vypadá to na nějaký problém s kotníkem, na trávník jsou přivolání zdravotníci. Uvidíme, jak se celá situace vyvine.
     
    24
    Brecht Dejaegere po svých odchází za postranní čáru, vypadá to, že by nemělo jít o nic vážného, a hosté tak zatím zřejmě nebudou muset sáhnout k vynucenému střídání.
     
    25
    Foket vyslal na zteč Schoofse, toho ale ve sprinterském souboji předčil Jordan Lukaku, který tak může rozjet protiakci domácích.
     
    26
    Další zdravotní komplikace, tentokráte u jednoho z domácích borců. Po nepříjemném střetu s Depoitrem se ze země chvíli nezvedal Sebastien Siani, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    27
    Jonckheere vybojoval kulatý nesmysl, udělal pár rychlých kroků, poté si plánoval narazit s kolegou Musonou, jeho záměr ale přečetl Nana Asare.
     
    28
    Siani zbytečně chyboval v rozehrávce, hosté se na to konto vydali do zajímavého přečíslení. Míč se dostal k Foketovi, jehož nenápadný centr proskákal až k Depoitreovi, ten však vybíhajícího Biebauwa nedokázal prostřelit!
     
    29
    Foketův nákop si ukázkově zpracoval Depoitre, poté svému spoluhráči míč vrátil, načež jej hostující rychlík ihned z první poslal do vápna, kde se ke kulatému nesmyslu dral Boussoufa, byl ale odstaven pozorným Godeauem.
     
    30
    Teď už to hráči Oostende překombinovali. Capon našel z druhé vlny si sbíhajícího Sianiho, ten ale prováhal ideální střelecký moment a jeho následný pas se mezi ty zdařilé rozhodně řadit nedal.
     
    31
    Po nepříliš přehledném souboji mezi Saiefem a Canesinem se míč poroučel mimo hrací plochu, sudí chvíli váhal, pak ale, k nevoli domácích hráčů i fanoušků, přisoudil kulatý nesmysl Gentu.
     
    32
    Po faulu na Schoofse zahrávali hosté volný přímý kop. Kums svůj vysoký centr stáčel na zadní tyč, kde se o hlavičku pokoušel obránce Mitrović, ale ve vzdušném souboji byl předčen Milićem.
     
    34
    Foket neměl volnou cestu směrem vpřed, proto se rozhodl kombinovat se Schoofsem, jenž vykoumal dlouhatánský nákop pro Depoitrea, místo svého spoluhráče ale našel jen náruč Woutera Biebauwa.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá zhruba deset minut a hosté, kteří jsou o jeden gól pozadu, svou další útočnou akci vymýšlejí v hloubi obranné poloviny. Povede se jim ještě srovnat?
     
    36
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Takovýto průběh zápasu si Gent rozhodně nepředstavoval, domácí přidávají už třetí přesný zásah! Po vzájemné a velmi povedené spolupráci Canesin hlavičkou přiťukl míč pro volného KNOWLEDGE MUSONU, jenž spektakulární dělovkou propálil naprosto bezmocného Selse!
    36. MUSONA - 3:1
     
    37
    Na druhé straně se k balónu dostal Asare, ještě chtěl nahrávat Boussoufovi, ovšem byl od míče tvrdě, ale čistě odstaven pohotovým Caponem.
     
    38
    Aktivní Foket vyslal na zteč Depoitrea, ten se ale na kraji hřiště ocitl proti dvojnásobné přesile, nakonec vydřel asi to nejvíce, co mohl, tedy autové vhazování.
     
    39
    Domácí fanoušci se zlobí a žádají odpískání pokutového kopu! Po nesmírně dlouhém výkopu od Biebauwa míč doskákal až do šestnáctky, kde byl k zemi povalen střelec předchozí branky Musona, sudí však zákrok jako nedovolený neposoudil.
     
    40
    Ou, tohle může hosty mrzet! Po přímém kopu se v šestnáctce Oostende rozpoutal závar, po sérii odrazů se kulatý nesmysl dostal až do míst, kde číhal Saief, ten ale branku minul.
     
    41
    Gent právě vstřelil branku!
    Gólové hody stále neberou konců, Gent se opět dostává na dostřel jediného gólu! Asare dlouhým pasem našel LAURENTA DEPOITREA, který si po hlavičkovém souboji trkl míč do běhu, oklamal vyběhnuvšího Biebauwa a v klidu zakončil do odkryté svatyně!
    41. DEPOITRE - 3:2
     
    43
    Už už to vypadalo, že se blíží další nebezpečná možnost v podání Gentu, nakonec z toho ale sešlo, poněvadž Mbark Boussoufa se proti přesile utopil ve svých kličkách.
     
