Zwolle – Nijmegen 2:0 (kon.) | Utrecht – Graafschap 0:2 (kon.) | Heracles – Feyenoord 2:2 (kon.)
Twente – Excelsior 2:0 (kon.) | Heerenveen – Ajax 0:2 (kon.)
konec
FC Utrecht
0:2 (0:1)
BV De Graafschap
Středa 20.04.2016, 18:30 • Stadion Galgenwaard (Utrecht) • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FC Utrecht nepotvrdil roli papírového favorita a před svými příznivci prohrál s BV De Graafschap 0:2. Domácí celek se po celou dobu prezentoval kvalitnější hrou, ovšem doplatil na neproměněné šance, kterých měl nespočet. V zápase tak rozhodně nevyhrál lepší, nýbrž šťastnější tým a v boji o záchranu si připsal nesmírně důležité body. (20:24:42)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru zápasu Sébastian Haller (FC Utrecht) ještě jednou fauloval, když skluzem srazil k zemi Cicka, za což uviděl žlutou kartu.
     
    90+2
    Haller se provinil útočným faulem, hosté tak mohou ušetřit cenné vteřiny.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby nastavil hlavní arbitr dvě minuty.
     
    89
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Dean Koolhof, na závěrečné minuty si přichází zahrát Youssef El Jebli.
     
    88
    Zmar v zakončení domácích potvrdil svou velmi nevydařenou ránou Joosten.
     
    86
    Po uvedení míče do hry došlo k nepřesné hlavičce. Jurjus chtěl poté provést odkop od své brány, ale do zad ho trefil kelímek s blíže nespecifikovanou tekutinou, který přilétl z hlediště. Zlobiví to fanoušci Utrechtu, tohle se přeci nedělá!
     
    85
    Rohový kop pro FC Utrecht.
     
    83
    Přestože do konce zápasu zbývá necelých deset minut, příznivci De Graafschapu už začínají slavit.
     
    82
    Svěřencům trenéra ten Haga se nedá upřít snaha, avšak v dnešním zápase doplácejí na nevyužité šance, kterých bylo opravdu velké množství.
     
    80
    Kum centrem z levé strany posadil balon na hlavu Hallera, který však vyběhnuvšího Jurjuse nepřekonal. Míč skončil vedle brány a od ní tak bude proveden pouze odkop.
     
    78
    BV De Graafschap střídá: z hrací plochy odstupuje Cas Peters, místo něhož na trávník přichází Piotr Parzyszek.
     
    77
    Domácí mužstvo disponuje výraznou územní převahou, ale síť za Jurjusovými zády ne a ne rozvlnit.
    75. Willem Janssen (UTR)
     
    75
    Gólovou šanci měl na hlavě Janssen, který po Striederově nabídce umístil balon jen několik centimetrů od vzdálenější tyče. Tahle nevyužitá příležitost může Utrecht hodně mrzet...
     
    73
    Málem se v nebezpečném zakončení objevil Haller, kterému po centru zleva prolétl balon těsně kolem kopačky.
     
    71
    Druhé střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Andreas Ludwig, jeho místo zaujme Rubio Rubin.
     
    69
    Hosté mohli svým soupeřům odskočit na rozdíl tří branek! Po centru Drivera došlo uvnitř pokutového území ke skrumáži, ze které v nepřehledné situaci nebezpečně vypálil Vermeij. Brankář Utrechtu ale svůj tým podržel.
     
    67
    Na druhé straně odhodlaně vnikl do pokutového území Leeuwin, ale od míče ho čistým způsobem odstavil Peters. Z následného rohového kopu nezapršelo.
     
    66
    Boymans vzdušným pasem z levé strany oslovil Janssena, jehož hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil Jurjus nohou. Tohle byl pozoruhodný zákrok dvaadvacetiletého brankáře.
     
    65
    Tohle snad Ludwig nemůže myslet vážně. Německý středopolař ve službách Utrechtu zahodil šanci svého celku, když se mu vůbec nevydařil centr.
     
