Itálie – Německo 3:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:0 (kon.) | Norsko – Švédsko 2:0 (kon.)
konec
Itálie
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Německo
Úterý 05.04.2016, 12:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    V úterý odstartuje ve švédském Östersundu Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016, které otevře utkání mezi Itálií a Německem. První mistrovství Evropy ve sledge hokeji se odehrálo v roce 2005 v České republice, kde se ze zlaté medaile radovali pravě sledge hokejisté Německa. Itálie skončila šestá, stejně jako na domácím šampionátu o dva roky později. V roce 2011 ale přišel zlom a Italové obsadili první místo. Česko skončilo na domácím šampionátu čtvrté. Otevíracím zápasem, který se odehraje v Östersund Areně, Vás s velkou radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Mistrovství Evropy ve sledge hokeji:

    Jako každý turnaj v jakémkoliv sportu si i ten ve sledge hokeji prošel určitým vývojem. Zatímco o pořadí týmů během úvodních dvou šampionátů v Česku (2005) a Itálii (2007) rozhodovala tabulka, o čtyři roky později se ve Švédsku v roce 2011 evropského šampionátu zúčastnilo již deset zemí, které byly rozděleny do dvou skupin a poté už následovala tradiční vyřazovací fáze. Evropský šampionát se může stát pro týmy vstupenkou na mistrovství světa a paralympijské hry.

    Účastníci letošního ročníku:

    Itálie, Německo, Rusko, Česko, Norsko, Švédsko.
    Do zahájení mistrovství Evropy ve sledge hokeji zbývá 1 den!

     
    Itálie:

    Italové na úvodním turnaji, který se uskutečnil v roce 2005 ve Zlíně, obsadili již avizované šesté místo, stejně jako o dva roky později na domácí půdě. Itálie získala ve sledge hokeji během tří evropských šampionátů jednu medaili a hned zlatou, když v roce 2011 triumfovala ve Švédsku, a do letošního evropského turnaje bude vstupovat jako úřadující šampión.
     
    Německo:

    Němečtí sledge hokejisté se stejně jako Itálové zúčastnili všech tří evropských šampionátů, kromě zlaté medaile z České republiky se ale může pyšnit ještě bronzem, na který naši východní sousedé dosáhli v roce 2007 na půdě svého nejbližšího soupeře Itálie.
    Německá střídačka pár minut před začátkem úvodního zápasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Araudo (Stilitano) – Rosa, Cavaliere, Radice, Macri, Parolin – Planker, Winkler, Kalegaris, Larch, Chiarotti (C), Andreoni, Depaoli, Corvino, Alexis Leperdi. Hlavní trenér: Massimo Da Rin de Lorenzo.

    Německo: Kunst (Brzoska) – Raedler, Jaster, Pabst, Sklorz – Disveld (C), Wolff, Kuhli-Lauenstein, Hering, Stumpe, Ellmer, Wedde. Hlavní trenér: Andreas Pokorny.

    Rozhodčí: Modig – Vanek, Fazekas.
    Italové jsou připraveni vlétnou do utkání proti Německu.

     
    V Östersund Arena hraje hlasitá hudba a do začátku úvodního utkání Mistrovství Evropy ve sledge hokeji zbývá necelých pět minut. Sledge hokejisté obou týmů právě vyrazily na rozbruslení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:6
    Německo se vydalo do první útočné akce po pravém křídle, jenže se mu nepovedla přihrávka, která byla příliš prudká, a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    0:40
    Gregory Brian Alexis Leperdi spěchal v pravém rohu ledové plochy za pukem a podařilo se mu ho ukořistit, jeho následná zpětná přihrávka ale byla nepřesná a Německo se ubránilo.
     
    1:10
    Italové si v úvodu utkání vytvořili dobrý tlak a dostali se k několika střelám, z nichž ta nejnebezpečnější z levého kruhu pro vhazování byla sražena nad.
     
    2:26
    Německo se teprve podruhé v utkání vydalo směrem vpřed, tentokrát po levém křídle, ke střele se ale nedostalo.
     
    2:48
    Gianluca Cavaliere odvedl na útočné modré čáře dobrou práci, když na ní zachytil puk a Italové mohli pokračovat v útočném snažení.
     
