Los Angeles – Dallas 2:3 (kon.) | Toronto – Detroit 2:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 3:4 (kon.) | Carolina – Columbus 1:5 (kon.) | Florida – Montreal 4:3 (kon.)
Nashville – San Jose 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 0:5 (kon.) | Arizona – Washington 3:0 (kon.)
Chicago – Boston 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 6:2 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Washington Capitals
Neděle 03.04.2016, 04:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    30. nula v kariéře pro Mikea Smitha

     
    Tři hvězdy utkání

    Mike Smith (ARI) (31 zásahů)
    Shane Doan (ARI) (1 + 0)
    Oliver Ekman-Larsson (ARI) (1 + 0) (06:33:39)
     
    Československá stopa v utkání

    Zbyněk Michálek (ARI) (0 + 0, 4 střely, čas na ledě 22:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 125 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Arizona Coyotes: 27

    Washington Capitals: 31
     
    Jsme na konci zápasu, jehož všechny branky padly až ve třetí třetině, a to poměrně rychle za sebou. Déle jak dvě třetiny jsme museli čekat na prvního střelce duelu mezi Arizonou a Washingtonem, nakonec si vše vzali na starosti hokejisté Coyotes a vítězný gól zaznamenal kapitán domácího týmu Shane Doan, jenž otevřel skóre. Velikou pochvalu samozřejmě zaslouží brankář domácích Mike Smith, jenž skvělým výkonem získal čisté konto a vynuloval střelce Washingtonu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěknou neděli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hokejisté Arizony teď dělají vše pro to, aby udrželi čisté konto pro svého brankáře a zatím se jim to daří velmi dobře, už dokonce odhazují puk pryč.
     
    59:20
    Zakázané uvolnění domácího celku, ještě jedno buly před Smithem.
     
    59:12
    Už jen vteřiny zbývají do konce zápasu a fanoušci Coyotes vědí, že dnes se budou moci radovat z výhry.
     
    58:35
    Martinook posouval puk v přečíslení dva na jednoho na Chipchuru a už se zdálo, že druhý jmenovaný pověsí puk do sítě, ale nakonec nejspíše trefil tyčku.
     
    58:04
    Začínají poslední dvě minuty základní hrací doby, zatím to vypadá, že také celého utkání. Arizona už vůbec neriskuje a dává si prostor zejména u svého zařízení.
     
    57:28
    Max Domi se zjevil na levém kruhu a dělal si zálusk na střelu. Jenže kotouč mu v rozhodujícím momentě skočil přes hokejku, takže nestačil vypálit.
     
    56:58
    Navíc jsou to znovu Arizona Coyotes, komu se nyní podařilo zaútočit a Shane Doan dlouho podržel kus černé gumy za brankou soka. To nyní bude domácímu výběru stačit.
     
    56:20
    Niskanen zkusil překvapit Smithe, jenže ten je svým zákrokem znovu pohotový a pak se jeho obránci postarali o zbytek.
     
    55:59
    Ještě jedna komerční přestávka, pak už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
    53:58 Brad RICHARDSON - 3:0
     
    53:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    A teď už to bude hodně těžká práce pro hostující Washington Capitals, protože je tu třetí branka Coyotes a zdá se, že o dnešním vítězi začíná být pomalu rozhodnuto. Dlouho to vypadalo, že Coyotes pálit na branku ještě nehodlají, jenže pak poslal kus černé gumy do sítě BRAD RICHARDSON a Grubauer měl za svými zády už třetí kotouč ve třetí třetině. Teď už neměl moc velkou šanci na to, aby stihl ještě zasáhnout. Tak uvidíme, zda se skóre ještě do konce základní hrací doby nějak změní. Asistence: Max Domi.
     
    53:20
    Stále ještě zůstává hra nepřerušena, hostující obrana teď sice dostala puk na Williamse, avšak ten trefuje jen lapačku Smithe.
     
    52:55
    Pomalu se blíží závěrečné momenty třetí třetiny a Capitals se stále nedaří dostat do tlaku, Arizony výborně forčekuje a snaží se přidat ještě třetí zásah.
     
    51:50
    Střela z pravého kruhu od jednoho z útočníků Coyotes, ta se ale jen otřela o zadní mantinel a skončila na hostujících hokejkách.
     
    51:14
    Delší pasáž bez přerušení, kterou aktuálně sledujeme a šance mají i hosté. Jenže Smith je stále bezchybný, nedovolí jen tak projít nějakému kotouči do sítě.
     
    50:39
    Už to zkusili Capitals ve třech mužích proti dvěma, ale ani tak se neprosadili. Další hostující tyčka, tentokráte ji orazítkoval Orlov.
     
    50:15
    Arizona už hraje v plném počtu a hned se zase zaměřuje na hru dopředu. Washington zatím vypadá, že si s napadáním soupeře neví moc rady.
     
    49:15
    Ale teď Alex Ovečkin trefil tyčku domácího zařízení a už jsme zase málem mohli sledovat drama. Nakonec Coyotes vyhazují kotouč pryč.
     
    48:50
    A další vyhození, to už je skoro polovina z trestu Kevina Connautona pryč. Arizona si očividně hodně věří a nedává Capitals moc šancí k zakončení.
     
    47:56
    Domácí ale hned vyhazují puk pryč přes všechny čáry, zatím nemají ve svém dalším oslabení větší starosti s šancemi soupeře.
     
    47:46
    Bude se vylučovat, na trestnou lavici musí domácí hokejista Kevin Connauton (ARI), který se provinil podražením. Přesilovka pro Washington.
     
    47:35
    Pokračuje se hrou ve středním pásmu, mnohem více ze hry ale mají Coyotes, kteří se stále tlačí do branky soka.
    45:45 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:0
     
    45:45
    Arizona právě vstřelila branku!
    Neskutečné, co nyní Arizona předvádí a rázem jsou za to domácí bojovníci odměněni. Čekali jsme déle jak dvě třetiny na vstřelení branky a teď tu máme hned dvě po sobě. A navíc obě ze strany Kojotů, kteří znovu zvedli diváky ze sedaček. Autorem druhého gólu celku z Glendale je obránce OLIVER EKMAN-LARSSON, který se výborně napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. A teď je na hokejistech Washington Capitals, aby ukázali, zda ještě stačí s výsledkem něco udělat. Hodně dobré momenty pro Arizonu na začátku třetí třetiny. Asistence: Alex Tanguay, Antoine Vermette.
    45:18 Shane DOAN - 1:0
     
    45:18
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali na začátku třetí třetiny první vstřelené branky tohoto zápasu a jsou to fanoušci Arizona Coyotes, kdo se může radovat. Je pravda, že rozhodčí chvíli váhali, zda se ještě nejít poradit na video, ale nakonec trefu uznávají. Nahozený puk na branku Washington Capitals dokázal tečovat do sítě brankáře Grubauera kapitán týmu Kojotů SHANE DOAN, jenž rozradostnil arénu a přidává sedmadvacátou branku do své sbírky v sezóně. Asistence: Max Domi.
     
    44:55
    Kuzněcov v další veliké šanci, když se protáhl sám až před brankoviště Arizony. Jenže Mike Smith ani teď nepochybil a zůstal v klidu, betonem zasáhl.
     
    44:44
    Moc dlouho se po novém buly nehrálo, Max Domi okamžitě nahodil puk na branku a Grubauer touš raději znovu ukryl pod svou rukavici.
     
    44:36
    Chimera a jeho tvrdý hit na jednoho z domácích hokejistů, o několik chvil později zákrok brankáře Grubauera. Hra se nyní hodně přelévá ze strany na stranu.
     
    44:05
    Orpikova tvrdá střela orazítkovala pouze zadním mantinel, Smith ale zasahovat nemusel. Přesto ještě Capitals nějaký čas zůstávají v útočné periodě.
     
    43:35
    Pokus Chipchury z dobré pozice, ale hokejista Coyotes nedokázal střelou z otočky trefit branku. To už mohl zase na druhou stranu zkusit unikat T. J. Oshie.
     
    43:02
    Kevin Connauton nahodil puk o zadní mantinel, jako první s k němu ovšem dostali obránci celku z Východní konference.
     
    42:28
    Arizona nadále aktivnějším celkem na ledové ploše, hosté mají problémy s ofenzívou Kojotů a Grubauer musí dávat veliký pozor na to, co se kolem něj děje.
     
