Ural – Dynamo 1:1 (kon.) | Machačkala – Perm 0:1 (kon.)
konec
FK Ural
1:1 (0:0)
Dynamo Moskva
Pondělí 07.03.2016, 12:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní den vše, užijte si zbytek pondělí a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (14:25:50)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:20.
     
    Máme za sebou dohrávku 19. kola ruské nejvyšší soutěže, mezi FK Ural a FK Dinamo Moskva. Dnešní zápas nenabídl mnoho zajímavých akcí, vyjma pasáže z druhého poločasu, kdy nejprve v 59. minutě vstřelil gól hostující Aleksey Ionov, na což mu celkem záhy v 63. minutě odpověděl nádhernou trefou z přímého kopu domácí Gerson Acevedo. Domácí ani hostující tým pak už moc nepředvedli a tak utkání končí naprosto zaslouženou remízou 1:1!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ural se v posledních momentech utkání dostal do rychlého brejku, obránce Hubočan však pronikajícího Manučarjana zastavil.
     
    90+1
    Útok Dinama středem hřiště se dostal až k Bećirajovi, ten však míč celkem lehkomyslně ztratil a vyslal tak do protiútoku Ural. Útok Uralu však dopadl stejně bez úspěchu, jako útok Dinama.
     
    90
    V závěru zápasu je vidět na obou celcích únava, hra je plná nepřesností, přesto se oba celky snaží utkání zlomit ve svůj prospěch.
     
    89
    Střídá i hostující Dinamo, ze hřiště odchází dnes velmi aktivní Tašajev, který je nahrazen Katričem.
     
    88
    Nyní dochází ke střídání na obou stranách, nejprve odchází v týmu Uralu mladý Korobov, který je nahrazen Serčenkovem.
     
    87
    Rychlý průnik po levém křídle předvedl Tašajev, jeho střelu však brankář Zabolotnyj dokázal vyrazit! Nikdo z hráčů Dinama pak nebyl schopen najít si odražený míč, který tak získal do své moci Ural.
     
    86
    Domácí Ural se dostával postupnou kombinací až na vápno Dinama Moskva, jeho snaha však byla překažena nepřesnou přihrávkou Aceveda.
     
    85
    Ani jeden z aktérů dnešního zápasu se nechce spokojit s dělbou bodů. Útočné snahy obou celků jsou však poznamenány velkým množství nepřesností, což jim jejich snahu komplikuje.
     
    84
    Acevedo však nedokázal protiútok Uralu zakončit lépe, než jen střelou do jednoho z obránců Dinama, míč se tak vrací na kopačky hostí.
     
    83
    Dinamo to teď zkouší po levé lajně, agilní Tašajev však o míč opět přišel a do protiútoku tím vyslal domácí Ural.
     
    82
    Domácí Manučarjan krásně přenesl těžiště hry zprava doleva milimetrovým pasem na Korobova, ten však nedokázal dobře zpracovat a o míč se nechal připravit.
     
    81
    Hra se teď přesunula na na střed hřiště, oba týmy si vyměňují míč díky velkému počtu chyb a nepřesností jak na jedné, tak na druhé straně.
     
    80
    Další průnik po levé lajně teď vytáhl hostující Tašajev, který je v dnešním zápase opravdu velmi aktivní. Jeho snaha však nebyla pochopena jeho spoluhráči, a tak o míč záhy přišel.
     
    79
    Domácí Gerson Acevedo je po svém gólu velmi při chuti, ve středu hřiště obešel dva hráče a poslal přihrávku na levé křídle, ze kterého centroval do vápna Korobov. Jeho centr však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    78
    Zobnin si teď ve středu hřiště několikrát vyměnil míč s Ionovem, jejich spolupráci však přerušil faul domácího Manučarjana právě na Zobnina.
     
    77
    Hostující hráči jsou teď aktivnějším týmem, jejich rychlé průniky po stranách však končí vždy na kopačkách domácích hráčů Uralu.
     
    76
    Dinamo Moskva se teď snaží dostat do vápna kombinací středem hřiště, na hranici vápna jej však zastavuje obranný val domácího celku, který míč zahrává do bezpečí.
     
    74
    Za faul na polovině hřiště na unikajícího hráče hostí dostává žlutou kartu domácí Gerson Acevedo.
     
    74
    Z následné standardní situace však domácí nedokázali udeřit a míč se vrací na kopačky Dinama.
     
    73
    Útok Uralu po pravém křídle zastavil pouze za cenu faulu hostující obránce Hubočan. Domácí tak budou zahrávat přímý volný kop.
     
