Samara – Kazaň 1:1 (kon.) | Machačkala – Saransk 3:0 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
1:1 (1:1)
FK Lokomotiv Moskva
Neděle 15.05.2016, 18:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi FK Zenit Petrohrad a FK Lokomotiv Moskva vítěze nepoznalo a po výsledku 1:1 se oba celky o body podělí. Remíza je po průběhu duelu zřejmě spravedlivá. Petrohradský klub už ale ztratil i teoretickou šanci na zisk titulu a Lokomotiv Moskva si cestu do pohárové Evropy rovněž zkomplikoval. Při jednobodovém systému za nerozhodný výsledek tak ztrátu pocítila obě mužstva. (20:15:20)
     
    Uf, tak to byl pořádně horkokrevný závěr zápasu.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    A karetní trest nemine ani Dmitrije Tarasova (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+8
    Žlutou kartu dostávají Jurij Lodygin a Luís Neto (oba FK Zenit Petrohrad).
     
    90+8
    Druhou žlutou a následně červenou kartu za nesporotní chování dostává iniciátor celé strkanice Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+7
    A volají si k sobě hříšníky...
     
    90+6
    Všichni tři rozhodčí se radí, jak celou situaci vyhodnotí.
     
    90+5
    Strkanice na hrací ploše. Neto chtěl rozehrát přímý volný kop v blízkosti půlící čáry, jenže v tom mu do míče kopl Mirančuk. Tohle rozhodně nebylo gentlemanské gesto...
     
    90+4
    Vitalij Denisov objal Hulka. Ne jako však slečnu, o kterou by se případně ucházel, ovšem mnohem drsnějším způsobem, a za svůj prohřešek uviděl žlutou kartu. Stejný trest potkal také Hulka, stalo se tak za oplácení.
     
    90+1
    Axel Witsel (FK Zenit Petrohrad) ve vzdušném souboji postrčil Tarasova. Nic by se nestalo, kdyby si jeho faulu nevšiml hlavní rozhodčí. To se ovšem nestalo, a tak přichází zákonitý trest v podobě žluté karty.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí drží v ruce světelnou tabuli a na ni svítí číslo čtyři. Přesně tolik minut tak bylo nastaveno nad rámec řádné hrací doby. Podaří se ještě některému z týmů překlopit pomyslné misky vah na svou stranu, nebo si dnes mužstva body rozdělí?
     
    88
    Dalším hráčem potrestaným žlutou kartou je Alexej Mirančuk (FK Lokomotiv Moskva), který po přerušení hry kopl do míče a za nesportovní chování byl napomenut žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: pro dnešek má odpracováno Ezekiel Henty, místo něhož vchází na hrací plochu Alexandr Kolomejcev.
     
    86
    Maurício se chtěl vydat na stezku odvahy, s míčem udělal několik kroků vpřed, ale poté si to rozmyslel. Uviděl totiž před sebou mohutného obránce a balon raději přihrál dozadu.
     
    84
    V tuto chvíli se balon pohybuje na kopačkách hráčů v modrých dresech, těm se ale nedaří proniknout přes střed hřiště, který velmi pečlivě střeží záložní řada Lokomotivu Moskva.
     
    81
    Po rohovém kopu se fotbalistům Lokomotivu nepodařilo zahrozit, defenziva domácí ekipy si totiž nabíhající protihráče pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    80
    V době, kdy do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná desetiminutovka, rozehrával standardní situaci od levé postranní čáry Samedov. Míč byl vyslán rovnou do předbrankového prostoru a na roh ho vyrazil Lodygin.
     
    77
    Jeden z hráčů domácího týmu dostal parádní přihrávku za obranu a z mírného úhlu postupoval na Guilhermeho. Gólman moskevského klubu nakonec zakročit nemusel, protože vyprodukovaná střela jeho svatyni neohrozila.
     
    74
    Avizované střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště je stažen Domenico Criscito, zatímco na zelený pažit vbíhá Dmitrij Bogajev.
     
    72
    Trenér domácího týmu bude střídat. Kterého z hráčů povolá André Villas-Boas do hry však zatím zůstává záhadou.
     
    70
    V posledních minutách balon rotuje převážně kolem středového kruhu a hráči obou celků se v jeho držení střídají.
     
    67
    Adresátem přihrávky do pokutového území byl Henty, kterému však trvalo příliš dlouho, než si míč zpracoval a poté byl od něj v souladu s pravidly odstaven.
     
