Samara – Kazaň 1:1 (kon.) | Machačkala – Saransk 3:0 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
1:1 (1:1)
FK Lokomotiv Moskva
Neděle 15.05.2016, 18:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi FK Zenit Petrohrad a FK Lokomotiv Moskva vítěze nepoznalo a po výsledku 1:1 se oba celky o body podělí. Remíza je po průběhu duelu zřejmě spravedlivá. Petrohradský klub už ale ztratil i teoretickou šanci na zisk titulu a Lokomotiv Moskva si cestu do pohárové Evropy rovněž zkomplikoval. Při jednobodovém systému za nerozhodný výsledek tak ztrátu pocítila obě mužstva. (20:15:20)
     
    Uf, tak to byl pořádně horkokrevný závěr zápasu.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    A karetní trest nemine ani Dmitrije Tarasova (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+8
    Žlutou kartu dostávají Jurij Lodygin a Luís Neto (oba FK Zenit Petrohrad).
     
    90+8
    Druhou žlutou a následně červenou kartu za nesporotní chování dostává iniciátor celé strkanice Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+7
    A volají si k sobě hříšníky...
     
    90+6
    Všichni tři rozhodčí se radí, jak celou situaci vyhodnotí.
     
    90+5
    Strkanice na hrací ploše. Neto chtěl rozehrát přímý volný kop v blízkosti půlící čáry, jenže v tom mu do míče kopl Mirančuk. Tohle rozhodně nebylo gentlemanské gesto...
     
    90+4
    Vitalij Denisov objal Hulka. Ne jako však slečnu, o kterou by se případně ucházel, ovšem mnohem drsnějším způsobem, a za svůj prohřešek uviděl žlutou kartu. Stejný trest potkal také Hulka, stalo se tak za oplácení.
     
    90+1
    Axel Witsel (FK Zenit Petrohrad) ve vzdušném souboji postrčil Tarasova. Nic by se nestalo, kdyby si jeho faulu nevšiml hlavní rozhodčí. To se ovšem nestalo, a tak přichází zákonitý trest v podobě žluté karty.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí drží v ruce světelnou tabuli a na ni svítí číslo čtyři. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby. Podaří se ještě některému z týmů překlopit pomyslné misky vah na svou stranu, nebo si dnes mužstva body rozdělí?
     
    88
    Dalším hráčem potrestaným žlutou kartou je Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva), který po přerušení hry kopl do míče a za nesportovní chování byl napomenut žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: pro dnešek má odpracováno Ezekiel Henty, místo něhož vchází na hrací plochu Alexandr Kolomejcev.
     
    86
    Maurício se chtěl vydat na stezku odvahy, s míčem udělal několik kroků vpřed, ale poté si to rozmyslel. Uviděl totiž před sebou mohutného obránce a balon raději přihrál dozadu.
     
    84
    V tuto chvíli se balon pohybuje na kopačkách hráčů v modrých dresech, těm se ale nedaří proniknout přes střed hřiště, který velmi pečlivě střeží záložní řada Lokomotivu Moskva.
     
    81
    Po rohovém kopu se fotbalistům Lokomotivu nepodařilo zahrozit, defenziva domácí ekipy si totiž nabíhající protihráče pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    80
    V době, kdy do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná desetiminutovka, rozehrával standardní situaci od levé postranní čáry Samedov. Míč byl vyslán rovnou do předbrankového prostoru a na roh ho vyrazil Lodygin.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 10. Hulk (pen.) – 45+3. Samedov (pen.)

    Karty:   30. Javi García (PET), 50. Smolnikov (PET), 90+1. Witsel (PET), 90+4. Hulk (PET), 90+8. Lodygin (PET), 90+8. Neto (PET) – 9. Guilherme (LMO), 26. Janbajev (LMO), 41. Samedov (LMO), 60. Henty (LMO), 88. Alexej Mirančuk (LMO), 90+4. Vitalij Denisov (LMO), 90+8. Tarasov (LMO)   90+8. Alexej Mirančuk (LMO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:19.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Javi García, Neto, Criscito (74. Bogajev) – Jusupov (42. Šatov), Maurício, Witsel, Kokorin (64. Žirkov) – Hulk, Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev – Dolgov, Ivanov, Šatov, Žirkov, Bogajev, A. Keržakov, Palijenko.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Michalik, Šiškin, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov – Samedov, Alexej Mirančuk, Žemaletdinov – Henty (87. Kolomejcev).
    Náhradníci: Kočenkov, Abajev – Fernandes, Šešukov, Škuletić, Logašov, Kasajev, Kolomejcev, Machatadze.
    bahis siteleri