Finsko – Rusko 0:1 (0:1 po s.n.) | USA – Kanada 1:0 (po pr.)
po s.n. (0:1)
Finsko
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Rusko
Úterý 05.04.2016, 00:05 • SandMan Centre, Kamloops, Kanada • Mistrovství světa žen • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Anna ŠUKINOVÁ - 0:1sn
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
    Je hotovo! Rozhodující nájezd proměnila ANNA ŠUKINOVÁ, bronz pak výběru Michaila Čekanova definitivně pojistila Olga Sosinová!
    Olga SOSINOVÁ (nájezdy 0:2)
     
    3. série
    0:2
    Je rozhodnuto! Olga Sosinová povedeným blafákem překonala Räisänenovou, Sborná tak bere bronz!
     
    1. série
    0:1
    Jako první se rozjela Anna Šukinová, která přesnou střelou mezi betony nedala Räisänenové šanci!
     
    Už známe i údaj o návštěvnosti, na tento duel si našlo cestu 2351 diváků!
    69:44 Rusky v závěru na Räisänenovou nevyzrály, utkání o bronz tak rozhodnou samostatné nájezdy!
     
    69:44
    Nahození z hole Sosinové proletělo těsně vedle a ta samá hráčka se poté zničehonic zjevila s pukem na holi v prodloužení, na Räisänenovou ale nevyzrála!
    62:44 Smolencevová se mohla stát ruskou hrdinkou, jenže proti Räisänenové při samostatném úniku neuspěla!
     
    62:44
    Mohlo být rozhodnuto! Jekatěrina Smolencevová ujížděla sama proti Räisänenové, tváří v tvář finské brankářce ale vystřelila těsně vedle! Smolencevová měla na hokejce bronz!
    60:58 Nepříjemný pokus Väliläové z levého kruhu Morozovová neudržela a měla co dělat, aby jí puk neskončil za zády!
     
    60:58
    Velezkušená Riikka Väliläová mohla rozhodnout, Morozovová ale její tvrdou, leč nenápadnou ránu z levého kruhu jen tak tak zastavila!
    59:33 Dvě rány Hiirikoskiové od modré čáry nadělaly ruské obraně v čele s Morozovovou problémy, skóre zápasu se však stále nepohnulo!
     
    59:33
    Dvakrát v krátkém časovém sledu napřáhla finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová a ta druhá střela se málem odrazila na hůl Petry Nieminenové, jež však z bezprostřední blízkosti nedokázala uklidit touš do sítě!
     
    58:23
    Pasi Mustonen si ještě vybírá oddechový čas!
     
    58:23
    Přesilovka pro Finsko! Čeká nás klíčová pasáž zápasu, Valeria Pavlovová (RUS) půjde pykat na dvě minuty za hákování.
    55:02 Morozovová je dnes prostě skvělá! Takto si poradila s těžkou střelou Tuominenové do protipohybu!
     
    55:02
    Tentokrát už byla Tuominenová o poznání blíže! Její nenápadná střela z mezikruží šla do protipohybu Morozovové, ta ale na poslední chvíli vytrčila svůj beton!
    47:04 Smolencevová sama před finskou brankářkou neuspěla!
     
    47:04
    Na druhé straně se ve velké šanci ocitla Jekatěrina Smolencevová, jež však z mezikruží nedokázala překonat pozornou Räisänenovou!
    46:39 Nieminenová ujela po pravém křídle a poslala přihrávku před branku na Karvinenovou, ta však nedokázala pobídku své spoluhráčky trefit!
     
    46:39
    Nieminenová ujela po pravém křídle a naservírovala kotouč do předbrankového prostoru, kam si sjížděla Michelle Karvinenová, která ale nedokázala puk trefit!
     
    45:12
    Ale pozor, síly na ledě se vyrovnají. Noora Tulusová (FIN) už sedí za katrem, posedí si tam dvě minuty za příliš mnoho hráček na ledě.
     
    44:41
    Venla Hoviová se z rohu kluziště šikovně prokličkovala do prostoru před Morozovovou, v pádu ale nedokázala strážkyni svatyně Sborné překonat!
     
    43:33
    Svěřenkyně Pasiho Mustonena si zahrají přesilovku, Pirogovová (RUS) vyfasovala dvě minuty za krosček.
    43:32 Saariová nenápadnou střelou z levého kruhu zřejmě trefila tyč ruské svatyně!
     
    43:32
    No a pokud se nemýlím, po nenápadném nahození Saariové z levého kruhu se rozezvonila levá tyč ruské svatyně!
     
    43:21
    Tanja Niskanenová nebezpečně nahodila kotouč do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v modrém, a Ruskám tak spadl kámen ze srdce!
     
    38:51
    Velká ruská šance! Na hranici pravého kruhu dostala hodně prostoru Pavlovová, která si vyjela do slibné střelecké šance, avšak její tvrdou střelu zápěstím dokázala finská brankářka vyrazit!
     