    03:59
    Sledge hokejisté se vydávají dopředu jen zřídka, a když už se dostanou do nějakého útoku, tak ho zastavuje buď nepřesná přihrávka nebo zakázané uvolnění.
     
    4:09
    Německo se opět vydalo po levém křídle do útoku, puk po nepřesné přihrávce ale podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    5:25
    Italové to zkusili na levém křídle nebezpečně střelou z ostrého úhlu, jejich následný pokus ale zamířil nad horní tyč!
     
    06:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    BERNHARD HERING střílí úvodní gól Německa na letošním evropském šampionátu a posílá Německo do vedení!! Robert Pabst našel krásnou přihrávkou Bernharda Heringa, který z blízkosti zamířil nikým neatakovaný k levé tyči. Asistence: Robert Pabst.
    06:29 Bernhard HERING - 0:1
     
    08:27
    Simon Kunst musel na opačné straně řešit dvě střely Italů z kruhu pro vhazování, s oběma si ale poradil a Německo tak vede nad Itálií stále 1:0.
     
    09:35
    Italové vstoupili do utkání skvěle a zatím jsou lepším týmem, jenže Německo z ničeho nic na opačné straně udeřilo, když se prosadil Bernand Hering.
     
    10:35
    Alessandro Andreoni pronikl do útočného pásma, přestože byl signalizovaný ofsajd, a jeho následné postavení mimo hru bylo posouzeno jako úmyslné.
     
    11:31
    Gregory Brian Alexis Leperdi se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, ani nadvakrát ale fantastického brankáře Simona Kunsta propálit nedokázal! To byla největší šance Itálie v dosavadním průběhu utkání.
     
    11:57
    Itálie právě vstřelila branku!
    FLORIAN PLANKER předvedl před bránou velký důraz a Italové jeho zásluhou vyrovnávají v závěru první části utkání na 1:1!! Florian Planker napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke střele, která byla se od jednoho z Němců odrazila do vzduchu, útočník Itálie ale vzápětí puk dojel a mezi třemi soupeři dokázal puk procedit za záda Simona Kunsta. Bez asistence.
    11:57 Florian PLANKER - 1:1
     
    13:42
    Andrea Macri se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici a jeho následný pokus nebyl vůbec špatný, jenže zamířil vedle bližší levé tyče.
     
    14:45
    Do konce první třetiny zbývá odehrát posledních patnáct sekund a oba týmy budou odcházet do kabin s největší pravděpodobností za nerozhodného stavu 1:1.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Itálie vstoupila do úvodní části zápasu skvěle a vytvořila si tlak, jako první ovšem skórovali Němci, kteří se zásluhou Bernharda Heringa ujali z ničeho nic vedení. Tým z jihu Evropy se ale přece jen dočkal, když se necelé čtyři minuty před koncem první třetiny prosadil Frorian Planker, který před bránou předvedl velký důraz. Skóre po první třetině. Itálie 1 Německo 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:37.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:12
    Německo vyhrálo úvodní vhazování druhé třetiny, do které oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1. Italové byli v první třetině lepší a na střely ji vyhráli 6:3.
     
    15:59
    Italové se dostali na levém křídle k nebezpečné střele a brankář Simon Kunst chvíli nevěděl, kde má puk. Ten ale nakonec skončil za jeho bránou!
     
    16:35
    Werner Winkler si na pravém křídle bez kotouče najel do útočného pásma a poté v rohu ledové plochy svedl souboj s jedním z německých sledge hokejistů, kterému hodně znepříjemnil rozehrávku. Skvělý forčeking v podání Itálie.
     
    17:53
    Italové působí od úvodních minut utkání mnohem lepším dojmem a na ledě jsou rychlejší. Rychlá a prudká byla i jejich poslední přihrávka, která skončila na zakázaném uvolnění.
     
    18:17
    Nils Larch a Gianluigi Rosa se snažili něco vymyslet na pravém křídle, jenže jich následnou kombinaci přerušilo postavení mimo hru.
     
    18:53
    Roberto Radice a Alessandro Andreoni se snažili v blízkosti levé tyče dostat do zakončení a ve své snaze uspěli, jenže následná střela prvního jmenovaného hráče skončila na výstroji připraveného brankáře Simona Kunsta!
     
