Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Washington Capitals
Neděle 28.02.2016, 18:35 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště pak nejlepší ligy na světě, a sice NHL. Dnes je na programu další várka zápasů této soutěže a my budeme v příznivý čas sledovat utkání mezi týmy Chicago Blackhawks a Washington Capitals.
     
    Chicago Blackhawks

    Úřadujícím majitelům posledního Stanley Cupu, Chicagu Blackhawks patří druhá příčka v Západní konferenci. Na svém kontě mají jednaosmdesát bodů a jsou tak v pásmu zaručujícím vyřazovací boje. Na první pozici v Západní konferenci ztrácí Blackhawks pouhé dva body. V dnešním duelu s Washingtonem se tak pokusí tyto dva body získat, aby si stále drželi těsný odstup na první Dallas. S Washingtonem to však nebudou mít vůbec jednoduché.

    Poslední tři utkání Chicaga

    New York Rangers- Chicago Blackhawks 3:5
    Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 6:1
    Chicago Blackhawks – Nashville Predators 1:3
    Chicago na konci přestupového období ulovilo českého útočníka Tomáše Fleischmanna, jenž přišel z Montrealu Canadiens. Zajímavou posilou v Hawks je také Andrew Ladd, jenž přišel z Winnipegu.

    Chicago Blackhawks zbrojí na play-off. Z Canadiens de Montréal přichází Čech Tomáš Fleischmann a také Dale Weise.

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 27. únor 2016
     
    Washington Capitals

    Hostující Washington Capitals je prozatím suverénem nejen ve Východní konferenci, ale také celé NHL. Tým okolo Alexandera Ovečkina šlape v této sezóně jako hodinky a na svém kontě mají hokejisté Capitals čtyřiadevadesát bodů a kráčejí tak do vyřazovacích bojů. Dnes na ledě Chicaga budou chtít ve své spanilé jízdě sezónou pokračovat a brousí si zuby na dva body. Uvidíme, jak si na ledě úřadujícího majitele Stanley Cupu povedou.

    Poslední tři utkání Washingtonu

    Washington Capitals – Arizona Coyotes 3:2
    Washington Capitals – Montreal Canadiens 3:4
    Washington Capitals – Minnesota Wild 3:2
     
    Vzájemná utkání

    V letošní sezóně se oba celky utkaly zatím pouze jednou. Bylo to v říjnu 2015, kdy na svém ledě zvítězil Washington 4:1. Oplatí tuto porážku domácí dnes svému soupeři, nebo naopak hosté výhru potvrdí?

    Washington Capitals – Chicago Blackhawks 4:1
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Rozsíval (CHI)
    Tomáš Fleischmann (CHI)
    Richard Pánik (CHI)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Český útočník Tomáš Fleischmann, jenž byl před pár dny vyměněn v rámci přestupního termínu z Montrealu Canadiens do Chicaga Blackhawks, by měl v dresu Jestřábů nastoupit už dnes, a sice ve třetí formaci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Gustafsson, Rozsíval, van Riemsdyk – Shaw, Toews, Ladd – Kane, Anisimov, Panarin – Fleischmann, Teravainen, Desjardins – Pánik, Rasmussen, Mashinter

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Orpik, Schmidt, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström, Ovečkin – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Beagle, Richards, Laich

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Gord Dwyer – Brandon Gawryletz, Matt MacPherson.
     
    Ještě jednou přeji hezký podvečer všem příznivcům zámořské NHL. Jak je v zámoří zvykem, začátek zápasu bude mírně opožděn.
     
    United Centere v Chicagu už zní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Po vhazování ve středovém kruhu se puku okamžitě ujali hosté a Oshie se ocitl před Crawfordem. Ten ale neměl s jeho střelou sebemenší problém a posílá do útoku Jestřáby.
     