    42:03
    Poprvé ve třetí třetině v útočném pásmu také Washington Capitals, jenže ti se tam moc dlouho neohřáli a střelu si vůbec do statistik nepřipsali.
     
    41:36
    Max Domi ve slibné možnosti, jen těsně nedostal svým střeleckým pokusem do branky. Grubauer měl nyní i hodně štěstí, že se od něj puk neodrazil do klece.
     
    41:08
    Puk už ve středním pásmu, kde se jej zmocňuje domácí družina. Jde vidět, že Coyotes chtějí za každou cenu útočit a zkouše střelecké šance.
     
    40:52
    Domácí celek kompletní v pěti mužích, hned měl navíc ochránce hostující svatyně problémy se střelou Richardsona, který se proti němu zkusil prosadit.
     
    40:30
    Už jen poslední vteřiny a vyloučený Jordan Martinook bude zpátky na ledě, Capitals tak první přesilovku nevyužijí.
     
    40:09
    Stejně jako v první a ve druhé třetině, také nyní se jako první na kotouč dostávají hosté. Práci měl jako první ovšem paradoxně Grubauer.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči přijíždějí z kabiny na ledovou plochu, za chvíli proběhne úvodní buly třetí třetiny. Kdo nakonec z tohoto mače bude brát většinu bodů?
     
    Pomalu se blíží začátek třetí třetiny. Nadále čekáme na první trefu zápasu. Je jisté, že se jí dočkáme ve třetí třetině, případně v prodloužení či samostatných nájezdech.
    Na zápas osobně dorazil Auston Matthews, očekávaná jednička blížícího se draftu

     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Arizona Coyotes: 16

    Washington Capitals: 21
     
    Ani po čtyřiceti minutách hry neznáme autora první branky tohoto utkání, na úvodní gól si tedy budeme muset počkat minimálně do poslední periody. Nadále sledujeme hodně vyrovnaný zápas, a to po všech stránkách. Určitě se máme ještě na co těšit, protože týmy si zcela jistě nedají nic zadarmo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Až nyní Johansson zpátky s pukem v útočné periodě, ale to už si jej bere do parády Domi a domácím málem dokázali soka přečíslit ve vlastním oslabení.
     
    39:03
    Běží poslední minuta druhé třetiny, Capitals v útočném pásmu a Ovečkin už čekal na svou tradiční střelu. Jenže Arizona opět vyhazuje touš pryč.
     
    38:50
    Arizona se ale hned osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, své první oslabení v zápase tedy začíná velmi dobře.
     
    38:37
    Hra přerušena za domácí brankou poté, co se tam strhla malá potyčka a rozhodčí už to nemohl ponechat bez povšimnutí. Na trestnou lavici musí odjet Jordan Martinook (ARI), který dostává dvě minuty za hrubost. Takže je tu první přesilovka v zápase pro Washington.
     
    38:06
    Poměrně dlouho se hraje bez přerušení, Niskanen nahazoval puk od modré čáry na branku. Nikdo jej ale netečoval, takže nebezpečí pro domácí klec zažehnáno.
     
    37:35
    Murphy podržel puk za brankou a počkal, až zbytek domácí formace vystřídá. Poté už Coyotes zkoušeli hledat cestu do útočného pásma.
     
    37:09
    Grubauer sice musel dávat pozor, co se kolem jeho zařízení děje, ale zásah si nepřipsal, protože obránci Capitals vše v pohodě zvládli a poslali puk pryč.
     
    36:35
    Pomalu se blížíme ke konci druhé třetiny a zatím stále čekáme na první branku tohoto utkání. Šance jsou ale na obou stranách.
     
    36:08
    Mike Smith dvakrát po sobě předvedl, jak výborně jako brankář umí pracovat s hokejkou a ukázal dva krásné rozehrávky. Obě přesně skončily na hokejkách hokejistů Arizony.
     
    35:37
    Nahození Capitals na domácí zařízení, této prodlevy mohou využít k dostřídání, což také dělají a vyměnit formaci mohou také Coyotes.
     
    35:08
    Oshie našel dobře Ovečkina a Smith se ocitl v problémech. Jenže hostující útočníci nedokázali přesně trefit branku, takže ani teď se gólově neprosadí.
     