    64
    FC Utrecht zahrával dva rohové kopy krátce po sobě, ale ani po jednom z nich zahrozit nedokázal.
     
    62
    Domácí tým stále marně hledá recept na brankáře Jurjuse, který je v dnešním utkání neprůstřelný. Možná by nebylo na škodu kouknout se do Kuchařky.
    59. Vincent VERMEIJ - 0:2
     
    59
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Tohle je pro domácí mužstvo, které v posledních minutách svého soupeře doslova válcovalo, velká rána! Po rychlém protiútoku si na Willův nadýchaný centr zprava na penaltovém puntíku naskočil nikým nehlídaný VINCENT VERMEIJ a trefil se do levé části brány. Bednarek zůstal jako zkoprnělý a po míči se jen ohlédl. Autor gólu má tímto zaděláno na hattrick.
     
    58
    Utrecht se natrvalo usadil na polovině svého soupeře a nejspíš je jen otázkou času, kdy se prosadí.
     
    57
    Skvělý pas do předbrankového prostoru poslal Joosten a jednomu z jeho nabíhajících spoluhráčů scházel k zakončení půlkrok. Teď měla obrana hostujícího celku štěstí.
     
    55
    Ludwig pokoušel střeleckou štěstěnu z uctivé vzdálenosti, nicméně střela německého záložníka se s úspěchem nesetkala. Hra bude navázána odkopem Jurjuse.
     
    54
    Střelu ze střední vzdálenosti vyslal Joosten, ale míč mezi tři tyče vměstnat nedokázal.
     
    52
    Cestičku do pokutového území si z pravé strany proklestil Haller, ale ztratil rovnováhu a pak i míč.
     
    51
    Domácí ještě jednou nebezpečně zahrozili, když přízemní projektil vyprodukovaný z dílny střídajícího Ramselaara zamířil těsně vedle levé tyče.
    49. Andreas Ludwig (UTR)
     
    49
    Utrecht založil útočnou akci po pravé straně a v blízkosti kraje šestnáctky byl jeho výpad zastaven faulem. Chytrým provedením nařízeného přímého kopu se prezentoval Ludwig, který balon zakroutil k bližšímu hornímu rohu brány, avšak Jurjus výtečným zákrokem uchránil svůj celek od inkasovaného gólu.
     
    47
    Před Boymansem byl balon odvrácen na rohový kop a po uvedení míče do hry došlo k jeho odhlavičkování mimo kritickou zónu.
     
    46
    Domácí vstoupili do druhého poločasu s jednom změnou. Na lavičce se usadil Ruben Ligeon, místo něhož nastoupil do hry Bart Ramselaar.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už se vracejí na trávník, druhá půle tak co nevidět začne!
     
    Odchod fotbalistů ze hřiště doprovázel mírný pískot z hlediště. Přitom hráči Utrechtu nepředvedli nikterak špatný výkon, ale nepodařilo se jim proměnit své šance. Přestože v úvodním poločase padl jen jeden gól, dynamická hra hlavních aktérů nasvědčuje tomu, že po změně stran by se síť mohla napnout vícekrát. Jestli tomu tak opravdu bude se ale dozvíme až v následující části.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Vypadá to, že hosté odejdou do kabin za jednobrankového vedení, trenér Utrechtu tak o poločasové přestávce bude mít o čem přemýšlet.
     
    44
    Nyní domácí celek zahrával rohový kop a v chumlu hráčů došlo ke zblokované střele.
     
    42
    Mužstvo Utrechtu je v závěru úvodního dějství zaskočeno, inkasovaný gól s ním pořádně zatřepal.
     
    40
    Smeetsův centr zprava sebral jeden z obránců Utrechtu.
    38. Vincent VERMEIJ - 0:1
     
    38
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Hosté se překvapivě ujímají vedení! Po centru z přímého kopu vracel míč do předbrankového prostoru van de Pavert a VINCENT VERMEIJ už měl snadnou úlohu, když kulatý nesmysl odeslal do sítě z bezprostřední blízkosti.
     
