Graafschap – Arnhem 2:2 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:1 (kon.) | Ajax – Excelsior 3:0 (kon.)
Feyenoord – Kerkrade 1:1 (kon.)
konec
BV De Graafschap
2:2 (1:1)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 21.02.2016, 12:30 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem • Nizozemská Eredivisie • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Milot Rashica, přichází Arnold Kruiswijk.
    90. Zákrok Ota, po kterém byl vyloučený
     
    90
    V závěru dnešního zápasu ještě přichází menší komplikace pro hostující celek! Japonský obránce Ota nestíhal na pravé straně v souboji s Koolhofem, a tak domácího hráče poslal k zemi. Ota tak dostává žlutou kartu, a následuje vyloučení!
     
    88
    Před pokutovým územím se dostal k míči střídající Zhang. Činský útočník se obtočil kolem obránce, a nebezpečně vystřelil. Jeho technická rána skončila těsně vedle!
     
    86
    Arnhem však pokračuje v aktivním výkonu, neboť ještě cítí šanci na otočení skóre!
    84. Lewis BAKER - 2:2
     
    84
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse se nakonec dočkalo, a v závěru dnešního utkání dorovnává skóre! Arnhem měl na útočné polovině velký tlak, a ve velké příležitosti se ocitl už van der Werff, jenže jeho střela byla zablokovaná. Následně se míč odrazil do středu, kde se nacházel LEWIS BAKER, který krásnou brankou korunuje skvělý výkon!
     
    83
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Vincent Vermeij, přichází Piotr Parzyszek.
     
    82
    Arnhem vybojoval na vlastní polovině míč, a postupoval do nebezpečného protiútoku. Unikajícího Zhanga zastavil nedovoleným zákrokem Kaak, který následně dostává žlutou kartu!
     
    81
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Denis Olijnik, přichází Nathan.
     
    80
    Velká šance domácího celku, který mohl rozhodnout o svém vítězství! Driver dostal míč na pravé křídlo pro Willa, který pohotově odcentroval, a hledal Vermeija. Nizozemský forvard se teď však přes obránce Ota k zakončení nedostal!
     
    79
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Youssef El Jebli, přichází Dean Koolhof.
     
    75
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Valerij Kazajšvili, přichází Yuning Zhang.
     
    73
    Domácí celek se následně dostával do nebezpečného protiútoku, který táhl po pravé straně Will. Obránce BV nakonec poslal k zemi Yeni, který následně uviděl žlutou kartu!
     
    60
    Hlavní rozhodčí dnešního utkání musel opět sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu! Japonský obránce Ota totiž na pravé straně hodně ostře zajel pod nohy Kaaka, a žlutou dostal zcela zaslouženě!
    47. Vincent VERMEIJ - 2:1
     
    47
    Graafschap právě vstřelil branku!
    A pozor, domácí celek se dostává hned na začátku druhého poločasu do vedení! Na levém křídle dostal ideální přihrávku Driver, který následným centrem našel ve vápně VINCENTA VERMEIJA, který dokázal nasměrovat míč mezi tři tyče, a zaznamenal svou druhou branku v zápase!
    40. Vincent VERMEIJ - 1:1
     
    40
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Teď už to domácímu celku vyšlo, a De Graafschap srovnává před koncem prvního poločasu na 1:1! Z levé straně odcentroval Driver, jehož centr se dostal do vápna přesně na nohu VINCENTA VERMEIJE, který přesnou střelou pod břevno nedal Roomovi šanci!
     
    36
    Další velká šance De Graafschapu! Na pravé straně dostal hodně prostoru El Jebli, který následným centrem našel zcela volného Vermeija, tomu však hlavička nesedla, a míč skončil mimo!
     
    29
    Aktivní Nakamba udělal na pravé straně prostor pro Kazajšviliho, na kterého také dostal míč. Těsně po poslání přihrávky však inkasoval ostrý skluz od Çiçeka, který následně vidí žlutou kartu!
     
    26
    Další vzrušení ve vápně Arnhemu! Na levé straně si udělal prostor van de Pavert, který dokázal odcentrovat přes Rashicu. Na jeho si nabíhal Vermeij, kterého předskočil brankář Room. Zároveň však domácího forvard poslal ostře k zemi!
     
    23
    Kašia teď předvedl velkou chybu v obraně, když poslal hodně pomalou zpáteční přihrávku ke svému brankáři. Toho mohl využít útočník Peters, nicméně u míče byl nakonec jako první brankář Room!
    16. Marvelous NAKAMBA - 0:1
     
    16
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Vitesse se ujímá na hřišti předposledního celku Eredivisie vedení! Hostující tým postupoval postupnou kombinací na útočnou polovinu. Následně se dostal ve středu hřiště k míči MARVELOUS NAKAMBA, a hostující záložník krásnou střelou překonává Jurjuse!
     
    13
    Domácí celek šel následně velmi rychle vpřed, a na pravé straně se otevřel prostor pro Vermeuje. Forvard BV skvěle odcentroval, a jeho centr měl najít Peterse, ten však míč těsně netrefil!

    Jan Havlovic

    Branky: 40. Vermeij, 47. Vermeij – 16. Nakamba, 84. L. Baker

    Karty:   29. Çiçek (GRA), 82. Kaak (GRA) – 60. Ota (ARN), 73. Yeini (ARN), 90. Ota (ARN)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert (C), Çiçek – El Jebli (79. Koolhof), Kaak, Driver – Smeets – Vermeij (83. Parzyszek), Peters.
    Náhradníci: Verstappen – Tesselaar, Straalman, Koolhof, Menting, K. Vida, Parzyszek.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia (C), van der Werff, Ota – Nakamba, L. Baker, Yeini – Rashica (90+1. Kruiswijk), Kazajšvili (75. Zhang), Olijnik (81. Nathan).
    Náhradníci: Velthuizen – Kruiswijk, Nathan, M. Osman, van Bergen, Zhang, Lelieveld.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Goossens, van Dongen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri