Finsko – Česko 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:6 (0:2, 3:1, 0:3) Stav série: 1:4
San Jose Sharks
Sobota 23.04.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:28
    Roman Polák (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:54
    Marián Gáborík (LAK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:15 (07:34:16)
    San Jose stačilo k vyřazení Kings pouhých pět zápasů.
    San Jose stačilo k vyřazení LA Kings pouhých pět zápasů.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Joonas Donskoi (SJS) 2+0
    2. Brent Burns (SJS) 0+3
    3. Vincent Lecavalier (LAK) 0+0
    San Jose Sharks slaví postup a ve druhém kole playoff narazí na vítěze série mezi Nashvillem Predators a Anaheimem Ducks.

     
    San Jose ztráta tříbrankového vedení neotřásla a po necelých čtyřech minutách po zahájení třetí části vrátil Sharks ztracené vedení svým druhým gólem v utkání a playoff Joonas Donskoi, na jehož branku vzápětí navázal Joe Pavelski a účast Kings v letošním playoff poté ukončil střelou do prázdné brány Melker Karlsson. LA Kings už dokázalo nepříznivý vývoj série 3:1 jednou otočit, tentokrát se mu to ale nepovede. San Jose Sharks vyhrálo čtyři z pěti utkání a potvrdilo se, že ve Staples Center se mu v letošní sezóně velmi daří. Bilance i se základní částí 5-0-0. Konečný výsledek. Los Angeles Kings 3 San Jose Sharks 6.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Melker KARLSSON - 3:6
     
    59:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MELKER KARLSSON uklízí puk ze středního pásma do prázdné brány a pečetí postup San Jose Sharks do semifinále západní konference, velký obrat v sérii se letos konat nebude!! Patrick Marleau vybojoval v obranném pásmu puk a poté ho chtěl poslat žabičkou do prázdné brány, jenže trefil před modrou čárou Melkera Karlssona, ten ovšem vzápětí dílo zkázy dokonal. Asistence: Patrick Marleau.
     
    58:49
    Jeff Carter se ocital mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jenže zakopl o nějakou nerovnost na ledě a skončil na ledě. To je obrovská škoda, jak pro Kings, tak nezaujatého fanouška hokeje.
     
    58:41
    Hlavní trenér Los Angeles Kings si vyžádal oddechový čas. Vítězové Stanley Cupu 2012 a 2014 jsou na pokraji vyřazení.
     
    58:17
    Dwight King vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela rozezvučela mantinel za bránou Martina Jonese.
     
    57:31
    Drew Doughty vypálil na pravém křídle od mantinelu, jeho následná střela ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    56:57
    Drew Doughty nedokázal u boxu časoměřičů zachytit vyhození Sharks, kterým se podařilo puk dostat o mantinel do zóny Kings.
     
    56:26
    Brána Kings je prázdná a domácí tým má na ledě o jednoho útočníka více. Do konce utkání zbývá ještě dostatek času na vstřelení dvou branek. Šance ještě žije, postupně ale hodně klesá.
     
    56:00
    Jonathan Quick čtyři minuty před koncem utkání opouští klec a naskakuje na střídačku! Proč ne! Kings už nemají na co čekat.

     
    55:51
    Střely:

    Los Angeles Kings 22 San Jose Sharks 27
     
    55:03
    Joe Thornton na levém křídle vypálil od mantinelu a jeho střela mířila po ledě mezi betony Jonathana Quicka, ten ovšem zavřel vrátka a jeho pokus vyrazil. Joe Pavelski se vzápětí snažil dostat k dorážce, jenže to měl na dlouhou hůl a navíc byl zezadu atakován protihráčem.
     
    54:31
    Po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka, po které bude ve Staples Center utkání pokračovat za stavu 5:3 pro San Jose Sharks, které je hodně blízko postupu do semifinále západní konference.
    Bez vtipných a zároveň pravdivých animací by to nebyla NHL. Hokejisté LA Kings se po skvělém comebacku z 0:3 na 3:3 vznášeli v oblacích, poté se ale jejich hra totálně rozsypala.

