Trnava – Žilina 3:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Skalica 2:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (1:0)
MFK Skalica
sk Neděle 24.04.2016, 20:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava potvrdil rolu favorita a zdolal Skalicu 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:55:34)
     
    Zápas napokon skončil očakávaným triumfom bratislavského Slovana. Domáci favorit si však duel v druhom polčase zbytočne skomplikoval a dlho sa hralo za tesného stavu 1:0. Skalica mohla v tom čase vyrovnať, pri hlavičke Jakubeka ale spoza Muchu ratoval Saláta. Belasí poistili výsledok gólom Savičeviča v závere.

    Slovan zvíťazil zaslúžene, vypracoval si viac príležitostí. Hostia, ktorí bojujú o záchranu, zanechali pozitívny dojem a pri troche šťastia mohli uhrať priaznivejší výsledok.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Vittek na hrote útoku v bežeckom súboji s Dobrotkom, úspešnejší bol hosťujúci kapitán. Slovan dohráva duel na svojej útočnej polovici.
     
    90+1
    Vittek zo stredu ideálne prihral na ľavú stranu šestnástky nabiehajúcemu Milinkovičovi. Domáci kapitán volil ostrú strelu z uhla, Fišan kryl.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    V závere ešte možnosť Slovana. Savičevič mal priestor na ľavej strane pokutového územia, prihrával ešte na stred, loptu však zastavil pozorný Dobrotka.
     
    89
    Po štandardke a centri Pirosku slovanisti odvrátili a lopta ešte poskakovala v pokutovom území. Napokon sa pískal ofsajd a Mucha môže vykopávať.
     
    88
    Domáci kapitán Marko Milinkovič pri čiare tvrdo atakoval Hlavatoviča, od rozhodcu za zákrok vidí žltú kartu.
     
    87
    Hosťom nevyšla akcia po ľavej strane, ktorá skončila nevydareným centrom. Dá sa očakávať, že belasí sa už budú snažiť doviesť duel do pokojného víťazného konca.
     
    86
    Skalica sa sympaticky snažila o vyrovnanie a je pravda, že k nemu nebola ďaleko. Slovan ale ukázal skúsenosti a poisťujúcim gólm zrejme rozhodol o zisku troch bodov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 842 divákov.
     
    85
    Slovan dal gól!
    Je zrejme rozhodnuté! Jakub Podaný prenikol po ľavej strane, vyslal prízemný center do stredu, kde bol VUKAN SAVIČEVIČ a v páde poslal loptu zblízka k pravej žrdi!
    Asistencia: Jakub Podaný
     
    84
    Belasí sa snažia upokojiť situáciu a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    83
    Po rohu ďalšia hlavička hostí, Hudákov pokus ale Mucha bez problémov kryl. Na opačnej strane Milinkovič v náznaku prečíslenia neprihral Kelemu presne.
     
    82
    Obrovská šanca Skalice na vyrovnanie! Po centri z ľavej strany hlavičkoval na päťke zabudnutý Jakubek, ktorý už prekonal Muchu hlavičkou do protipohybu! Saláta však na čiare zázračne vyrazil na roh!
     
    81
    Záhoráci nasťahovaní na útočnej polovici. Stále sa však nedostávajú priamo do koncovky, Slovan dobre bráni priestor pred Muchom.
     
    80
    Hra už začína byť obojstranne nervózna. Oba tímy teraz stratili loptu pri svojich útočných akciách. Od Skalice očakávame ofenzívnu iniciatívu.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Ondrej Neoveský, prichádza Peter Mazan.
     
    79
    Milinkovič už späť na hracej ploche. Teraz však stratil loptu a takmer z toho bola príležitosť Skalice. Neoveský a ani Jakubek ale neprestrelili obranu Slovana.
     
    77
    Slovan v protiútoku. Vittek prihral naľavo Savičevičovi, ktorý však krížne centroval Kelemu veľmi nepresne. Domáci strácajú loptu a hrá Skalica.
     
    76
    Marko Milinkovič odchádza za čiaru, zrejme ale nepôjde o nič vážne a dohrá zápas. Hra sa presunula na obrannú polovicu Skalice.
     