    34:53
    Právě hostující brankář má nyní puk ve své lapačce a raději přeruší hru, aby alespoň na okamžik uklidnil situaci před svými zraky.
     
    34:28
    Po krátké přestávce znovu pokračujeme, Arizona vyhrála buly v útočném pásmu a hned jsou z toho trable pro brankáře Grubauera.
     
    34:19
    Grubauer je rád, že si také mohl sáhnout na puk, ale teď musel dávat veliký pozor, protože se proti němu jeden z domácích forvardů řítil skoro sám a málem dokázal procpat puk až do klece Washingtonu.
     
    33:59
    Zdálo se, že se rozhodčí po přerušení hry chystá vylučovat, nakonec ale nejspíše jen nějaký technický problém a bude se vhazovat.
     
    33:55
    Stejně tak Rieder jen zavezl puk do pásma a snažil se vystřelit. Jenže nepřesně.
     
    33:25
    Po delší časové odmlce v útočném pásmu také Coyotes, jenže ti se tam moc dlouho neohřáli. Sotva přešli modrou čáru, už se touše zase zmocňuje jejich sok.
     
    33:03
    Další pokus Burakovskyho, který má ve své náruči Smith. Není pochyb o tom, kdo je hrdinou posledních minut. Domácí brankář drží svůj celek na vyrovnaném skóre.
     
    32:39
    Kuzněcov se sice snažil sám vytvořit další střeleckou šanci, jenže nakonec vůbec nevypálil, protože mu kotouč odskočil pryč z hokejky.
     
    32:20
    A hned další střela, Burakovsky okamžitě po vyhraném buly jeho týmu pálil bez přípravy. Lapačka domácího maskovaného muže připravena.
     
    32:14
    Stejně tak Justin Williams ztroskotal na ochránci klece Coyotes, bude se vhazovat před brankou Arizony.
     
    32:08
    Orlov si najel na pravý kruh, když se vytočil zpoza branky a vypálil nebezpečnou střelu. Smith ale znovu připraven a dělá radost domácím fanouškům.
     
    31:35
    Už ale v útočné možnosti také domácí hráči, Alex Ovečkin teď měl proti sobě v obranném pásmu dva hráče soupeře a musel činit vše pro to, aby v nelehké situaci nepřišel o kus černé gumy.
     
    31:17
    Hned po buly Arizona vyhazuje puk do středního pásma, kde se jej zmocňuje jejich soupeř.
     
    31:10
    Další zásah Mikea Smithe, za okamžik se před ním bude vhazovat. Ale až po skončení komerční přestávky.
     
    30:52
    Kevin Connauton převzal zodpovědnost na modré obranné čáře a zkusil sám založit akci, jenže proti sobě měl dva hráče v bílém trikotu.
     
    30:24
    Oliver Ekman-Larsson má dostatek času na rozehrání kotouče, vybral si na nahrávku nejdříve dalšího obránce Coyotes Michálka.
     
    29:55
    Ve střední třetině zvládli souboj o puk hosté a málem se mohli hnát do přečíslení. To ovšem nepřipustil Rieder, jenž vyhodil puk zpátky do pásma soka.
     
    29:36
    Sledujeme také ve druhé třetině aktivní a atraktivní hokej, jediné, co duelu zatím chybí, jsou branky.
     
    29:05
    Max Domi už je zpátky na ledě a hledal před brankou volného Dahlbecka. Jenže na toho se puk nedostal, takž v akci na druhou stranu mohli pokračovat Capitals.
     
    28:49
    Znovu přerušení ve středním pásmu, kde se za okamžik bude vhazovat.
     
    28:39
    Jenže teď je zase hrdinou Mike Smith, který zastavil rozjeté duo Ovečkin – Oshie. Ruský kanonýr sice dobře zakončoval zápěstím, ale Mike Smith si na něj výborně počíhal lapačkou a Ovečkin jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    28:20
    Teď Oshie udělal chybičku ve středním pásmu a ta ho málem stála problémy pro svůj celek, protože dvojice soupeře se málem hnala na branku.
     
    27:57
    Také T. J. Oshie na nějaký okamžik volný, ale vystřelit nestihl, protože už měl na zádech dva bránící hráče v dresu Arizony.
     
