Slavia – Jihlava 0:0 (kon.) | Dukla Praha – Liberec 5:1 (kon.) | Teplice – Plzeň 1:0 (kon.)
Č. Budějovice – Bohemians 1905 2:0 (kon.) | Třinec – Sparta 0:1 (kon.)
konec
FK Třinec
0:1 (0:0)
AC Sparta Praha
Neděle 21.02.2016, 13:30 • Hřiště s UT, areál na Lesní, Třinec • Juniorská liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Vážení sportovní příznivci, milovníci mládežnické kopané, přeji vám příjemné prožití chvil u tohoto přenosu, který nabídne souboj domácího Třince s vedoucí Spartou Praha.
     
    Třinečtí fotbalisté do Juniorské ligy vstoupili velice dobře a v tabulce se dlouhou dobu pohybovali na předních příčkách. Bohužel v závěru podzimu přišel útlum a pád až na 12. příčku.

    Tým v zimní přestávce převzal zpět Kamil Papuga, jelikož Martin Zbončák postoupil do role asistenta druholigového celku. Tým se přes přestávku moc neproměnil, několik hráčů dostalo šanci zahrát si za A-mužstvo. Jak bude vypadat dnešní sestava a kdo z dospělých posílí juniorský tým? Dozvíme se zhruba kolem 13. hodiny.
     
    Lídr Juniorské ligy Sparta Praha nasbíral v podzimní části dvakrát více bodů než jeho dnešní soupeř. Patnáct vítězství a tři porážky daly Pražanům desetibodový náskok na druhý Baník Ostrava.

    Tým z hlavního města v přípravě prohrál s Motorletem (2:3) a Českými Budějovicemi (1:2), naopak zvítězil s Královým Dvorem (6:1) a béčkem Táborska (3:1).

    Do Třince však přijede bez posil z A-mužstva. Pražané po těžkém čtvrtečním zápase s Krasnodarem dnes hrají s Mladou Boleslaví, aby náročné období zakončili ve čtvrtek úspěšnou odvetou v ruském městě.
     
    Třinecký klub získal před pár dny nejlepšího střelce Juniorské ligy Marka Szotkowského, který na jaře nasázel 16 gólů. O gól méně zaznamenali dva Sparťané, Davidové Čapek a Surmaj.

    Szotkowski však včera odehrál 90 minut v utkání Třince proti Ružomberku (slovenský celek vyhrál 3:0) a tak je jen málo pravděpodobné, že nastoupí do dnešního utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Kalfas, Kučera, Pustka, Samiec, Zimka, Latocha, Bedecs, Stříž, Melecký, Foitzik
    Náhradníci: Bocek – Pilch, Lanc, Žyla, Králíček, Lasota, Martynek

    AC Sparta Praha: Štorc – Hovorka, Piško, Kadlec, Sáček, Cabadaj, Kitanovič, Záviška, Mustedaganič, Špaček, Čapek
    Náhradníci: Kabele – Císařovský, Těžký, Rajmon, Macek

    Rozhodčí: Adámková – Hájek, Antoníček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Kalfas si zpracoval míč přibližně 25 metrů od branky soupeře, přichystal si míč ke střele, jenže netrefil balon ideálně a ten tak skončil v moci Sparťanů.
     
    6
    Latocha utekl hostující obraně po pravé straně a když už se zdálo, že se domácí dostanou do šance, přispěchal v poslední možnou chvíli na pomoc Horovka a míč odehrál.
     
    7
    Zimka nakopl míč z pravé strany na sparťanskou branku, gólman hostů Štorc ale celou situaci dobře přečetl a míč dokázal zachytit.
     
    10
    Záviška vysunul parádní kolmicí Čapka, který se mohl řítit zcela sám na domácí branku, jenže proti byl pomezní Antoníček, který zvedl svůj praporek a celou akci ukončil kvůli porušení pravidla o ofsajdu.
     
    13
    Zimka se snažil prudkou přihrávkou do vápna oslovit některého ze svých spoluhráčů, ale opět se podařilo sparťanským fotbalistům celou akci zastavit.
     
    14
    Zimka byl i u další akce třineckého týmu, když se odhodlal ke střele z pravé strany hřiště, jenže jeho pokus směřující na bližší tyč o kousek minul svůj cíl.
     
    18
    Zimka znovu utekl hostující obraně po pravé straně hřiště, ale znovu se Sparťanům povedlo jeho únik na poslední chvíli zastavit a to díky dobrému obrannému zákroku Hovorky.
     
    23
    Kapitán Sparty Milan Kadles vybojoval míč ve středu hřiště, dlouhým pasem oslovil Davida Čapka, před kterým však v poslední možný moment odkopl v těžké pozici míč Kuřera.
     
    25
    Kitanovič odcentroval z pravé strany, jeho prudký pas vzduchem ale odehrál domácí obránce Kučera.
     
    28
    Po pravé straně odcentroval Záviška na přední tyč, do tohoto prostoru si naběhl David Čapek a dostal se i k zakončení, jenže ke svojí smůle domácí branku o necelý metr minul!
     