    65
    Ofenzivní akce Zenitu byla zastavena asi pět metrů před hranicí pokutového území pouze za cenu faulu. Ze standardní situace se rozhodl vypálit Hulk, avšak míč mezi tři tyče nevměstnal.
     
    64
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: z utkání odstupuje Alexandr Kokorin, na jeho místo nastupuje Jurij Žirkov.
     
    63
    Svěřenci Andrého Villase-Boase obléhají pokutové území Lokomotivu a snaží se nalézt nějaké skuliny v jeho defenzivě. Obrana moskevského klubu je ale zkonsolidovaná a odvádí opravdu vynikající práci.
     
    60
    Se žlutými kartami se dnes nejspíš roztrhl pytel, neboť po faulu na polovině svých soupeřů uviděl další z nich Ezekiel Henty (FK Lokomotiv Moskva). Obzvlášť hráči hostujícího týmu by si tak v dalším průběhu hry měli dávat na své prohřešky pozor.
     
    59
    Když už to vypadalo, že by se Dzjuba mohl objevit za obranou, byl domácímu útočníkovi odpískán útočný faul. Nedovolený zákrok na Michalika odmával pomezní arbitr a hlavní rozhodčí tak dal právě na jeho signalizaci, po které neváhal přerušit hru. Dzjuba se sice diví, verdikt sudích už ale nezmění.
     
    57
    Na opačné straně hřiště napřáhl k razantní ráně ze střední vzdálenosti Žemaletdinov, ale dokázal trefit pouze prvního bránícího hráče. Teď už s míčem hrají opět domácí.
     
    55
    Proti aktivnímu Hulkovi byl použit loket Tarasova. Sám faulovaný se postavil k exekuci nařízeného přímého kopu a zhruba z pětadvaceti metrů vystřelil. Pokus brazilského fotbalisty však mezi tři tyče nezamířil.
     
    52
    Hulk divákům předvedl, že nemá jen rychlé nohy, ale také kulervoucí zakončení. Jeho svižná rána zpoza pokutového území nadělala Guilhermemu mírné problémy a brankáře klubu z hlavního města minimálně pořádně štípla. Kdyby míč neletěl doprostřed brány, kdo ví, jak by to dopadlo.
     
    50
    Rozběhnutého Žemaletdinova nedovoleně atakoval Igor Smolnikov (FK Zenit Petrohrad). K inkriminovanému momentu rychle přispěchal muž s píšťalkou a hříšníkovi udělil karetní trest.
     
    48
    Začátek druhého dějství je z obou stran, zdá se, velmi opatrný. Remízový stav nevyhovuje ani jednomu z týmů, takže se hráči především snaží nevyrobit žádnou hrubku, která by je stála inkasovaný gól.
     
    46
    Nejrychlejším fotbalistou úvodního poločasu byl Hulk. Brazislký hráč ve službách petrohradského Zenitu podle naměřených údajů přístroje dokázal vyvinout rychlost 32km/h.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už jsou zpět na hrací ploše.
     
    Výkony obou týmů byly v prvním poločase průměrné. Žádné z mužstev výrazněji nepřevyšovalo, i když je pravda, že střelecky aktivnější byl Lokomotiv. Úvodní půli orámovaly dva nařízené pokutové kopy. Ten první již v 10. minutě proměnil Hulk a poslal domácí celek do vedení. Hosté svou penaltu kopali až v samém závěru úvodního dějství a rovněž z ní skórovali, když se úspěšným exekutorem stal Samedov.
     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+3. Alexandr SAMEDOV - 1:1
     
    45+3
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Žemaletdinov podnikl odvážný průnik do pokutového území, kde byl podražen Mauriciem a hlavní rozhodčí proto ukázal na značku pokutového kopu. K té se postavil ALEXANDR SAMEDOV a střelou do protipohybu brankáře ve třetí nastavené minutě vyrovnal průběžný stav na 1:1.
     
    45+1
    V první půli byly nastaveny dvě minuty.
     
    45
    V závěru úvodního poločase napřáhl ke křižné střele z levé části hranice šestnáctky Alexej Mirančuk, neměl ale dostatečně přesně seřízena mířila a prostor mezi třemi tyčemi tak netrefil.
     
    42
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Oleg Šatov.
     
    41
    Alexandr Samedov (FK Lokomotiv Moskva) byl v souboji s Criscitem příliš pozdě, svému protivníkovi přišlápl nárt a v rukou hlavního arbitra uviděl žlutou kartu.
     
    40
    Lokomotiv Moskva rozehrával v krátkém časovém sledu hned dva rohové kopy, ovšem po provedení žádného z nich nezahrozil.
     