    27:28
    Niskanen nahazoval touš od modré čáry a věřil, že jej někdo před brankou tečuje. To se ovšem nestalo a Smith neměl s poskakujícím kotoučem větší starosti.
     
    26:58
    Už pokračujeme, buly v útočném pásmu zvládli Coyotes, ti se hned tlačili do zakončení. Ale v cestě jim také tentokráte stál připravený Grubauer.
     
    26:51
    Následuje komerční přestávka, po jejím skončení hned budeme pokračovat.
     
    26:30
    Richardson se dostal do fyzického kontaktu s jedním z obránců soupeře, ale nebylo to nic proti pravidlům, takže hra může v pořádku pokračovat.
     
    26:04
    Ve druhé třetině rozhodují zatím souboje ve středním pásmu, Washington se nyní díky jednomu takovému stačil na chvíli dostat do útočného pásma.
     
    25:50
    Rieder získal puk na levém kruhu a vůbec neváhal a hned střílel. Jenže také Grubauer připraven zastavit puk, zanedlouho by se mělo vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    25:24
    Už ovšem měl Mike Smith starosti se střelou Ovečkina, ta letěla z dálky z pravé strany. Domácí gólman měl ale dost času na to, aby se na zákrok připravil.
     
    24:55
    Ve středním pásmu klidná rozehrávka Washingtonu, zatím z hostující strany spíše taková vyčkávací taktika, daleko aktivnější jsou nyní Coyotes.
     
    24:25
    Nahození Capitals rychle do útočného pásma, jenže hosté mají problém se zatím dostat na kotouč. Až o chvíli později se to podařilo rozjetému Ovečkinovi.
     
    24:15
    Další zásah pro hostujícího ochránce svatyně, tentokráte lapačkou, když se musel dobře postavit proti střele Anthonyho Duclaira.
     
    23:45
    Chipchura ve velmi dobré šanci na brankovišti soupeře, Grubauer jen tak tak ještě stačil udržet levý beton na správném místě.
     
    23:32
    Máme tu také bitku, domácí hokejista Max Domi (ARI) se pustil do křížku s Natem Schmidtem (WSH). Byl to poměrně krátký souboj, o to ovšem ráznější. Oba borci pochopitelně dostávají tresty za rvačku a budeme moci pokračovat.
     
    23:02
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, kterou nyní můžeme sledovat, Coyotes mají o něco více ze hry, ale puk především ve středním pásmu.
     
    22:30
    Taktéž Klas Dahlbeck zkusil zakončovat z veliké dálky a netrefil zařízení. Je zřejmé, že Arizona Coytes dnes chtějí zakončovat z každé pozici v útočném pásmu.
     
    22:07
    Tobias Rieder a jeho střela z prostoru za levým kruhem, jenže přesná moc nebyla, skončila hodně vysoko nad úrovní horní tyčky.
     
    21:35
    Trojice hráčů v dresu Arizony se hned po buly zjevila před brankou a dělala si zálusk na zakončení, ale nakonec vše v pohodě a v klidu vyřešili beci Capitals.
     
    21:26
    Pokus Duclaira končí v ochranné síti, vhazování pravděpodobně proběhne před klecí brankáře Grubauera
     
    20:55
    Rozehrávka Coyotes za jejich klecí, kde mají domácí hokejisté dostatek času na to, aby si celou situaci rozmysleli.
     
    20:28
    Zkusil to sám také hostující hokejista Beagle, avšak tomu se zase do cesty postavil Richardson. Zatím poměrně hbitý začátek druhé části.
     
    20:08
    Druhá třetina začíná, jako první se v ní na buly zmocňují kotouče Capitals. Ti také hned nahazují do pásma soupeře, tam ale připraven Michálek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno k začátku prostřední části, hráči se sjíždějí do středového kruhu a bude se vhazovat.
     
    Nebude dlouho trvat a odstartuje druhá třetina utkání. Zatím sledujeme poměrně vyrovnaný hokej, pouze místy si nebezpečnější akce vytvořili Capitals.
    Oliver Ekman-Larsson si pořídil fotografii s fanynkou

     
    Střely na branku v první třetině

    Arizona Coyotes: 8

    Washington Capitals: 7
     
    Více už se toho v první třetině nestane, poměrně rychle utekla úvodní dvacetiminutovka střetnutí. Na branky zatím čekáme a uvidíme, co přinese prostřední část. Oba týmy měly nějaké šance v úvodní periodě, Coyotes pak nedokázali využít přesilovku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Čas na jednu z posledních akcí Coyotes v první třetině, Chipchura si udělal místo na pravém kruhu, ale vystřelil hodně vysoko nad horní tyčku.
     