    75
    Do konca zostáva štvrťhodinka plus nadstavenie. Skalica sa teraz snaží dotiahnuť stratu a dá sa predpokladať jej záverečný nápor. Medzitým na ihrisku ošetrovanie domáceho Milinkoviča.
     
    74
    Dá sa povedať, že hra je v týchto chvíľach vyrovnaná, dokonca Skalica má miernu prevahu. Slovan si zápas sám skomplikoval a čaká nás dramatický záver.
     
    73
    Skaličania opäť pred bránou belasých. Zatiaľ je to však len v rovine centrov, ktoré Mucha s prehľadom chytá.
     
    73
    Vittek na hrote útoku belasých hlavičkou sklepával doprava Kelemu, ten však v tomto prípade predsa len nedobehol Dobrotku, ktorý mal pred ním poriadny náskok.
     
    72
    Náznak útoku v podaní domácich. Kele si pekne prebral loptu na pravej strane, kde ju priťukol Savičevičovi. Ten ale akciu pokazil nepresnou prihrávkou Vittekovi.
     
    71
    Milinkovič ale vyslal len nevýrazný center na bližšiu žrď, ktorý Hlinka dokázal odvrátiť.
     
    71
    Po faule na Keleho získavajú domáci štandardku na útočnej polovici z cca 30 metrov od postrannej čiary. To môže byť impulz pre ofenzívu Slovana.
     
    70
    Reflektory svietia dostatočne, Hudák však ešte prisvietil svojím vysokým odkopom. Daroval tým loptu domácemu Slovanu. Belasým táto fáza hry nevychádza a ľahko strácajú lopty.
     
    69
    Skalica teraz útočí a Slovan sa bráni. Šebesta vyslal prudký center od pravej postrannej čiary, Mucha s námahou vyboxoval. Domáci tréner Papavasiliou je poriadne rozčúlený, jeho tím totiž v týchto chvíľach akoby stratil dych.
     
    68
    Slovan takmer vyrobil Skalici šancu! Mucha, Saláta a Sekulič sa nedohodli pri dlhej lopte za obranu Slovana a bol z toho takmer problém. Mucha napokon loptu v sklze odvrátil spred Jakubeka do bezpečia.
     
    67
    Marek Hlinka zo Skalice škaredo zasiahol Savičeviča a vidí za to žltú kartu. Savičevič sa následne zvíjal na zemi, už však pokračuje v hre. Pripomínam, že Slovan už nemôže striedať.
     
    66
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Claude Dielna, prichádza Kornel Saláta.
     
    65
    Hostia odpovedali akciou po pravej strane. Hlinka centroval do vnútra šestnástky, Mucha si dobre vybehol a loptu zo vzduchu včas pokryl.
     
    64
    Savičevič našiel oblúčikom za obranu Vitteka, ktorý už mohol ísť sám na bránu. Jeho postup však zastavil čiarový rozhodca, ktorý avizoval ofsajd.
     
    63
    Skalica začína byť nebezpečnejšia, než tomu bolo v doterajšom priebehu zápasu. Jakubek centroval od ľavej postrannej čiary, lopta mu nesadla a mieril mimo troch žrdí.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Martin Vrablec, prichádza Daniel Šebesta.
     
    61
    Na opačnej strane sa prejavil Masaryk. Z pravej strany centroval do stredu šestnástky, Jakubekovi ale nevyšiel krok a tak loptu nezasiahol. Skalica zostáva pri lopte.
     
    60
    Slovan zahadzuje šance, môže sa mu to vypomstiť! Savičevič našiel Milinkoviča voľného na ľavom rohu pokutového územia. Marko si loptu zasekol a ľavačkou tesne minul vzdialenejšiu žrď!
     
    59
    Slovan to často skúša dlhými loptami na krídla. Savičevič takto našiel pri pravej postrannej čiare Keleho, ten získal pre domácich aspoň aut.
     
    58
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Ľubomír Ulrich, prichádza Pavol Masaryk.
     
    58
    Juraj Piroska dostáva za protesty žltú kartu.
     
    58
    V šestnástke Slovana bolo rušno! Dlhá lopta prepadla až pred päťku, kde bol Piroska. Mucha mu loptu vyrazil spod nôh, Piroska skončil na zemi a pýtal si penaltu. Rozhodca jeho priania nevyslyšal.
     