     
    52:47
    Jake Muzzin mohl rychle vrátit Kings zpět do hry a zdramatizovat závěrečné minuty utkání, když v blízkosti levé tyče dobře mířil pod horní tyč, jenže Martin Jones vytáhl skvělý zákrok a hrudí jeho pokus vyrazil mimo!
    52:24 Joe PAVELSKI - 3:5
     
    52:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOE PAVELSKI propálil brankáře Jonathana Quicka a posílá Los Angeles Kings necelých osm minut před koncem do kolen!! Brent Burns krásnou kolmou přihrávkou našel rozjetého Joea Pavelskiho, který v pravém kruhu pro vhazování naznačil střelu a poté Jonathana Quicka propálil mezi betony. Asistence: Brent Burns, Paul Martin.
     
    51:59
    Patrick Marleau na opačné straně ledové plochy vypálil na pravém křídle bekhendem, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    50:40
    Jake Muzzin se po dlouhém zámku odhodlal na levém křídle ke střele od modré čáry, jeho pokus zápěstím byl ale mezi kruhy pro vhazování zablokován.
     
    49:50
    Do konce utkání zbývá něco málo přes deset minut a Los Angeles Kings si začíná vytvářet obrovský tlak, jeho střely ovšem končí mimo.
     
    48:42
    Ve třetí třetiny se minimálně přerušuje a obě pětky už toho mají plné zuby, přesto nic nevypouští a bruslí jako by utkání teprve začínalo. Neuvěřitelné nasazení a touha po vítězství.
     
    47:17
    Jake Muzzin vypálil na levém křídle od mantinelu a jeho následnou střelu tečoval před bránou projíždějící Vincent Lecavalier, od něhož se puk odrazil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    47:03
    Patrick Marleau si mohl zpravit chuť po neproměněném trestném střílení, když se před bránou ocital v obrovské šanci, nakonec ale skákavý kotouč nedokázal zpracovat.
     
    46:35
    Jeff Carter napřáhl před vrcholem kruhů pro vhazování ke tvrdé střele, která mířila k pravé tyči, Martin Jones byl ale připraven a jeho pokus ukryl po pěkném zákroku pro diváky v lapačce.
     
    45:15
    Po gólu Jonase Donskoie se hraje v obrovském tempu a hra se přelévá ze strany na stranu. Sharks mohou být nyní klidní, protože Kings jsou tím týmem, který prohrává. Domácí dokázali smazat tříbrankové vedení San Jose, za současného stavu je jim to ale k ničemu.
    43:58 Joonas DONSKOI - 3:4
     
    43:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI dostává Sharks zpět na koně a svým druhým gólem v utkání vrací svému týmu zpět ztracené vedení!! Logan Couture z levého křídla a ostrého úhlu přihrál před bránu Brentovi Burnsovi, který se v blízkosti levé tyče neukvapil se zakončením a po krásné otočce bekhedovou přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči volného Joonase Donskoie, který z blízkosti zamířil do prázdné brány. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
     
    43:16
    Sharks jsou po inkasování tří branek v řadě psychicky dole a momentní rozpoložení hraje do karet domácím hokejistů Los Angeles Kings.
     
    42:49
    Kings vstoupili stejně jako do druhé třetiny i do té poslední pořádně zhurta, zatím se jim ale nepodařilo skórovat.
     
    41:50
    Tanner Pearson jako vosa bodal v blízkosti pravé tyče do brankáře Martina Jonese, ten ale puk ukryl po obrovském závaru mezi betony! Kings si musí na dovršení obratu ještě počkat.
     
    40:36
    Podle mého osobního názoru se ve třetí části nastavený trend nezmění a oba týmy budou pokračovat ve velkém nasazení, to ovšem bude opadat, čím déle bude stav případně nerozhodný. Nikdo se v závěru nebude chtít dopustit zbytečné chyby, obzvlášť Kings, kterým jde o holý krk.
     
    40:20
    Vstupujeme do závěrečné třetí třetiny fantastického a dramatického utkání mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks, která začíná za nerozhodného stavu 3:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:45.
    Americký komik Will Ferrell kývá, že Kings tohle utkání otočí.