    19:03
    Hraje se poslední minuta první třetiny, puk zatím ve středním pásmu, kde o něj ani jedna strana dlouho nejevila výraznější zájem.
     
    18:30
    Už jsou hosté kompletní a první oslabení v zápase tedy zvládli naprosto v klidu. A už zase Capitals myslí také na hru dopředu.
     
    18:01
    Vyloučení Alexe Ovečkina se blíží ke svému konci a vypadá to, že Kojoti přesilovky nevyužijí. Připsali si během ní jedinou vážnější střelu na branku.
     
    17:26
    Až nyní Tanguay vyslal střelu z dálky a Grubauer vytasil výtečný zásah proti jeho pokusu. Brankář Washington Capitals zatím ve velmi dobré kondici.
     
    17:03
    Jenže to už je tu třetí vyhození hostujícího mužstva přes všechny čáry a Washington doposud vzorově brání početní nevýhodu.
     
    16:35
    Začátek početní výhody Arizoně moc nevychází, Capitals se nadvakrát osvobodili a Duclair se svými spoluhráči rychle musí získávat pásmo zpátky.
     
    16:14
    Uvidíme na konci první třetiny první vyloučení zápasu, na trestnou lavici míří hokejista Washington Capitals Alexandr Ovečkin (WSH), který dle rozhodčího fauloval sekáním. A tak je tu šance na přesilovku pro domácí.
     
    15:58
    Po konci reklamní pauzy znovu hrajeme, Coyotes zvládli buly blíže své branky a neměli tak větší problémy s čekajícím Ovečkinem na střelu.
     
    15:50
    Dobrá práce Smithe, který musel vzdorovat nepříjemnému zakončení Johanssona. Ale také v tomto případě vše zvládl a prozatím drží svůj tým nad vodou.
     
    15:28
    Pomalu se blížíme ke konci první třetině, nyní Grubauer v pohodě rozehrál puk za svou branku po ledě, i díky němu mohl Washingtom pokračovat v akci.
     
    14:37
    Souboj v rohu u branky Arizony, z tohoto postavení se však Washington nyní až ke střele nedostal, bránící hráči týmu z Glendale si vedli daleko lépe.
     
    14:08
    Alzner v klidu nahodil puk do modrého pásma a zbytečně neriskoval, Michálek byl ovšem proti a velmi dobrým pasem našel útočníky v útočné třetině.
     
    13:52
    Oshie poslal puk na volného Ovečkina, ale ani v tomto případě obávaný kanonýr netrefil branku. Na druhé straně na modré čáře Arizona v ofsajdu.
     
    13:15
    Buly na modré čáře po ofsajdu Capitals zvládli lépe hráči z východu, ti také hned aktivně napadají za klecí Smithe a snaží se udržet puk v pásmu Coyotes.
     
    13:02
    Střela obránce Washingtonu od modré čáry, která se odrazila od zadního mantinelu málem na Ovečkinovu hokejku. Ale pak už rozhodčí přerušuje z technických důvodů hru.
     
    12:44
    Vhazuje se před hostující klecí.
     
    12:39
    Už po krátké pauze pokračujeme a Arizona bez čekání zkouší překvapit soupeřovu obranu. Washington na celou situaci reaguje jednoduchým vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    12:29
    Následuje krátká komerční přestávka, za pár okamžiků samozřejmě budeme v utkání pokračovat.
     
    12:25
    Stále ještě kus černé gumy ve hře bez zásahu rozhodčí, teď už se ale píská, protože Washington Capitals zůstali v postavení mimo hru.
     
    11:52
    Dlouho se nepřerušuje a toho chtějí využít Capitals, kteří získali tempo na své hokejky. Konkrétně Kuzněcov motal obranu soupeře a snažil se protáhnout s kotoučem až před branku.
     