    19:44
    Němcům se vůbec nedaří rozehrát, když třikrát v rozpětí pár sekund vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    19:50
    Na trestné lavici Německa se otevřela vrátka a jeden z jeho hráčů bude vyloučen za bodnutí špičkou hole.
     
    19:50
    Bas Disveld dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    20:59
    Itálie právě vstřelila branku!
    GIANLUIGI ROSA využívá přesilovou hru a otáčí vývoj utkání na stranu Itálie, která vede nad Německem 2:1!! Florian Planker předložil puk mezi kruhy pro vhazování Gianluigimu Rosovi, který z blízkosti vymetl pravou šibenici brány Simona Kunsta. Asistence: Florian Planker.
    20:59 Gianluigi ROSA - 2:1
     
    22:23
    Italové hrají s velkou chutí a v levém kruhu pro vhazování se dostali ke střele, kterou pozorný brankář Simon Kunst tentokrát ukryl ve své výstroji.
     
    23:47
    Bernhard Hering mohl vstřelit svůj druhý gól v dnešním utkání, když z blízkosti mířil do pravého horní rohu brány, brankář Gabriele Araudo ale vytáhl skvělý zákrok a puk ukryl ve své lapačce!
     
    24:25
    Italové se na opačné straně ledové plochy dostali do zakončení v blízkosti pravé tyče, propálit brankáře Simona Heringa ale potřetí v utkání nedokázali! Skvělý zákrok.
     
    25:35
    Italové vyrazili na pravém křídle v blízkosti boxu časoměřičů do útoku, který vzápětí zastavilo postavení mimo hru.
     
    26:02
    Svěřenci trenéra Massima Da Rin de Lorenza mají vývoj utkání pevně ve svých rukou a Německo se s nepříznivým skóre marně snaží něco udělat. Němci se ve druhé části dostali pouze k jedné střele.
     
    26:26
    Werner Winkler (ITA) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    27:55
    Německo se zatím v přesilové hře k ničemu nedostalo a navíc muselo vyklidit útočné pásmo kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    28:46
    Werner Winkler se vrátil zpět na led a okamžitě posílal z pravé strany před bránu nebezpečnou a krásnou diagonální přihrávku, po které jeden z jeho spoluhráčů málem poslal puk na vzdálenější levé tyči z blízkosti do prázdné brány, jenže ho promáchl! To byla obrovská šance.
     
    29:59
    Simon Kunst v závěru druhé třetiny předvedl spektakulární zákrok, když střelu jednoho z hráčů Itálie od modré čáry ukryl po fantastickém semaforu v lapačce! To byla velká paráda od německého brankáře.
    29:59 Úžasný zákrok německého brankáře Simona Kunsta.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Italové v prostřední části utkání stejně jako v té první dominovali a zaslouženě se ujali vedení, když se v přesilové hře prosadil obránce Gianliugi Rosa. Skóre po 30 minutách. Itálie 2 Německo 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 13:18.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    V Östersund Areně začala závěrečná část úvodního utkání Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016, do které Itálie vstupuje za stavu 2:1 s jednobrankovým náskokem.
     
    31:11
    Němci sice v úvodu třetí části vyhodili puk na zakázané uvolnění, vzápětí ale vyrazilo do nebezpečného protiútoku tři na jednoho, přečíslení našeho východního souseda ale vzápětí zastavila nepřesná diagonální přihrávka.
     
    32:01
    Lucas Sklorz se na modré obranné čáře pustil do strkanice s jedním z Italů, vše se ale obešlo bez vyloučení.
     
    32:43
    Joerg Wedde (GER) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    32:55
    Italové mohli rychle využít přesilovou hru, když na modré čáře napřáhli k nebezpečné střele, která mířila pod horní tyč, Simon Kunst ji ale dokázal fantastickým zákrokem vyrazit!
     
    33:23
    Brankář Německa předvedl krásný akrobatický zákrok a podržel svůj tým ve hře.
     
    34:44
    Vyloučený Joerg Wedde je zpět na ledové ploše a Německo hraje v plném počtu.
     
    34:55
    Joerg Wedde se po návratu na led okamžitě zapojil do hry a po nabrání velké rychlosti nepříjemně narazil do pravé tyče italské brány.
     