     
    Hokejisté LA Kings vstupovali do prostřední části s dvoubrankovým mankem a po třetím gólu v podání Matta Nieta už to měli hodně nahnuté, jenže neproměněné trestné střílení v podání Patricka Marleaua zápas úplně otočilo. Kings začali bruslit a po gólech Anzeho Kopitara, Jeffa Cartera a Krise Versteega ještě před skončením druhé třetiny dokonali neuvěřitelný comeback. Skóre po 40 minutách. Los Angeles Kings 3 San Jose Sharks 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Vyloučený Trevor Lewis se vrátil zpět na led a vypadá to vypadá, že po dvou třetinách budou oba týmy odcházet do kabin za nerozhodného stavu 3:3. Neskutečné drama vyvrcholí třetí částí.
     
    38:54
    Vincent Lecavalier mohl udeřit v oslabení, když na pravém křídle nabral rychlost a z kruhu pro vhazování mířil mezi betony Martina Jonese, ten je ale včas sklapl k sobě a jeho pokus vyrazil!
     
    37:24
    Trevor Lewis (LAK) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
    36:36 Kris VERSTEEG - 3:3
     
    36:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Staples Center praská ve švech od spodních řad až po strop poté, co KRIS VERSTEEG vyrovnal z dorážky na 3:3!! Jake Muzzin na levém křídle nádhernou zadovkou předložil puk Kyleovi Cliffordovi, který z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné diagonální střele, která orazítkovala vzdálenější pravou tyč. Puk se od ní vzápětí odrazil k osamocenému Krisovi Versteegovi, který v blízkosti levé tyče poslal puk o hůl Martina Jonese do brány. Asistence: Kyle Clifford, Jake Muzzin.
     
    35:50
    Do konce prostřední části utkání zbývá odehrát něco málo přes čtyři minuty a nutno říci, že druhá třetina je ještě zajímavější než ta první. Vypadalo to, že Sharks mají vše pod kontrolou a za stavu 3:0 už to měli Kings hodně nahnuté, jenže jako správní králové povstali a nyní krátce před koncem druhé části prohrávají pouze o gól.
     
    34:13
    Marc-Edouard Vlasic od modré čáry tentokrát mířil po krátké reklamní přestávce přesně ke vzdálenější pravé tyči a po skvělém zákroku Jonathana Quicka lapačkou se dostal k dorážce Joe Pavelski, z blízkosti ale výtečně chytajícího brankáře Kings překonat nedokázal!
     
    33:45
    Marc-Edouard Vlasic na levém křídle vypálil z levého kruhu pro vhazování, jeho následná diagonální střela ale zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
    31:26 Jeff CARTER - 2:3
     
    31:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JEFF CARTER střílí gól a Los Angeles Kings najednou k obrovské radosti svých fanoušků prohrává pouze o gól!! Chystá se v Staples Center velký comeback? Jake Muzzin se dostal na levém křídle k puku a z ostrého úhlu našel před bránou Jeffa Cartera, který měl dostatek času a prostoru na to, aby si puk po krásné otočce zpracoval a poté zamířil nad levým ramenem Martina Jonese přesně pod víko. Asistence: Jake Muzzin, Tyler Toffoli.
     
    30:50
    Sharks vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku, ve středním pásmu byl ale puk sražen na jednu ze střídaček a po přerušení hry dostává ve Staples Center prostor krátká přestávka.
     
    29:57
    Roman Polák se dostal na levém křídle po vyhraném vhazování Sharks ke střele, jeho pokus od modré čáry byl ale v blízkosti jedné z trestné lavic zablokován.
     
    29:26
    Jeff Carter tvrdě vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování a jeho následná střela byla těsně před bránou přizvednuta do ochranné sítě.
     
    29:00
    Patrick Marleau neproměnil trestné střílení, se kterým naložil hodně špatně a vzápětí na opačné straně přišel trest v podobě úvodního gólu Kings, který vsítil Anze Kopitar.
    27:44 Anze KOPITAR - 1:3
     
    27:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    ANZE KOPITAR se prosazuje a střílí úvodní gól Kings v dnešním zápase, kterým snižuje skóre utkání na rozdíl dvou branek!! Drew Doughty na pravém křídle po vyhraném vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od brusle Dwighta Kinga se odrazila u pravé tyče k volnému Anzemu Kopitarovi, který z blízkosti uklidil puk do prázdné brány. Asistence: Dwight King, Drew Doughty.
    25:31 Lehkovážné zakončení trestného střílení Marleaua.
     