    36
    FC Utrecht kopal dva rohy v krátkém časovém sledu, ale ohrozit Jurjuse ani po jednom z nich nedokázal.
    34. Sébastian Haller (UTR)
     
    34
    Téměř gólové parametry pak měla střela Hallera. Hráč domácího týmu si zpracoval míč na prsou a poté z rohu velkého vápna vyslal ránu na přední tyč. Míč sice síť rozvlnil, avšak pouze její boční stranu.
     
    33
    Koolhof se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, ovšem neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a vypálil nad horní konstrukci brány.
     
    31
    Rovnou z přímého volného kopu následoval centr do šestnáctky, který ale mířil na hráče stojícího v ofsajdu, což pomezní arbitr pochopitelně signalizoval.
     
    30
    Haller před sebou uviděl volný prostor, takže se rozhodl provést individuální akci. Zastavil ho však Ted van de Pavert (BV De Graafschap), který za podražení inkasoval žlutou kartu.
     
    28
    A když už se Utrechtu podaří proniknout do vápna, jako nyní v případě Hallera, odkopne některý z obránců míč mimo rizikovou zónu.
     
    27
    Svěřenci trenéra ten Haga nadále obléhají pokutové území hostujícího celku, avšak jeho defenziva brání opravdu velmi pozorně.
     
    25
    Haller se šikovně prokličkoval do velkého vápna, ale tam se mu do cesty postavil obránce a po odrazu od něj se balon dostal na kopačku Boymanse, jehož nepříliš razantní střela z dvaceti metrů byla nepřesná.
     
    24
    Utrecht táhl ofenzivní akci po levém křídle, nicméně přihrávka pro Joostena mířila do zámezí.
     
    22
    Hosté na útočné polovině vybojovali míč, ale následná skákavá rána z velké dálky Bednarkovi problémy nenadělala.
     
    20
    Aktivitu domácího celku podtrhl Haller, jehož hlavičkový pokus mířil doprostřed brány, kde se nacházel pozorný strážce svatyně De Graafschapu.
    19. Ruud Boymans (UTR)
     
    19
    Rušno bylo také na opačné straně. Joosten vyprodukoval centr zleva na zadní tyč, kde se ke střele dostal Boymans a jeho pokus výtečně vyrazil Jurjus.
     
    17
    Otevřít gólový účet mohl Vermeij, na jehož hlavu byl posazen míč po centru z levé strany, avšak talentovaný útočník De Graafschapu z hranice malého vápna zamířil nad břevno.
     
    16
    Ve vzdušném souboji poblíž středové čáry si nedovoleně počínal Leeuwin, který nedovoleně atakoval Vermeije. Míč pro hostující mužstvo.
     
    15
    Momentálně se balon nachází na kopačkách hráčů v červenobílých dresech, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hřiště.
     
    13
    Haller si naskakoval na centr zprava, ale před ním míč stačil odhlavičkovat na roh bránící Pröpper. Následně se De Graafschap ubránil.
     
    12
    Předchozí příspěvek už neplatí. Zpoza pokutového území totiž napřáhl ke střele Strieder a gólman hostujícího týmu musel na zem.
     
    11
    Přestože fotbalisté Utrechtu disponují územní převahou, nedokáží si vytvořit žádnou střeleckou příležitost.
     
    9
    Podél levé lajny chtěl proniknout vpřed Joosten, jenže balon mu byl odkopnut právě za postranní čáru.
     
    8
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který často mění svého majitele.
     
    6
    Hráčům Utrechtu se podařilo prokombinovat až do vápna, kde po kontaktu s van de Pavertem upadl na zem Haller, nicméně penalta se nepískala ani tentokrát.
    4. Velká šance De Graafschapu
     
    4
    První velkou šanci si vytvořil hostující celek! Míč po střele zpoza šestnáctky trefil horní část břevna!
     
    3
    Domácí zůstali u míče, ale byli vytlačeni až někam k půlící čáře. Znovu proniknout útočnou polovinu se jim teď nedaří.
     