    35:24
    Valerio Corvino si najížděl na krásnou kolmou přihrávku od svého spoluhráče, těsně před ním ale do ní vložil hůl jeden z Němců.
     
    36:34
    Itálie právě vstřelila branku!
    FLORIAN PLANKER střílí svůj druhý gól v úvodním utkání na šampionátu a posílá Itálii do dvoubrankového vedení!! Florian Planker na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho následná střela pod Simonem Kunstem zaplula do brány. Bez asistence.
    36:34 Florian PLANKER - 3:1
     
    37:46
    Simon Kunst teď vytáhl skvělý zákrok proti střele Itálie z levého kruhu pro vhazování, která sice mířila pod horní tyč, německý brankář ji ale nejprve vyrazil do vzduchu a po vyjetí z brány u své pravé tyče poté ukryl ve výstroji!
     
    38:32
    Italové se dostali v pravém kruhu pro vhazování ke střele, kterou Simon Kunst ukryl ve své výstroji a přerušil hru.
     
    39:18
    Tři Italové vytvořili před bránou Simona Kunsta obrovský závar, německý brankář ale nakonec nemusel řešit žádnou nebezpečnou střelu.
     
    39:50
    Valerio Corvino si na opačné straně ledové plochy pohlídal prostor u své pravé tyče a ojedinělou střelu Německa z levého kruhu pro vhazování ukryl ve své lapačce.
     
    40:44
    Úvodní utkání Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016 pomalu spěje ke svému konci a nevím, co by se muselo stát, aby Italové v závěru utkání přišli o svůj dvoubrankový náskok.
     
    41:05
    Italové se nyní ocitli pod mírným tlakem a raději puk podél mantinelu vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    42:14
    Joerg Wedde se skvěle vložil do kombinace Itálie, když zastavil nebezpečnou zpětnou přihrávku jednoho z Italů, po které by jeho spoluhráč měl velký prostor na střelu.
     
    43:10
    Italové vyrazili po levém křídle do útočného pásma, jejich následnou akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    44:18
    Gregory Brian Alexis Leperdi mohl v levém kruhu pro vhazování volný puk dorážet do odkryté části brány poté, co Simon Kunst zneškodnil střelu Valeria Corvina z blízkosti, jenže jeden ze sledge hokejistů Německa k němu skvěle přistoupil a v rozhodující chvíli mu zablokoval hokejku!
     
    44:50
    Do konce utkání zbývá odehrát 10 sekund, během nichž už se v Östersund Areně nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Italové v souboji dvou šampiónů otočili vývoj utkání s Německem a do třetí třetiny vstupovali s jednobrankovým vedením, které ještě pojistil kuriózním způsobem a svým druhým gólem v utkání Florian Planker, jehož střela od modré čáry pod tělem Simona Kunsta zaplula překvapivě do sítě. Konečný výsledek. Itálie 3 Německo 1.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Florian Planker (ITA) 2+1
    Bernhard Hering (GER) 1+0
    „Bylo velice důležité, abychom první zápas vyhráli,“ uvedl na úvod rozhovoru nejlepší hráč utkání Florian Planker (2+1).

     
    S konstatováním, že Itálie porazila v úvodním utkání na Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016 Německo výsledkem 3:1 a vychutnala si svou národní hymnu, se s Vámi pro tuto chvíli loučí Tomáš Reiner. Nezapomeňte ale, že již v 15:00 vstoupí do šampionátu česká reprezentace, která vyzve Rusko. (13:49:07)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Planker, 21. Rosa (Planker), 37. Planker – 7. Hering (Pabst)


    Itálie: Araudo (Stilitano) – Rosa, Cavaliere, Radice, Macri, Parolin – Planker, Winkler, Kalegaris, Larch, Chiarotti (C), Andreoni, Depaoli, Corvino, Alexis Leperdi. Hlavní trenér: Massimo Da Rin de Lorenzo.
    Německo: Kunst (Brzoska) – Raedler, Jaster, Pabst, Sklorz – Disveld (C), Wolff, Kuhli-Lauenstein, Hering, Stumpe, Ellmer, Wedde. Hlavní trenér: Andreas Pokorny.

    Rozhodčí: Modig – Vanek, Fazekas
    bahis siteleri