Panama – Bolívie 2:1 (kon.) | Argentina – Chile 2:1 (kon.)
konec
Panama
2:1 (1:0)
Bolívie
Úterý 07.06.2016, 01:00 • Camping World Stadium, Orlando, Florida • Copa América • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Loučí se s Vámi Michal Belšán, děkuji za pozornost a přeji krásné ráno! (03:05:28)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:22.
     
    Panamě se to nakonec podařilo! Ve svém historicky prvním vystoupení na Copa América se raduje z vítězství, fotbalovým národním hrdinou se stává Blas Pérez!

    Útočník z americké MLS totiž otevřel skóre v 11. minutě, kdy po centru Quintery zužitkoval obrovský tlak svého týmu. Hra se od té doby ale vyrovnala, velké šance byly k vidění na obou stranách, chyběl ovšem další gól.

    Ten padl až v 54. minutě, kdy se v pokutovém území nejlépe zorientoval bolívijský Juan Carlos Arce, který vyrovnal na 1:1. Oba celky pokračovaly v aktivní útočné hře, odměněna ale byla Panama, která byla přeci jen tím lepším mužstvem. V 87. minutě si na přihrávku Abdiela Arroyi naběhl Blas Pérez, který rozhodl o vítězství svého národa.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Gabriela Gómeze přišel zvednout spoluhráč Adolfo Machado, i jemu bylo poměrně trapné dívat se na přehánění Gómeze.
     
    90+3
    Brankář Carlos Lampe už nyní sám založil útočnou akci svého týmu dlouhým odkopem od své svatyně. Gabriel Gómez byl ale posléze faulován Camposem a Panama bude moci zdržovat hru.
     
    90+2
    Panama vyrazila do protiútoku do otevřené obrany Bolívie, bylo z toho dokonce přečíslení čtyři na dva! Situaci zakončoval střelou z dálky Luis Tejada, zapomněl ale seřídit svá mířidla, tudíž z toho nakonec nic nebylo.
     
    90+1
    Prozatím se však hráčům v bílých dresech nedaří prorazit do pokutového území, nebezpečně se kolem něj ale motají a Panamě nezbývá, než se jen bránit.
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě tři minuty! Tolik častu dostali Bolívijci na vyrovnání.
     
    90
    Bolívie zcela pochopitelně soustředí hlavní síly do útoku, nyní si ve středu hřiště došla pro faul. Toho se dopustil Machado.
     
    89
    Bolívie však měla obrovskou příležitost na srovnání! Rodrigo Ramallo bojoval v pokutovém území o zakončení, které mu však nevyšlo. K odraženému míči se dostal Arce, který jej z otočky napálil nad branku!
    87. Blas PÉREZ - 2:1
     
    87
    Panama právě vstřelila branku!
    Panama dokázala zúročit svoji aktivitu a podruhé v zápase se ujímá vedení, tak to je velká rána pro Bolívii! Abdiel Arroyo se dostal do pokutového území a poradil si s touto situací náramně, když předložil balon před odkrytou svatyni na BLASE PÉREZE, jenž se dočkal své druhé vstřelené branky v dnešním zápase! Pětatřicetiletý zkušený forvard hrající americkou MLS tedy tři minuty před koncem základní hrací doby dává na 2:1!
     
    87
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Yasmani Duk, přichází Rodrigo Ramallo.
     
    86
    Smedberg-Dalence opět posílal načechraný balon do pokutového území před brankáře Panamy, ale nakonec z toho nic vážného nebylo.
     
    85
    Po dlouhém a podařeném autovém vhazování Machada se k obrovské šanci dostal Luis Tejada! Po dobrém zákroku Lampeho totiž dorážel z bezprostřední blízkosti, branku ale trestuhodně přestřelil!
     
    84
    Nelson Cabrera se skvěle vrátil do obrany a před unikajícím soupeřem dokázal zakopnout míč do zámezí.
     
    84
    Panam se nyní větší útočnou aktivitou snaží urvat vedení na svojí stranu. Blas Pérez v souboji s Diegem Bejaranem přišel o míč a chtěl kartu pro soupeře, sudí ovšem nechává hru plynout dál.
     
    83
    Zajímavé momenty na obou stranách z rychlých útočných výpadů, ani jeden však neskončil úspěchem díky kvalitní obranné hře v rozhodující chvíli!
     