    71
    Další střídání v týmu FK Ural. Ze hry je stažen nevýrazný Gognijev a je nahrazen Rjaznacevem.
     
    70
    Dinamo se snaží dostat do vápna Uralu pomocí rychlé kombinace na jeden dotyk, jeho snaha však byla tentokrát překažena špatnou nahrávkou Bećiraje.
    69. Pogrebňak tváří v tvář Zabolotnému neuspěl a balon posunul pouze do jeho náruče!
     
    69
    Krásný centr do vápna doletěl až k Pogrebňakovi, který však tváří v tvář gólmanovi nedokázal míč pořádně trefit a z metru mu jej tak posunul pouze do náručí!
     
    68
    Útočnou snahu Dinama zhatil na hranici vápna až zákrok Danceva, tudíž bude Dinamo rozehrávat velmi zajímavou standardní situaci.
     
    67
    Hostující Dinamo se dostalo po krátké kombinaci až na malé vápno Uralu! Tam se však míč zamotal pod nohy Pogrebňakovi a celou akci tak vyřešila obrana domácích razantním odkopem.
     
    65
    Dalším útok Uralu po pravém křídle zastavil až faulující Dancev, který musel zastavit pronikajícího Korobova. Z následného centru do vápna však Ural nic nevytěžil.
     
    64
    První střídání v týmu Uralu, odchází Stavpec a přichází Manučarjan.
     
    64
    Tak jsme se po hodině hry dočkali rovnou dvou branek a hra nabrala větší tempo, než za celý první poločas. Oba týmy se snaží přidat další branku, což teď demonstroval průnik hostujícího Ionova. Jeho snahu zastavil až skluz domácího obránce Martynoviče.
    63. Gerson ACEVEDO - 1:1
     
    63
    Ural právě vstřelil branku!
    K rozehrávce volného přímého kopu se staví GERSON ACEVEDO a míč posílá přes zeď do horního rohu branky! Šunin byl bez šance!
     
    61
    Domácí hráči se snaží odpovědět na vedoucí branku Dinama, jejich snaha končí na hranici velkého vápna, kde je faulován jeden z domácích. Ural tak bude mít nadmíru zajímavou standardní situaci!
    59. Alexej IONOV - 0:1
     
    59
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Dinamo se dočkalo první branky v utkání! Dlouhý pas po levé straně zatáhl jeden z hráčů až do vápna, kde tváří v tvář Zabolotnyjovi selhal, odražený míč si však našel ALEKSEY IONOV a otevírá tak gólový účet dnešního zápasu! 0:1 pro hostující Dinamo!
     
    58
    Dlouhý centr z vlastní poloviny vyslal Hubočan, jeho centr doplachtil až do vápna Uralu, kde nebyl nikdo z hráčů Dinama a kde jej sbírá Zabolotnyj.
     
    57
    Velký zavár ve vápně Ural teď nedokázal potrestat nikdo z hráčů Dinama. Míč tak nakonec dokázala obrana domácího celku odklidit do bezpečné vzdálenosti.
     
    56
    Na levé straně se nechal šikovně faulovat hráč Uralu Stavpec, následný přímý kop Aceveda však opět nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a Šunin si pro centr v klidu došel.
     
    55
    Další útočná snaha Uralu po levé straně, Dancev však nedokázal obejít obránce Ješčenka a získal tak pouze autové vhazování pro svůj tým.
     
    53
    Fotbalisté Uralu se dostali do útoku, který musel přerušit před vápnem až faul na Korobova. Z následného přímého kopu však Acevedo trefil jen střed branky, kde byl připraven Šunin.
     
    52
    Další ofenzivní snaha Dinama zůstala nevyužita, když se na levé straně teatrálně skácel jeden z hostujících hráčů po souboji s Kulakovem. Rozhodčí však faul nepískl a domácí jsou tak u míče.
    51. Hubočan měl na kopačce úvodní gól dnešního zápasu, jenže z výborné pozice těsně minul domácí branku!
     
    51
    Tašajev se odhodlal k centru z levé strany, který domácí obrana srazila pouze k Tomáši Hubočanovi, který měl asi největší šanci dnešního zápasu! Branku však trefit nedokázal.
     
    51
    Hostující Tašajev nádherně vystihl rozehrávku Uralu, když už se dostal s míčem do vápna,tak jej na zrádném terénu nedokázal zkrotit.
     
