Braga – Šachtar 1:2 (kon.) | Villarreal – Sparta 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
Dortmund – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:1 (1:1)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 07.04.2016, 21:05 • El Madrigal, Vila-real (Španělsko) • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    90+2. Denis Suárez (VLR)
     
    90+2
    Znovu Bičík! V závěru druhé nastavené minuty se na hranici pokutového území uvolnil Denis Suárez a Bičík jej bravurním zákrokem vychytal!
     
    88
    Závěrečné střídání Sparty, Matějovského nahradí David Lafata.
     
    82
    Za hlasitých ovací je ze hry stažen dnešní hrdina na domácí straně Cedric Bakambu, na závěrečné minuty jej nahradí Adrian Lopez.
    80. Roberto Soldado (VLR)
     
    80
    Po Brabcově nepřesné rozehrávce sparťané propadli v obraně a další nesmírně nebezpečné útočné tažení domácích zakončil Soldado ránou sraženou Costou.
     
    77
    Domácí podruhé mění svoji sestavu, Jaume Costu na postu levého obránce nahradí Adrian Marín.
    75. Denis Suárez (VLR)
     
    75
    Bičík hrdinou! V obrovské šanci se objevil Suárez, ovšem Bičík jej vychytal, stejně jako si poradil s dorážkou Bakamba z bezprostřední blízkosti!
     
    73
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Kehinde Fatai.
    63. Cédric BAKAMBU - 2:1
     
    63
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Villareal dnes podruhé vede! Trigueros našel Denise Suáreze u pokutového území, domácí středopolař posunul balón k CEDRICU BAKAMBOVI, jenž ránou k tyči překonal tentokrát už bezmocného Bičíka.
     
    62
    Domácí poprvé střídají, potlesk z hlediště vyprovází Samuela Castilleja, toho nahradí další útočník, Leo Baptistão.
    51. Roberto Soldado (VLR)
     
    51
    Žlutí jsou v dalším náporu, Bakambu neuspěl v souboji s Costou, ovšem odrazený míč Soldado nasměroval k tyči sparťanské branky a Bičík proti jeho technické ráně vytáhl další výborný zákrok.
    47. Mario Gaspar (VLR)
     
    47
    Villarreal pokračuje v zahazování stoprocentních šanci! Po Suárezově rohovém kopu Bakambu prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde osamocený Mario Gaspar hlavou nasměroval míč do břevna sparťanské branky!
    45+4. Jakub BRABEC - 1:1
     
    45+4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Sparťanská skupina v hledišti bouří radostí, neboť na Dočkalův centr si naskočil JAKUB BRABEC a sparťanský stoper v samém závěru prvního poločasu vyrovnává!
     
    43
    Rumunský sudí rozehrál karetní mariáš, dalším potrestaným je Costa, jenž vidí žlutou kartu za zákrok na Denise Suáreze.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Marek Matějovský (AC Sparta Praha).
     
    41
    Následný centr Dočkala si v pokutovém území našel Konaté, ovšem s jeho hlavičkou k tyči si brankář Asenjo dokázal poradit.
     
    40
    Žlutou kartu vidí Jaume Costa, sudí Haţegan si jej vybral jako hříšníka při neshodách ve skrumáži před sparťanským přímým volným kopem.
    36. Samuel Castillejo (VLR)
     
    36
    A další obrovská příležitost Villarrealu přichází hned v zápětí! Denis Suárez se protáhl do pokutového území, viděl zcela osamoceného Samuela Castilleja, jehož rána proletěla těsně nad horním rohem sparťanské branky!
     
    36
    Hraje se nadále oboustranně v rychlém tempu, Konaté připravil střeleckou pozici Dočkalovi, jeho prudká rána z dvaceti metrů míří nad domácí branku.
    33. Cédric Bakambu (VLR)
     
    33
    Standardní situaci domácích se sparťané ještě dokázali bez potíží ubránit, o pár sekund později si ale Bakambu naběhl na povedený centr Suáreze a jeho prudkou hlavičku k tyči dokázal Bičík fantastickým zákrokem vytáhnout!
    31. Žlutá karta
     
    31
    Brabec nedovoleně zastavil rozběhnutého Soldada a je žlutě napomenut sudím Haţeganem.
     
    28
    Zdecimované zadní řady sparťanské sestavy dostávají další ránu, zraněného Maria Holka pro další průběh dnešního zápasu nahradí zkušený Radoslav Kováč.
    22. Cédric Bakambu (VLR)
     
    22
    Obrovskou hrubku ve středu hřiště vystřihl Jakub Brabec, jenž se v roli posledního nechal obehrát Bakambem, domácí útočník poté spěchal zcela osamocen vstříc Davidu Bičíkovi, ovšem sparťanský brankář perfektně napravil své zaváhání z úvodu zápasu a chytil Bakambovi stoprocentní gólovou příležitost!
     
    16
    Po centru Denise Suáreze měl další příležitost Roberto Soldado, ovšem domácí útočník v nadějné pozici míjí sparťanskou branku a ochozy arény to pouze zklamaně zahučelo!
    13. Samuel Castillejo (VLR)
     
    13
    Trigueros potáhl míč středem pole, předložil jej do pokutového území Samuelu Castillejovi, proti jehož ráně zblízka se zaskvěl brankář Bičík a při následné dorážce už domácí fotbalista nedokázal protlačit míč skrz několik těl před ním.
    10. Mario Gaspar (VLR)
     
    10
    Se Spartou mohlo být ještě hůře. Po následném centru od rohového praporku Victor Ruiz hlavou prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde na Maria Gaspara zívala prázdná branka, ovšem domácí obránce měl míč za tělem a přestřelil zcela odkrytou svatyni Davida Bičíka!
    3. Cédric BAKAMBU - 1:0
     
    3
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Nešťastný úvod pro český celek! Brankář Bičík si zpracoval "malou domů", při následném odkopu ale trefil blokujícího CEDRICA BAKAMBA a od konžského útočníka se míč odrazil do sítě!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Bakambu, 63. Bakambu (Denis Suárez) – 45+4. Brabec (Dočkal)

    Karty:   40. J. Costa (VLR) – 31. Brabec (SPA), 41. Matějovský (SPA), 43. Nhamoinesu (SPA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:16.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Bailly, V. Ruiz, J. Costa (77. Marín) – Denis Suárez, Trigueros, B. Soriano (C), Castillejo (62. Baptistão) – Soldado, Bakambu (82. Adrián López).
    Náhradníci: Aréola – Pina, Baptistão, Adrián López, Leiva, Marín, P. Iñiguez.

    AC Sparta Praha: Bičík – Brabec, Mario Holek (28. Kováč), Nhamoinesu – Dočkal (C), Frýdek, Mareček, Matějovský (88. Lafata), Krejčí – Juliš (73. Fatai), Konaté.
    Náhradníci: Štěch – Fatai, Kováč, Zahustel, Lafata, Kadlec.

    Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. Rumunsko)
    Čtvrtek 14.04.2016
    Sparta - Villarreal 2:4

    Branky: 65. Dočkal (Fatai), 70. Krejčí (Juliš) – 5. Bakambu (Trigueros), 43. Castillejo, 45+1. Lafata (vla.), 49. Bakambu (Denis Suárez)

    Karty:   28. Krejčí (SPA), 41. Frýdek (SPA), 60. Juliš (SPA), 63. Kováč (SPA), 78. Konaté (SPA), 90+1. Lafata (SPA) – 35. Soldado (VLR), 78. Castillejo (VLR)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:5.
    bahis siteleri