    11:18
    Klas Dahlbeck řešil problémy před svým gólmanem a vyřešil je moc dobře, jinak by se Capitals dostalo do větší možnosti na vstřelení branky.
     
    10:53
    Delší dobu čekáme na nějakou šanci, která by překvapila jednoho či druhého brankáře. Max Domi se nyní jen těžko vytáčel od mantinelu ke střele.
     
    10:18
    Ozývají se také fanoušci, kteří vycítili, že jejich oblíbenci potřebují podporu na ledě. Ale zatím nadále pokračujeme bez branek na obou stranách.
     
    09:49
    Mike Smith si zahrál s kotoučem a malinko riskantně jej rozehrál z prostoru před brankou. Ale nakonec vše zvládl dobře se založením akce pro spoluhráče.
     
    09:16
    Dobrá obranná práce Michálka, z jeho počínání nakonec vznikla dokonce šance pro Arizonu, leč ta neměla v útočné třetině příliš dlouhého trvání.
     
    08:50
    Orlov neudržel puk na modré čáře a Capitals tak přišli o útočnou třetinu, ale v tuto chvíli hostující kádr vše zvládá před svým brankářem v pohodě.
     
    08:40
    Pok komerční přestávce se moc dlouho nehrálo, vhazování se bude muset na stejném místě opakovat.
     
    08:39
    Smith a jeho další velmi dobrý zákrok, tentokráte okradl o gól Winnika, jenž už si dělal pomyšlení na skórování.
     
    08:07
    Burakovsky sám proti dvěma hráčům Coyotes, přesto dokázal kus černé gumy protáhnout za branku a ještě jej procpat na Kuzněcova. To je tedy ofenzíva.
     
    07:40
    Vhazování u branky Kojotů zvládli domácí hráči, byl to ale Kuzněcov, kdo se následně natlačit do střely od modré čáry a snažil se překvapit soka.
     
    07:20
    Formace Washingtonu byla na ledě příliš dlouho, také proto zamířila na střídačku a Arizona Coyotes tak mohou rozehrávat puk od svého zařízení.
     
    06:54
    Capitals jsou najednou v útočné třetině aktivnější než v prvních pěti minutách první třetiny, už také vysílají na branku Smithe mnohem více střel.
     
    06:25
    Už ovšem akce také na druhé straně barikády a Max Domi se odvážil jít proti dvěma hráčům v bílém trikotu. Ale ani on zatím úspěch nesklidí.
     
    05:58
    Ovečkin čekal na svou možnost na levém kruhu, pak si pro sebe získával puk a chtěl se tlačit do střely, jenže na tu nakonec v jeho podání vůbec nedošlo.
     
    05:33
    Vyhození Arizona Coyotes na zakázané uvolnění.
     
    05:18
    Jen tak tak, že se teď dokázala obrana hostů koncentrovat na nový domácí výpad, nakonec z toho ještě tým z Východní konference dokázal vytvořit protiakci.
     
    04:58
    Hraje se v poměrně svižném tempu, teď to zase zkoušeli na druhou stranu ve třech domácí. Následně odpískáno Washingtonu postavení mimo hru.
     
    04:27
    Alexandr Ovečkin u pravého mantinelu v útočném pásmu taktéž pochybil, puk mu odskočil od hokejky ve chvíli, když už se chtěl chystat ke střele.
     
    03:58
    Washigton dokázal získat útočnou třetinu, ale ani v tomto případě se nedostal až k zakončení na Smithe.
     
    03:39
    Anthony Duclair ve velmi dobré možnosti mezi kruhy. Když potom vypálil zápěstím, Grubauer jeho pokus vyrazil ramenem před sebe a zachránil svůj tým.
     
    03:07
    Po delší době na puku v útočné třetině také hostující celek, avšak Capitals se jen těžko dostávají ke střelám, Mike Smith zatím nemá moc práce.
     
    02:40
    Martinook ukázal, že také čtvrtá lajna umí předvést velmi dobrý hokej a ohrozil klec Grubauera. Bude se vhazovat před brankou Washingtonu.
     
    02:14
    Coyotes nadále v útočném pásmu, kde se snaží udržet co nejdéle touš na svých hokejkách. A zatím se jim to daří, akorát by potřebovali o něco přesnější zakončení.
     