    50
    Dinamo se snaží prosadit po pravém křídle, Ionov si však počínal příliš lehkomyslně a nechal se o míč obrat Dancevem.
     
    48
    Hostující Dinamo se dostalo ke kombinaci středem hřiště, kde se otevřel prostor před Bećirajem. Ten však nedokázal nahrát ani vystřelit a o míč přišel.
     
    47
    Domácí Sapeta se po pravé lajně snažil proklouznout až do vápna, míč mu včas pro Dinamu uzmul hostující Dancev.
     
    46
    Oba celky nastoupily ke druhé půli v nezměněné sestavě. První útok vede domácí Ural po levé lajně, celkem záhy o míč však přichází.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas utkání 19. kola ruské Premier Ligy mezi celky FK Ural a FK Dinamo Moskva. První poločas mnoho zajímavého nenabídl, oba celky hrají dost opatrně a chybám v kombinaci dost napomáhá stav hrací plochy. Zpočátku bylo aktivnější hostující Dinamo, které se prezentovalo agresivní hrou a a fotbalem ve vysokém tempu. Postupem času však domácí s Dinamem srovnali krok a v jedné části hry měli i herně navrch. Co nám přinese druhá polovina utkání? To se dozvíme přibližně ve 13:31, kdy by druhá polovina měla začít.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hostující hráči se dostali do kombinace na pravém rohu vápna Uralu, jejich snahu však zhatil zbytečný útočný faul Bećiraje.
     
    45
    Hosté se ze sevření Uralu dokázali dostat, jejich rychlý protiútok zastavil na polovině Stavpec, který si za svoje počíná vysloužil žlutou kartu.
     
    44
    Ural se dostává ke konci poločasu do náporu před vápnem Dinama, jeho snaha o kombinaci a průnik do vápna však končí nepřesností v kombinaci.
     
    43
    Hostující celek se dostal k centru z levého křídla, pokus Drahuna však byl příliš dlouhý a tak končí za brankou domácích. Vykopávat od branky bude Zabolotnyj.
     
    42
    Oba celky se snaží i na konci poločasu o rychlé brejky po stranách, jejich snahu ale kazí velké množství chyb jak na jedné, tak na druhé straně.
    40. Zabolotnyj se blýskl parádním zákrokem proti zakončení hostů po rohovém kopu!
     
    40
    A z rohu se podařilo hostům málem udeřit! Centrovaný míč na přední tyč přizvedl jeden z hráčů Dinama a Zabolotnyj měl co dělat, aby jeho pokus vytáhl přes břevno!
     
    39
    Následnou standardní situaci však Ural vyřešil snad nejhůře, jak mohl. Do rychlého protiútoku se dostal hostující Pogrebňak, který byl však zastaven domácí obranou pouze za cenu rohového kopu.
     
    38
    Další útok po pravém křídle Uralu. Tentokrát to byl Kulakov, který se s míčem probíjel podél pravé lajny a musel mít zastaven za pomocí faulu hostujícím obráncem.
     
    37
    Fotbalisté Dinama již nepředvádí tak agresivní a rychlý fotbal jako na začátku zápasu, čehož využívá domácí Ural. Další z jeho útoku však končí nepřesnou nahrávkou Jemeljanova.
     
    36
    Na levém křídle se již po několikáté v zápase uvolnil hostující Tašajev, jeho střela z rohu vápna však byla zablokována.
     
    35
    Dinamo se snaží přelévat hru z jedné strany na druhou, obrana Uralu se však dobře posouvá a dostupuje soupeře, který tak nemá kudy vést svou útočnou snahu.
     
    34
    Další útočnou snahu Uralu, opět po levém křídle, již v zárodku utnul nekompromisním skluzem obránce Ješčenko, který tak získal míč pro hostující celek.
     
    33
    Domácí Ural předvedl na levé straně kombinaci na jeden dotyk zakončenou centrem do vápna Šunina, tam však nebyl takřka nikdo v oranžovém dresu a tak míč jen proletěl vápnem.
     
    32
    Po pravém křídle se zkoušel prosmýknout hostující Bećiraj, jeho útok však nepodpořil nikdo z jeho spoluhráčů a tak o míč záhy přišel.
     
    31
    Domácí Ural se dostal ke kombinaci na polovině Dinama, jeho snaha však končí pouze odkopem hostujícího Hubočana.
     
    29
    Dinamo se díký dobrému dostupování a rychlému napadání soupeře dostává velmi často k míči, jeho kombinace však v posledních minutách končí špatnou finální fází.
     