    25:31
    Patrick Marleau naložil s trestným střílením hodně lehkovážně a moc dobře si toho byl vědom! Útočník Sharks v blízkosti pravé tyče pouze špičkou holí píchl do puku a s tímhle neměl šanci proti Jonathanovi Quickovi uspět.
    25:31 Patrick Marleau šlápl do pedálů a poté byl faulován.
     
    25:31
    Patrick Marleau nabral ve středním pásmu obrovskou rychlost a mezi dvěma hráči Kings se dostal do samostatného úniku, během něhož byl zahákován. Následovat bude trestné střílení!
     
    24:53
    Vincent Lecavalier se dostal do samostatného úniku, jenže zakončení uspěchal a jeho následná střela zamířila vedle levé tyče. Útočník Kings vzápětí vzteky praštil holí o led.
    24:05 Matt NIETO - 0:3
     
    24:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MATT NIETO skóruje z blízkosti a Sharks vedou v Staples Center již o tři branky!! Joel Ward se dostal u pravé tyče k puku a z otočky poté před bránou našel bekhendovou přihrávkou Matta Nieta, který z blízkosti zamířil po ledě mezi betony bezmocného Jonathana Quicka. Asistence: Joel Ward, Logan Couture.
     
    24:00
    Kings si vytvořili v rychlém sledu dvě obrovské šance, ani jedna z nich ale gólem neskočila a směrem vpřed spěchají Sharks.
     
    22:56
    Anze Kopitar byl vzápětí s největší pravděpodobností tím hráčem, který ocitl tváří v tvář brankářovi Martinovi Jonesovi, mezi betony ho ale z blízkosti propálit nedokázal!
     
    22:47
    Vincent Lecavalier se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve velké šanci, když se dostal k odraženému puku a dobře mířil do pravého horního rohu brány, jenže trefil pouze levé rameno Martina Jonese, který jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil!
     
    22:16
    Jonathan Quick si pohlídal prostor u své levé tyče a volný puk na ledě rychle přikryl lapačkou. Pro Sharks je velice důležité zůstat aktivní, protože v opačném případě by si koledovali o velké problémy.
     
    22:10
    Brenden Dillon napřáhl na modré čáře k táhlé střele zápěstím, která zamířila vedle vzdálenější pravé tyče. Sharks zasypali bránu Jonathana Quicka sérií střel, všechny ale zamířily mimo. Dobrý tlak Sharks.
     
    21:25
    Kings vstoupili do prostřední části pořádně zostra, Anze Kopitar se ale po objetí brány k přesné střele z ostrého úhlu nedokázal a brankář Martin Jones mohl zůstat v klidu.
     
    20:04
    V Staples Center začala druhá třetina klíčového utkání série mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks, do které jeden z velkých aspirantů na zisk Stanley Cupu prohrává 1:3 na zápasy a 0:2 po první části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:43.
    Nádherná fotografie ze Staples Center před začátkem utkání, ve kterém zatím z domácí strany Kings nejde nic podle plánu.

     
    Ve Staples Center to během první třetiny vypadalo skutečně jako v teritoriu žraloků, kteří se do své oběti pořádně zakousli a již po minutě a osmi sekundách šli do vedení, když se po nádherné stahovačce prosadil Joonas Donskoi. San Jose poté sice nedokázalo využít přesilovou hru 5 na 3 trvající minutu a 44 sekund, za nedlouho se ale prosadil Chris Tierney a poslal svůj tým do dvoubrankového náskoku, na který se Kings snažili marně odpověď. Skóre po první třetině. Los Angeles Kings 0 San Jose Sharks 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Drew Doughty nahodil puk podél mantinelu u střídaček do útočného pásma a Martin Jones se vydal za svou bránu, aby jeho nahození před jedním z jeho spoluhráčů zastavil, a podařilo se mu to. Dobrá práce.
     