    81
    Nijak valně, jelikož míč vhodili pouze do prostor, kde ho bez váhání odkopl Edward Zenteno do bezpečí.
     
    81
    Protiútok hráčů v červeném vznikal podél levé lajny, nakonec z toho však bude pouze autové vhazování. Uvidíme, jak s ním Panamští naloží...
     
    80
    Ani tento centr Smedberg-Dalenceho z rohového kopu ale nepřinesl úspěch, ačkoliv nebyl vůbec špatný. Obraně Panamy se při těchto situacích zatím hodně daří.
     
    79
    Po strkanici v pokutovém území udělil rozhodčí žlutou kartu Adolfu Machadovi, který to přehnal s důrazem. Utkání je opravdu velmi vyhrocené.
     
    79
    A ten se bude opakovat, nyní totiž Abdiel Arroyo odhlavičkoval hrací předmět před nabíhajícím Meleánem.
     
    79
    Centr Martina Smedberg-Dalenceho byl opět velice nebezpečný, naštěstí pro Panamu ve vápně dobře operoval kapitán Baloy, který dopravil míč na rohový kop.
     
    78
    Další faul, nyní se provinil Luis Henríquez, který zastavil po pravém křídle útočícího Diega Bejarana. Bolívie tedy rozehraje standardní situaci.
     
    77
    Uděleny jsou i žluté karty. Jednadvacetiletý bolívijský záložník Pedro Azogue se stal jejím adresátem, na panamské straně zase kapitán Felipe Baloy.
     
    77
    Chvíli se ještě nehraje, aktéři této situace si od rozhodčího nechávají vše vysvětlit.
     
    76
    Zápas je hodně vyhrocený a na hřišti se nyní strhla strkanice mezi několika hráči obou týmů. Situaci vyrazili uklidnit i pomezní rozhodčí. Zdá se, že mají vše pod kontrolou.
     
    75
    Velice dobře zahraný rohový kop doputoval přímo na hlavu Anibala Godoye, který ale zamířil pouze do prostor, kde stál připravený Carlos Lampe!
     
    74
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Armando Cooper, přichází Abdiel Arroyo.
     
    74
    Fantastický zákrok Carlose Lampeho! Armando Cooper poslal krásný centr za obranu na Alberta Quintera, jenž měl velmi dobrou šanci, nicméně ztroskotal právě na brankáři Bolívie! Ten vyrazil přízemní ránu na rohový kop.
     
    73
    Oba týmy nadále předvádějí kvalitní ofenzivní podívanou, mírně aktivnější jsou Panamci. Bolívijci je však velmi rychle napadají, tudíž to nemají vůbec jednoduché.
     
    72
    Jaime Penedo byl pozorný a doběhl si pro centr, který mířil do jeho pokutového území. Dobře odvedená práce panamského brankáře.
     
    71
    Cooper se provinil faulem na ofenzivní polovině svého mužstva, národní tým Panamy se tedy útočné akce pro tento okamžik nedočká.
     
    71
    Juan Carlos Arce nebezpečně centroval balon z pravé strany na Smedberg-Dalenceho, toho si ale dokázali bránící fotbalisté uhlídat.
     
    70
    No tak tohle byl dobrý střelecký pokus, o nějž se postaral jeden z hráčů Panamy! Naštěstí pro Bolívii šel přímo do míst, kde byl připravený brankář Carlos Lampe.
     
    70
    Po až příliš aktivním napadání Arceho s Camposem byl odpískán útočný faul, jehož obětí se stal Gabriel Gómez.
     
    69
    Cabrera se v pokutovém území poměrně nebezpečně probojovával k míči po dobrém centru. Nakonec si ale hrací předmět do náruče sebral Penedo.
     
    68
    Třetí žlutá karta pro Panamu. Jhasmaniho Campose totiž spíše hokejovým bodyčekem zfauloval Armando Cooper.
     
    68
    Panama se dočkala druhé vstřelené branky, nicméně Luis Tejada stál před zakončením v jasném ofsajdu, tudíž gól nebyl regulérní. A i když se Tejada hodně divil, šlo o jasnou situaci.
     
    67
    Z dálky své střelecké štěstí vyzkoušel Gabriel Gómez, míč však poslal vysoko nad branku Carlose Lampeho, který byl tedy bez práce.
     
