Perm – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | FK Krasnodar – Ufa 4:0 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo 1:0 (kon.)
Machačkala – Kubaň Krasnodar 1:0 (kon.) | Rostov – Zenit 3:0 (kon.)
konec
FK Rostov
3:0 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 24.04.2016, 18:30 • Stadion Olimp - 2, Rostov. Kapacita: 15,840. • Ruská Premier Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý večer všem příznivcům ruského fotbalu! Premier Liga má na programu 25. kolo a jeho šlágrem je jednoznačně duel mezi FK Rostov a FK Zenit Petrohrad! Utkání startuje v 18:30 a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    FK Zenit Petrohrad

    Zenitu Petrohrad aktuálně patří třetí příčka ligové tabulky! Zenit má však v posledních týdnech fantastickou formu! V posledních pěti zápasech vytěžil maximální počet bodů a navíc nastřílel patnáct branek! Na vedoucí Rostov ztrácí Zenit pouhé dva body. Situace na čele je hodně zamotaná! Mezi dnešními soupeři je ještě CSKA Moskva, který má na Zenit k dobru jediný bod! V minulém kole si Zenit s chutí zastřílel proti Spartaku Moskva, který rozstřílel 5:2!
     
    FK Rostov

    Mužstvo z přístavního města na řece Don trošku kopíruje příběh anglického Leicesteru! Rostov loni skončil třináctý a tak tak se udržel a v letošní sezóně se drží na čele ligového žebříčku! Rostov v dosavadním průběhu sezóny nastřádal 48 bodů! Na domácí půdě navíc třikrát v radě neztratil ani bod! V minulém utkání se Rostovu postavil Kubaň Krasnodar! Zápas byl hodně dramatický, avšak Gaţcan deset minut před koncem trefil Rostovu tři body!
     
    Vzájemná utkání

    Na podzim se z vítězství ve vzájemném duelu radoval celek z Petrohradu! Zenit na svém hřišti nasázel Rostovu tři branky a sám neinkasoval!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Džanajev – Kalačev, Bastos, Navas, Novoselcev, Kudrjašov – Jerochin, Kanga, Noboa – Azmoun, Poloz.
    Náhradníci: Medveděv, Pokatilov – Terentěv, Margasov, Trošečkin, Kirejev, Doumbia, Ezzatollahi, Bucharov, Katčarava, Byung-Soo.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Garay, Lombaerts, Žirkov – Maurício, Witsel, Javi García – Hulk, Dzjuba, Šatov.
    Náhradníci: M. Keržakov, Rudakov – Criscito, Ivanov, Jusupov, Kokorin, Bogajev, Dolgov, Palijenko.

    Rozhodčí: Karasjov – Averjanov, Kalugin.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu! Rostov odehraje dnešní souboj v modrých dresech, zatímco Zenit nastoupí do šlágru kola v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Hulk se okamžitě rozběhl za obloučkem přes obranu Rostovu, nicméně domácí rychle ukořistili míč a mohou se vydat do útoku.
     
    2
    Z první akce Rostovu po pravé straně však nebezpečí pro Lodiginovu branku nepřišlo. Hosté dostali míč pod kontrolu a sami kombinují na své polovině. Rozehrávku diriguje Nicolas Lombaerts.
     
    3
    Hosté dostali k dispozici exekuci přímého kopu v blízkosti pokutového území Rostovu. Rozehrávky se chopil Hulk a tvrdou střelou kolem zdi poslal míč nad břevno domácí branky!
     
    4
    Ezequiel Garay si úplně nepotykal s prudkou přihrávkou a pořádně zahrál na nervy hostujících příznivců. Proti hostujícímu stoperovi totiž vyrazil Dmitrij Poloz a málem obral Garaye o míč.
     
    5
    Aktivní Sardar Azmoun prohnal hostující zadáky. Poloz v souboji s Lombaertsem vybojoval míč pro Poloze, který si ale neporadil se zpracováním a neobešel Garaye.
     
    6
    Alex Witsel se pustil do souboje u postranní čáry. Belgický fotbalista si chtěl přehodit Kalačeva, který se po něm ohnal rukou a stáhl jej za dres na trávník. Rozhodčí si nedovoleného zákroku povšiml.
     
    7
    Zadní řada Zenitu pracuje v úvodních minutách hodně zbrkle. Nicolas Lombaerts se vydal pro vysokou přihrávku, kterou hlavou sklepl na Žirkova, jenže levý obránce Zenitu už míč nezastihl na hrací ploše.
     
