Estonsko – Litva 2:7 (kon.) | Rumunsko – Ukrajina 1:6 (kon.) | Chorvatsko – Velká Británie 1:4 (kon.)
konec
Chorvatsko
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Velká Británie
Neděle 17.04.2016, 20:05 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko • Mistrovství světa - I. B Divize • 1. kolo
Partner:
     
    56:03
    Po jeho zásahu se navíc strhla před jeho brankou šarvátka, za kterou na dvě minuty posedět na trestnou lavici odchází Perkovič za Chorvaty a Batch za Brity.
     
    52:13
    Zkušený David Clarke se provinil proti pravidlům hákováním a Chorvaté dostanou šanci hrát krátce ve čtyřech proti třem.
     
    50:57
    Jak se rychle připravit o přesilovku ukazují domácí hokejisté. Jankovič si nedovoleně přidržel soupeře a síly na ledě se vyrovnávají.
     
    50:20
    Ale ale. To bylo hodně zbytečné od Ahlesyho Taita, který za hákování odchází na trestnou lavici, ale navíc strčil do čárového rozhodčího a dostává ještě osobní trest 10 minut.
    48:29 Colin SHIELDS - 1:4
     
    48:29
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Už je to 4:1! Na začátku britské gólové akce byl Dowd, který se ujal puku ve vlastním pásmu, zavezl ho až za branku Chorvatů a rozehrál krátkou a rychlou kombinaci, na jejímž konci byl COLIN SHIELDS, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Tomljenoviče. Asistence: Ben O'Connor, Robert Dowd.
     
    44:08
    A naopak přichází vyloučení na chorvatské straně za hodně zbytečné dohrávání souboje. Jarcov je vyloučen za napadení, ačkoliv se od Brita u mantinelu odrazil a sám si spíš ublížil.
     
    42:03
    Nedovoleným bráněním se provinil Jonathan Phillips a domácí si zahrají další přesilovku.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Myers – 2 min., hákování).
    35:43 Craig PEACKOCK - 1:3
     
    35:43
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Trochu pasivnější hra Chorvatů je potrestána a aktivita Britů naopak odměněna. Tait přihrál na CRAIGA PEACKOCKA, jenž se nestaral o nějaké kličkování a přízemní střelou propálil Tomljenoviče. Asistence: Ashley Tait, Mark Richardson.
    24:11 Jonathan WEAVER - 1:2
     
    24:11
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Překvapivá střela JONATHANA WEAVERA z poměrně ostrého úhlu pod horní tyčku Tomljenovičovy klece prošla! Šťastný gól Velké Británie! Asistence: Colin Shields, Robert Dowd.
     
    16:00
    Hrubka Chorvatska! Respektive střídačky. Za příliš mnoho hráčů na ledě přichází britská přesilovka. Trest odsedí Tadič.
    14:05 Mislav BLAGUS - 1:1
     
    14:05
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobné oslabení už bylo na Brity moc, a ač Bowns vyrazil střelu od modré, tak na následnou pokračující akci po vyraženém puku, který Jarčov nahrál před klec MISLAVU BLAGUSOVI, už byl krátký. Asistence: Luka Jarčov, Igor Jacmenjak.
     
    13:42
    Hodně ošklivě si počínal Ross Venus, který u mantinelu za brankou Chorvatska nasadil kravatu Puzičovi a navíc ho trefil holí do obličeje. Dvojnásobná přesilovka Chorvatska!
     
    13:05
    Střela od modré byla zablokována a naopak Britové vyjeli dokonce ve třech do přečíslení, ale po přejetí modré akci zastavil Boxill, který po chvilce vystřelil na Tomljenoviče. Britové si uvědomili, že by v případě neúspěchu měli vzadu jen jednoho hráče.
     
    12:10
    Vylučuje se na straně Britů. Evan Mosey zaháčkoval jednoho ze soupeřů a odchází na trestnou lavici.
    11:27 Robert DOWD - 0:1
     
    11:27
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A teď už to aktivnějším Britům vychází! Výborně rozehranou kombinaci od pravého mantinelu k levému zakončil prudkou střelou ROBERT DOWD, jenž otevírá skóre! Asistence: Ben O'Connor, Robert Farmer.
     
    11:01
    Phillips poslal puk před branku Chorvatů na volného Boxilla, od kterého se puk odrazil do Tomljenoviče a zase zpět k Boxillovi. Na druhý pokus útočník Britů vysoko přestřelil! Ale velká šance Britů!
    09:52 Horní tyčka zachránila brankáře Chorvatska
     
    09:52
    Nebezpečná střela Dowda, po níž zazvonila za chorvatským brankářem horní tyč!
     
    08:17
    Marko Tadič až příliš použil své hokejky, aby zastavil za brankou soupeře, kterého podrazil a jde na dvě minuty pykat.
     
    02:21
    Netrvalo to dlouho a síly na ledě se vyrovnají. Chorvaté při dobré obraně byli atakování Weaverem, který se provinil sekáním.
     
    01:41
    Vyloučení v týmu Chorvatsko (Mikulič – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Trest odpyká Sakič.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 15. Blagus (Jarcov, Jacmenjak) – 12. Dowd (O'Connor, Farmer), 25. Weaver (Shield, Dowd), 36. Peackock (Tait, Richardson), 49. Shields (O'Connor, Dowd)


    Chorvatsko: Tomljenovič (Rosandič) – Jacmenjak (C), Macaulay, Smolec, Tadič, Silovič, Puzič, Ljubič (A), Kegalj – Sakič, Jankovič, Mirič – Blagus (A), Brine, Jarcov – Miličič, Glumac, Mikulič – Vukoja, Perkovič
    Velká Británie: Bowns (Lyle) – Richardson (A), O'Connor, Phillips, Weaver, Lee, Garside, Batch – Farmer, Downd (A), Shield, Clarke, Myers, Mosey – Peacock, Tait, Cowley – Lachowicz, Venus, Boxill, Phillips (C)

    Rozhodčí: Mikael Holm – Franco Espinoza, Markus Hagerstrom
    bahis siteleri