    66
    Nelson Cabrera zachyboval v obraně a hodně zavařil svému celku! Napadající Pérez spěchal do šance, ale navrátivší se Pedro Azogue předvedl špičkový obranný zákrok a zastavil nebezpečí!
     
    65
    Marvin Bejarano se pokusil projít do pokutového území obhozením soupeře vzduchem, kvalitní obranná hra Panamců mu to ale neumožnila.
     
    64
    Řada nepřeností ve středové části hřiště nakonec vyústila k odkopnutí míče do zámezí v podání fotbalistů Panamy.
     
    63
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Harold Cummings, přichází Luis Henríquez.
     
    63
    Nyní se Smedberg-Dalence provinil útočným fulem, útočné snažení Bolívie tak bylo ukončeno a výkopu se může ujmout Jaime Penedo.
     
    62
    Martin Smedberg-Dalence ho rozehrál nakrátko a sám se poté chtěl postarat o centr, v tom mu ale už dokázal zabránit Roderick Miller.
     
    62
    Bolívie se taktéž snaží strhnout vedení na svou stranu, Juan Carlos Arce nyní na pravém křídle dokázal vybojovat rohový kop.
     
    61
    Po delším ošetřování se Marvin Bejarano zvedl a oznamuje, že je schopen pokračovat ve hře. To je dobrá zpráva.
     
    60
    Blas Pérez se střetl s Marvinem Bejaranem ve tvrdém souboji. Počínal si nedovoleně, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    59
    Centr Armanda Coopera z pravé strany nakonec dokázal zachytit do náruče Carlos Lampe, který založil rychlou protiakci! Duk byl v samostatném úniku, ale v pokutovém území před střelou padl na zem. Okamžitě reklamoval faul Cummingse a chtěl penaltu, ta ovšem nebyla na místě! Emotivní momenty na obou stranách.
     
    58
    Panama opět začíná nebezpečně útočit, Bolívijci se sice snaží mermomocí za míčem běhat, ne a ne se k němu ale nyní dostat.
     
    58
    Alberto Quintero byl nachytán v těsném ofsajdovém postavení, ve své akci tedy nemohl pokračovat. Dobrý postřeh rozhodčího.
     
    57
    Do velkých problémů se však při obranné práci nyní dostal Juan Carlos Arce, střelec vyrovnávací branky. V rozhodující momenty měl ale štěstí, že se soupeř nedostal k míči.
     
    57
    Carlos Lampe nyní trochu pozlobil hráče Panamy, když si při jejich napadání počkal, až k němu dorazí, aby posléze odehrál míč. Povedlo se mu to, to je třeba uznat.
     
    56
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Gabriel Torres, přichází Luis Tejada.
     
    56
    Centr Gabriela Torrese ale místo jeho spoluhráčů zachytili jen ti nechtění adresáti, tedy obránci. Nic z toho tak nebylo.
     
    55
    Panama si uvědomila, že musí zabrat, dostala totiž pořádnou facku. A tak si nyní došla až pro faul, kterého se dopustil Cabrera.
    54. Juan Carlos Arce - 1:1
     
    54
    Bolívie právě vstřelila branku!
    A po následné standardní situaci se Bolívijci dočkali vyrovnání na 1:1, obrovská radost v podání hráčů v bílém! Po odrazu míče v pokutovém území se k zakončení propracoval JUAN CARLOS ARCE, jehož nekompromisní dělová rána zamířila pod břevno Penedovy brány! Začínáme znovu od začátku.
     
    53
    Harold Cummings zastavil vznikající protiútok faulem a dostává žlutou kartu, první panamskou v tomto zápase.
     
    52
    Nakonec se druhý jmenovaný pokusil o točenou střelu, Lampe byl ale bez práce a vše kontroloval očima. Balon zamířil vedle brány.
     
    52
    Panama bude zahrávat další standardku, nyní z pravé strany. míči se staví Torres a Godoy, který z nich odcentruje?
     
    51
    Carlos Lampe vyrazil hodně daleko ze své branky, dokonce až mimo pokutové území, a tak mohl odehrát míč jen hlavičkou. Risk mu nakonec přinesl zisk.
     
    51
    Ten se nepodařil, k odraženému balonu za vápnem se sice dostal Gabriel Torres, branku Lampeho ale vysoko přestřelil.
     