    8
    Na Sardara Azmouna letěl dlouhý míč přes celé hřiště. Sardar Azmoun však zaspal a dvojice stoperů Zenitu bez problémů pustila míč až k brankáři Lodiginovi. Zenit kombinuje na své polovině.
     
    9
    Sardar Azmoun si aktivním pohybem řekl o míč za obranu Zenitu, nicméně Guélor Kanga mu adresoval přihrávku na opačnou stranu. Balón znovu končí až u brankáře Lodigina.
     
    10
    Igor Smolnikov prudkou přihrávkou hledal Witsela, který byl přilepený k postranní čáře, zradilo jej zpracování a domácí fotbalista, který se jej vydal napadat, mu míč odkopl do autu.
     
    11
    Oleg Šatov si tělem pokryl míč na polovině Rostovu a domácím nezbývalo nic jiného, než ofenzivního fotbalistu Zenitu faulovat. Hosté mají k dispozici rozehrávku na polovině soupeře.
     
    12
    Za dlouhým autovým vhazováním do pokutového území Rostovu se probíjel Arťom Dzjuba. Brankář Soslan Džanajev přečetl situaci, vyrazil z brankové čáry a vyboxoval míč mimo pokutové území.
     
    13
    Arťom Dzjuba si náběhem mezi obránce Rostovu řekl o vysokou přihrávku, kterou mu Nicolas Lombaerts ihned adresoval. Dzjuba však proti dvěma obráncům soupeře neměl nárok a v hlavičkovém souboji neuspěl.
     
    14
    Igor Smolnikov příliš dlouho otálel s rozehrávkou u pravé postranní čáry. Nakonec k němu přiběhl Kanga a odkopl mu míč do zámezí. Zenit Petrohrad zůstane i nadále u míče.
     
    15
    Maurício si elegantně poradil s napadajícím spoluhráčem a uvolnil se na levé straně. Hostující záložník byl poté faulován. Domácí hrají v úvodu hodně chytře.
     
    16
    Sardar Azmoun se dral za dlouhou přihrávkou. Míč byl nakonec příliš rychlý a opustil hrací plochu dříve, než se jej domácí útočník stačil dotknout. Asistent rozhodčího však viděl teč, Rostov bude vhazovat.
     
    17
    Domácí zahrávali první rohový kop dnešního střetnutí. Kapitán Timofej Kalačev vyslal přetažený centr, na který si naskočil Sardar Azmoun, ale přes Lombaertse nedokázal zakončit.
     
    18
    Brazilec Hulk vytěžil pro Zenit přímý kop v blízkosti pokutového území a sám si stoupl k jeho exekuci. Centrovaným míčem oslovil Javi Garcíu, který hlavou pouze pozdravil domácího brankáře.
     
    19
    Zenit je v dosavadním průběhu častěji u míče. Hosté kombinují na polovině Rostovu a vyčkávají na skulinku v domácí obraně. Obranný val Rostovu se však zatím skvěle pohybuje.
     
    20
    U pravé postranní čáry se strhla menší šarvátka po faulu Garcíi na Azmouna. Do pošťuchované se zapojil také Hulk. Hlavní rozhodčí se rozhodl ponechat situaci bez karetních trestů.
     
    21
    Na hřišti začíná přibývat nedovolených zákroků. Dalším faulem na polovině Zenitu se provinil Guélor Kanga, který se poté ještě dohadoval s arbitrem. Sudí mu dal jasně najevo, že jeho verdikt je neměnný.
     
    22
    Snad poprvé za celé utkání se probudili domácí příznivci, kteří hlasitě povzbuzují Rostov. Domácí se na malou chvíli podívali na polovinu Zenitu, avšak Christian Noboa ztratil míč. Hosté budou vhazovat.
     
    23
    Arťom Dzjuba se hlavou snažil prodloužit autové vhazování do kroku Šatova. Druhý jmenovaný se k míči nakonec nedostal, jelikož před ním dobře zakročil obránce Ivan Novoselcev.
     
    24
    Axel Witsel pelášil s míčem vpřed podél levé postranní čáry. Witsel předvedl zhruba třicetimetrový sprint. Poté mu jeden z domácích fotbalistů odpálil míč do zámezí.
     
    25
    Zenit zahrával další standardní situaci. K míči se opět postavil Brazilec Hulk, který tentokrát zvolil krátký centr a našel pouze připravené zadáky domácího celku. Zenit i nadále zůstane u míče.
     
