West Ham – Watford 3:1 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 2:0 (kon.)
konec
West Ham United
3:1 (2:0)
Watford FC
Středa 20.04.2016, 20:45 • Boleyn Ground, London • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Taktické střídání na závěr skvělého utkání: odchází Payet a místo něj nastupuje Collins.
     
    90+3
    Amrabat teď ošklivě fauloval Reida a od sudího vyfasoval svoji druhou žlutou kartu, takže musel předčasně do sprch.
    90+2. Deeney neproměňuje pokutový kop.
     
    90+2
    Pokutový kop si vzal na starost Deeney, který však proti výbornému Adriánovi neuspěl. Gólman West Hamu si vysloužil bouřlivý potlesk.
     
    90+1
    Watford bude zahrávat pokutový kop!
     
    87
    Za obrovského potlesku odchází Carroll, místo kterého přichází Emenike.
     
    85
    Další parádní akce domácího týmu, tentokrát se v šanci ocitl Lanzini, který se ve velkém vápně rozhlédl a přehodil gólmana Gomese, avšak střela se mezi tři tyče nevešla a balon skončil nad brankou. Pokud by tento moment skončil vstřeleným gólem, byla by to fotbalová paráda.
     
    83
    Gomes teď výtečně vymazal Mosese! Střídající hráč obdržel výbornou přihrávku za obranu a ve velkém vápně ze své pravačky vyslal smrtící střelu, kterou však brankář Gomes zázračně zneškodnil.
     
    78
    S potleskem opustil hrací plochu Sakho, místo kterého se dostal do hry Moses.
     
    76
    Poslední změna v sestavě Watfordu: hrací plochu opustil Abdi, místo kterého nastoupil Deeney.
     
    76
    Za hranicí pravidel byl zastaven Kouyaté, proti kterému se provinil Amrabat. Rozhodčí ze své kapsičky okamžitě tasil žlutou kartu.
     
    71
    Faulovaný byl teď Lanzini, kterého poslal k zemi Suárez a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    68
    Berghuis teď prudkou ránou překvapil Adriána, který musel celou situaci jistit a mohl být rád, že Berghuis jen těsně minul branku.
     
    65
    West Ham zahrával hned dva rohové kopy v řadě za sebou. Největší šanci měl Reid, jenž pálil z voleje, ale trefil pouze bránícího protihráče, který střelu úspěšně zablokoval.
    64. Sebastian PRÖDL - 3:1
     
    64
    Watford právě vstřelil branku!
    Antonio fauloval a soupeř dostal výhodu standardní situace, kterou si vzal na starost nový muž na hřišti, Berghuis. Prostor před brankou si udělal SEBASTIAN PRÖDL, jenž se dostal k centrovanému míči a nádhernou střelou z voleje propálil Adriána.
     
    57
    Prostor dostává Anya, kterému přenechává místo na hřišti Guedioura.
     
    56
    Hrací plochu opustil Jurado, místo kterého přišel Berghuis.
    53. Mark NOBLE - 3:0
     
    53
    West Ham právě vstřelil branku!
    Pokutový kop si vzal na starost opět MARK NOBLE, který nezaváhal a přesnou střelou doprostřed brány nedal Gomesovi šanci.
     
    52
    West Ham bude zahrávat pokutový kop!
     
    51
    Abdi mohl snížit na 2:1, ale v obrovské šanci neuspěl. Lanzini totiž špatně rozehrál a soupeře poslal do útoku. Jurado dostal balon na levém křídle a poté ho poslal před bránu, kam si nabíhal zmiňovaný Abdi, který však z bezprostřední blízkosti branku přestřelil.
     
    49
    Kladiváři teď na svého soupeře vyvinuli pořádný tlak, ale Watford ho i se štěstím ustál. Lanzini si totiž dovedl míč do velkého vápna, kde se na něj namotali hned tři protihráči, ale i přesto dokázal Lanzini zakončit, jeho rána však gólová nebyla. Pak se ještě snažil Cresswell, ale ani on neuspěl. K vidění bylo i hodně soubojů v pokutovém území, hlavně pro hosty to bylo náročné.
     
    46
    No a hned na úvod se domácí tým dostal do obrovské šance, konkrétně to byl Sakho, kdo měl gól na kopačce, avšak z bezprostřední blízkosti mu rána vůbec nesedla a do brány se netrefil.
     
    45+1
    Už to mohlo být 3:0, ale Lanzini v obrovské šanci neuspěl. Italský hráč dostal přihrávku do velkého vápna a měl před sebou pouze gólmana, kterého sice překonal, ale jeho pokus branku těsně minul.
    45. Mark NOBLE - 2:0
     
    45
    West Ham právě vstřelil branku!
    Míč na penaltovou značku si položil MARK NOBLE, který poslal gólmana Gomese na opačnou stranu a penaltu bezpečně proměnil.
     
    44
    West Ham bude zahrávat pokutový kop!
     
    41
    Do velkého vápna přispěchal Sakho, jenž ze své kopačky vyslal prudkou ránu ke vzdálenější tyči a balon branku těsně minul.
     
    23
    West Ham měl výhodu standardní situace, ale soupeře z ní nepotrestal. Volný přímý kop si vzal na starost Payet, který technicky obstřelil zeď a střelu směřoval mezi tři tyče, avšak gólman Gomes byl připraven a připsal si důležitý zákrok.
     
    22
    Sakho obdržel míč a pospíchal s ním k soupeřově brance, jenže stopku mi vystavil Prödl, který se však provinil proti pravidlům a od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    18
    Jurado se dostal do šance a snažil se vyrovnat na 1:1, ale to se mu nepodařilo, protože dobře připravený byl Adrián, který jedovatou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    15
    Payet se s míčem dostal až do velkého vápna, kde si navedl míč na střelu, ale trefil pouze bránícího protihráče, který ránu zablokoval. K odraženému balonu se dostal ještě Sakho, ale ten Gomese nepřekonal, navíc byl v ofsajdu, takže byla veškerá snaha naprosto zbytečná. Šance to však byla zajímavá.
    11. Andy CARROLL - 1:0
     
    11
    West Ham právě vstřelil branku!
    Payet se teď pozorně rozhlédl a před bránu poslal nadýchaný centr, ke kterému se prodral ANDY CARROLL, jenž z bezprostřední blízkosti nedal Gomesovi šanci a poslal Kladiváře do vedení.

    Lucie Rapantová

    Branky: 11. Carroll (Payet), 45. Noble (pen.), 53. Noble (pen.) – 64. Prödl (S. Berghuis)

    Karty:   22. Prödl (WAT), 71. Mario Suárez (WAT), 76. N. Amrabat (WAT)   90+3. N. Amrabat (WAT)

    Neproměněná penalta: 90+2. Deeney (WAT), brankář Adrián zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:17.
    West Ham United: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyaté, Lanzini – D. Sakho (78. Moses), Carroll (87. Emenike), Payet (90+3. Collins).
    Náhradníci: Randolph – Tomkins, Obiang, Collins, Moses, Byram, Emenike.

    Watford FC: Gomes (C) – Paredes, Prödl, Cathcart, Holebas – Abdi (76. Deeney), Behrami, Mario Suárez, Guedioura (57. Anya), Jurado (56. S. Berghuis) – N. Amrabat.
    Náhradníci: Pantilimon – Nyom, Britos, Deeney, S. Berghuis, Anya, Watson.

    Rozhodčí: Dean – Brooks, Wilkes
    bahis siteleri