    30
    V rohu domácího pokutového území zůstává na zemi ležet hostující Sáček.
     
    31
    David Čapek se řítil do velké šance vstříc domácí brance, na poslední chvíli ho ale parádním obranným skluzem zastavil opět kdo jiný než Kučera, který zatím vládne domácí defenzivě.
     
    37
    Domácím se povedlo přečíslit sparťanské fotbalisty a ve čtyřech hráčích proti třem bránícím uháněli vstříc Štorcově brance. Samiec dlouhým centrem našel na levé straně Meleckého, ten sice zaváhal při zpracování míče, ale ještě se mu povedlo míč poslat na Kalfase. Jeho následný centr ale již sbírá ze vzduchu brankář hostí.
     
    41
    Třineckou umělku stále zkrápí hustý déšť, všichni aktéři dnešního zápasu jsou značně promrzlí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skončil úvodní poločas utkání 20. kola Juniorské ligy, ve kterém diváci v Třinci branku neviděli. Zda se tak stane alespoň ve druhé pětačtyřicetiminutovce můžete sledovat i nadále v našem online přenosu, který bude pokračovat přibližně v 14:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    50
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává Martin Samiec (FK Fotbal Třinec) za faul na středu hřiště.
     
    52
    Hosté rozehráli přímý kop tak nešťastně, že míč proletěl celým pokutovým územím až za brankovou čáru mimo hrací plochu. Tohle se tedy Sparťanům nepovedlo.
     
    55
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Radovan Melecký, přichází David Martynek.
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Tomáš Pustka, přichází David Králíček.
     
    63
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Aleksandar Kitanovič , přichází Filip Císařovký.
     
    67
    Hosté měli výhodu standardní situace z levé strany, Špaček poslal míč přímo na domácí branku, v ní však balon chytá gólman Adamuška.
     
    69
    Císařovský odcentroval míč z pravé strany, Mustedanagič ale v hlavičkovém souboji neuspěl a balon poslal nad domácí klec.
     
    70
    Samiec utekl s balonem podél pravé postranní čáry, odcentroval míč do šestnáctky soupeře, jenže míč s přehledem sebral gólman Sparty.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Imrich Bedecs (FK Fotbal Třinec), který fauloval jednoho z protihráčů kousek vedle pokutového území.
     
    75
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přímý kop Sparty si vzal na starost obránce Hovorka, který poslal balon směrem na bližší tyč, kde se ho rybičkou pokusil odvrátit domácí hráč MARTIN SAMIEC, jenž hlavou poslal balon nešťastně za záda vlastního brankáře!
     
    75
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Zinedin Mustedanagič, přichází Daniel Rajmon.
     
    78
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Martin Samiec, přichází Marcin Žyla.
     
    78
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Lukáš Foitzik, přichází Michal Lanc.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jan Špaček (AC Sparta Praha) za menší potyčku s protihráčem.
     
    80
    Další přímý volný kop Sparty si vzal tentokrát na starost Filip Císařovský, jeho centr na zadní tyč ale dokázali domácí pohlídat a balon sebrali.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Milan Piško (AC Sparta Praha).
     
    83
    Třinečtí fotbalisté se ještě snaží s utkáním něco udělat a kombinační hrou si vytvořit šanci na vyrovnání.
     
    87
    Sparta bude dnešní utkání dohrávat pouze s deseti hráči! Jan Špaček naprosto zbytečně na půlce sestřelil domácího kapitána Kučeru a za faul bez míče zcela po právu vidí z rukou sudí Adámkové červenou kartu!
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jan Záviška, přichází Martin Macek.
     
    90
    Hlavní rozhodčí přidá k základní hrací době ještě jednu minutu.
     
    90+1
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Cabadaj, přichází Šimon Těžký.
     
    90+1
    Konec zápasu. (15:32:23)

    Igor Mainka

    Branky: 75. Samiec (vla.)

    Karty:   50. Samiec (TRI), 74. Bedecs (TRI) – 79. Špaček (SPA), 80. Piško (SPA)   87. Špaček (SPA)


    FK Třinec: Adamuška – Kalfas, Kučera, Pustka (55. Králíček), Samiec (78. Žyla), Zimka, Latocha, Bedecs, Stříž, Melecký (55. Martynek), Foitzik (78. Lanc).
    Náhradníci: Bocek – Pilch, Lanc, Žyla, Králíček, Lasota, Martynek

    AC Sparta Praha: Štorc – Hovorka, Piško, Kadlec, Sáček, Cabadaj (90+1. Těžký), Kitanovič (63. Císařovský), Záviška (88. Macek), Mustedaganič (75. Rajmon), Špaček, Čapek
    Náhradníci: Kabele – Císařovský, Těžký, Rajmon, Macek

    Rozhodčí: Adámková – Hájek, Antoníček

    Diváci: 30
    bahis siteleri