    01:11
    Na druhé straně se ke střele mezi kruhy dostal Arťjom Anisimov, ale také Holtby byl úspěšný. Poté rozehrává puk na hole svých spoluhráčů a Capitals tak míří do útoku.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    02:20
    Burakovsky před domácí brankou zamíchal kotoučem a poté z otočky vystřelil. Jenže Crawfort jeho úmysl dobře viděl a celou akci zmařil.
     
    02:57
    Holtby si připisuje první vážnější zákrok, když se svou vyrážečkou dokázal zneškodnit prudkou střelu Andrewa Ladda.
     
    03:36
    Brankář Washingtonu byl znovu v plné polní. Za jeho záda se snažil zasunout kotouč Dennis Rasmussen, jenže Holtby chytá černou gumu do své lapačky a následně pak přerušuje hru.
     
    04:25
    Obrovská skrumáž před brankou Chicaga. Jevgenij Kuzněcov byl nejblíže puku a snažil se ho dotlačit do domácí svatyně. Crawford však vše velmi dobře viděl a velkou šanci hostů zlikvidoval.
     
    05:04
    Markus Johansson pálil z levého kruhu po přihrávce Chimery, ale Crawford včas sklapl své betony a další šanci Capitals tak překazil.
     
    05:13
    Za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Desjardins (CHI) a pro hosty se nabízí přesilová hra.
     
    05:50
    Chicago se zatím velmi dobře brání a dvakrát už vyhodilo puk ze své třetiny až před brankáře Holtbyho.
     
    06:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovou hru velmi rychle využívají. Justin Williams pálil z vrcholu kruhů a domácí brankář Crawford puk zachytil. Vypadl mu ovšem z jeho lapačky a pro MARCUSE JOHANSSONA pak nebyl problém ho doklepnout do odkryté pravé části branky domácích. Capitals se tak ujímají vedení. Asistence: Justin Williams, Nicklas Bäckström.
    06:13 Marcus JOHANSSON - 0:1
     
    06:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jenomže bleskově je srovnáno. PATRICK KANE byl uvolněn Trevorem van Riemsdykem a dostal se až do blízkosti Holtbyho. Tam svou bekhendovou střelu dokázal poslat za jeho záda a začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Trevor van Riemsdyk, Arťom Anisimov.
    06:44 Patrick KANE - 1:1
     
    07:24
    Za brankou Chicaga probíhal souboj o puk, ze kterého vítězně vzešli hosté a zaváží ho do dalšího protiútoku.
     
    08:04
    Menší nepřesnost na straně Chicaga. To mířilo do blízkosti branky Washingtonu, jenomže tam se sami připravili Jestřábové o kotouč a u něho jsou tak znovu hosté.
     
    09:08
    Teravainen poslal puk na Tomáše Fleischmanna, který pálil okamžitě z pravé strany, konkrétně z pravého kruhu a proti němu musel zasahovat Holtby. Český útočník tak o sobě dal poprvé vědět v dresu Chicaga.
     
    09:59
    Oshie zavezl kotouč podél pravého mantinelu do pásma Chicaga, jenže tam neměl nikoho, komu by přihrál. Poté z vlastního pásma zakládají útočnou akci domácí hokejisté.
     
    10:29
    Do rychlého brejku se dostali Capitals a v těsné blízkosti Crawforda pálil Alexander Ovečkin. Jeho rána však skončila na hrudi domácího brankáře, který poté raději přerušuje hru.
     
    11:25
    Další trest pro Jestřáby. Trevor van Riemsdyk (CHI) putuje na trestnou lavici za zdržování hry. Kotouč totiž poslal do hlediště.
     
    11:25
    Ještě než začne přesilová hra Washingtonu, je tady komerční přestávka.
     
    11:42
    Síly na ledě se velmi rychle srovnaly. Ovečkin (WSH) dostává dvě minuty za podražení. Uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    12:20
    Toews držel puk v útočném pásmu a z otočky hledal přihrávkou Ladda, jenže ten kotouč minul a jsou to nyní hosté, kdo míří do protiútoku.
     