    26
    Alex Witsel se pokusil zrychlit hru rychlou kolmicí na Hulka. Brazilský kolos se dal do pohybu příliš pozdě a obránce Timofej Kalačev pouze zkontroloval trasu míče za postranní čáru.
     
    27
    Guélor Kanga se s tím dnes vůbec nepáře. Středopolař domácího celku nevybíravě zajel do otáčejícího se Witsela a může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Kanga by si měl na podobné zákroky dávat dobrý pozor.
     
    28
    Igor Smolnikov si připravil míč na pravé straně a z kroku vyslal centr do pokutového území. Naneštěstí pro Zenit směřovala jeho pobídka pouze do míst, kde stál připravený obránce Ivan Novoselcev.
     
    29
    Po delší době se do útoku vrhli také domácí fotbalisté. Na pravém křídle si prostor k odcentrovaní vytvořil Christian Noboa, nicméně jeho centr do pokutového území sebral ze vzduchu Jurij Lodygin.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a je nutno říci, že dosavadní průběh utkání nikterak neuchvátil. Oba týmy se snaží vyzrát na obranu soupeře, ale zadní řady zatím na trávníku kralují.
     
    31
    Ezequiel Garay rozehrával standardní situaci na vlastní polovině. Za vysokou přihrávkou spěchal Javi García, který se snažil zpracovat míč ve výskoku, ale nakonec na něj nedosáhl.
     
    32
    Guélor Kanga měl spoustu času a prostoru ve středu hrací plochy, otočil se s míčem a vysokou přihrávkou hledal kapitána Kalačeva. Timofej Kalačev však na jeho pobídku nereagoval a zůstal stát.
     
    33
    A málem zahrozilo před brankou Zenitu! Na přetažený centr z pravé strany si naběhl Alexandr Jerochin, avšak na dlouhou nohu pouze lízl míč a poslal jej do rukavic Lodigina!
     
    34
    Rostovu se v posledních minutách podařilo vyrovnat obraz hry a domácí se dokonce častokrát dostávají do blízkosti pokutového území Zenitu. Hostující obrana zatím pracuje na výbornou.
     
    35
    U míče už jsou ale znova hosté a Zenit opět kombinuje na polovině domácího celku. S míčem dlouho operoval Axel Witsel, jenomže nepřesnou přihrávkou na pravou stranu odevzdal míč domácím.
     
    36
    Ani fotbalisté Rostovu však svou útočnou akcí nenadělali obráncům Zenitu vrásky na čele. Dmitrij Poloz ztratil balón hned za půlící čarou. Zenit zatím může zůstat klidný.
     
    37
    Igor Smolnikov se pokusil přenést míč na hrot hostujícího celku. Jeho přihrávka však místo na Dzjubu zamířila pouze na hruď středopolaře Kangy. Rostov zůstane u míče.
     
    38
    Diváci začínají pískat. Návštěvníkům dnešního zápasu se nelíbí předváděná hra. Ani jeden z týmů se v závěru prvního poločasu do útoku zrovna nežene. Hosté kombinují na vlastní polovině.
     
    39
    Hulk se zastavil s míčem, prohlédl si situaci a poté se znovu rozběhl. Brazilský fotbalista si ale předkopl míč daleko od nohy a jeden z domácích obránců jej bez problémů odzbrojil.
     
    40
    Domácí brankář Soslan Džanajev zůstává ležet na hranici malého vápna po souboji s Dzjubou. Hostující útočník se o něj opřel ve snaze zasáhnout padající míč. Sudí odpískal faul, Džanajev bude podle všeho pokračovat.
     
    41
    Máme tady první žlutou kartu! Guélor Kanga se v hlavičkovém souboji s Dzjubou dopustil nedovoleného zákroku a hlavní arbitr mu podle všeho sečetl drobné prohřešky.
    41. Žlutá karta
     
    42
    Igor Smolnikov hledal autovým vhazováním právě faulovaného Dzjubu. Útočník Zenitu se však k míči nedostal přes obránce Kudrjašova, který jej předskočil.
     
    43
    Domácí vybojovali svůj druhý rohový kop. Exekuce se opět zhostil kapitán Timofej Kalačev, ale ani nyní nenašel nikoho v modrém dresu. Na přední tyči zasáhl pozorný Jurij Žirkov.
     