    57
    Z hlavnej tribúny znie pokrik "Palo Masaryk!" Masaryk sympaticky odpovedá potleskom smerom k fanúšikom.
     
    56
    Tréner hostí Horný je nespokojný s herným prejavom svojho tímu a dáva to patrične najavo. Skalica chystá striedanie, do hry pôjde Masaryk, ktorý pôsobil aj na Slovane a v Bratislave je stále veľmi obľúbený.
     
    55
    Skalica odpovedala dlhým pasom Neoveského, ktorý hľadal vpredu Jakubeka či Pirosku. Mucha si zakričal a stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    54
    Pekná akcia Slovana. Savičevič zo stredu vyslal presnú krížnu prihrávku doľava na Milinkoviča. Domáci kapitán si zasekol loptu a vyskúšal Fišana k bližšej žrdi, brankár hostí kryl.
     
    53
    Séria súbojov strede poľa. Končí sa faulom Neoveského na Podaného. Slovan získava štandardku tesne spoza poliacej čiary.
     
    52
    Až teraz Milinkovič pekne z ľavej strany po zemi centroval na bližšiu žrď, odkiaľ Hudák odkopol loptu spred číhajúceho Vitteka!
     
    51
    Belasí teraz veľmi dlho rozohrávajú na vlastnej obrannej polovici. Len ťažko hľadajú cestičky cez húštinu zeleno-bielych tiel.
     
    50
    Napriek tomu, že Skalica prehráva, pokračuje nám obraz hry z prvého dejstva. Slovan sa snaží niečo vytvoriť a Záhoráci stiahnutí bránia.
     
    49
    Milinkovič s Piroskom v ostrom súboji v strede poľa, napriek žiadostiam oboch hráčov sa nepíska faul ani na jednu stranu. Momentálne pri lopte slovanisti.
     
    48
    Tutovka Slovana! Podaný v tiesni lahôdkovo odcentroval od ľavej postrannej čiary na zadnú žrď. Vo vzduchu sa tam presadil Kele, sklepol Vittekovi, ktorý spred päťky prestrelil bránu!
     
    47
    Pekný protiútok Slovana. Podaný z ľavej strany prihral na stred, kde mal Savičevič otvorený priestor. Miesto krátkej prihrávky napravo Kelemu si však vybral dlhý pas doľava na Milinkoviča, ktorý už z uhla centroval spoza bránkovej čiary.
     
    46
    Slovan začal v druhom dejstve aktívne. Milinkovič prechádzal cez ľavú stranu, Hlavatovič ho tam podozrivo zasiahol, faul sa však nepískal.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Nermin Crnkić, prichádza Vukan Savičevič.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Joeri de Kamps, prichádza Granwald Scott.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo prinieslo očakávaný obraz hry – aktívnejší Slovan búšil do obranných radov Skalice. Šance však prichádzali len pomaly, v dvoch najväčších neuspel Kele. Kelemu to vyšlo na tretíkrát, keď zužitkoval prihrávku Milinkoviča a v brejku obhodil Fišana. Skalica mohla hneď potom vyrovnať, no Mucha zázračne vytlačil hlavičku Jakubeka. V druhom polčase to zrejme bude o tom, či Slovan pridá druhý gól, alebo Skalica vyrovná. Všetko je ešte otvorené, k sledovaniu druhého dejstva vás pozývam od 21:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    De Kamps vyslal dlhý diagonálny center dopredu, lopta aj pod vplyvom vetra zamierila smerom k skalickej bráne, kde ju s prehľadom stiahol Fišan.
     
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Záverečné okamihy prvého polčasu patria Slovanu. Crnkič sa snažil presadiť pri pravej postrannej čiare, včas proti nemu vystúpil Záhumenský.
     
    44
    Belasí dohrávajú polčas s loptou na svojich kopačkách. Dostali sa aj dopredu, kde sa Crnkič predieral do šestnástky. Rozhodca pískal útočný faul na Dobrotku.
     