    12:57
    Tam pálil Orlov od modré čáry, ale na jeho střelu zareagoval velmi dobře Crawford, jenž podržel svůj tým. Následně pak přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    13:25
    Domácí hokejisté jsou už v plném počtu. Čeká je tak kratičká přesilová hra.
     
    13:42
    I Ovečkin je na ledě a oba týmy jsou tak kompletní.
     
    14:21
    Ovečkin hned zahrozil před Crawfordem, svou přízemní střelu však poslal pouze do jeho betonu. Domácí brankář poslal puk kupředu a na opačné straně pak zahrozila znovu formace, kde působí Fleischmann a po střele Desjardinse musel Holtby do rozkleku.
     
    14:47
    Domácí byli znovu před Holtbym, tentokráte ale nemusel brankář hostů zasahovat. Nicméně Capitals míří do dalšího útoku.
     
    16:05
    Před Crawfordem tečoval střelu Johanssona Andre Burakovsky, brankář Jestřábů však zachoval čistou hlavu a s přehledem puk chytá. Po krátké pauze se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    16:43
    Alzner pálil z větší dálky na Crawforda, tomu ještě pomohla domácí obrana, která vyhodila puk do bezpečí. Z hostující akce tak nebylo vůbec nic. Naopak tu další nyní založí domácí z hloubi vlastního pásma.
     
    17:52
    Jay Beagle střílel z mezikruží na Crawforda, který touč zachytil svým betonem a hru nepřerušuje. Rozehrává kotouč mezi své spoluhráče, kteří míří dopředu.
     
    18:46
    Ovečkin střelou švihem z pravého kruhu provětral lapačku Crawforda. Ten uspěl a znovu podržel svůj tým.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Patrick Kane zavezl puk do pásma Washingtonu, ale tam marně hledal své spoluhráče. Zřejmě se už nic nestane a první dějství se pouze a jen dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina tohoto duelu je za námi. K vidění byl útočný hokej na obou stranách. Do vedení se dostali nejprve hosté z Washingtonu zásluhou Johanssona, ale Chicago dokázalo velmi rychle zareagovat, když se trefil Kane a po prvním dějství je tak utkání zatím nerozhodné. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:25.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 6 – 16
    Zásahy brankářů: 15 – 5
    Vyloučení: 2 – 1
    Bodyčeky: 14 – 21
    Vyhrané buly: 11 – 7
    Využití: 0 – 1
    Oslabení: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Orpik zkraje druhé třetiny vystřelil od modré čáry, kde jeho projektil tečoval Oshie, ale Crawford si dokázal s touto situací poradit.
     
    21:05
    Domácí už zavážejí kotouč do útočného pásma. Záhy tam však přišli o černou gumu a na opačnou stranu míří znovu hokejisté Capitals.
    Jiří Hudler je novým spoluhráčem Jaromíra Jágra!

     
    22:11
    Teravainen našel Tomáše Fleischmanna, kterému puk odskočil od hokejky. Jenže český útočník si ho bleskově vrátil zpět a křižnou přihrávkou hledal Desjardinse. Jeho kolega z útoku však jeho výzvu minul.
     
    24:06
    Domácí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před brankáře Crawforda. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    24:55
    Panarin se napřáhl k mohutné střele, kterou zlikvidoval Holtby. Další akci předvedli znovu domácí, Anisimov však svou střelou minul branku o několik centimetrů.
     
    25:55
    Chicago má tlak, další střelu vyslal Patrick Kane, znovu tedy musel úřadovat Holtby. Ten má nyní plné ruce práce ve svém brankovišti.
     
    26:17
    Jedovku z pravé strany vyslal Justin Williams, který je dnes hodně aktivní. Crawford jeho ránu kryje a přerušuje hru. Následuje také komerční přestávka.
     
    27:08
    Na obou stranách byla k vidění série nepřesností. Ani jeden tým se nedostal do blízkosti brankáře soupeře. Ani jeden gólman tak nemusel zasahovat.
     
    27:58
    Orpik (WSH) poslal k zemi Pánika a putuje na dvě minuty na trestnou lavici za hákování. Domácí tak mají výhodu přesilové hry a mohou strhnout vedení na svou stranu.
     