    44
    Canesin byl jasně faulován Saiefem, na programu je další volný přímý kop pro Oostende. Dočkáme se do konce prvního poločasu ještě nějakého vzrušení?
     
    45
    Domácí to nevymysleli špatně, Siani svým centrem našel Jaliho, toho ale zradil první kontakt s balónem, čehož okamžitě využil bránící Nielsen.
     
    45+1
    Oostende ale stálo zůstalo v tlaku, po dravém průniku se až do vápna dostal Vandendriessche, jenž přízemním centrem hledal sbíhajícího si Musonu, dobře ale zasáhl ve skluzu hrající Nana Asare.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, zatím sledujeme neuvěřitelné brankové hody, které zatím lépe vycházejí domácím, ti totiž po pětačtyřiceti minutách vedou 3:2! Přitom to pro Oostende nezačalo nikterak pozitivně, v sedmé minutě totiž Gent zahrával pokutový kop, který s přehledem proměnil kapitán Kums. Domácím se ale povedl parádní obrat, postupně se trefili Jonckheere, Siani a v šestatřicáté minutě také Musona. De Buffalo´s ale dokázali vykřesat jiskřičku naděje, zpět do hry je v závěru dostal kanonýr Depoitre. Doufejme, že druhá půle nabídne podobně atraktivní podívanou, zpět se přihlásíme zhruba v 15:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas může začít, míč do hry uvedou hosté. Dočkáme se stejné přestřelky jako v uplynulých pětačtyřiceti minutách?
     
    47
    Asare dlouhým nákopem našel Foketa, ten ale v souboji jeden proti jednomu nedokázal přejít přes Lukaka, navíc si chvíli nato ke zpětnému získání balónu pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    48
    Stejně jako v první půli, i nyní míč více kontrolují fotbalisté Gentu. Zatím se jim ale nepodařilo objevit byť jen malinkou škvírku v obraně svého soupeře.
     
    49
    No a na druhé straně se parádně uvolnil obránce Capon, posunul balón ke Canesinovi, jenž svým přízemním centrem hledal Musonu, dobrým čtením hry se ale prezentoval Matz Sels.
     
    50
    Po faulu na Jonckheereho zahrávali domácí volný přímý kop, jehož exekuce se ujal Sebastien Siani. Zkusil přímo ohrozit branku, to se mu ale ani zdaleka nezdařilo, poněvadž balón po jeho ráně zamířil vysoko nad břevno.
     
    51
    Po následném náporu ale Oostende vybojovalo další přímý kop, jeho rozehrávka by se ale dala nazvat katastrofou. Odpověď měl přichystanou Boussoufa, jenž po svém průniku centroval pro Depoitrea, Biebauw ale včas vyběhl a zachránil situaci.
     
    52
    De Kustboys zahrávali další standardní situaci, ale ani tentokráte z ní nic světoborného nevymysleli, míč má ve svém držení Sels.
     
    53
    Gent se ale stále ne a ne vymanit ze sevření svého soupeře, který se i ve druhé půli prezentuje aktivním pojetím hry. Dokáže Oostende z tohoto náporu něco vytěžit?
     
    55
    Oostende právě vstřelilo branku!
    To si piště, že dokáže! Lví podíl na této brance má Siani, jenž pohledným obloučkem našel MICHIELA JONCKHEEREHO, po jehož centru se v malém vápně rozpoutal závar nemalých rozměrů, z něhož nakonec míč vyplaval znovu na kopačku domácího záložníka a ten propálil vše, co mu stálo v cestě!
    55. JONCKHEERE - 4:2
     
    56
    Pro Gent, který určitě doufal, že s nepříznivým vývojem ve druhé půli ještě něco dokáže udělat, je to určitě velká rána. Dokáží hosté nějak zareagovat, nebo už je rozhodnuto?
     
    57
    Stále je to ale Oostende, kdo má více ze hry. Po Jaliho nahrávce se po levé straně hezky protáhl Lukaku, nakonec pro své spoluhráče vybojoval kop od rohového praporku.
     
    58
    Siani svůj centr zakroutil na přední tyč, kde se o protečování balónu snažil Milić, ovšem zasáhl pouze blokujícího Asareho, jenž následně míč dokázal odkopnout do bezpečí.
     