    43
    Skaličania to skúsili opäť cez dlhú centrovanú loptu. Hlinka hľadal v šestnástke Jakubeka, pred ním včas vybehol pozorný Mucha.
     
    42
    A veru vytvorili a mohli vyrovnať! Záhumenský z ľavej strany ideálne našiel na úrovni bieleho bodu Jakubeka, ktorý pekne hlavičkoval k ľavej žrdi a Mucha končekmi prstov vytlačil loptu na roh!
     
    41
    Veľká radosť Kevina Keleho, to je pre mladíka ako debut z ríše snov. Gól by mohol zápasu pomôcť, tým pádom budú musieť niečo vytvoriť aj hostia.
     
    40
    Slovan dal gól!
    Veľký okamih pre ešte len 17-ročného KEVINA KELEHO! Mladík, ktorý prvý raz dostáva príležitosť v základe Slovana, totiž otvára skóre. Marko Milinkovič sa po štandardke Skalice ujal lopty ešte na vlastnej obrannej polovici a adresoval skvostnú prihrávku do behu práve pre Kevina Keleho. Kele prešprintoval obrancu a obhodil aj Fišana, ktorý vybehol veľmi ďaleko zo svojej brány!
    Asistencia: Marko Milinkovič
     
    39
    Belasí zo štandardky nič zaujímavé nevyťažili, neprebrali si v šestnástke center od Milinkoviča. Prvé dejstvo sa blíži k svojmu záveru, stav je pomerne prekvapivo bezgólový.
     
    38
    De Kamps po krátkom ošetrení už späť na hracej ploche. Slovan už teda v jedenástich, belasí práve získali štandardku na svojej útočnej polovici.
     
    37
    Mucha opäť v zásahu. Ulrich si na hrote šprintoval po dlhú loptu, Mucha ale včas vybehol a takmer na hranici šestnástky si loptu stiahol do rukavíc.
     
    36
    De Kamps vystihol rozohrávku Skalice a po pravej strane sa rútil dopredu. Poriadne tvrdým zákrokom ho tam skosil Vrablec, rozhodca na prekvapenie nepískal. De Kamps potrebuje ošetrenie a chvíľu sa hrať nebude.
     
    35
    V ofenzíve Slovana je zatiaľ najviac vidieť Kevina Keleho. Simovič mu adresoval už dnes niekoľkýkrát dlhú loptu na pravú stranu. Pred Kelem bol už len Fišan, ten si šikovne postrážil Keleho pohyb a pohľadom odprevadil loptu smerujúcu za čiaru.
     
    34
    Piroska zahral v strede poľa rukou, rozhodca Mastiš po krátkej pauze píska v prospech Slovana. Čertí sa Piroska i tréner Horný, ktorého upokojuje štvrtá rozhodkyňa Súkeníková.
     
    33
    Mucha sa v 33. minúte prvý raz dotkol lopty. Nešlo o nič náročné, len Piroska prihrával dopredu Ulrichovi, Mucha si vybehol a loptu včas pokryl.
     
    32
    V útoku teraz Slovan. Crnkič centroval z ľavej strany na zadnú žrď, tam však Záhumenský odhlavičkoval loptu pred Milinkovičom.
     
    31
    Protiútok Skalice, ktorý vyzeral vcelku nádejne. Hlavatovič pekne sprava dával na stred Piroskovi, pred ktorým bol už len Dielna. Piroska sa proti obrancovi domácich nepresadil.
     
    30
    Slovan následne zahrával štandardku. Milinkovič vyslal z ostrého uhla od čiary prudkú loptu, ktorá doletela až na zadnú žrď. Voľný tam bol Crnkič, zle si však vypočítal krok a loptu nezasiahol!
     
    29
    Simovič vyslal krásny oblúčik na pravú stranu, kde bol v obrane Skalice voľný priestor. Kele si loptu prebral a z uhla napálil do vybiehajúceho Fišana, to bola veľká príležitosť pre domácich!
     
    28
    Hra sa presunula pred bránu Skalice. Simovič hľadal dlhou prihrávkou na pravej strane Keleho, ten napriek výborným rýchlostným predpokladom loptu na ihrisku nestihol.
     