    28
    Po levém křídle se probíjel Tašajev, jeho průnik však zastavila obrana domácích pouzen za cenu faulu. Z přímého volného kopu z rohu vápna však Dinamo nedokázalo udeřit.
     
    27
    Zdá se, že fotbalisté Uralu se snaží přehrát obranu Dinama dlouhými pasy na hrot, což jim zatím vychází. Další zákrok si připsal Šunin po střele Gognijeva z hranice vápna.
     
    26
    Domácí fotbalisté se sami opět dostávají pod tlak svojí nepřesnou rozehrávkou v obraně. Zaváhání Kulakova mohl využít Tašajev, míč však nezpracoval dobře.
    24. Domácí si vytvořili veliký závar před hostující brankou, ale jak Stavpec, tak ani poté Gognijev, balon za Šunina dostat nedokázali!
     
    24
    Domácí z protiútoku málem udeřili! K dlouhému míči na hranici vápna se dostal Stavpec a po něm i Gognijev, ani jeden z nich však závaru před Šuninem nevyužil.
     
    23
    Obránci domácích si nevědí rady se založením útoku a tak pokračují v kombinaci na své polovině. Jejich rozehrávku však vystihl hostující Pogrebňak a získal míč pro Dinamo, které se snaží probít středem hříště, zatím bez úspěchu.
     
    22
    Domácí fotbalisté se dostali z tlaku Dinama a snaží se hru uklidnit kombinací na vlastní polovině.
     
    21
    Dinamo to tentokrát zkusilo z pravého křídla, před vápnem se šikovně prosmýkl hostující Ionov, jeho střela však minula domácí branku o zhruba dva metry.
     
    20
    Další dlouhý průnik po levém křídle předvedl dnes velmi aktivní Tašajev. Svou akci však nedokázal zakončit ani centrem, ani střelou a tak jej domácí obránci vytlačili až do zámezí a vykopávat bude brankář Zabolotnyj.
     
    18
    Domácí fotbalisté využili zaváhání Dinama, které snadno přišlo před vápnem Uralu o míč a hnali se přes celé hřiště do protiútoku. Centr z levého křídla do Šuninova vápna však nenašel nikoho z hráčů Uralu.
     
    17
    Domácí hráči se snaží dostat ze sevření hostí, jejich snahu však kazí chyby v kombinaci, kterých hosté dokáží využívat. Další chybu v rozehrávce Uralu nakonec včas obránce Fontanello zlikvidoval.
     
    16
    Hráči Dinama se snaží přehrávat domácí celek kombinační hrou po křídlech, další útok po levé straně vedl Tašajev, díky jeho vlastní nepřesnosti však o míč přišel.
     
    14
    Domácí fotbalisté předvedl velmi pohlednou kombinaci na levém křídle, kterou zakončil na hranici vápna střelou mimo tyče Sapeta. Míč tak mají opět hráči Dinama.
     
    13
    Domácí ztratili při protiútoku trestuhodně míč a na jejich polovinu se tak hnal Ionov. Byl však zastaven domácí obranou, pouze však za cenu dalšího rohového kopu.
     
    13
    Z následného rohového kopu hráči Dinama nevymysleli žádnou větší šanci, a tak se míč vrací na kopačky hráčů Uralu.
    12. Tašajev se dostal k nebezpečné střele na hranici šestnáctky, Martynovič ale dokázal jeho pokus zblokovat alespoň na rohový kop.
     
    12
    Hostující Tašajev se dostal na hranici vápna k nebezpečné střele, díky včas přistoupivšímu Martynovičovi z toho však nebude víc než roh pro Dinamo.
     
    11
    Domácí hráči se po úvodní desetiminutovce trošku osmělili, další jejich výlet na polovinu Dinama však končí vinou nepřesné kombinace na pravém křídle.
     
    10
    Hosté se snažili hru uklidnit kombinací ve vlastní obraně, na což málem doplatili po agresivním napadání Uralu. Centr z pravé strany do vápna však dokázal zlikvidovat Šunin.
     
    8
    Povedený centr z levého křídla našel ve vápně Uralu hostujícího Pogrebňaka, ten však nedokázal vystřelit, protože mu míč odebrala domácí obrana.
     
    7
    Fotbalisté Dinama jsou na začátku zápasu o něco aktivnějším týmem než domácí Ural, snahu Ionova na pravé straně však zhatila jeho nepřesná přihrávka.
     
    6
    Další útočná snaha Dinama po levém křídle, tentokrát však byla zakončená pouze útočným faulem Pogrebňaka. Vykopávat tak bude brankář Zabolotnyj.
     