    59
    Máme tu první střídání, ke změně dojde na hrotu útoku hostí, kde Depoitrea nahradí Kalifa Coulibaly.
     
    60
    Tak pozor, ještě to ze strany Gentu není, co se změn na hřišti týče, všechno. Utkání taktéž končí pro Boussoufu, vykřesat naději pro De Buffalo´s se pokusí Simon Diedhiou,
     
    61
    Ou, to muselo být nepříjemné! Jali nepříjemně podklouzl a velmi bolestivě se mu při pádu ohnulo koleno, uvidíme, zda to domácí středopolař dokáže rozchodit.
     
    63
    Na trávník jsou pochopitelně přivolání domácí zdravotníci, Andile Jali za jejich doprovodu dokulhává za postranní čáru, tak se nechme překvapit, zda bude Yves Vanderhaege nucen sáhnout ke změně.
     
    64
    Capon si troufl na výživné ofenzivní dobrodružství, na jehož konci se ale ocitl proti dvojici bránících soupeřů, proti nic toho příliš nevymyslel a o balón přišel.
     
    65
    Asare vyslal kupředu kapitána Kumse, ten se zřejmě chystal k podobnému sólu jako ve středu proti Wolfsburgu, ale obrana Oostende dnes pracuje spolehlivě a potvrdila to i nyní.
     
    66
    A domácí se téměř okamžitě vrhli do protiakce, zapojil se do ní i v pořádku vypadající Jali, který našel Vandendriesscheho, jež si přehodil míč na pravačku a prověřil Selse, ten byl ale tentokráte pozorný.
     
    67
    Saief zvládl doběhnout téměř ztracený balón, načež hru roztáhl na Foketa, který se ihned z první pokusil odcentrovat směrem na Coulibalyho, toho ale k zakončení nepustil Milić.
     
    68
    Z protiakce domácí dokázali vytěžit rohový kop, ten se však do kategorie těch alespoň trochu zdařilých počítat nedal, Siani svůj centr pořádně přetáhl.
     
    70
    Poslední střídání na straně hostujícího celku, opracováno pro dnešek už má stoper Mitrović, jehož místo zaujme Lucas Déaux.
     
    71
    Foketův dlouhý nákop si velmi dobře zpracoval Coulibaly, zachoval chladnou hlavu a přiťukl míč pro kolegu Saiefa, tomu ale rána vůbec nesedla a Wouter Biebauw mohl zůstat ledově klidný.
     
    72
    Střídající Déaux se poprvé zapojil do hry, nepočínal si ale úplně podle svých představ, jeho dlouhá přihrávka k Foketovi byla až přespříliš dlouhá – aut pro Oostende.
     
    73
    Řekl bych, že je rozhodnuto! Po poměrně šťastném odrazu se míč dostal k Jalimu, jenž pádil sám vstříc hostující svatyni, za záchrannou brzdu zatáhl vracející Asare, ovšem učinil tak pouze za cenu červené karty a předčasné cesty pod sprchu!
     
    74
    S nabízenou standardní situací ale domácí příliš dobře nenaložili. Z nějakých devatenácti metrů se pátý gól Oostende pokusil přidat Siani, rána mu ale nesedla a míč skončil zhruba metr nad brankou.
     
    76
    Gent to zkouší i v deseti, troufám si ale říci, že Oostende už o dnešní cenný tříbodový zisk nic nepřekvapí. Možná trochu frustrace teď ukázal Diedhiou, když nešetrně nakopl Capona, za své počínání ale potrestán nebyl.
     
    77
    Domácímu obránci se ze země příliš nechtělo, vše se ale nakonec obešlo bez ošetření, hra tedy může pokračovat.
     
    78
    Kumsův nákop si špičkou kopačky do běhu píchl Coulibaly, nic ale vymyslet nedokázal, poněvadž roli posledního hráče v naprostém klidu a pohodě zvládl Antonio Milić.
     
    79
    Kums pro Gent vybojoval roh, sám se také ujal jeho exekuce. Nekopl jej vůbec špatně, ve vápně se v nadějné pozici o hlavičku snažil Nielsen, k dosažení na kulatý nesmysl mu ale ještě kousíček scházel.
     
    80
    Na Schoofsův pas si za obranu naběhl Dejaegere, jeho centr ale zvládl zablokovat Capon. Hostující hráči se dožadují penalty, obránce Oostende se, dle jejich názoru, míče dotkl rukou, sudí to však viděl jinak.
     
    82
    Poprvé budou střídat i domácí, za hlasitého a bouřlivého potlesku z ochozů stadionu plac opouští Jali, místo něho se nám v závěrečné desetiminutovce představí Niels de Schutter.
     
    83
    Oostende se opět po krátké časové odmlce dostalo do útoku, z rohového kopu ale žádné nebezpečí nevzniklo, ovšem po sérii několika odrazů se ke střele dostal Siani, Sels se ale nijak výrazněji zapotit nemusel.
     