    44
    Rostov právě vstřelil branku!
    Domácí se v závěru prvního poločasu ujímají vedení! Dmitrij Poloz si na hranici ofsajdu počíhal na přihrávku za obranu Zenitu a mířil sám na branku Zenitu! Místo střely se ještě rozhodl pro přihrávku a GUÉLOR KANGA doklepl balón do prázdné branky!
    44. Guélor KANGA - 1:0
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
     
    45+1
    Rostov v nastavené minutě drží míč daleko od svého pokutového území. Domácí podle všeho udrží těsný náskok a do kabin půjdou ve vedení. Diváci se najednou probudili a hlasitě skandují.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Utkání zatím nenabídlo žádné galapředstavení s velkým množstvím šancí! Hned v úvodu mohl jít Zenit do vedení, jenže Hulk z přímého kopu poslal míč nad břevno. Rostovu se po pár minutách podařilo vyrovnat hru a domácí se dostávali do blízkosti pokutového území soupeře. Až v závěru prvního poločasu se mohli domácí příznivci zakřičet gól, když Poloz našel GUÉLORA KANGU a ten bezpečně otevřel skóre! Do šaten se proto odchází za stavu 1:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop na úvod druhého poločasu. Rostov se postupnou kombinací dostal na polovinu Zenitu, ale poté raději obrátil hru až k brankáři Džanajevovi.
     
    47
    Zenit ale rychle ukořistil míč na Oleg Šatov dlouhým autovým vhazováním přenesl hru přes celou šíři hřiště. Domácím se povedlo uklidit míč, nicméně Zenit bude znovu vhazovat.
     
    48
    Aktivní Dmitrij Poloz si znovu na hranici ofsajdu počíhal na přihrávku za obranu Zenitu. Tentokrát si asistent rozhodčího povšiml ofsajdového postavení a zvedl praporek nad hlavu.
     
    49
    Timofej Kalačev měl spoustu času a prostoru na pravé straně a rozhodl se pro centr do pokutového území. Za míčem spěchal Sardar Azmoun, před kterým sebral balón brankář Lodigin.
     
    50
    Timofej Kalačev si převzal míč u postranní čáry, prosmýkl se kolem obránce a nabral směr pokutové území Zenitu. Poté se odhodlal k centru, ovšem míč končí pouze za brankovou čarou.
     
    51
    Rychlou kombinaci Zenitu po levé straně se snažil vyšperkovat Jurij Žirkov, který se pokusil obhodit domácí obránce. Pozorný Bastos však natáhl nohu a poslal míč do zámezí.
     
    52
    Hra je přerušena! Na hřišti zůstávají ležet hned dva fotbalisté Zenitu Petrohrad. Jedním z nich je právě Jurij Žirkov, který se dožaduje karetního trestu pro soupeře, ale sudí nařizuje jen míč pro Zenit.
     
    53
    Axel Witsel spěchal za přihrávkou k rohovému praporku, kde se vrhl do souboje s Navasem. Domácí obránce míč v souboji odkopem o Witsela poslal do autu. Hostující fotbalista si navíc ublížil.
     
    54
    Zenit vstoupil do druhého poločasu aktivně a snaží se urychlit své útočné akce. Jednu z nich zakončoval přihrávkou na Dzjubu Maurício, nicméně jeho přihrávka prolétla až do zámezí.
     
    55
    Timofej Kalačev dal o sobě vědět dlouhým autovým vhazováním, které mířilo na Poloze. Domácí útočník svedl hlavičkový souboj s Lombaertsem, avšak hostující stoper jej do pokutového území nepustil.
     
    56
    Na levé straně Zenitu kombinovali Dzjuba a Žirkov. Druhý jmenovaný předložil svému spoluhráči oblouček přes obránce, avšak Dzjuba vinou špatného zpracování přišel o míč.
     
    57
    Aktivní kapitán Rostovu Timofej Kalačev operoval s míčem na pravé straně, kde se před ním otevřel volný prostor, avšak Kalačev si to namířil přímo k Witselovi. U míče je znovu hostující celek.
     
    58
    Na hřišti se stále více a více projevují emoce. Arťom Dzjuba se nyní dohadoval s rozhodčím. Dzjuba poukazoval na nedovolený zákrok u postranní čáry. Domácí příznivci odměňují útočníka Zenitu hlasitým pískotem.
     
    59
    Rostov právě vstřelil branku!
    Nadšení na stadionu ještě sílí! Tribuny se otřásají v základech! Rostov zvyšuje své vedení na 2:0! SARDAR AZMOUN si počkal na dlouho přihrávku, ocitl se za obranou Zenitu a střelou na vzdálenější tyč překonal vyběhnutého Lodigina!
    59. Sardar AZMOUN - 2:0
     
    61
    Zenit se okamžitě snažil přispěchat s brankovou odpovědí. Aktivní Brazilec Hulk se prodral do pokutového území Rostovu, jenže slabou střelou po zemi minul branku brankáře Džanajeva.
     