    18:58
    Zablokované střely:

    Los Angeles Kings 3 San Jose Sharks 7
     
    18:18
    Do konce úvodní části utkání, v němž Kings potřebují nutně zvítězit, aby prodloužili čtvrtfinálovou sérii západní konference, zbývají necelé dvě minuty. Sharks vedou stále 2:0.
     
    17:19
    Nick Spaling odvedl v rohu obranného páska úžasnou práci, když vkleče dokázal zabojovat o puk a nepustil svého protihráče do nějaké šance. Sharks se vzápětí podařilo vyhodit.
     
    16:38
    Joel Ward vlétl do souboje s Trevorem Lewisem za vlastní bránou příliš zostra a vzápětí svého protihráče zezadu podrazil. Los Angeles Kings má v závěru první třetiny první přesilovou hru a ideální možnost vrátit se zpět do utkání.
     
    16:27
    Joel Ward (SJS) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    15:44
    Milan Lucic se pokusil po pravém křídle v blízkosti střídaček proniknout do útočného pásma, jeho následnou akci ale zastavila zdvižená pravice čárového rozhodčího. Ofsajd.
    Hráči San Jose Sharks oslavující důležitý gól na ledě Kings.

     
    15:00
    Kings nelze upřít snahu, ta ale zatím vyznívá do prázdna a domácí hokejisté přesně pět minut před koncem první třetiny prohrávají se Sharks na domácím ledě 0:2. Dokáží zareagovat?
     
    13:57
    Chris Tierney:

    Chris Tierney v čase 11:21 zvyšoval na 2:0 poté, co vstřelil v playoff svůj první gól v kariéře NHL.
     
    13:44
    Ve Staples Center se zatím hraje skvělý hokej, jenže o zábavu se zatím stará tým, od kterého bychom to tolik nečekali, tedy San Jose Sharks, které vede na ledě Kings o dvě branky.
     
    13:00
    Jake Muzzin napřáhl na modré čáře k jedovaté střele s příklepem a vypadalo to, že zamíří do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže těsně před Martinem Jonesem jeho pokus tečoval nad obránce Paul Martin.
    11:21 Chris TIERNEY - 0:2
     
    11:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    CHRIS TIERNEY to udělal báječně a krásnou táhlou střelou posílá San Jose Sharks do dvoubrankového vedení!! Brent Burns na pravém křídle našel krásnou kolmou přihrávkou rozjetého Chrise Tierneyho, který před pravým kruhem pro vhazování zamíchal s pukem a poté z jeho levé strany blíže ke středu útočného pásma zamířil přesně ke vzdálenější levé tyči, od níž se puk odrazil do sítě. Asistence: Brent Burns.
     
    10:17
    Dwight King se dostal v blízkosti levé tyče ke střele, jeho pokus po ledě ale zamířil pouze do vnějšího oblouku brány Martina Jonese, který je zatím nepřekonaný.
     
    10:00
    Z úvodní třetiny je odehrána přesně jedna polovina a před námi je ještě deset minut, během kterých se Kings ještě před přestávkou určitě pokusí na vedení Sharks odpovědět.
    08:27 Skvělý zákrok Jonathana Quicka proti Vlasicově střele.
     
    08:27
    Marc-Edouard Vlasic vypálil z vrcholu kruhů pro vhazování po zpětné diagonální přihrávce Joea Thorntona a jeho střela mířila přesně do pravého horního rohu brány, jenže Jonathan Quick vytáhl fantastický zákrok a lapačkou puk zastavil, přestože ho v ní nedokázal udržet!
     
    08:05
    Milan Lucic se na levém křídle krásně protáhl kolem stínícího protihráče a poté posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, Jeff Carter ji ale nedokázal usměrnit na bránu.
     
    07:47
    Je vidět, že Los Angeles není v pohodě a v dnešním utkání hraje pod obrovským tlakem, který svazuje jeho hru.
     