    38
    Alexej Mirančuk po faulu u postranní čáry provedl exekuci standardní situace a přestože byl balon odvrácen mimo šestnáctku, dostal se na kopačku Denisova. Ten se příliš nerozpakoval a zpoza velkého vápna vyprodukoval razantní pokus, ale Lodygin ke své levé tyči skočil jako nějaká kočkovitá šelma a míč vyrazil na roh. Skvělý zákrok brankáře domácího celku.
     
    36
    Zazlobili ale také hosté, kteří zakombinovali nebezpečně blízko hranice velkého vápna. Po odrazu od útočícího hráče se ale míč objevil až v zámezí, takže hra byla navázána autovým vhazováním Petrohradu.
     
    34
    Hulk táhl ofenzivní výpad Zenitu po pravé straně, jenže neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů. Proto se musel vrhnout do odvážného souboje proti dvěma obráncům, který neměl nárok vyhrát.
    31.
     
    31
    Předchozí faul se odehrál asi pět metrů od pokutového území domácího týmu, takže Lokomotiv získal výhodu exekuce přímého volného kopu z nadějné pozice. Podle očekávání byla standardní situace rozehrána střeleckým pokusem, po němž míč prolétl nejen nad obrannou zdí, ale také nad horní tyčí.
     
    30
    Jako utržený ze řetězu vlétl do souboje s Alexejem Mirančukem García (FK Zenit Petrohrad) a za nedovolený zákrok zezadu inkasoval žlutý trest.
     
    29
    Kokorin pronikl na útočnou polovinu, ale po několika krocích ztratil míč. Svou chybu se snažil napravit, nicméně to se mu nepodařilo, neboť Samedova stáhl k zemi, což samozřejmě nezůstalo bez povšimnutí hlavního sudího, který odpískal faul.
     
    26
    Renat Janbajev (FK Lokomotiv Moskva) se v bezprostřední blízkosti půlící čáry provinil proti pravidlům a za podražení soupeře si prohlédl žlutý kartónek.
     
    25
    Janbajev na hrací ploše zachytil zdánlivě nedostižitelný míč a ten pak naservíroval do pokutového území pro N’Dingu, do jehož střely vlezl obránce. Následovala rozehrávka rohového kopu, která se hostům ale moc nepovedla.
     
    23
    Zenit disponuje územní převahou a jeho hráči stále zaměstnávají obranu moskevského Lokomotivu. Fotbalisté klubu z hlavního města se nemohou dostat ze svého území a jsou doslova sevřeni v kleštích.
     
    20
    Kokorin přihrávkou vybídl ke střele Maurícia a ten nepohrdl. Zpoza šestnáctky vyslal jedovatý pokus, kterému ovšem scházela potřebná přesnost. Balon prolétl zhruba dva metry od levé konstrukce brány, takže následovat bude jen odkop.
     
    18
    Aktivita je na straně fotbalistů Petrohradu, kteří díky ní vybojovali rohový kop. Míč si k praporku postavil Hulk a do velkého vápna vyslal prudký centr, který byl soupeřovou defenzivou odvrácen mimo nebezpečí.
     
    16
    Jusupov se svými spoluhráči zakombinoval na levé straně útočné poloviny a poté se snažil procpat míč do šestnáctky. Trefil však pouze prvního bránícího hráče.
     
    13
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, který často střídá svého majitele.
    10. HULK - 1:0
     
    10
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Exekutorem nařízené penalty se stal HULK a ačkoliv gólman moskevského klubu směr jeho přízemní střely vystihl, zabránit míči v cestě do sítě nedokázal. Ten zapadl přesně k levé tyči.
     
    9
    Criscito adresoval přihrávku Zdjubovi, kterého ve vápně stáhl k zemi Michalik a hlavní arbitr proto nařídil pokutový kop. S tím se však nehodlal smířit Marinato Guilherme (FK Lokomotiv Moskva), jenž na adresu rozhodčího poslal několik nemístných poznámek, za které byl potrestán žlutou kartou.
     
    8
    Napadat rozehrávku hráčů petrohradského klubu měl v úmyslu Tarasov. Nápad by to byl dobrý, kdyby ovšem hráč hostujícího celku nefauloval. Takhle míč jen zůstal na kopačkách fotbalistů Zenitu.
     