    62
    Mohlo být sníženo! Největší šance Zenitu v utkání! Na Smolnikovův přetažený centr si naběhl Arťom Dzjuba a ve skluzu orazítkoval horní tyč domácí branky!
     
    63
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Oleg Šatov, přichází Alexandr Kokorin.
     
    64
    Po krátkém přerušení zaviněném zraněním jednoho z hostujících fotbalistů se pokračuje ve hře. U míče jsou fotbalisté Zenitu, kteří se snaží vymyslet cestu do pokutového území.
     
    64
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Sardar Azmoun, přichází Alexandr Bucharov.
     
    65
    Ani z další akce však hosté neudeří! Centrovaným míčem do pokutového území se uvedl nováček na hřišti Kokorin. Jeho přetažený centr prolétl skrz pokutové území až za brankovou čáru.
     
    66
    Hráči Zenitu jsou hodně frustrovaní! Své aktuální rozpoložení dal najevo Brazilec Hulk, který u postranní čáry poslal na trávník Jerochina. Hulk může být rád, že se to obešlo pouze s důraznou domluvou.
     
    67
    Arťom Dzjuba si probíjel cestu za dalším centrem do pokutového území. Dzjuba se pokoušel zakončit zády k brance, avšak Soslan Džanajev vystartoval na hranici malého vápna a stáhl míč ze vzduchu.
     
    68
    Zenit měl k dispozici přímý kop z dobré pozice. Do pokutového území se nastěhovali všichni vysocí hlavičkáři, avšak bídu hostujícího celku ukázal Hulk, který poslal centr mimo pokutové území!
     
    69
    Také Javi García neudržel emoce na uzdě a na polovině hrací plochy se dopustil ostrého nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí i tentokrát ponechává žlutou kartu v kapsičce, což se nelíbí domácím příznivcům!
     
    70
    Po delší době se do útoku vrhli fotbalisté Rostova! Oblouček za obranu mířil na Dmitrije Poloze. Domácí útočník se sice probil do vápna, jenže Jurij Lodygin před ním schoval míč v rukavicích.
     
    70
    Až nyní se rozhodčí rozhodl vytáhnout žlutou kartu! Alex Witsel zajel na polovině hřiště do Kalačeva a sudí neměl na výběr.
    70. Žlutá karta
     
    71
    Na druhé straně mířil vysoký centr na střídajícího Kokorina. Brankář Soslan Džanajev poněkolikáté v utkání skvěle načasoval výběh z brankové čáry a došel si pro míč.
     
    72
    Obrana Rostovu pracuje na podtrženou jedničku! Hosté to zkoušejí převážně dlouhými míči za obránce domácího celku. Jeden z nich nyní hlavou odvrátil César Navas.
     
    73
    Hra je znovu přerušena! Tentokrát zůstává na trávníku ležet jeden z domácích fotbalistů. Podle všeho jím je střídající Bucharov, který se drží za obličej.
     
    74
    Bucharov už je zpátky na nohou. Koncovka utkání bude podle všeho mimořádně emotivní. Zenitu se hodně rychle krátí čas na vstřelení dvou branek. U míče jsou navíc domácí fotbalisté.
     
    75
    Axel Witsel skvěle zapracoval u postranní čáry a v hlavičkovém souboji získal míč pro hostující celek. Obrana Rostovu se okamžitě vrátila za balón. Zenit to bude mít extrémně složité.
     
    76
    Rostov právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Rostov vede už 3:0! Celý stadion je na nohou a raduje se! ALEXANDR JEROCHIN převzal míč u postranní čáry a namířil si to s ním na hranici pokutového území, kde dělovkou do šibenice překonal brankáře Lodigina!
    76. Alexandr JEROCHIN - 3:0
     
    78
    Lodigin si i přes nepříznivé skóre troufl na riskantní kličku na hranici pokutového území. Brankář Zenitu však zvládl technický manévr dokonale a nepustil napadajícího Poloze do šance.
     
    79
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jurij Žirkov, přichází Artur Jusupov.
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Maurício, přichází Domenico Criscito.
     
    80
    Axel Witsel se na značce pokutového kopu prodral k centru z levé strany a hlavičkou v předklonu nasměroval míč několik centimetrů nad branku Rostovu!
     