    50
    Na stadionu se obrovsky rozpršelo, navíc je tam pořádná bouřka! Počasí hráčům vůbec nepřeje, nyní uvidíme rohový kop Panamy.
     
    49
    Nyní byl pronikajíí Alberto Quintero sražen Nelsonem Cabrerou k zemi, díky čemuž bude Panama zahrávat standardní situaci!
     
    49
    Panamští se stále nemohou dostat ke kontrole míče a nějaké útočné akci, na levém křídle to chtěl napravit Quintero, ale neměl dostatek prostoru.
     
    48
    Kombinační hra po pravé straně mezi Smedberg-Dalencem a Diegem Bejaranem nebyla úspěšná, obránci Panamy na ni přišli v pravou chvíli.
     
    47
    Adolfo Machado zfauloval Jhasmaniho Campose a nabízí Bolívii další poklidnou rozehrávku. Zatím jsou hráči v bílém aktivnější.
     
    46
    Do první útočné akce se pokusila jít Bolívie, která prostřídala o půli dva hráče. Centr z levé strany se však vydařil spíše pro jednodušší obrannou hru Panamy – tedy nebyl vůbec dobrý.
     
    46
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Fernando Saucedo, přichází Jhasmani Campos.
    Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Ronald Eguino, přichází Alejandro Meleán.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První část utkání mezi Panamou a Bolívií je minulostí. Prvně jmenovaný národní tým do zápasu vstoupil parádní aktivitou a po zásluze se ujal vedení, když centr Quintera zužitkoval Blas Pérez. Bolívie poté ale srovnala krok a vytvořila si větší počet gólových příležitostí. Stav se ovšem neměnil, Panama vede 1:0.

    Druhý poločas začne přiblizně ve 2:09.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V závěru poločasu ještě nadějná situace pro Panamu! Gabriel Torres se jako slepý k houslím dostal k balonu, ale společně s Pérezem akci překombinovali a nic z toho nebylo.
     
    45+1
    Blas Pérez je velice častou obětí faulů, nyní ho na počátku minutového nastavení srazil v hlavičkovém souboji Ronald Eguino.
     
    45
    ... Jenomže centr Anibala Godoye nebyl vůbec podařený, míč nakonec doskákal jen vedle brány. Carlos Lampe tedy bude mít práci až při následujícím výkopu.
     
    45
    Panama nyní dostává k dispozici zajímavou standardní situaci z pravé strany...
     
    43
    Armando Cooper chtěl předvést divákům individuální akci, ale úplně mu to nevyšlo, v rozhodující moment totiž míč kopl jen do zámezí. Výkop od branky bude mít Jaime Penedo.
     
    42
    Po centru Martina Smedberg-Dalence poskakoval balon nebezpečně v pokutovém území, nikdo z Bolivijců ho ale nedokázal uklidit do sítě!
     
    41
    Diego Bejarano zahrál autové vhazování před pokutové území. Jeho spoluhráči do něj prorazit nedokázali, naštěstí pro Bolívii z toho bude ale rohový kop.
     
    40
    Dlouhý nákop za obranu se snažil doběhnout Smedberg-Dalence, jako první však u míče byl vyběhnuvší gólman Jaime Penedo. A ten už si situaci pohlídal.
     
    39
    Další faul Bolívie. Opět se provinil Pedro Azogue, který si koleduje o žlutou kartu. Nyní se obětí stal Gabriel Gómez.
     
    39
    Armando Cooper chtěl založit protiútok, faulem mu v tom ale zabránil Azogue, který před malou chvílí zařídil parádní útočnou akci.
     
    38
    Tak tohle byla velice nadějná situace pro Bolívii! Pedro Azogue měl na levé straně hodně prostoru a hledal před brankou Duka, na poslední chvíli ale míč dokázal odkopnout vracející se stoper Baloy!
     
    38
    Dobrá zpráva, Saucedo se vrací na trávník a můžeme pokračovat opět ve sledování hry!
     
    37
    Fernando Saucedo je na nosítkách odnesen za postranní čáru mezi střídačky. Uvidíme, jestli vůbec bude ještě schopen pokračovat. Doufejme, že to nebude nic vážného!
     
    36
    Se Saucedem to moc dobře nevypadá, na trávník přispěchali i lékaři a bolívijský reprezentant stále zůstává ležet na hrací ploše...
     