    6
    K ofenzivní akci zavelel N’Dinga, před nímž se na levém křídle otevřel volný prostor, který byl ale po pár vteřinách znovu uzavřen. Poté se po střetu mezi dvěma hráči ocitl na zemi Jusupov a hra kvůli jeho chvilkové indispozici musela být přerušena.
     
    4
    Hráči moskevského klubu kombinovali poblíž středové čáry na malém území, ale po několika přihrávkách jim balon unikl do zámezí a vhazovat tak mohou domácí.
     
    2
    A byli to právě hosté, kdo si vytvořil první střelecký pokus zápasu. Po přihrávce Hentyho se na hranici pokutového území opřel do míče Žemaletdinov a jeho tvrdý pokus skončil zhruba metr nad horní konstrukcí brány.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Lokomotivu Moskva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí nastoupili v modrých dresech a hosté oblékli dresy červené barvy.
     
    Fotbalisté obou celků už jsou na trávníku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Javi García, Neto, Criscito – Jusupov, Maurício, Witsel, Kokorin – Hulk, Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev – Dolgov, Ivanov, Šatov, Žirkov, Bogajev, A. Keržakov, Palijenko.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Michalik, Šiškin, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov – Samedov, Alexej Mirančuk, Žemaletdinov – Henty.
    Náhradníci: Kočenkov, Abajev – Fernandes, Šešukov, Škuletić, Logašov, Kasajev, Kolomejcev.
    Videozáznam z předzápasové rozcvičky
     
    Poslední vzájemné ligové duely

    08.11.2015 Lokomotiv Moskva – Zenit Petrohrad 2:0
    30.05.2015 Zenit Petrohrad – Lokomotiv Moskva 1:0
    31.08.2014 Lokomotiv Moskva – Zenit Petrohrad 0:1
    04.05.2014 Lokomotiv Moskva – Zenit Petrohrad 1:1
    01.09.2013 Zenit Petrohrad – Lokomotiv Moskva 2:1
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Lokomotiv Moskva se po osmadvacátém kole nachází na šesté pozici se ztrátou jednoho bodu na příčku zajišťující účast v evropských pohárech, na které je v tuto chvíli jeho městský rival Spartak. Tým vedený tádžikistánským trenérem Čerevčenkem se už jednou nohou v pohárech viděl, ale tři prohry v řadě ho odsunuly mimo elitní pětici. Napravit si reputaci z nevydařených zápasů proti výběru Petrohradu však nebudou mít fotbalisté Lokomotivu vůbec jednoduché.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Zenit dvě kola před koncem stále živí naději na zisk titulu, ale jeho ztráta na vedoucí CSKA Moskva, který navíc disponuje vynikající formou, je výrazná, a tak by se jistě spokojil i s druhým místem zajišťujícím postup do předkola Ligy mistrů. Právě útok na druhou příčku se jeví jako reálnější. Na pozici vicemistra ruské ligy Zenit ztrácí dva body, a bude tak čekat na klopýtnutí Rostova. V opačném případě by se tým z Petrohradu příští rok objevil pouze v předkole Evropské ligy.
     
    Příjemný nedělní podvečer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Ruská nejvyšší soutěž má na programu už 29. kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí hráči FK Zenit Petrohrad a FK Lokomotiv Moskva. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 18 hodin, vás prostřednictvím textového online přenosu provede Lukáš Jasoněk. Přeji vám příjemný sportovní zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 10. Hulk (pen.) – 45+3. Samedov (pen.)

    Karty:   30. Javi García (PET), 50. Smolnikov (PET), 90+1. Witsel (PET), 90+4. Hulk (PET), 90+8. Lodygin (PET), 90+8. Neto (PET) – 9. Guilherme (LMO), 26. Janbajev (LMO), 41. Samedov (LMO), 60. Henty (LMO), 88. Alexej Mirančuk (LMO), 90+4. Vitalij Denisov (LMO), 90+8. Tarasov (LMO)   90+8. Alexej Mirančuk (LMO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:19.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Javi García, Neto, Criscito (74. Bogajev) – Jusupov (42. Šatov), Maurício, Witsel, Kokorin (64. Žirkov) – Hulk, Dzjuba.
    Náhradníci: Malafejev – Dolgov, Ivanov, Šatov, Žirkov, Bogajev, A. Keržakov, Palijenko.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Michalik, Šiškin, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov – Samedov, Alexej Mirančuk, Žemaletdinov – Henty (87. Kolomejcev).
    Náhradníci: Kočenkov, Abajev – Fernandes, Šešukov, Škuletić, Logašov, Kasajev, Kolomejcev, Machatadze.
    bahis siteleri