Columbus – Carolina 2:3 (kon.) | Boston – Florida 1:4 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 0:3 (kon.)
Toronto – Anaheim 6:5 (po pr.) | Detroit – Montreal 4:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.)
Minnesota – Calgary 6:2 (kon.) | Winnipeg – Los Angeles 4:1 (kon.) | Colorado – Philadelphia 2:4 (kon.)
Arizona – Dallas 3:1 (kon.) | San Jose – Edmonton 3:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:6 (2:0, 1:4, 0:2)
Edmonton Oilers
Pátek 25.03.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    McDavid odehrál výborné utkání.

     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Maroon (EDM) (1 + 2)
    Connor McDavid (EDM) (0 + 1)
    Adam Clendening (EDM) (1 + 1) (06:15:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 17:29)
    Roman Polák (SJS) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 17:58)
    Andrej Sekera (EDM) (0 + 2, 0 střel, čas na ledě 21:34)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 570 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 26

    Edmonton Oilers: 21
     
    Máme za sebou poměrně divoké utkání mezi týmy San Jose Sharks a Edmonton Oilers. V první třetině vše vypadalo, že Žraloci nebudou mít problém zvítězit, když vedli 2:0 a měli daleko více ze hry. Jenže od druhé periody nastoupil na led úplně jiný Edmonton a rázem z toho hosté těžil. Druhou periodu ovládl kanadský celek poměrem 4:1, čímž určil ráz duelu a Sharks už nestačili dorovnat skóre. Další dvě trefy do sítě Jamese Reimera ve třetí části potom znamenaly, že Edmonton Oilers si dnes odvezou z Kalifornie výhru 6:3 a mohou se radovat. San Jose tak odchází bez bodu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Taylor HALL - 3:6
     
    59:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Byla otázka, zda to ještě Edmonton Oilers se střelou do prázdné branky stihnou, nakonec tomu tak opravdu je. Šest vteřin před koncem utkání posílá kus černé gumy do odkryté svatyně domácích San Jose Sharks TAYLOR HALL, ten se tak může radovat ze svého dalšího dnešní zásahu. O vítězi je tak pochopitelně rozhodnuto, budou se radovat hostující muži. Asistence: Andrej Sekera, Leon Draisaitl.
     
    59:39
    Peter DeBoer a jeho tým si berou oddechový čas, pak ještě jedno buly před Camem Talbotem.
     
    59:28
    James Reimer odjíždí z branky ven a San Jose Sharks to ještě zkusí s šesti muži v poli, přestože času do konce třetí třetiny už zbývá opravdu hodně málo.
     
    59:03
    Rozběhla se poslední minuta třetí třetiny, dost možná půjde také o poslední minutu tohoto utkání, protože Sharks už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    58:26
    Oilers už jsou zpátky v útočné třetině, přestože teď také moc neprojevují zájem o zakončení. Jako první to zkoušel až po dlouhé době Jordan Eberle.
     
    57:54
    Patrick Marleau to zkusil ve vlastním oslabení. Avšak stihl jen zavézt kus černé gumy do útočného pásma, přímo ke střele se nestačil dostat.
     
    57:25
    Draisaitlovo nahození na branku hned po vhazování k ničemu nevedlo. Ale je jasné, že Olejáři teď nikam spěchat nemusejí.
     
    57:08
    Tak teď už to budou mít domácí hráči opravdu hodně těžké. Melker Karlsson (SJS) totiž musí jít pykat dvě minuty za vražení na hrazení. Je to vůbec první trest pro San Jose v tomto utkání. Takže první přesilovka pro Edmonton Oilers.
     
    56:58
    Je tu nová šance pro Lauriho Korpikoskiho, který se najednou zjevil sám před brankou Sharks.
     
    56:19
    Eberle poslal puk přes všechny čáry pryč, ale puk jel tak pomalu, že čárový rozhodčí nakonec nemohl odpískat zakázané uvolnění.
     
    55:52
    DeMelo vyhodil puk přes všechny čáry, ale zakázané uvolnění se nepískalo. Následný puk o střelu dokázal velmi povedeně zblokovat Clendening.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Wingels (Polák, Spaling), 12. Pavelski (Thornton, Couture), 33. Marleau (Thornton, Burns) – 22. Korpikoski (Clendening, Letestu), 29. Hall, 30. Clendening (Maroon, Nurse), 39. Maroon (McDavid, Jakupov), 53. Eberle (Maroon, Sekera), 60. Hall (Sekera, Draisaitl)


    San Jose Sharks: Reimer (Jones) – Martin, Burns, DeMelo, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Karlsson, Couture, Donskoi – Marleau, Tierney, Ward – Haley, Spaling, Wingels
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reihnart, Oesterle, Nurse, Clendening – Hall, Draisaitl, Kassian – Maroon, McDavid, Eberle – Korpikoski, Letestu, Jakupov – Hendricks, Gazdic, Pakarinen

    Rozhodčí: Leggo, Hebert – Cameron, Nansen

    Diváci: 16 570
    thejrc.org