    36
    Po souboji s Cooperem zůstává na trávníku ležet v bolestech Fernando Saucedo. A dá se to chápat, Armando Cooper je opravdu urostlý muž.
     
    35
    Dobrý centr středem hřiště si snažil zpracovat Yasmani Duk, nakonec však zůstalo jen u plánů, jelikož obrana si ho dobře všímala.
     
    34
    Zpracování míče nyní vůbec nevyšlo Gabrielu Torresovi, který si balon až příliš předkopl. Bude z toho jen odkop od branky Lampeho.
     
    33
    Bolívijci se z rohového kopu nedokázali prosadit, ačkoliv poté mohl ještě druhý centr do vápna posílat Saucedo. Penedo byl pozorný a sebral hrací předmět do své náruče.
     
    32
    Centr Martina Smedberg-Dalence byl zblokován na rohový kop, s jehož exekucí si ale chvíli počkáme, jelikož ve vápně po souboji zůstává v bolestech ležet Gabriel Gómez.
     
    31
    Yasmani Duk se snažil prokličkovat do pokutového území, až ho nakonec faulem zastavil Felipe Baloy. Sudí zřejmě zvažoval žlutou kartu, nakonec však Baloyovi udělil jen varování.
     
    30
    Neuvěřitelná chyba bránících hráčů Bolívie! Blas Pérez se bez problémů zmocnil balonu po obrovském zaváhání Ronalda Eguina a mířil na jediného bránícího hráče. Toho však nedokázal obehrát, takže se ani nedostal k ideální střele.
     
    30
    Ten se ale vůbec nevydařil, dopředu tak okamžitě šla Bolívie. Eguino však nedokázal propálit obranný val. Dámy a pánové, tohle je parádní fotbal, útočný z obou stran!
     
    29
    Centr skvěle hrajícího Smedberg-Dalence se ani nadvakrát neujal, což opět znamená jediné – protiútok Panamy!
     
    29
    Do rychlého protiútoku okamžitě pádil Yasmani Duk, obrana si ale poradila i s ním. Poté měla Bolívie k dispozici autové vhazování, díky kterému se ke střele dostal Azogue. Jeho dělovka byla sražena na rohový kop!
     
    28
    Následující rohový kop zahrával Anibal Godoy, dlouhý centr se ale neujal, vítězně z hlavičkových soubojů vzešli pouze bránící fotbalisté.
     
    27
    A byla z toho další obrovská šance pro Blase Péreze! Ten dostal přihrávku od Quintera do pokutového území, z bezprostřední blízkosti však jeho střelu skvěle vyrazil Carlos Lampe!
     
    27
    Anibal Godoy se ocitl pod obrovským tlakem napadajících hráčů, společně s Cummingsem ale situaci vyřešili parádně a Panama jde dopředu!
     
    26
    Tady už ale není o čem diskutovat, Arce v hlavičkovém souboji, i když zřejmě neúmyslně, srazil k zemi Péreze. Další rozehrávka pro Panamu.
     
    26
    Útočný faul byl odpískán Yasmanimu Dukovi, nutno ale uznat, že jde o hodně přísné rozhodnutí. V souboji s Anibalem Godoyem totiž dost možná jako první zasáhl balon. O tom už však nemá cenu polemizovat.
     
    25
    Přízemní centr mířící na Duka však do své náruče zachytil pouze pozorný gólman Jaime Penedo. Dobrá práce strážce panamské svatyně.
     
    25
    Edward Zenteno byl přesně ve středu hřiště sražen střelcem úvodní branky zápasu Blasem Pérezem, Bolívie tak může pokračovat ve snaze jít do útoku.
     
    24
    Jenže ta má nyní poměrně problémy, Machadův odkop byl nepřesný a opět jsou u míče hráči soupeře.
     
    24
    Centr Ronalda Eguina byl však hodně přetažený, autové vhazování z vlastní obranné poloviny tedy bude mít k dispozici Panama.
     
    23
    Bolívijci nyní prokazují to, co jim ze začátku vůbec nešlo – sebedůvěru při kombinační hře a poklidnou rozehrávku akce. Díky tomu se soupeř z Panamy ne a ne dostat k míči.
     