    07:19
    Anze Kopitar zkusil vypálit z dálky a Martin Jones jeho střelu letící těsně nad ledem levým betonem vykopl mimo. Kings dnes zatím místo králů působí spíše jako poddaní a San Jose v úvodu utkání dominuje.
     
    06:52
    Český obránce Roman Polák vyzkoušel pozornost Jonathana Quicka střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, zkušený brankář Kings byl ale na svém místě a po jeho zákroku následuje první reklamní přestávka.
     
    05:10
    Sharks nevyužili přesilovou hru 5 na 3 a Los Angeles Kings udělalo podstatný krok k tomu, aby se pokusilo otočit nepříznivý vývoj zápasu.
     
    04:40
    Joe Thornton nádhernou přihrávkou z pravého křídla našel před bránou volného Logana Couturea, který se mohl zeptat Jonathana Quicka kam to chce, jeho následná střela letící zhruba třicet čísel nad ledem ovšem zamířila vedle levé tyče!
     
    03:45
    Joe Thornton vypálil z pravého kruhu pro vhazování na přední tyč, u ní byl ale připravený Jonathan Quick, který puk v pohodě ukryl v lapačce a předvedl dobrý zákrok. Kings v obrovských problémech.
     
    03:09
    Kapitán Kings Dustin Brown usedl na trestnou lavici a San Jose Sharks bude moci navýšit své jednobrankové vedení během přesilové hry 5 na 3, která potrvá přesně minutu a 44 sekund!
     
    03:09
    Dustin Brown (LAK) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    02:45
    Luke Schenn (LAK) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    01:19
    Vincent Lecavalier mohl vzápětí bleskově vyrovnat poté, co dostal příliš prostoru před bránou, jenže z blízkosti fantastického Martina Jonese překonat nedokázal! Brankář San Jose si skvěle pokryl prostor u své levé tyče a puk vyrazil do rohu kluziště.
    01:08 Joonas DONSKOI - 0:1
     
    01:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI po minutě a osmi sekundách posílá San Jose Sharks nádhernou trefou do vedení a zaznamenává svůj vůbec první gól proti Los Angeles Kings! Joonas Donskoi předvedl v pravém kruhu pro vhazování po přihrávce Logana Couturea nádhernou stahovačku a poté ještě krásnější střelou vymetl přesně bližší pravý horní roh brány. Asistence: Logan Couture.
     
    00:42
    Joe Thornton vyrazil středem ledové plochy do protiútoku a od modré čáry nahodil puk směrem na bránu, to ovšem byla lahůdka pro Jonathana Quicka, který puk ukryl ve své lapačce a poprvé v utkání si ho mohl osahat.
     
    00:03
    Los Angeles Kings vyhrálo úvodní vhazování utkání, ve kterém mu jde o holé bytí. Kings už v minulosti dokázali nepříznivý vývoj série 3:1 na zápasy otočit a kdyby se jim to podařilo i letos, nikdo z domácích fanoušků v Staples Center by se nezlobil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Fanoušci San Jose Sharks se cítí v Staples Center jako doma. Tabulka s nápisem THIS IS SHARKS TERRITORY mluví za vše.

     
    Do začátku utkání zbývá něco málo přes deset minut, a tak si můžeme říci, jaké hvězdy se na obou stranách dnes z československého pohledu na ledě v pátém zápase série představí. V dresu San Jose nechybí dvojice českých hokejistů Tomáš Hertl a Roman Polák, přičemž první jmenovaný vstřelil gól v prvním utkání. Na straně Los Angeles Kings se přestaví slovenský útočník Marián Gáborík, který vynechal podstatnou část základní části kvůli zranění, nyní je ovšem zpět!
    Nástup hokejistů San Jose Sharks na led Staples Center.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Muzzin, Schenn, Scuderi, Doughty, McBain, McNabb – King, Kopitar (A), Gáborík – Lucic, Carter (A), Toffoli – Pearson, Lecavalier, Brown (C) – Clifford, Lewis, Versteeg. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Donskoi, Couture (A), Ward – Nieto, Marleau, Karlsson – Spaling, Tierney, Wingels. Hlavní trenér: Peter Deboer.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois StLaurent – Jonny Murray, Steve Barton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) 21+25, +/- +16
    Roman Polák (SJS) 1+15, +/- +6
    Marián Gáborík (LAK) 12+10, +/- -6
    Tradiční rituál, v tomto případě hráčů LA Kings, před utkáním.