    28:22
    Po dvou střelách domácích se k puku dostala hostující obrana, která ho posílá do bezpečí a daleko od vlastní branky.
     
    29:02
    Jestřábi jsou zpět nastěhováni v teritoriu Washingtonu a roztáčí přesilovkový kolotoč. Holtby zatím střelám domácího celku dokáže čelit.
     
    29:27
    Znovu se hosté osvobozují a šetří tak drahocenné vteřinky svého oslabení. Přesilovka Chicaga pomalu končí.
     
    29:58
    Orpik právě naskočil na ledovou plochu a jeho tým je díky tomu v plném počtu.
     
    30:17
    Aktivní Williams znovu zahrozil před brankou Chicaga, Crawford musel zasahovat a drží svůj tým. Poté ihned rozehrává puk a zbytečně hru nepřerušuje.
     
    31:14
    Jevgenij Kuzněcov nahodil puk do útočného pásma, ten se dostal poté na hokejku Crawforda, jenž chtěl odehrát kotouč. Jenže ten se mu zastavil a Kuzněcov se ho snažil domácímu brankáři sebrat. To se mu nepovedlo a Blackhawks si tak mohli oddychnout. Vše se totiž odehrálo mimo branku domácích a ta tak byla v tu chvíli odkrytá.
     
    32:08
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    32:34
    Mashinter se dostal do útočného pásma podél levého mantinelu, ale tam ho o puk připravila obrana hostů. Ti tak mohou zamířit do rychlého protiútoku.
     
    33:23
    Před Holtbyho brankou je nyní velmi rušno. Na něj mířilo několik chicagských střel, ale ani jedna se nakonec neujala. Stále tak na branku ve druhé třetině musíme čekat.
     
    33:57
    Domácí jsou nyní aktivnějším týmem a znovu operovali před hostující svatyní. Holtby tak má znovu co dělat. Ve svém pracovišti se rozhodně v posledních chvílích nenudí.
     
    34:51
    Na ledě je znovu Fleischmannova formace, která se snaží o nějakou šanci před brankářem Washingtonu. Zatím však znovu ke změně skóre nedošlo.
     
    35:32
    Ovečkin se dostal do velké příležitosti, ale Crawford byl na svém místě. Na druhé straně zasahoval také Holtby proti Kaneovi, jenž se také přesně netrefil.
     
    36:16
    Nyní je k vidění velmi živý hokej, akce střídá akci na obou stranách. To se divákům musí rozhodně líbit.
     
    36:39
    Chorney (WSH) je poslán na lavici hanby, když podrazil Jonathana Toewse. Pro domácí je tu v závěru druhé periody další přesilová hra.
     
    36:47
    Komerční přestávka.
     
    36:54
    Domácí rozestavili svou přesilovkovou formaci v pásmu hostí a snaží se ohrozit branku Holtbyho. Jenže ten zachytil kotouč a vyhodil ho do bezpečí.
     
    37:29
    Znovu míří puk až před Crawforda a hosté šetří další vteřinky svého oslabení. Zatím se jim hra v početní nevýhodě daří velmi dobře.
     
    38:15
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí svou přesilovou hru využívají. Andrew Ladd v blízkosti branky hostí poslal puk na Teravainena, jenž viděl úplně volného JONATHANA TOEWSE na levém kruhu. Na posledně jmenovaného zamířila přesná přihrávka, kterou Toews dokázal zužitkovat přesnou střelou za záda Holtbyho. Chicago se tak ujímá poprvé v dnešním utkání vedení. Asistence: Teuvo Teravainen, Andrew Ladd.
    38:15 Jonathan TOEWS - 2:1
     
    39:01
    Další šance Chicaga, v ní třetí formace. Fleischmann hledal Teravainena, jenž pálil poté z pravého kruhu, Holtby si tentokrá celou situaci ohlídal a má puk ve své moci.
     