    84
    I trocha štěstí nyní stála při Coulibalym, jenž se dostal přes svého srážce až ke střele, Biebauw ale včas vyběhl, zmenšil střelecký úhel a míč za svá záda nepustil.
     
    85
    Coulibaly se v hlavičkovém souboji nepříjemně srazil s Miliém, více otřeseně vypadá právě domácí obránce, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    86
    Brecht Capon to provedl náramně, když se zbavil dvou protihráčů a našel Sianiho, jenž lehkým obloučkem přehodil svého strážce, načež se sám před Selsem ocitl Vandendriessche, zakončení se mu ale nevyvedlo.
     
    87
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Musona, přichází Cyriac.
     
    88
    Máme tu úplně poslední střídání tohoto mače, hřiště opouští hlavní hrdina Jonckheere, který dnes dokázal vsítit dvě branky. Na pár posledních minut jej nahradí Yassine El Ghanassy.
     
    89
    Střídající Cyriac se hbitě protáhl hostující obranou, poté k zakončení vyzval Canesina, tomu ale balón v tom nejdůležitějším momentu utekl.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Oostende přidává pátý hřebíček do hostující rakve, tohle už je debakl! Domácí měli k dispozici rohový kop, rozehráli jej na krátko, ke střele se poté dostal de Schutter, Sels sice zasáhl, ovšem míč vyrazil pouze do míst, kde číhal YASSINE EL GHANASSY, který se přesnou ranou nemýlil!
    90+1. El GHANASSY - 5:2
     
    90+2
    Utkání už se opravdu pouze dohrává, v hledišti Albertparkstadionu přítomní fanošucí si překvapivé vítězství nad jasným favoritem hodlají patřičně užít!
     
    90+3
    Hosté se ještě pokusili o kosmetickou úpravu skóre, Foketův přetažený centr doputoval až ke Coulibalymu, po jehož akrobatickém zakončení ale míč mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    No, takovýto výsledek asi čekal opravdu málokdo! Papírové předpoklady ale tentokráte musely jít stranou, Oostende totiž před vlastními fanoušky rozprášilo Gent 5:2! Hosté nedokázali odpovědět na páteční výhru svého hlavního konkurenta v boji o prvenství, na Club Brugge tedy ztrácejí tři body. Přitom to pro ně vůbec nezačalo špatně, v sedmé minutě je po proměněné penaltě do vedení poslal Sven Kums, pak se ale začaly dít věci. Nejprve se o vyrovnání postaral Michiel Jonckheere, tři minuty nato skóre na stranu domácích překlopil Sebastien Siani. Brankové hody však ani zdaleka nekončily, do konce prvního poločasu ještě stihl vedení De Kustboys zvýšit Knowledge Musona, jiskřičku naděje pro Gent vykřesal Laurent Depoitre!

    Kdo očekával, že De Buffalo's na svého soupeře v druhé půli vlétnou, a zadělají tak na drama, musel být zklamán. Domácí si totiž vedení nejenže zkušeně pohlídali, ba naopak zvládli přidat další přesné zásahy. Ve čtyřiapadesáté minutě se po zmatcích ve vápně podruhé trefil Michiel Jonckheere, v nastavení pak zlomené hráče Gentu, kteří navíc dohrávali bez vyloučeného Asareho, dorazil střídající Yassine El Ghanassy!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás opět budu těšit, na počtenou! (16:40:52)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 12. Jonckheere, 15. Siani, 36. Musona, 55. Jonckheere, 90+1. Ghanassy – 7. Kums (pen.), 41. Depoitre

    Karty:   19. Vandendriessche (OOS)   73. Asare (GNT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:22.
    KV Oostende: Biebauw – Capon, Godeau, Milić, Lukaku – Vandendriessche – Jali (82. de Schutter), Siani – Jonckheere (88. El Ghanassy) – Canesin, Musona (87. Cyriac)
    Náhradníci: Chopin – de Schutter, Rozehnal, El Ghanassy, Berrier, Cyriac, Akpala

    KAA Gent: Sels – Asare, Mitrović (70. Déaux), Nielsen – Foket, Saief, Kums, Schoofs, Dejaegere – Depoitre (59. Coulibaly), Boussoufa (60. Diedhiou)
    Náhradníci: Vandenbussche – Rafinha, Gershon, Coulibaly, Neto, Déaux, Diedhiou

    Rozhodčí: Wim Smet – Dirk Gilon, Vito Divincenzo
    bahis siteleri