Samara – Kazaň 1:1 (kon.) | Machačkala – Saransk 3:0 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
1:1 (1:1)
FK Lokomotiv Moskva
Neděle 15.05.2016, 18:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+8
    A karetní trest nemine ani Dmitrije Tarasova (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+8
    Žlutou kartu dostávají Jurij Lodygin a Luís Neto (oba FK Zenit Petrohrad).
     
    90+8
    Druhou žlutou a následně červenou kartu za nesporotní chování dostává iniciátor celé strkanice Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+4
    Vitalij Denisov objal Hulka. Ne jako však slečnu, o kterou by se případně ucházel, ovšem mnohem drsnějším způsobem, a za svůj prohřešek uviděl žlutou kartu. Stejný trest potkal také Hulka, stalo se tak za oplácení.
     
    90+1
    Axel Witsel (FK Zenit Petrohrad) ve vzdušném souboji postrčil Tarasova. Nic by se nestalo, kdyby si jeho faulu nevšiml hlavní rozhodčí. To se ovšem nestalo, a tak přichází zákonitý trest v podobě žluté karty.
     
    88
    Dalším hráčem potrestaným žlutou kartou je Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva), který po přerušení hry kopl do míče a za nesportovní chování byl napomenut žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: pro dnešek má odpracováno Ezekiel Henty, místo něhož vchází na hrací plochu Alexandr Kolomejcev.
     
    74
    Avizované střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště je stažen Domenico Criscito, zatímco na zelený pažit vbíhá Dmitrij Bogajev.
     
    64
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: z utkání odstupuje Alexandr Kokorin, na jeho místo nastupuje Jurij Žirkov.
     
    60
    Se žlutými kartami se dnes nejspíš roztrhl pytel, neboť po faulu na polovině svých soupeřů uviděl další z nich Ezekiel Henty (FK Lokomotiv Moskva). Obzvlášť hráči hostujícího týmu by si tak v dalším průběhu hry měli dávat na své prohřešky pozor.
     
    52
    Hulk divákům předvedl, že nemá jen rychlé nohy, ale také kulervoucí zakončení. Jeho svižná rána zpoza pokutového území nadělala Guilhermemu mírné problémy a brankáře klubu z hlavního města minimálně pořádně štípla. Kdyby míč neletěl doprostřed brány, kdo ví, jak by to dopadlo.
     
    50
    Rozběhnutého Žemaletdinova nedovoleně atakoval Igor Smolnikov (FK Zenit Petrohrad). K inkriminovanému momentu rychle přispěchal muž s píšťalkou a hříšníkovi udělil karetní trest.
    45+3. Alexandr SAMEDOV - 1:1
     
    45+3
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Žemaletdinov podnikl odvážný průnik do pokutového území, kde byl podražen Mauriciem a hlavní rozhodčí proto ukázal na značku pokutového kopu. K té se postavil ALEXANDR SAMEDOV a střelou do protipohybu brankáře ve třetí nastavené minutě vyrovnal průběžný stav na 1:1.
     
    42
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Oleg Šatov.
     
    41
    Alexandr Samedov (FK Lokomotiv Moskva) byl v souboji s Criscitem příliš pozdě, svému protivníkovi přišlápl nárt a v rukou hlavního arbitra uviděl žlutou kartu.
     
    38
    Alexej Mirančuk po faulu u postranní čáry provedl exekuci standardní situace a přestože byl balon odvrácen mimo šestnáctku, dostal se na kopačku Denisova. Ten se příliš nerozpakoval a zpoza velkého vápna vyprodukoval razantní pokus, ale Lodygin ke své levé tyči skočil jako nějaká kočkovitá šelma a míč vyrazil na roh. Skvělý zákrok brankáře domácího celku.
     
    30
    Jako utržený ze řetězu vlétl do souboje s Alexejem Mirančukem García (FK Zenit Petrohrad) a za nedovolený zákrok zezadu inkasoval žlutý trest.
     
    26
    Renat Janbajev (FK Lokomotiv Moskva) se v bezprostřední blízkosti půlící čáry provinil proti pravidlům a za podražení soupeře si prohlédl žlutý kartónek.
    10. HULK - 1:0
     
    10
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Exekutorem nařízené penalty se stal HULK a ačkoliv gólman moskevského klubu směr jeho přízemní střely vystihl, zabránit míči v cestě do sítě nedokázal. Ten zapadl přesně k levé tyči.
     
    9
    Criscito adresoval přihrávku Zdjubovi, kterého ve vápně stáhl k zemi Michalik a hlavní arbitr proto nařídil pokutový kop. S tím se však nehodlal smířit Marinato Guilherme (FK Lokomotiv Moskva), jenž na adresu rozhodčího poslal několik nemístných poznámek, za které byl potrestán žlutou kartou.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 10. Hulk (pen.) – 45+3. Samedov (pen.)

    Karty:   30. Javi García (PET), 50. Smolnikov (PET), 90+1. Witsel (PET), 90+4. Hulk (PET), 90+8. Lodygin (PET), 90+8. Neto (PET) – 9. Guilherme (LMO), 26. Janbajev (LMO), 41. Samedov (LMO), 60. Henty (LMO), 88. Alexej Mirančuk (LMO), 90+4. Vitalij Denisov (LMO), 90+8. Tarasov (LMO)   90+8. Alexej Mirančuk (LMO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:19.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Javi García, Neto, Criscito (74. Bogajev) – Jusupov (42. Šatov), Maurício, Witsel, Kokorin (64. Žirkov) – Hulk, Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev – Dolgov, Ivanov, Šatov, Žirkov, Bogajev, A. Keržakov, Palijenko.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Michalik, Šiškin, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov – Samedov, Alexej Mirančuk, Žemaletdinov – Henty (87. Kolomejcev).
    Náhradníci: Kočenkov, Abajev – Fernandes, Šešukov, Škuletić, Logašov, Kasajev, Kolomejcev, Machatadze.
    bahis siteleri