    39:25
    Hosté se také dostali do přečíslení, kde poté vystřelil T.J. Oshie, ale recept na lapačku Crawforda nenašel. Domácí brankář tak v závěru druhé třetiny podržel těsné vedení svého celku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. Dlouho vydržel nerozhodný stav 1:1 z první periody, ale to se změnilo v devětatřicáté minutě, kdy Chicago hrálo přesilovou hru. Kapitán týmu Toews dokázal strhnout vedení na stranu svého celku a to si domácí udrželi i do konce druhého dějství. Hosté totiž zahrozili z rychlého protiútoku, Crawford byl ale připraven. Třetí třetina začne přibližně ve 20:20.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 14 – 4
    Zásahy brankářů: 4 – 13
    Vyloučení: 0 – 2
    Bodyčeky: 8 – 17
    Vyhrané buly: 10 – 4
    Využití: 1 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Chimera vysunul Johanssona, který si nabruslil k pravé tyčce domácí branky, kde poté druhý jmenovaný vystřelil. Crawford však jeho střelu chytá.
     
    40:49
    Hosté znovu zahrozili před domácí brankou, konkrétně pak Ovečkin, ruská kometa však svatyni Crawforda neohrozila. Domácí brankář poté ukrývá puk ve své lapačce.
     
    41:48
    Před branku Washingtonu si najížděl Kane, ale puk mu sjel z čepele. Holtby tak nemusel vůbec zasahovat a u puku jsou nyní znovu hosté.
     
    42:44
    Po zakázaném uvolnění Chicaga se hra stěhuje opět před Crawforda. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    43:39
    Střelu Teravainena tečoval těsně před brankou Washingtonu Tomáš Fleischmann, ale Holtby byl na svém místě a hodně svůj tým podržel.
     
    44:29
    Další akce Fleischmanna. Proti němu musel znovu zasahovat Holtby. Český útočník je znovu hodně vidět.
     
    44:48
    Na druhé straně vyslal pohotovou střelu na Crawforda Ovečkin a také domácí brankář si připisuje velmi důležitý zákrok.
     
    45:53
    Kane se Seabrookem zakombinovali před Holtbym, střela prvně jmenovaného zamířila jen těsně vedle jeho branky. Navýšení skóre na domácí straně se tak znovu nekoná.
     
    46:37
    Z druhé vlny to zkoušel před Crawfordem Beagle, jeho vzdušná střela skončila na jeho lapačce. Znovu se hraje hodně útočně.
     
    47:34
    Další obrovská šance na straně Chicaga. Desjardins pálil na hostující svatyni, ale Holtby vytasil famózní zákrok a znovu drží Washington ve hře.
     
    48:09
    Následuje opět komerční pauza.
     
    48:09
    Vyloučení na obou stranách za hrubost. Na domácí straně Shaw a na té hostující pak Wilson. Uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    48:56
    Kane (CHI) zahrál vysokou holí a už putuje na trestnou lavici. Hosté si zahrají zajímavou přesilovou hru 4 na 3.
     
    49:30
    Z levé strany typicky pálil Alexander Ovečkin, jeho projektil však zblokovala pozorná obrana domácích a tak poté vyhazuje puk do bezpečí.
     
    50:09
    Hosté jsou kompletní, Chicago je ve čtyřech.
     
    50:56
    Domácí jsou už v plném počtu. Nyní ustáli drtivý tlak Washingtonu, který přesilovou hru nevyužil.
     
    51:43
    Na domácí straně byla k vidění také jedna z velkých šancí, ale střela Teravainena zamířila jen těsně vedle Holtbyho svatyně.
     
    52:22
    Nyní nás čeká další komerční přestávka.
     
    52:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení. Richard Pánik kopl od mantinelu puk přímo na dobře postaveného DENNISE RASMUSSENA, jenž byl v těsné blízkosti Holtbyho. Poté mu svou přesnou střelou nedal vůbec žádnou šanci. Asistence: Richard Pánik, Brandon Mashinter.
    Dennis RASMUSSEN - 3:1
     
    53:05
    Oshie (WSH) dostává dvě minuty za nedovolené bránění a zbytečně tak oslabuje svůj tým.
     