    22
    Sám švédský rodák Smedberg-Dalence zahrával tuto standardku, jeho centr byl však Baloyem odhlavičkován do bezpečných prostor.
     
    21
    Bolívie v posledních minutách začala vyceňovat zoubky i v útoku, nebezpečný je především Martin Smedberg-Dalence. Ten nyní vybojoval faul na pravém křídle.
     
    20
    Harold Cummings si nevěřil do hlavičkového souboje, a tak pro jistotu fauloval Yasmaniho Duka. To neuniklo pozornosti rozhodčího.
     
    19
    Panamští hráči se snaží opět zamířit do útočných akcí, pokračují tedy ve větší aktivitě. Velkou šanci si ale od vstřelené branky nevytvořili.
     
    17
    Juan Carlos Arce zastavil vznikající protiútok Panamy faulem na Anibala Godoye, na místě je tedy okamžitě žlutá karta.
     
    17
    A sám faulovaný Smedberg-Dalence se ujal rozehrání standardní situace. Poslal nadýchaný centr do vápna, na nějž si naběhl Duk. Z velké blízkosti ale trefil jen brankáře Peneda!
     
    16
    Do útočné akce se snažil zamířit Martin Smedberg-Dalence, byl ovšem faulován.
     
    15
    Drtivý tlak Panamy prozatím poměrně ustoupil, Bolívie dokázala alespoň aktivním napadáním hráčů s míčem odvracet útočné akce soupeře. Prozatím...
     
    13
    A mohlo být vyrovnáno! První šanci Bolívie měl na noze Juan Carlos Arce, z bezprostřední blízkosti ale poslal míč vysoko nad bránu Peneda!
    11. Blas PÉREZ - 1:0
     
    11
    Panama právě vstřelila branku!
    A máme tu zaslouženou úvodní branku v podání Panamy! Bolívie si o ni koledovala, od začátku zápasu byla totiž jasně horším týmem. Krásný centr z levé strany do pokutového území poslal Alberto Quintero přímo na BLASE PÉREZE, jenž otevřel skóre dnešního utkání!
     
    10
    Další faul hráčů v bílém. Arce srazil k zemi Godoye a ačkoliv reklamuje faul spíše na svojí osobu, není mu to nic platné.
     
    10
    Bolívijci si opravdu zatím vůbec neví rady, prohrávají každý hlavičkový souboj a od začátku mají hlavně v obraně hodně práce.
     
    9
    Parádně sehraná akce Panamy! Blas Pérez dostal na levém křídle až příliš prostoru, a tak bez váhání odcentroval míč na druhou stranu. Tam ho z voleje napálil nehlídaný Armando Cooper, ke smůle reprezentantů v červených dresech však vysoko nad bránu!
     
    8
    Poprvé se exekuce rohového kopu ujal Gabriel Torres, obrana však byla pozorná a odhlavičkovala míč do bezpečí. Poté bl navíc Millerem faulován Juan Carlos Arce.
     
    7
    Další rohový kop pro Panamu, která je zatím jasně lepší! Před Blasem Pérezem totiž míč pro jistotu odkopl do zámezí Fernando Saucedo.
     
    7
    Po velké chybě obrany Bolívie se do pokutového území snažil probojovat Torres, na poslední chvíli však situaci dokázal zachránit vracející se Nelson Cabrera!
     
    6
    Z rohu nic nebylo, Panama posléze však vybojovala autové vhazování. Adolfo Machado se pokusil vhodit míč až do vápna, což se nepovedlo ideálně.
     
    6
    Gabriel Torres se pokusil Carlose Lampeho zaskočit střelou místo centru a málem se mu to dokonale podařilo! Brankář Bolívie měl co dělat, aby docouval do branky a vyrazil míč na rohový kop.
     
    5
    A další ostrý faul ze strany Bolívie, Edward Zenteno tvrdě srazil Blase Péreze a málem si vykoledoval i žlutou kartu. Sudí však zůstal hodně benevolentní a odpískal „pouze“ nedovolený zákrok.
     
    4
    Panama se těší větší divácké podpoře, a také zatím většímu držení míče. Rozvážnou kombinací se posouvá blíže k Lampeho brance.
     
    3
    Bolívie opět s pokusem o útočnou akci neuspěla, dopředu tedy znovu míří favorité dnešního zápasu, kteří pocházejí z Panamy.
     