    27
    Podaný čisto v sklze zastavil prenikajúceho Hlavatoviča, hostia sú opačného názoru. Rozhodca necháva loptu v prospech belasých.
     
    26
    Rovnako tak bolo i v tomto prípade, stopéri hostí odvrátili loptu do bezpečia. Skalica môže upokojiť hru a vyráža dopredu.
     
    25
    Belasí zotrvali v útoku. Podaný centroval z ľavej strany, Vrablec zrazil loptu na roh. Slovan dnes má k dispozícii dostatok rohov, zatiaľ po nich ale pre hostí nehrozí žiadne nebezpečenstvo.
     
    24
    Vydarená akcia belasých. Simovič našiel prihrávkou medzi dvoch hráčov Milinkoviča, ktorý si na pravej strane zasekol obrancu a centroval na zadnú žrď. Tam sa hlavou oprel do lopty Vittek a Fišan v páde zasiahol!
     
    23
    Hra nám upadla do priemeru, nesledujeme futbal v nejakom rýchlom tempe. Skaličania sa predovšetkým bránia, Slovan okrem jednej šance nenachádza recept na prekonanie ich defenzívy.
     
    22
    Skaličania zotrvali na útočnej polovici. Hlinka napriahol k strele z približne 25 metrov, obranca Dielna včas vystúpil a zablokoval loptu.
     
    21
    Skalica taktiež mierne pohrozila. Piroska vyslal krížnu prihrávku na Jakubeka, ktorý by postupoval sám na bránu. Loptu ale zastavil Sekulič.
     
    20
    Slovan z rohu neuspel, ostal ale pri lopte. Lopty sa ujal Kele a snažil sa vystreliť z 25 metrov. Trafil však do dobre postaveného protihráča.
     
    20
    Po rohovom kope hlavičkoval v pokutovom území Podaný, lopta bola zrazená na ďalší roh.
     
    19
    Na opačnej strane Milinkovič centroval po zemi do šestnástky a Hudák odvracal v sklze na roh.
     
    18
    Až teraz sa Záhoráci trochu osmelili. Piroska sa chcel individuálne presadiť na ľavej strane, proti dvom protihráčom mu to ale nevyšlo.
     
    17
    Skalica dnes prakticky ešte nenavštívila útočnú polovicu, brankár Mucha to dnes mať ľahké nebude, keďže si ešte nesiahol rukami na loptu. Momentálne hráme v strede poľa.
     
    16
    Simovič vyslal peknú kolmú prihrávku na Kotulu, ktorý zachytil loptu ešte na hracej ploche a prihrával do šestnástky. Lopta však smerovala len na bližšiu žrď, kde ju Fišan pokryl.
     
    15
    Mladý Kele robí problémy obrane súpera najmä svojou rýchlosťou. Aj teraz po priťuknutí od Vitteka prešiel okolo Vrableca, center pred bránu však už nenasmeroval presne.
     
    14
    Sledujeme očakávaný obraz hry – Slovan búši a Skalica bráni v hlbokom obrannom bloku. Teraz to domáci skúsili dlhou loptou na pravú stranu, Crnkič loptu na ihrisku v sklze už nezachytil.
     
    13
    Belasí stále nasťahovaní na útočnej polovici. Po sérii prihrávok centroval z ľavej strany Podaný, obranca Vrablec loptu zablokoval.
     
    12
    Rohový kop Skaličania dokázali odvrátiť. Slovan si však zakrátko vytvoril ďalšiu príležitosť. Milinkovič si po prihrávke Vitteka ešte v šestnástke obhadzoval obrancu, pri kľučke však neuspel a tak Fišan zasahovať nemusel.
     
    11
    Veľká príležitosť Slovana! Kotula prenikol po pravej strane a ideálnou prihrávkou našiel vo vnútri šestnástky Keleho. Kele z prvej vystrelil, lopta ešte bola tečovaná a Fišan zázračne na čiare na dvakrát vyrazil na roh! Dobiehajúci Vittek sa nestíhal čudovať, že lopta neskončila v bráne.
     
    10
    Jeden z prvých pokusov Skalice o ofenzívnu kombináciu. Spolupráca Pirosku a Jakubeka však skončila tesne za poliacou čiarou.
     