    2
    Boymans přistrčil míč do pokutového území Hallerovi, ten ale po kontaktu se soupeřem upadl.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté domácího celku, kteří oblékli červenobílé dresy. Hosté hrají v dresech černé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jochem Kamphuis spolu se svými asistenty právě přivedl hlavní aktéry na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Bednarek – Letschert, Leeuwin, Kum – Ligeon, Strieder, W. Janssen, Ludwig, Joosten – Boymans, Haller.
    Náhradníci: Nijhuis – Troupee, S. Amrabat, Ramselaar, Nganioni, van der Maarel, Rubin.

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek – Smeets, Diemers, Driver – Koolhof – Peters, Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Bouma, Kaak, Straalman, Tarfi, El Jebli, Parzyszek.

    Rozhodčí: Kamphuis – Simons, de Nas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Delegace rozhodčích

    Hlavním arbitrem bude třicetiletý Jochem Kamphuis, funkce jeho asistentů budou vykonávat Berry Simons a Roy de Nas. Opomenout nesmíme ani čtvrtého rozhodčího, kterým bude Martin Perez.
     
    Marodka

    Domácí tým se ve středečním klání bude muset obejít bez pětice hráčů. Na seznamu zraněných se aktuálně nacházejí gólman Ruiter, jenž utrpěl frakturu ruky, dále budou chybět Klaiber s Ayoubem, které trápí potíže s třísly, Hardeveld má pohmožděné koleno a Conboy trpí zraněním zad.

    V plné síle nenastoupí ani fotbalisté De Graafschapu. Trenér Vreman nebude moci povolat Linthorsta, jenž si zranil koleno, a hrát nebudou ani Quekel s Heusinkveldem. Prvně jmenovaný si zlomil prst a brankář hostujícího celku má poraněné zápěstí.
     
    Výsledky posledních vzájemných utkání

    05.12.2015 De Graafschap – Utrecht 0:1
    12.04.2012 De Graafschap – Utrecht 3:0
    21.09.2011 De Graafschap – Utrecht 2:1 po penaltách
    14.08.2011 Utrecht – De Graafschap 2:2
    01.02.2011 De Graafschap – Utrecht 0:0
     
    BV De Graafschap

    Fotbalisté De Graafschapu jsou na tom velmi mizerně a v závěrečných kolech svedou tuhý boj o baráž s posledním Cambuurem, na něhož mají jen dvoubodový náskok. Bodový rozdíl obou týmů byl před minulým kolem ještě tenčí, avšak vzrostl díky remíze svěřenců trenéra Vremana v domácím utkání s Twente.
     
    FC Utrecht

    Utrechtu patří pátá pozice se ziskem rovných padesáti bodů a bojuje tak o účast v evropských pohárových soutěžích pro příští ročník. Tým vedený trenérem Ten Hagem nepoznal hořkost porážky už v šestém utkání v řadě a v předchozím kole dokonce obral o body lídra soutěže Ajax Amsterdam, když v hlavním městě remizoval 2:2.
     
    Příjemný středeční podvečer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u textové online reportáže z utkání 32. kola nejvyšší nizozemské soutěže, v jehož rámci změří síly hráči FC Utrecht a BV De Graafschap. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 18:30, vás bude provázet Lukáš Jasoněk. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 38. Vermeij, 59. Vermeij

    Karty:   90+3. Haller (UTR) – 30. van de Pavert (GRA)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 12:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:7.
    FC Utrecht: Bednarek – Letschert, Leeuwin, Kum – Ligeon (46. Ramselaar), Strieder, W. Janssen (C), Ludwig (71. Rubin), Joosten – Boymans, Haller.
    Náhradníci: Nijhuis – Troupee, S. Amrabat, Ramselaar, Nganioni, van der Maarel, Rubin.

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert (C), Çiçek – Smeets, Diemers, Driver – Koolhof (89. El Jebli) – Peters (78. Parzyszek), Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Bouma, Kaak, Straalman, Tarfi, El Jebli, Parzyszek.

    Rozhodčí: Kamphuis – Simons, de Nas
    bahis siteleri