    3
    V pokutovém území se ke střeleckému pokusu neúspěšně dostával Blas Pérez. Míč se však poté odrazil za hranici vápna, kde ho nekompromisně napálil Gabriel Torres! Balon však zamířil vedle branky, stadionem to tedy jen zahučelo.
     
    2
    Gabriel Torres rozehrál přímý kop do pokutového území, dke se k hlavičce snažil dostat Felipe Baloy. Nakonec to však dokázali jen bránící hráči, kteří dopravili míč na rohový kop.
     
    1
    Hráči v bílém se pokusili také o první útočnou akci, ale obrana Panamy ji zastavila. Do protiútoku poté mířil Godoy, jehož faulem zastavil Diego Bejarano.
     
    1
    Svým výkopem utkání zahájili hráči Bolívie, fanoušci jásají a jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny již dozněly, los o stranu-míč taktéž proběhl. To znamená jediné – oba celky se nyní seřadí do svých rozestavení a budeme tu mít úvodní výkop zápasu!
     
    Na programu ještě máme národní hymny obou týmů. Nejprve ta panamská, posléze bolivijská.
     
    Oba národy zde mají i skupinky několika fanoušků s vlaječkami, dresy a podobně. Atmosféra by tedy nemusela být úplně komorní.
     
    Hráči obou týmů právě nastupují na stadion v Orlandu! Začátek zápasu, ve kterém je favoritem Panama, se nekompromisně blíží.
     
    Náhradníci:

    Panama: Calderón, Rodríguez – Escobar, M. Gómez, L. Henríquez, Buitrago, A. Henríquez, Pimentel, Abdiel Arroyo, Nurse, Tejada, Camargo.

    Bolívie: Quiñónez, Vizcarra – Gutiérrez, Saavedra, Campos, Castro, Machado, Meleán, Veizaga, Ramallo, Algarañaz.

    Rozhodčí: Montero – Mora, Jara.
     
    Úvodní sestavy:

    Panama: Penedo – Machado, Baloy (C), Cummings, Miller – Cooper, Godoy, G. Gómez, A. Quintero – Pérez, G. Torres.

    Bolívie: Lampe (C) – Zenteno, Cabrera, Eguino – D. Bejarano, Saucedo, Azogue, M. Bejarano – Smedberg-Dalence, Arce – Duk.

    Rozhodčí: Montero – Mora, Jara.
     
    Od roku 2008 došlo mezi oběma reprezentačními celky ke třem vzájemným utkáním. Předchozí dva duely ovládla Panama, která si připsala vítězství 3:1 a 2:0. Předtím triumfovala Bolívie, když středoamerický tým porazila tím nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    Copa América pokračuje úvodními souboji skupiny D, ve které se představí reprezentační celky Panamy, Bolívie, Argentiny a Chile. První dvě uvedená mužstva mezi sebou změří síly od jedné hodiny a konfrontaci zbývajících týmů (začátek zápasu – 04:00) budete moci sledovat prostřednictvím tohoto textového on-line přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Belšán

    Branky: 11. Pérez (A. Quintero), 87. Pérez (Abdiel Arroyo) – 54. Arce

    Karty:   53. Cummings (PNM), 60. Pérez (PNM), 68. Cooper (PNM), 77. Baloy (PNM), 79. Machado (PNM) – 17. Arce (BLV), 77. Azogue (BLV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:22.
    Panama: Penedo – Machado, Baloy (C), Cummings (63. L. Henríquez), Miller – Cooper (74. Abdiel Arroyo), Godoy, G. Gómez, A. Quintero – Pérez, G. Torres (56. Tejada).
    Náhradníci: Calderón, Rodríguez – Escobar, M. Gómez, L. Henríquez, Buitrago, A. Henríquez, Pimentel, Abdiel Arroyo, Nurse, Tejada, Camargo.

    Bolívie: Lampe (C) – Zenteno, Cabrera, Eguino (46. Meleán) – D. Bejarano, Saucedo (46. Campos), Azogue, M. Bejarano – Smedberg-Dalence, Arce – Duk (87. Ramallo).
    Náhradníci: Quiñónez, Vizcarra – Gutiérrez, Saavedra, Campos, Castro, Machado, Meleán, Veizaga, Ramallo, Algarañaz.

    Rozhodčí: Montero – Mora, Jara
    bahis siteleri