    9
    Ďalší postupný útok Slovana. Lopta smerovala diagonálne cez celé ihrisko až napravo k Milinkovičovi. Kapitánovi Slovana však nevyšiel center od postrannej čiary a lopta skončila vysoko nad bránou.
     
    8
    Domáci postupne vytvárajú tlak na obranu hostí. Vittek hlavou posúval Crnkičovi, ten dával okamžite do pokutového územia, odkiaľ odvracal Dobrotka.
     
    7
    Milinkovič to skúsil z 25 metrov z pravej strany priamo na bránu. Ľahká strela ponad múr ale Fišanovi nenarobila starosti, brankár hostí loptu ukryl v náručí.
     
    6
    Mladík Kele sklepol z prvej loptu Crnkičovi, ktorý sa už rútil do zaujímavej streleckej pozície. Crnkiča ale fauloval Hudák, vyzeralo to ako "žltý" faul, rozhodca však necháva karty vo vrecku. Je tu štandardka pre Slovan z cca 25 metrov.
     
    5
    Slovan následne zotrval na polovici súpera, pomerne rýchlo však prišiel o loptu. Domáci tak musia vyraziť znovu až od brankára Muchu.
     
    4
    Belasí to opäť skúsili dlhou loptou na pravú stranu. Bližšie k nej bol Fišan, bol už však za hranicou šestnástky a tak pred dobiehajúcim Crnkičom odkopával do autu.
     
    3
    Píska sa faul v strede poľa a bude z toho lopta pre belasých. Začalo sa vo vlažnom tempe, môžeme však predpokladať, že postupom času budú aktívnejší domáci.
     
    2
    Slovan taktiež v prvej snahe o útočnú akciu. Pravý obranca Kotula si spravil útočný výlet popri pravej postrannej čiare, Milinkovič mu tam však adresoval príliš dlhú prihrávku, ktorú už hráč Slovana nezachytil na hracej ploche.
     
    1
    Skaličania začali zostra. Okamžite po úvodnom výkope nasledoval dlhý pas dopredu, ktorý s námahou odvracal Dielna. Hostia zostávajú pri lopte.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy nám práve prichádzajú na hraciu plochu! Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia taktiež typicky v bielo-zelených farbách.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný večer z bratislavských Pasienkov. O malú chvíľu sa tu začne duel 29. kola Fortuna ligy medzi domácim Slovanom a hosťami zo Skalice. Hlavné mesto si dnes "vychutnáva" silný nárazový vietor, ktorý neustal ani večer a tak uvidíme, či vietor nejako výrazne ovplyvní hru. Oproti predchádzajúcim dňom sa navyše v Bratislave aj výrazne ochladilo.

    Poznáme už základné zostavy. V tej domácej nachádzame niekoľko prekvapení – od začiatku nastúpia mladí Kotula a Kele, na poste stopéra začne Dielna. Hostia vyrukovali s defenzívnejším rozostavením. Tribúny sa zatiaľ zapĺňajú len pomaly, uvidíme, aká bude napokon divácka návšteva. Z Pasienkov sa vám opäť prihlásim tesne pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Dielna, Sekulić, Podaný – Simović, de Kamps – Crnkić, Milinkovič (C), Kele – Vittek.
    Náhradníci: Greif – Pliatsikas, Saláta, Scott, Kopičár, Savičevič, Zreľák.

    MFK Skalica: Fišan – Hlavatovič, Dobrotka (C), Hudák, Vrablec, Záhumenský – Ulrich, Neoveský, Hlinka, Piroska – Jakubek.
    Náhradníci: Krnáč – Čermák, Mazan, Majerník, Šebesta, Masaryk, Hillary.

    Rozhodca: Mastiš – Hrčka, Galo.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri záverečnom stretnutí 29. kola Fortuna ligy. Na Pasienkoch si pod reflektormi zmerajú sily bratislavský Slovan a nováčik súťaže zo Skalice. Domáci stále bojujú o titul, kým hostia sú v tabuľke poslední a hrajú o záchranu. Favorit je teda jasný a je ním Slovan.

