Toronto – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 3:2 (1:0 po s.n.) | Florida – Winnipeg 3:1 (kon.)
Washington – New Jersey 4:3 (kon.) | Nashville – Los Angeles 1:2 (po pr.) | Dallas – Boston 3:7 (kon.)
Arizona – St. Louis 4:6 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Minnesota – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
New Jersey Devils
Neděle 21.02.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hosté odehráli skvělou první třetinu, pak už měl více ze hry soupeř. Výsledek je přesto pro Ďábly příliš krutý: na půdě favorita třikrát vedli, naposledy osm minut před koncem. Neberou však ani bod. Hezký zbytek noci!
     
    Duel je u konce, Washington zdolal New Jersey 4:3 a připsal si čtvrté domácí vítězství v řadě. Devils naopak počtvrté za sebou prohráli.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. BROOKS ORPIK (WSH) 1+1
    2. REID BOUCHER (NJD) 1+2
    3. T.J. OSHIE (WSH) 1+0 (03:51:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Devils se provinili zakázaným uvolněním. Kouč New Jersey si vyžádal oddechový čas, s nadějemi Ďáblů na bodový zisk to však vypadá bledě.
     
    58:57
    K Josefsonovi doklouzal puk na pravý kruh a útočník napřáhl k pumelici. Holtby se přikrčil a kotouč letěl těsně nad. Hosté přitápí pod kotlem a na led místo Schneidera posílají šestého bruslaře.
     
    57:24
    Hosté už otevírají hru a vzadu riskují. Chvíli se nyní drželi v pásmu, ale do šance se nedostali. Do protiútoku naopak pádil Richards, ovšem neměl rychlost.
    56:02 Brooks ORPIK - 4:3
     
    56:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals za tři minuty otáčí skóre a poprvé v utkání jdou do vedení. Kuzněcov přihrál BROOKSI ORPIKOVI na levou stranu a obránce tvrdou střelou nad ledem překonal brankáře Schneidera. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexandr Ovečkin – 4:3.
     
    54:33
    Oshie je při chuti. Nyní střílel příklepem a Schneider měl co dělat, aby puk mířící k levé tyči stihl vyrazit mimo svoji svatyni.
    53:55 T.J. OSHIE - 3:3
     
    53:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Tentokrát už to domácím vyšlo. T. J. OSHIE byl před brankou tísněn, přesto vkleče plácl do poskakujícího kotouče, jenž se otřel ještě o brusli obránce a skončil za dezorientovaným Schneiderem. Šťastná trefa pro Capitals. Asistence: Dmitrij Orlov, Brooks Orpik – 3:3.
     
    52:49
    Teď spálili Capitals velkou šanci na vyrovnání. Schmidt dostal nabito na spodní část kruhu a z první tvrdě vypálil. Měl před sebou poloprázdnou klec, jenže trestuhodně přestřelil.
     
    52:13
    Stepniak byl lapen v ofsajdu. Fanoušci ženou bojovníky v červených úborech do akce, ti to ale budou mít čím dál těžší. Na vyrovnání mají více než sedm minut.
    51:04 Reid BOUCHER - 2:3
     
    51:04
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté potřetí v zápase vedou. Holtby nyní právem zpytuje svědomí, neboť tento gól jde jasně na jeho vrub. REID BOUCHER střílel od modré čáry a gólmanovi prolétl puk mezi rukou a tělem do sítě. Tohle se rozhodně dalo chytat. Asistence: Travis Zajac, John Moore – 2:3.
     
    50:27
    Zblokovaná rána se otřela o ochrannou sít nad brankou Holtbyho. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu Devils.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 18. Ovečkin (Orlov), 30. Kuzněcov (Latta, Laich), 54. Oshie (Orlov, Orpik), 57. Orpik (Kuzněcov, Ovečkin) – 16. Zajac (Boucher, Palmieri), 20. Palmieri (Boucher), 52. Boucher (Zajac, Moore)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Orpik, Orlov – Williams, Kuzněcov, Ovečkin "C" – Oshie, Bäckström, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Latta, Richards, Laich.
    Trenér: Barry Trotz.

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene "C", Schlemko, Moore, Merrill, Helgeson – Stempniak, Henrique, Blandisi – Palmieri, Zajac, Boucher – Kennedy, Josefson, Kalinin – Tootoo, Gionta, T. Ruutu.
    Trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: McCauley, Sutherland – Murchison, Murphy.
    ocianews.com