    54:22
    Hosté se znovu dobře brání a v přesilové hře domácí k ničemu nepouštějí.
     
    54:58
    Delší dobu se domácí drželi v pásmu Capitals, ale po střelách Ladda a Toewse se zaskvěl opět Holtby v hostující brance.
     
    55:05
    Washington je v plném počtu.
     
    55:23
    Reklamní přestávka.
     
    55:23
    Rasmussen (CHI) odsedí trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    56:23
    Chicago se zatím velmi dobře bráni. Hosté ale mají tlak a snaží se dostat svému soupeři na dostřel jediné branky. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    56:34
    Hjalmarsson (CHI) dostává dvě minuty za nesportovní chování a Chicago jde do tří.
    Sidney Crosby a jeho radost ze zlatého gólu! Je tomu již šest let.

     
    56:34
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:34
    Washington to zkouší bez brankáře.
     
    56:39
    Washington právě vstřelil branku!
    A tento tah hostům dokonale vyšel. Po vhazování v pásmu Chicaga se dostal puk těsně vedle levé tyčky Crawfordovy klece a JEVGENIJ KUZNĚCOV ho dokázal z těžkého úhlu propasírovat do domácí branky. Hosté jsou tak domácím na dostřel jediného gólu a nyní se dá očekávat velký tlak, který by mohl mířit k vyrovnání. Bez asistence.
    56:39 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:2
     
    57:55
    Obrovský tlak před domácí brankou Chicago ustálo. Nyní ale byli hosté maličký kousíček od vyrovnání. Blackhawks si tak mohli pořádně oddychnout.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Chicago je už v plném počtu.
     
    58:54
    Holtby znovu spěchá na střídačku a znovu tak hrají hosté powerplay.
     
    59:32
    Puk letěl k opuštěné hostující brance a orazítkoval spojnici branky Capitals. Tam si ho znovu převzali hosté a míří opět do útoku. Na srovnání stavu skóre už mají ale pramálo času.
     
    59:56
    Ještě je tu zakázané uvolnění domácích a poslední čtyři vteřiny před koncem třetí periody se bude vhazovat před Crawfordem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dramatický závěr domácí hokejisté zvládli a ustáli drtivý tlak Washingtonu, který se snažil srovnat. Nakonec jim ani powerplay nepomohla a na ledě Chicaga nejlepší tým NHL v letošní sezóně padl těsně o jednu branku.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 23 – 30
    Zásahy brankářů: 28 – 20
    Vyloučení: 6 – 5
    Bodyčeky: 27 – 45
    Vyhrané buly: 31 – 20
    Využití: 1 – 2
    Oslabení: 0 – 0
    Těsné vítězství 3:2 slaví domácí hokejisté. Svou první účast v dresu Chicaga oslavil výhrou také český útočník Tomáš Fleischmann.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Teuvo Teravainen (CHI) 0+1
    2. Dennis Rasmussen (CHI) 1+0
    3. Marcus Johansson (WSH) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Rozsíval (CHI) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:32
    Tomáš Fleischmann (CHI) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:17
    Richard Pánik (CHI) – 0+1, 0 střel, čas na ledě 7:53
     
    To je z mé strany už úplně vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (21:11:41)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Kane (van Riemsdyk, Anisimov), 39. Toews (Teravainen, Ladd), 53. Rasmussen (Pánik, Mashinter) – 7. Johansson (Williams, Bäckström), 57. Kuzněcov


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Gustafsson, Rozsíval, van Riemsdyk – Shaw, Toews, Ladd – Kane, Anisimov, Panarin – Fleischmann, Teravainen, Desjardins – Pánik, Rasmussen, Mashinter
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Orpik, Schmidt, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström, Ovečkin – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Beagle, Richards, Laich

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Gord Dwyer – Brandon Gawryletz, Matt MacPherson

    Diváci: 22218
    bahis siteleri