    5
    Dinamo se dostalo do souvislejší kombinace na levém křídle, centr Tašajeva však ve vápně nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a míč tak získává Ural.
     
    4
    První zákrok musel vytasit domácí brankář Zabolotnyj, střela Aceveda pro něj však neznamenala žádný větší problém.
     
    3
    Dlouhý nákop Ješčenka dokázal zpracovat Bećiraj, o míč však záhy přišel díky dobré práci domácího Fontanella.
     
    2
    Z něj však nic většího nevymysleli a tak se míč dostává zpět na kopačky hostujících hráčů.
     
    2
    Fotbalisté Uralu se snažili probít po pravém křídle, jejich počínání však přerušil faul Danceva. Domácí tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního zápasu obstarali hostující fotbalisté hrající v bílých dresech. Domácí Ural hraje v oranžovo-černé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Martynovič, Fontanello (C), Dancev – Sapeta, Jemeljanov – Acevedo, Korobov, Stavpec – Gognijev.
    Náhradníci: Šubin, Arapov – Jarošenko, Manučarjan, Novikov, Rjazancev, Serčenkov, Bilonog, Ščerbakov, Merkulov.

    FK Dinamo Moskva: Šunin (C) – Ješčenko, Živogljadov, Hubočan, Kozlov – Drahun, Zobnin – Ionov, Bećiraj, Tašajev – Pogrebňak.
    Náhradníci: Leščuk – Morozov, Holmén, Djakov, Igor Denisov, Katrič, Levin, Obolski..
     
    FK Dinamo Moskva

    Hostující tým neprožívá zrovna povedenou sezónu a má naprosto odlišné starosti, než které má domácí Ural. Fotbalisté Dinama Moskva se momentálně nachází na 11. místě s pouhým tříbodovým náskokem na 13. místo, které by je odsoudilo k baráži o udržení prvoligové příslušnosti. V posledním vzájemném měření dokázali Ural porazit, na což se budou snažit navázat i v dnešním utkání.

    Hosté se budou chtít opřít především je spolehlivý obránce Aleksey Kozlov. V defenzívě výborný fotbalista dokázal ke svým obranným úkolům přidat i 4 ligové branky. Dalším fotbalistou, který je pro hru Dinama klíčový, je záložník Aleksey Ionov. Tvořivý záložník letos vstřelil jednu branku a na další dvě nahrál, jeho přínos ofenzivně Dinama je podstatně větší.
     
    FK Ural

    Domácí tým se momentálně nachází na 8. místě Premier Ligy a ztrácí 5 bodů na 4. místo, které jako poslední zaručuje účast v předkole Evropské ligy, což je pro domácí celek jistě velkou motivací. Poslední měření sil dnešních soupeřů skončilo vítězstvím Dinama 1:0 a hráči Uralu tak dnes mají svému soupeři co oplácet.

    Domácí tým se dnes bude chtít spolehnout především na svého klíčového hráče, jímž je Aleksandr Sapeta. Tento záložník v letošním ročníku připravil 5 branek a další 4 branky sám vstřelil. Dalším hráčem, který by měl táhnout ofenzivu domácích, je Gerson Acevedo. Acevedo dokázal v letošní sezóně vstřelit 5 branek a na další tři nahrát, což je velmi slušná bilance.
     
    Krásné pondělní odpoledne všem fanouškům a fanynkám ruské kopané! Dnes máme na programu dohrávku 19. kola ruské Premier Ligy mezi domácím FK Ural a hostujícím FK Dinamo Moskva. Úvodní výkop dnešního zápasu je naplánován na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Jakub Hataš

    Branky: 63. Acevedo – 59. Ionov

    Karty:   45. Stavpec (URA), 74. Acevedo (URA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:20.
    FK Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Martynovič, Fontanello (C), Dancev – Sapeta, Jemeljanov – Acevedo, Korobov (88. Serčenkov), Stavpec (64. Manučarjan) – Gognijev (71. Rjazancev).
    Náhradníci: Šubin, Arapov – Jarošenko, Manučarjan, Novikov, Rjazancev, Serčenkov, Bilonog, Ščerbakov, Merkulov.

    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Ješčenko, Živogljadov, Hubočan, Kozlov – Drahun, Zobnin – Ionov, Bećiraj, Tašajev (89. Katrič) – Pogrebňak.
    Náhradníci: Leščuk – Morozov, Holmén, Djakov, Igor Denisov, Katrič, Levin, Obolski.
    bahis siteleri