    01:37
    Hned po buly to zkoušel znovu Rieder, ale jeho šanci dokázal vystihnout zavčas Grubauer, který nechal beton přiložený na správném místě.
     
    01:26
    Antoine Vermette dokonce svou první střelou v zápase trefuje tyčku, už to klidně mohlo být 1:0 pro domácí, moc nechybělo.
     
    01:11
    Hokejisté Arizona dnes v poněkud pozměněné sestavě, ta se také snaží překvapit gólmana soupeře.
     
    00:39
    Také Arizona má první možnost, ale tu dokázal zastavit hokejista hostů Wilson. Teď mají Capitals za brankou nějaký čas za svou klecí na rozehrávku.
     
    00:10
    Už se hraje a jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté Washington Capitals, kteří se hned vrhli směrem dopředu s pokusem zakončit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Smith – Ekman-Larsson, Murphy, Connauton, Michálek, Grossmann, Grant – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Dauphin, Tichonov – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Chipchura

    Washington Capitals: Holtby – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orpik, Orlov – Ovečkin, Johansson, Oshie – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Winnik, Richards, Galijev.
     
    Ještě jednou vítejte u zápasu, jak je u NHL zvykem, začneme asi o deset minut později.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, v rámci kterého se utkají týmy z opačných konferencí. Vítězové Metropolitní divize Washington Capitals zajíždějí na led Arizona Coyotes.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Hanzal (ARI) (13 + 28)
    Zbyněk Michálek (ARI) (2 + 24)
    Jiří Sekáč (ARI) (0 + 1)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy potkaly ve druhé polovině února, když se hrálo na východním pobřeží a Washington Capitals porazili Arizona Coyotes těsně 3:2.
     
    ARIZONA COYOTES

    Nabízí se otázka, zda ještě Arizona klesne o nějakou příčku níž, než se aktuálně nachází, nebo zda opravdu ukončí aktuálně hraný ročník na posledním nepostupovém místě do play-off v Pacifické divizi. Se ziskem pětasedmdesáti bodů se Coyotes zároveň mohou vyhnout nejvyšší šance na zisk první volby na draftu, kterou pravděpodobněji získá někdo jiný. Kojoti se každopádně rozhodně nesnaží úmyslně prohrávat, ba naopak. Z posledních pěti pokusů třikrát zvítězili, když stačili přehrát třeba Philadelphii či Dallas Stars. V zatím posledním odehraném klání ovšem Hvězdy splatily Kojotům dluhy a porazily je výsledkem 4:1. Ať už teď dopadnou další zápasy jakkoli, je skoro jisté, že Arizona v základní části překvapila většinu odborníků a neskončila na úplném chvostu tabulky, který se jí s největší pravděpodobností vyhne. Pakliže opravdu Coyotes nehodlají úmyslně ztrácet poslední mače.
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Capitals mohou základní část dohrát v pohodě, už v tuto chvíli mají jisté vítězství v dlouhodobé sezóně, když získali Prezidentovu trofej. Pět duelů před koncem základní části se čeká jen na to, zda Alexandr Ovečkin dokáže dosáhnout na metu padesáti vstřelených branek, čímž by zachránil padesátibrankové střelce v letošní sezóně, žádný takový není doposud k mání. V předchozích duelech klub z hlavního města USA porazil celky jako New Jersey, Columbus či Ottawu, jeho hlavní úkol však teprve přijde, a to v play-off, kde si touží Washingtonští sáhnout na stříbrný pohár. Kanadské bodování mančaftu nadále vede v tomto ročníku výborně rozjetý Jevgenij Kuzněcov (20 + 56), který může ještě nějaké to ovoce do statistik připsat. Podaří se Capitals zvítězit v Arizoně a přidat další body do tabulky?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 46. Doan (Domi), 46. Ekman-Larsson (Tanguay, Vermette), 54. Richardson (Domi)


    Arizona Coyotes: Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, Murphy, Connauton, Michálek, Grossmann, Grant – Tanguay, Vermette, Duclair – Rieder, Dauphin, Tichonov – Domi, Richardson, Doan – Martinook, Gordon, Chipchura
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orpik, Orlov – Ovečkin, Johansson, Oshie – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Winnik, Richards, Galijev

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Rooney – Sharrers, Wheler

    Diváci: 17 125
    bahis siteleri