    -------------------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma

    Slovan sa v posledných týždňoch dostáva do výbornej formy. Po rozpačitom začiatku jari sa belasí chytili a od začiatku apríla zaznamenali v lige len víťazstvá. Cez Žilinu navyše postúpili do finále Slovnaft Cupu.

    Posledných 5 zápasov Slovana:
    Slovan – Trnava 4:1 (góly Slovana Vittek 2, Zreľák 2)
    Senica – Slovan 1:3 (Zreľák, Saláta, Crnkič)
    Žilina – Slovan 1:1 v semifinále pohára (Oršula)
    Slovan – Ružomberok 3:1 (Vittek 2, Crnkič)
    Slovan – Žilina 0:0 v semifinále pohára

    Skalica vstúpila do jari výhrou nad Žilinou, potom ale prehrala trikrát v rade. V posledných kolách zaznamenali Záhoráci životne dôležité výhry nad Podbrezovou a Zlatými Moravcami. Najmä tri body proti Zlatým Moravciam ich nesmierne tešia, Hlinka ich vystrelil až v poslednej minúte stretnutia.

    Posledných 5 zápasov Skalice:
    Skalica – Zlaté Moravce 1:0 (gól Skalice Hlinka)
    Trnava – Skalica 5:1 (Jakubek)
    Skalica – Podbrezová 2:1 (Jakubek, Dobrotka)
    Senica – Skalica 2:2 (Vaško, Jakubek)
    Skalica – Michalovce 0:0

    ------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    SLOVAN:
    2. priečka – 28 zápasov, 19 víťazstiev, 6 remíz, 3 prehry. Skóre 45:18, 63 bodov

    Belasí strácajú na Trenčín po sobote deväť bodov. Musia veriť ešte v minimálne jednu bodovú stratu AS. Slovan ešte totiž Trenčín hostí doma a ak ho zdolá, budú vzájomné zápasy hovoriť v jeho prospech. Podmienkou samozrejme je, že belasí budú už bodovať len naplno.

    SKALICA:
    12. priečka – 28 zápasov, 5 víťazstiev, 6 remíz, 17 prehier. Skóre 26:54, 21 bodov

    Po sobotňajších dueloch stráca Skalica na Michalovce jediný bod a na Zlaté Moravce tri body. Boj o záchranu bude zrejme napínavý až do posledného kola.

    ----------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Skalica hrá v najvyššej súťaži po prvýkrát, preto evidujeme len dva vzájomné zápasy. V auguste vyhral Slovan doma ľahko 4:1, keď o výsledku rozhodol tromi gólmi v prvom polčase. Druhé stretnutie sa stalo tiež korisťou Slovana po výsledku 2:0.

    7. kolo:
    Slovan – Skalica 4:1 (3:0)
    Góly: 10. Milinkovič, 27. Zreľák, 32. Vittek, 72. Oršula – 83. Šebesta

    18. kolo:
    Skalica – Slovan 0:2 (0:1)
    Góly: 22. Vittek, 82. Milinkovič

    ---------------------------------------------------------------------
    Favorit je jasný a je ním Slovan. Futbal však môže priniesť čokoľvek a preto budeme zvedaví, ako sa stretnutie bude skutočne vyvíjať. My vám jeho priebeh sprostredkujeme priamo z Pasienkov v nedeľu od 20:00.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 40. Kele (Milinković), 85. Savičevič (Podaný)

    Karty:   88. Milinković (SBA) – 58. Piroska (SKA), 67. Hlinka (SKA)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Dielna (66. Saláta), Sekulić, Podaný – Simović, de Kamps (46. Scott) – Crnkić (46. Savičevič), Kele, Milinković (C) – Vittek.
    Náhradníci: Greif – Pliatsikas, Saláta, Scott, Kopičár, Savičevič, Zreľák.

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec (62. Šebesta), Dobrotka (C), Hudák, Záhumenský – Hlavatovič, Hlinka, Neoveský (80. Mazan) – Piroska, Ulrich (58. Masaryk) – Jakubek.
    Náhradníci: Krnáč – Čermák, Mazan, Majerník, Šebesta, Masaryk, Hillary.

    Rozhodčí: Mastiš – Hrčka, Galo

    Diváci: 842
    bahis siteleri