     
    Vzájemné zápasy série:

    15.04.16 Los Angeles – San Jose 3:4
    17.04.16 Los Angeles – San Jose 1:2
    19.04.16 San Jose – Los Angeles 1:2 PP
    21.04.16 San Jose – Los Angeles 3:2

     
    Los Angeles Kings:

    Kings mají před sebou velmi důležitý zápas, o jehož vážnosti dokonale svědčí porada, které se po pátečním tréninku zúčastnilo několik hráčů, ti společně s trenéry přezkoumávali důležité okamžiky u videa. Hlavním tématem byly přesilové hry, které mají Sharks sehrané skvěle a během série do sítě Los Angeles Kings vstřelili pět gólů. Pro doplnění, domácí hokejisté vstřelili v početní výhodě tři góly a jeden v oslabení.

    Nejproduktivnější hráči:

    Anze Kopitar – 74 bodů
    Tyler Toffoli – 31 gólů
    Anze Kopitar 49 asistencí

    Vítězové Stanley Cupu:

    2012, 2014
    San Jose proti Los Angeles Kings nastoupí ve stejném složení.

     
    San Jose Sharks:

    San Jose se během základní části NHL venku velice dařilo a ze všech týmů má na ledě soupeřů nejlepší bilanci, jenže nyní už se hraje playoff a Sharks to budou mít na ledě Los Angeles Kings opět velice těžké. Vzájemné zápasy ovšem vyznívají právě pro hosty, kteří mohou slavit postup. Sharks vedou v sérii 3:1 a v Staples Center se jim navíc daří poté, co v něm vyhráli oba dva zápasy playoff a další dva v základní části – jejich bilance činí na ledě Kings 4-0-0.

    Nejproduktivnější hráči:

    Joe Thornton – 82 bodů
    Joe Pavelski – 38 gólů
    Joe Thornton – 63 asistencí

    Vítězové Stanley Cupu:

    San Jose se během své krátké historie psané od roku 1990 nikdy nestalo vítězem Stanley Cupu. V sezóně 2008/09 ovšem dokázalo vyhrát základní část.
     
    Dvojnásobní vítězové Stanley Cupu z roku 2012 a 2014 Los Angeles Kings budou v sobotu ráno bojovat o holé bytí v playoff. San Jose Sharks má sérii rozjetou fantasticky a do souboje ve Staples Center bude vstupovat s vedením 3:1 na zápasy. O tom, zda Kings klinickou "smrt" přežijí nebo Sharks budou slavit postup do semifinále západní konference se rozhodne v pátém vzájemném střetnutí, kterým Vás s velkým potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. Kopitar (King, Doughty), 32. Carter (Muzzin, Toffoli), 37. Versteeg (Clifford, Muzzin) – 2. Donskoi (Couture), 12. Tierney (Burns), 25. Nieto (Ward, Couture), 44. Donskoi (Burns, Couture), 53. Pavelski (Burns, Martin), 60. Karlsson (Marleau)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Muzzin, Schenn, Scuderi, Doughty, McBain, McNabb – King, Kopitar (A), Gáborík – Lucic, Carter (A), Toffoli – Pearson, Lecavalier, Brown (C) – Clifford, Lewis, Versteeg. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Donskoi, Couture (A), Ward – Nieto, Marleau, Karlsson – Spaling, Tierney, Wingels. Hlavní trenér: Peter Deboer.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois StLaurent – Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 18543
    Los Angeles 1 4 San Jose
    #1 Pátek 15.04.2016 • 04:45
    Los Angeles - San Jose 3:4
    #2 Neděle 17.04.2016 • 04:45
    Los Angeles - San Jose 1:2
    #3 Úterý 19.04.2016 • 04:30
    San Jose - Los Angeles 1:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 21.04.2016 • 04:30
    San Jose - Los Angeles 3:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 04:30
    Los Angeles - San Jose 3:6
    bahis siteleri