    81
    Ezequiel Garay zatáhl za záchranou brzdu a nepustil domácí do další šance. Rozhodčí se překvapivě rozhodl pro neudělení žluté karty, nikdo z hráčů se však nezlobí.
     
    82
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Moussa Doumbia.
     
    83
    Igor Smolnikov operoval s míčem na levé straně, poté jej předložil Witselovi, který mohl zkusit střelu zpoza hranice velkého vápna, jenže raději zvolil rozehrávku do strany.
     
    84
    Hulk nedosáhl na přihrávku kolem postranní čáry a jen vztekle rozhazuje rukama. Domácí přečkali další útok Zenitu. Brankář Soslan Džanajev si s odkopem od branky dává načas.
     
    85
    Střídající Doumbia svedl souboj tělo na tělo u rohového praporku s obráncem Smolnikovem. Hostující zadák nakonec vyšel ze střetu jako vítěz, míč se od Doumbii odrazil za čáru.
     
    86
    Zenit dostal další příležitost k zahrání přímého kopu. Domácí obrana odhlavičkovala míč na hranici šestnáctky a Doumbia může táhnout protiútok po pravém křídle.
     
    87
    Z brejku Rostovu však nic nebude, obrana Zenitu se stačila rychle vrátit a hosté už opět míří dopředu. Diváci si koncovku utkání vyloženě užívají a ženou svůj tým za třemi body.
     
    88
    Moussa Doumbia převzal odražený míč a vrhl se s ním mezi trojici hráčů Zenitu! Jednoho z nich se mu podařilo obejít, ale na Ezequiela Garaye už recept nenašel.
     
    89
    Střídající Alexandr Kokorin se přeci jen stačí zapsat do statistik dnešního utkání. Nikoliv jako střelec, ale jako potrestaný hráč! Kokorin totiž spatřil žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Fjodor Kudrjašov, přichází Timofej Margasov.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut!
     
    90+2
    Obrovská šance Zenitu! Axel Witsel se prodral za přihrávkou do pokutového území, předložil míč pod sebe na Kokorina, který střelou bez přípravy trefil pouze připraveného brankáře!
     
    90+3
    Na druhé straně se do útoku opět dral střídající Doumbia, který po příchodu na hřiště hýří aktivitou. Tentokrát se však nechal lapit v ofsajdové pasti. Zenit bude rozehrávat.
     
    90+4
    Axel Witsel se za hranicí pokutového území otočil s míčem a potáhl si jej vpřed. Poté si jej přehodil na pravačku a skákavou střelou o kousek minul vzdálenější tyč!
     
    90+5
    Ještě jedna akce Zenitu. Za přetaženým centrem spěchal Arťom Dzjuba, ale ani dlouhán ve službách Petrohradu nestačil zastavit míč ještě na hrací ploše.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! FK Rostov poráží ve šlágru kola Zenit Petrohrad 3:0 a získává důležité tři body! Zenit byl po celou dobu utkání častěji u míče, nicméně hosté si moc šancí nevytvořili. Brankový účet utkání otevřel těsně před přestávkou Guélor Kanga ! Do druhého poločasu vstoupil Zenit aktivně, jenže Sardar Azmoun přidal po hodině hry další zásah a s hosty to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře. Třetí hřebíček do rakve ještě přidal Alexandr Jerochin ! Zenit si šance vytvořil až v závěru, ale ani Axel Witsel ani Kokorin nepřipravili Kudrjašova o čisté konto!
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:13.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (20:29:05)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 44. Kanga (Poloz), 59. Azmoun, 76. Jerochin

    Karty:   41. Kanga (RTV) – 70. Witsel (PET), 89. Kokorin (PET)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:13.
    FK Rostov: Džanajev – Kalačev, Bastos, Navas, Novoselcev, Kudrjašov (90. Margasov) – Jerochin, Kanga, Noboa – Azmoun (64. Bucharov), Poloz (82. Doumbia).
    Náhradníci: Medveděv, Pokatilov – Terentěv, Margasov, Trošečkin, Kirejev, Doumbia, Ezzatollahi, Bucharov, Katčarava, Byung-Soo.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Garay, Lombaerts, Žirkov (79. Jusupov) – Maurício (79. Criscito), Witsel, Javi García – Hulk, Dzjuba, Šatov (63. Kokorin).
    Náhradníci: M. Keržakov, Rudakov – Criscito, Ivanov, Jusupov, Kokorin, Bogajev, Dolgov, Palijenko.

    Rozhodčí: Karasjov – Averjanov, Kalugin
    bahis siteleri