    37:42
    V závěru druhé třetiny opět budeme svědky ruské přesilovky! Po pravé straně postupovala Gavrilovová, kterou zastavila nedovoleným způsobem Niskanenová, která míří na trestnou lavici.
    36:03 Karvinenová se uvolnila v prostoru pravého kruhu, jenže ani její nenápadná střela přes Morozovovou do branky neprošla!
     
    36:03
    Finky měly další velkou příležitost na vstřelení vedoucího gólu! Michelle Karvinenová se dokázala uvolnit na hranici pravého kruhu a vyslal nenápadnou šanci. Její ránu však Morozovová vyrazila!
     
    35:06
    Velká finská šance! Tanja Niskanenová se dokázala dostat s trochou štěstí do útočného pásma. Následně se dostala před Morozovovou i do zakončení, avšak střela jí nesedla.
     
    32:57
    Ruská reprezentace se však dokázala velmi rychle vrátit do pásma. Na modré čáře dostala prostor Gončarenková, jejíž tvrdá rána prolétla těsně vedle finské klece!
     
    31:21
    A následuje ruská přesilová hra! Štarjovová se pokoušela prodrat po pravém křídle před branku, avšak byla nedovoleným způsobem poslána k zemi Salovainenovou!
    28:39 Valkamaová poslala kotouč z prostoru pravého kruhu pouze do lapačky brankářky Morozovové!
     
    28:39
    Saana Valkamaová málem otevřela skóre! Finská útočnice se zničehonic zjevila před Morozovovou, ale napálila kotouč přímo do strážkyně svatyně Sborné!
     
    26:57
    Tak to bylo o fous! Dvaačtyřicetiletá Riikka Väliläová měla na hokejce úvodní gól zápasu, z bezprostřední blízkosti ale promáchla!
    21:54 Děrgačjovová z pravého kruhu trefila levou tyč finské branky!
     
    21:54
    Velká ruská šance! Děrgačjovová se dostala ke kotouči na hranici pravého kruhu po přihrávce Pavlovové. Rána ruské útočnice skončila na levé tyčce finské branky!
     
    19:03
    Na hranici levého kruhu se dokázala uvolnit Gavrilová, která se dostala ke střele. Její ránu však finská brankářka dokázala vyrazit!
     
    18:34
    A ruská reprezentace si zahraje v závěru první třetiny přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Ronja Savolainenová, která nedovoleně dohrála u mantinelu jednu z ruských hráček.
    08:26 Finky mohly otevřít skóre utkání o bronz při vlastním oslabení, jenže ruskou gólmanku Morozovovou ani natřikrát překonat nedokázaly!
     
    08:26
    Finky jsou však velmi nebezpečné i ve vlastním oslabení! Zkušená Valilaová to zkoušela z pravé strany. Její střelu Morozovová pouze vyrazila a finská útočnice se dostala k dorážce, ruská brankářka však zasáhla i podruhé!
     
    07:40
    Na trestnou lavici tak míří Petra Niemenová, která zastavila ruskou hráčku nedovoleným způsobem v šanci!
     
    05:26
    Další velká finská šance! Karvinenová se dokázala protáhnout po levém křídle až do slibné šance. Její střela mířená na vzdálenější tyč však těsně minula ruskou klec!
    03:08 Vafinová táhla ruské přečíslení, její ránu Räisänenová vyrazila, dorážka Štarjovové již povedená nebyla!
     
    03:08
    Vafinová se dostala se svou spoluhráčkou Štarjovou do protiútoku dva na jednoho. Prvně jmenovaná vystřelila, avšak Räisänenová dokázala kotouč vyrazit. Následná dorážka Štarjovové nebyla povedená!
     
    02:36
    Riikka Valilaová projela po levé straně do útočného pásma a dokázala krásnou přihrávkou najít v mezikruží volnou Hiirikoskiovou, ta však namířila kotouč pouze do náručeruské brankářky!
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Šukinová

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Šukinová (RUS)
    0:1   Tuominenová (FIN)
    2. série:
    0:1   Děrgačjovová (RUS)
    0:1   Karnaová (FIN)
    3. série:
    0:2   Sosinová (RUS)


    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová "C", Tuominenová, Savolainenová, Kilponenová, Jalosuová, Viitasuová – Nieminenová, Väliläová "A", Karvinenová – Hoviová, Niskanenová, Tulusová – Hakalaová, Karnaová, Säkkinenová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamová – Saariová.
    Rusko: Morozovová (Prugovová) – Šibanovová, Skibaová, Gončarenková, Pirogovová, Nikolajevová, Kapustinová, Šukinová "C" – Gavrilovová "A", Vafinovová, Smolencevová "A" – Pavlovová, Sosinová, Burinová – Mitrofanovová, Štarjovová, Děrgačjovová – Kadirovová, Beljakovová, Silinovová – Smolinová.

    Rozhodčí: Arianová-Lortieová, Bordeleauová – Novotná, Strattonová

    Diváci: 2351
    bahis siteleri