Pardubice – Olomouc 0:3 (kon.) | Třinec – Litvínov 3:0 (kon.) | Zlín – K. Vary 3:5 (kon.)
Plzeň – Mountfield HK 6:2 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Chomutov – Liberec 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 3:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 21.02.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinecká hala se pomalu vylidnila a loučit se budu také já. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni. Přeji vám příjemný zbytek neděle a pohodový vstup do nového týdne. Někdy příště se těším, na počtenou! (17:44:17)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec se díky dnešnímu vítězství zatím posunul na deváté místo před brněnskou Kometu, která však ještě hraje své utkání na ledě pražské Sparty. Verva má jisté, že po dnešku zůstane třináctá.

    V příštím kole se Třinec představí v úterý 23. února v Brně, kde se v důležitém utkání s Kometou utká od 17:20. Litvínov bude v ten samý den od 17:30 hostit v rámci 48. kola Chomutov.
     
    Třinečtí hokejisté skočili vítězné rybičky a na chvilku zmizeli v šatně. Nakonec se ale i s hrdinou dnešního utkání Hrubcem vrátili na ledovou plochu a vítězství nad Litvínovem oslavili dračí lodí. Šimon Hrubec znovu jako dirigent a zbytek jeho týmu doveslovali k zisku tří bodů. Tento způsob oslavy se třineckým příznivcům vždy velmi líbí a také dnes jej ocenili bouřlivým potleskem.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 32 (12, 12, 8) – 25 (4, 8, 13)
    Střely mimo: 10 (3, 5, 2) – 8 (1, 1, 6)
    Hity: 10 (4, 5, 1) – 16 (6, 4, 6)
    Vyhraná vhazování: 39/69 (14, 17, 8) – 30/69 (7, 14, 9)
    Úspěšnost na vhazování: 57 % – 43 %
    Trestné minuty: 12 (0, 6, 6) – 44 (4, 8, 32)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (25 úspěšných zákroků)
    Karel Kubát – LIT (0+0)

    Nejlepším hráčem domácího celku byl vyhlášen brankář Šimon Hrubec, jenž udržel čtvrté čisté konto v této sezoně a připsal si pětadvacet úspěšných zásahů. Na druhé straně byl vybrán obránce Karel Kubát, ale ani on dnes Litvínovu k bodům nepomohl.
     
    Třetí třetina už další góly nepřinesla, nejzajímavější situací byla nejspíše hromadná strkanice v posledních minutách, kdy byli vyloučeni hned čtyři hráči a hostující kapitán Trávníček zamířil po osobním trestu do šatny. Ale pojďme popořádku. Největší šanci Vervy v zápase spálil na začátku třetí periody Doležal, když po Frolově střele nedokázal dorazit do odkryté branky. Janus o osm minut později vychytal Adamského.

    Oba týmy si ještě zahrály ještě několik přesilovek, ale žádnou z nich už nevyužily. Sedm minut před koncem se před branku šikovně protáhl Tybor, avšak radost z druhého gólu v utkání mu překazil zákrok Januse betonem. Právě Tybora fauloval úderem do oblasti hlavy a krku pět minut před koncem Hanzl, ale třinecký útočník by měl být v pořádku. O strkanici, která proběhla za minutu, už jsem se zmínil. Třinec dokráčel k pohodovému vítězství po třech nezdarech v řadě.

    WE WANT THE CUP 󾟛 Chcete ho taky? Kupte si pánské tričko s tímto motivem v našem Fanshopu. Aktuálně s 50% slevou jen za 250 Kč! 󾌵󾓏 WE WANT THE CUP ▶️ http://bit.ly/1PNRq0X

    Zveřejnil(a) Oficiální Fanshop české hokejové reprezentace dne 20. únor 2016
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Piroš uvolnil na levém křídla Martynka a Hrubec musel skutečně ještě předvést jeden zákrok. Do konce zbývá několik sekund.
     
    59:23
    Slezané rozehráli jen na zakázané uvolnění, a tak se o svou nulu bude ještě strachovat Hrubec. Na buly po jeho pravici se sjíždějí Kopecký s Pirošem.
     
    58:58
    Domácí fanoušci děkují Třinci za předvedený výkon, zatímco se rozbíhá poslední minuta. Akci Vervy rozjíždí Kubát.
     
    58:28
    Stadionem oběhla mexická vlna a v útočné třetině se na chvilku usadil Litvínov. Teď už se hraje zase okolo Janusovy brány.
     
    57:30
    Třinec ještě dohrál vlastní přesilovku, přičemž neproměnil jednu velkou příležitost. Teď už se hraje v pěti na obou stranách a zápas se dohrává.
     
    56:18
    Na dvě minuty za hrubost byli vyloučeni Bohumil Jank (TRI), Vladimír Dravecký (TRI) a Tomáš Frolo (LIT). Tentýž trest dostal Michal Trávníček (LIT), kterého rozhodčí vyloučili ještě na dalších deset minut za nesportovní chování, a proto odjel do šatny.
     
    56:18
    Na brankovišti se následně strhla pořádná mela. Jank tam zametl s Frolem, ale bitkou to nakonec neskončilo. Trávníček s Draveckým se utkali v další šarvátce, načež Trávníček provokativně zatleskal divákům a zmizel v kabině. Čekáme na tresty.
     
    56:18
    Oceláři zavřeli Litvínov před Janusem, ale dlouho se nemohli dostat k ničemu nebezpečnému. Až teď si Janus ve skrumáži před brankou musel najít odražený kotouč.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 25. Tybor (Adamský, Polanský), 26. Polanský (Tybor, Adamský), 30. Irgl (Jank, Dravecký)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Jank, Nosek, Galvas, M. Doudera, Stehlík, Slovák, L. Doudera – Dravecký, Kopecký (A), Irgl (C) – Hrabal, Plíhal, Rákos – Adamský, Polanský (A), Tybor – Svačina, M. Kovařčík, Matuš – Jašek. Trenér: Jiří Dopita.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Řehoř) – Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo, Chaloupka, Sklenička – Lukeš, Hübl (A), Gerhát – Trávníček (C), Hanzl, Martynek – Hořava, Piroš (A), Duda – Doležal, Reichel, Jurčík.
    Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš, Vladimír Baluška – Přemysl Skopal, Karel Lukš

    Diváci: 4 339 (83 % celkové kapacity)
    thejrc.org